ED37682-ed-1-web

Rajko Gommers in actie tijdens de wedstrijd

De tafeltennissers van Enjoy & Deploy Taverzo wonnen afgelopen zondag 22 september tegen Hilversum met duidelijke cijfers: 6-0. Met 8 punten uit 2 duels had de ploeg uit Hilversum een verrassende start gemaakt. Ook in de wedstrijd tegen de regerend landskampioen uit Zoetermeer werd voor de pauze goed weerstand geboden en werden 2 partijen pas in de beslissende 5e game beslist in het voordeel van Enjoy&Deploy Taverzo.

Vlak voor de wedstrijd werden de Zoetermeerders geconfronteerd met een vervelende blessure van Jan Žibrat. Op de laatste training vrijdag's voor de wedstrijd ging de jonge Sloveen door zijn enkel. Zoals het er nu naar uit ziet zal de talentvolle speler minimaal 2 weken rust nodig hebben en is het twijfelachtig of hij op tijd fit is voor het komende EK in Oostenrijk. Martin Brinkhoff die sinds verleden jaar zo af en toe eens een wedstrijd mee pakt in het tweede team pakte noodgedwongen de uitdaging aan om zich weer op eredivisieniveau te meten.

Jan Žibrat: “Ik baalde vooraf enorm, maar heb genoten van mijn team, ik heb me nooit gerealiseerd dat Martin nog mee kon op dit niveau. Hij speelde gewoon goed en ik kan me voorstellen dat onze tegenstanders het zwaar hadden tegen zijn spel en vorm van de dag.”

Teammanager Ruud van Graafeiland koos ervoor om Rajko Gommers als 3e speler te laten starten, waar de ploeg uit Hilversum duidelijk niet op had gerekend. Toch vocht Rajko een zwaar gevecht tegen zichzelf en tegen routinier Merijn de Bruin uit in de laatste wedstrijd voor de pauze. Rajko Gommers: “Mijn begin was onrustig en ik wilde steeds te gehaast het punt maken. Gelukkig herpakte ik me op tijd om meer rust in mijn spel te vinden, waardoor het allemaal beter ging lopen. Vooraf hoopten we op een kleine overwinning of een gelijkspel, als je dan afsluit met 6-0 dan lucht dat zeker op.”

Belangrijke  vierde man zondag was Jeroen Barendse, de jonge pupil van de week. Jeroen is weliswaar net gestart met tafeltennis, maar heeft met alle overgave de spanning gevoeld en meebeleefd en heeft het team volop gesteund met zijn beleving op de bank.

Zondag 29 september speelt Enjoy&Deploy Taverzo een derby in Leiden tegen LTTV Scylla.

            Aanvang wedstrijd: 14:00 uur

            Zondag 29 september

 

fotograaf: Elsbeth Parmentier.

-advertenties-

-goede doel-