grote-gymfeestZaterdag 18 oktober is het weer zover, dan opent Gymnastiekvereniging Pro Patria Zoetermeer haar deuren voor de 3e editie van ‘Het Grote Gymfeest’. Het Grote Gymfeest is een landelijk initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) met het doel om alle kinderen van Nederland op een feestelijke manier te laten gymmen, turnen, springen of dansen. Het Grote Gymfeest richt zich op kinderen tot 12 jaar. In die leeftijdsperiode vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Het aanleren van speelse manieren van bewegen voorkomt problemen op latere leeftijd.

Op zaterdag 18 oktober biedt GV Pro Patria, tussen 10:00 – 16:00 uur in de Noord-Westerhal, Buytenparklaan 6, 2717 AX Zoetermeer, een grote variatie van haar gymsporten gratis en vrijblijvend aan. Pro Patria richt zich deze dag vooral op de jeugd, maar ook sportieve ouders en opa’s en oma’s zijn van harte welkom om te komen kijken of mee te doen!

De hele dag worden er clinics gegeven en is er een gymparcours voor de allerkleinsten. Ook bestaat de mogelijkheid om te turnen in een draaiend wiel, het zogenaamde Rhönrad turnen.

free running pro patriaEen van de snelst groeiende disciplines is het spectaculaire freerunning. Bij freerunning en parcours gaat het om het verleggen van de eigen grenzen door het overwinnen van obstakels. Men gebruikt hierbij verschillende bewegingsvormen om zo snel en efficiënt mogelijk van A naar B te komen. Tijdens het Grote Gymfeest is een parcours uitgezet en kunnen bezoekers kennismaken met freerunning onder begeleiding van onze ervaren coaches, die tevens verbonden zijn aan de organisatie Parkour Disciplines. Pro Patria biedt een groot gevarieerd aanbod van danslessen. Op het Grote Gymfeest komen een aantal trainsters vanaf 10.30 leuke workshops verzorgen en tussen 12.00 en 13.00 zijn er verschillende demonstraties.

Alle informatie is na te lezen op de website van de vereniging: www.propatria.nl

-advertenties-

-goede doel-