DSC 8659Korfbal - De topploeg van de Meervogels heeft op zaterdag 20 september de punten niet in eigen huis gehouden. De koploper Tempo uit Alphen aan de Rijn wist in de 1e helft maar met moeite aan te klampen bij de ploeg van Jelle den Dekker.

Na een gelijk opgaande beginperiode plaatste Meervogels bij 4-4 een tussensprint met onder andere twee treffers van uitblinker Tjalle van Zoelen. Vlak voor de rust was het verschil opgelopen naar 4 punten (11-7) maar Tempo wist de marge in de laatste 2 minuten van het 1e bedrijf te verkleinen naar 11-9.

Meervogels hield gedurende de beginperiode van de 2e helft Tempo op afstand (13-10) maar werd onnauwkeuriger in de afronding en was de dominantie van de 1e 45 minuten niet meer aanwezig.

De machine haperde en zodoende kon Tempo halverwege de 2e helft aanhaken bij 14-14 en even later stond het 16-15 in het voordeel van de in het geel-zwarte tenue spelende bezoekers.

De laatste 20 minuten wist Meervogels de korf niet meer te vinden en daar wist Tempo uiteindelijk van de profiteren. Een 17-15 nederlaag was uiteindelijk waar Meervogels mee werd geconfronteerd.

De eerste 4 wedstrijden leverden 2 punten op maar het spel van de Zoetermeerders geeft genoeg houvast dat de ploeg zich in de middenmoot van de Overgangsklasse zal veilig spelen.

Volgende week zal in Arnemuiden hier de 1e aanzet toe gegeven moeten worden als de ploeg op bezoek gaat bij TOP.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 4 oktober tegen Swift uit Middelburg.