BridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week Herfst bij de Sprinter.

 

Bij de bridgeclub de Sprinter, die op donderdag zijn clubavond heeft in 2BHome, is gewerkt aan een herfstladder van 7 sessies. Hierna gaat de aandacht uit naar de derde sessie van 6 november, die in de blauwe lijn werd gewonnen door Fenneke Bardelmeijer & Els Mulders, met 68,40%!, gevolgd door Marion van Dijk & Henk van Dijk (58,68%) en Jeanne van Herwaarden & Hanneke Teunisse (56,60%). De gele lijn werd gewonnen door Joke Nomden & Jan Nomdem. De eerstgenoemde winnaars scoorden 100% op spel 7.

 

Spel 7 dd 6-11-14. Zuid/Allen Biedverloop bij Prof Jack op basis van vijfkaart hoog
herfst1 herfst2

 

Een volgbod van 1♠ is meestal gebaseerd op 8+ punten en 5+ kaarten en de sprong op 10+ punten en 3+ kaarten, en de 16 herwaarderingspunten van West maken het eindbod mogelijk. In de biedpraktijk van de Sprinter was dit ook het meest voorkomende bod, maar zes keer gingen de bieders down en alleen in de blauwe lijn maakten Fenneke Bardelmeijer & Els Mulders dit bod (100%) en in de gele lijn scoorden ook Edith Storm & Elly Storm 100% op dit bod.

Het afspel

Tegen dit contract kwam Noord steeds prima uit met ♥6, Zuid had immers harten geboden, en dan lijkt het contract bij het beste tegenspel al niet meer te maken. Door de hartenvork in Zuid maken NZ gelijk al 2 slagen en de volgende hartenslag zal West met ♠T moeten introeven, want anders doet Noord dat en Zuid heeft ook nog ♦A voor de vierde slag of bij Noord zit nog boer vierde voor een klaverenslag. Alleen als Zuid in de derde slag snel eerst even zijn ♦A wil maken, dan is het contract redelijk eenvoudig te maken. Als NZ het scherp spelen ziet het er naar uit dat West niet zijn ruitenverliezers kan lozen en ten slotte ook nog in de ruitenvork van Zuid terecht komt. Of zit er toch nog een verrassend afspel in spel 7?

Competitie Herfst Bridge NBB-district Delft

Deze herfstcompetitie van bridgers uit het hele district is op 29 oktober begonnen in Pijnacker. Bijna 30 paren komen op vijf aaneengesloten woensdagmiddagen bijeen om hun onderlinge kracht te meten. Drie van de vijf zittingen tellen mee voor het eindklassement. Twee keer kan men verstek laten gaan. De volgende rubriek gaat in op sessie 2 van 5-11-2014. Op dat moment staan op kop Rob Jagroop & Ronald Vedder.



Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)Bram Doeves

 U vindt alle denksportcolumns hier terug: www.zoetermeeractief.nl/sport/denksport-rubrieken

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-