Zoetermeer Actief schaak copy copy copy copy copy Schaken is een spel van alle tijden en voor alle leeftijden. Uit de rijke schaakgeschiedenis komen veel prachtige partijen schaak, leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze week over: GM Gata Kamsky wint Vlissingen

In Vlissingen werd in de week van 3-10 augustus 2019 voor de 23e keer het Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi gehouden, een soort strandtoernooi. Er namen 185 schakers aan deel. De foto’s geven het toernooi een heel gezellige aanblik, met schaken dicht bij de bar en op het buitenterras, behalve op de laatste dag toen iedereen naar binnen waaide vanwege de storm opeens die dag. GM Gata Kamsky was de grote favoriet met zijn rating van 2666 en dat maakte hij waar door als eerste te eindigen met +6 =3, ofwel 7,5 uit 9. Gezien zijn rating eindigde GM Loek van Wely ook naar verwachting op de tweede plaats met 7,0. In de laatste ronde kon hij nog langszij komen, maar de beste vrouw van het schaakgezelschap, GM Dronavalli Harika uit India (2495) stond hem niet meer toe dan remise, en eindigde zelf heel fraai op de 8e plaats met +4 =5, ofwel met 6,5. Dan de derde plaats, waarop wel tot grote verrassing van velen beslag werd gelegd door de “titelloze” Nico Zwirs met 7,0 ten midden van de GM’s! Trouwens, Nico Zwirs is onlangs IM geworden, maar wacht nog op de bevestiging hiervan tijdens het Fide-Congres.                                    

                                   Na f4                                   na … Lxc1
Kamsky Nebolsina

GM Gata Kamsky – GM Oleg Romanishin 1-0. Hier gaf Romanishin terecht op want de witte pionnen op de rechtervleugel maken het winnende verschil.

Vera Nebolsina – Marnix vd Zalm 1-0. Vera Nebolsina (Rusland, rating 2206) eindigde met 6 pt op de 21e plaats, Marnix (2062) eindigde met 5,5 pt op de 41e plaats. Na Txc1, Kxf8; Dd8+ Kg7 eindigde dit duel met een mooie dubbele aanval van de dame: Dd4+ en 1-0.

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), op donderdagavond bij SV Botwinnik, 2B-Home en op dinsdagmiddag bij Schaakclub Palet Welzijn, Nathaliegang 79.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-