BridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week:  Op bezoek bij bridgeclub de Sprinter.

 

Via Internet weer eens op bezoek geweest bij bridgeclub de Sprinter. Deze bridgeclub speelt op donderdagavond vanaf 20:00 uur in 2B-Home. Op het moment van schrijven stonden Maarten van Asseldonk & Kees van Leeuwen met gemiddeld 55,19% in de februari-cyclus na 5 zittingen op kop, maar één van de hoogste sessie-scores bereikten Dick Brethouwer & Bert Hiensch in de zitting van 19-1-17, namelijk 62,85%. Opvallend waren die avond hun voortreffelijke scores op 3SA, zoals 100% op spel 8, zie hierna.

Spel 8, 19-1-17, Sprinter, West/Niemand

♠ BT952

VB6

4

♣ AT32

♠ A8

N

♠ HV64

9732

W         O

H85

V6

Z

AH83

♣ H9764

♣ VB

 

♠ 73

AT4

BT9752

♣ 85

Biedverloop

Aan alle 7 tafels van de A-lijn kwam Oost steeds uit op 3SA, dat 3x precies werd gemaakt mede omdat OW over 27 punten beschikken, maar dat toch ook 3x 1 down ging. Echter, Dick Brethouwer & Bert Hiensch maakten nog een overslag ook en kwamen zodoende uit op 100%.

 

Spelverloop

Bij open kaart is te zien dat de harten bij NZ 3-3 zitten en dat kan voor OW een extra slag opleveren, maar dat is in de praktijk problematisch als Zuid met ruiten uitkomt. De uitkomst met ♦B leidde in de praktijk 2x steeds tot 1 down (OW komen in dat geval niet verder dan drie ruitenslagen, drie schoppenslagen en twee klaverenslagen), terwijl de uitkomst van ♦5 (1x in de praktijk) wel precies tot 3SA contract leidt, want dan maken OW een ruitenslag extra. Bovendien ligt bij dichte kaarten voor OW klaveren als werkkleur meer voor de hand. Maar bij goed spel wordt geluk afgedwongen, wordt wel beweerd, en in die zin zat het geweldig mee voor OW, dat Zuid alleen aan de tafel van Brethouwer & Hiensch opkwam met ♥T, voor Noord ook nog eens een signaal om zodra mogelijk met harten terug te komen. En toen was het voor leider Oost natuurlijk niet zo moeilijk meer om 2 hartenslagen, 3 schoppenslagen, 3 ruitenslagen en 2 klaverenslagen te maken (= 3SA + 1) !

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2b-home)

Bram Doeves U vindt alle denksportcolumns hier terug: www.zoetermeeractief.nl/sport/denksport-rubrieken

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-