BridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week  De gemengde Parencompetitie 2015 NBB-district Delft.

 

Thea Willemse en Peter Ladan hebben de Gemengde Parencompetitie 2015 van het district Delft (incl. Zoetermeer) gewonnen. Na drie ronden in januari was de volgende eindstand bereikt:

  1. Thea Willemse & Peter Ladan, 60,16%
  2. John van Roosmalen & Gieneke Desain 57,24%
  3. Sijke Hoekstra & Kees Schipper 55,92%

In de eerste ronde sloegen de kampioenen al een belangrijke slag met een eerste plaats en een score van 67,53%!

Het spel hierna komt uit de laatste ronde.

Spel 14. Oost/Niemand

  ♠ T87  
  T83  
  A73  
  ♣ T654  
♠ 3 N ♠ H9542
AB92 W         O V4
HT9854 Z VB
♣ A7   ♣ VB92
  ♠ AVB6  
  H765  
  62  
  ♣ H83  

Biedverloop bij Prof Jack bij vijfkaart hoog

WEST NOORD OOST ZUID
    pas 1
1 pas 1 pas
2 pas 3SA pas
pas pas    

1is vanaf doubleton. 2is sterk, reverse bidding, eigenlijk zou Prof Jack liever 2 bieden, maar hij stemt schoorvoetend in met 2;ook 3SA is betrekkelijk hoog, 2SA vindt Jack de voorkeur verdienen, maar ook nu vindt hij 3SA niet echt verwerpelijk.

In de biedpraktijk wordt in 50% van de gevallen op 3SA uitgekomen, in een veld van 16 tafels moet enig risico worden genomen en juist bij SA zie je vaak grote uitslagen zoals ook bij dit spel: 3SA gaat 2x 1 down, wordt 3x precies gemaakt (dat is ook de score van het programma Deep Finesse), wordt 2x met 1 overslag gemaakt en 1x zelfs met 3 overslagen!

Afspel

In de meeste gevallen en bij Jack is Oost de leider. Zuid kan dan het best met 6 uitkomen en die moet in Oost worden genomen anders gaan OW down. Dan kan Zuid 3 schoppenslagen maken nadat Noord met A aan slag is gekomen. Dat gebeurt relatief snel, want OW gaan hun ruiten ontwikkelen, er zijn 5 ruitenslagen voor het oprapen. Om het contract te maken moeten OW verder bij harten en klaveren op de heer snijden en dat lukt, zodat NZ hooguit 4 slagen maken. De kampioenen behaalden op dit spel een score van 100%. NZ hadden 3SA gedoubleerd, maar Thea Willemse en Peter Ladan maakten het spel met een overslag!

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)Bram Doeves

 U vindt alle denksportcolumns hier terug: www.zoetermeeractief.nl/sport/denksport-rubrieken

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-