The Dutch Dragons, meervoudig Nederlands kampioen en houder van de NDBF-cup is op zoek naar enthousiaste nieuwe leden, die het team willen komen versterken als peddelaar. Een redelijke basisconditie is een pre, maar zeker geen must. De techniek is met regelmatig trainen onder de knie te krijgen en de zomerperiode is dan ideaal om te beginnen met deze watersport. “Maar ben je meer dan gemiddeld sportief aangelegd en zoek je een stevige uitdaging, dan kun je ook je ei kwijt in het drakenbootracen”, zo vertelt Arjo van Tienhoven, trainer bij The Dutch Dragons. “Veel van onze leden doen er nog andere sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen. Ook bieden wij nu krachttraining aan op de eigen locatie aan de Noord AA plas.” Sneller varen is, naast goede techniekbeheersing, alleen maar te bereiken door sterker te worden in de letterlijke zin van het woord. Collega trainer Jerry Kenbeek vult aan: “Natuurlijk kun je het zo zwaar maken als je wilt, het is maar net wat je doel is en wat je kunt als team, maar zodra je ‘besmet’ raakt met het drakenbootvirus dan word je vanzelf fanatiek! En wil je meetellen in de internationale top, dan heeft het zeker raakvlakken met (sub)topsport en is krachttraining een essentieel element. Spierkracht, een optimaal goed gewicht/kracht rendement, gevoel voor timing, uithoudingsvermogen maar ook techniek zijn factoren voor een serieuze sport. En ja, het is zwaar: een korte afstand (200 meter) full power sprinten of een halve marathon (21km) racen – uitgevoerd in de optimale techniek en alle kracht die je hebt. Als individuele peddelaar én als team.”

dutch dragonsMaar wie denkt dat het alleen een sport is voor krachtpatsers of spierbundels, komt bedrogen uit. Het jongste teamlid is net 14 en de oudste 60 plus. En de rest zit daar tussen in, wat weergeeft dat de sport zeer toegankelijk is. Jong en oud, man en vrouw zitten in 1 boot. Tegenwoordig is ca. een derde van de leden vrouw, een heel verschil met 10 jaar geleden, toen het aantal dames in het team op 1 hand te tellen was. Ook een toename van jeugdleden heeft de vereniging een breder karakter gegeven. Arjo van Tienhoven: “De jeugd heeft de toekomst, zij zijn de peddelaars van ons toekomstige top-team! En daar zijn we zuinig op; gezien de fysieke belasting geldt bij ons een minimum leeftijd van 14 jaar.” Deze ontwikkelingen bieden extra mogelijkheden in het internationale deelnemersveld. Alle reden voor de club om te onderzoeken of zij volgend jaar met een selectie op het WK in Italië of het EK in Tsjechië kan deelnemen in de open, mixed, jeugd of damesklasse. Overigens is The Dutch Dragons met hun “team Duitsland” (dat overwegend Duitse toernooien vaart) zeer succesvol. Dit jaar namen zij al 2x de eerste prijs mee naar huis vanuit Borken en Minden.

De volgende wedstrijd van de Zoetermeerders vindt plaats op de Bosbaan in Amsterdam: het NK Drakenbootracen op 21 en 22 september. The Dutch Dragons heeft meerdere titels te verdedigen en het belooft bij deze seizoensafsluiter spannend te worden door de sterker wordende competitie. Team ‘Nederland’ leidt op dit moment de competitie dankzij twee podiumplaatsen op eerdere cupwedstrijden in de Nederlandse competitie.

Meer weten of meetrainen? Je kunt in ieder geval 4x gratis meetrainen om kennis te maken met de sport.

En wie interesse heeft in een rol als of stuurman/vrouw of drummer, is uiteraard ook van harte welkom om contact op te nemen. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.thedutchdragons.nl

-advertenties-

-goede doel-