Korfbal- Het is alweer een jaar of 11 geleden dat Phoenix in de 1e klasse op het veld 2 punten binnen haalde. Afgelopen zaterdag, tegen een van de twee zaterdagploegen in poule 1B, Rapid, werd dat een feit.

phoenix4Eerst op dinsdag nog de laatste oefenwedstrijd tegen Haarlem, ook een tegenstander in deze poule, die overtuigend gewonnen werd met 20-7 en waarin Phoenix liet zien over een sterke collectieve defensie te beschikken en als gevolg daarvan ook aanvallend veel zelfvertrouwen creƫerde.

Rapid uit Haarlem opende de score uit een strafworp maar een minuut later stond het via een afstandsschot van Phoenix alweer gelijk.

Door een afstandsschot nam  Rapid voor de laatste maal deze wedstrijd het initiatief. Maar toen bracht een stief kwartiertje Phoenix offensief gelijk het gat waar men wat rustiger van werd. Phoenix tilde de stand naar 7-2.

De eerste helft eindigde bij 11-7 en er was sprake van een goede wedstrijd waarin goed werd verdedigd, leuke aanvallen met een aantal prima goals en een wat sterker Phoenix die beter afrondde dan de bezoekers.

De tweede helft werd eigenlijk het tegenovergestelde. Het tempo verdween uit de wedstrijd, er werden aan beide kanten legio kansen om zeep geholpen en er werden wat meer veldfouten (onnodig balverlies) gemaakt. Na 7 minuten werd het pas 12-7 en weer 8 minuten later 12-8. De tweede helft werd door Phoenix ook winnend afgesloten :4-3, wat resulteerde in een einduitslag van 15-10.