Zovoc NOJK JCDe Zovoc jongens in de leeftijdscategorie 12 tot 14 jaar hebben gestunt in de halve finale van het jaarlijkse Nederlands Open Jeugd Kampioenschap in Veenendaal. Zij behoorden vooraf niet tot de favorieten, maar wisten zich wel te plaatsen voor de finale op 31 maart!

Voorafgaand aan de halve finale ronde werden de kansen op het behalen van de finale ronde door Zovoc niet al te hoog in geschat. Niet vanwege een gebrek aan kwaliteit bij Zovoc maar omdat traditioneel de grote en gerenommeerde volleybalverenigingen dit toernooi domineren doordat zij kunnen putten uit een grotere vijver van (super) talenten.

In Veenendaal ging het Zovoc team bestaand uit Daan Postma, Daryl Leckie, Mex de Roos, Tygo Bor, Justin-Jay Grootenboer, Justin van der Reijden en broer en zus Tom en Noa Sonneville onder leiding van coach Fred Sonneville vol de strijd aan met Prima Donna Kaas Huizen (Huizen), SV Dynamo (Apeldoorn) en Voleco (Nieuwerkerk/Krimpen). In de wedstrijden tegen Prima Donna Kaas Huizen en SV Dynamo wist Zovoc met heel erg goed spel boven zichzelf uit te stijgen en gelijk te spelen in sets. Vooral de wedstrijd tegen SV Dynamo was er één om nog lang te herinneren. In dit team, dat gemiddeld 30 cm langer is, zitten 3 van die super talenten. Twee daarvan zijn onlangs zelfs geselecteerd voor pré-jeugd Oranje. Zovoc wist Dynamo echter serverend goed onder druk te houden waardoor hun topaanvallers geen hoge scoringspercentages konden behalen. Zovoc daarentegen speelde erg verzorgd en wist met goed verdedigend werk door Tom, Tygo en Noa en het volop benutten van hoofdaanvallers Daan, Justin en Jay, Dynamo het vuur aan de schenen te leggen. Dit resulteerde in een nipt verlies in de eerste set (23-25) en winst in de tweede set (25-20). Deze uitslag bleek uiteindelijk cruciaal.

De laatste wedstrijd moest Zovoc tegen Voleco uit Nieuwerkerk/Krimpen spelen. In dit team spelen een aantal jongens die het Zovoc team goed kent want zij trainen wekelijks samen in het Regionaal Talenten Centrum in Rotterdam. Bij 2 sets winst zou Zovoc eerste worden in de poule en zich rechtstreeks plaatsen voor de finale ronde eind maart.

Zovoc wist het goede spel vast te houden en won de eerste set met overtuiging. De tweede set werd het nog spannender toen Voleco een lange service serie wist te produceren. Coach Sonneville wist zijn team echter net op tijd bij de les te brengen en met een ontketende Mex en stabiele Daryl domineerde Zovoc het spel weer en won ook de 2e set.

Door deze resultaten is Zovoc eerste geworden in de poule en daardoor rechtstreeks geplaatst voor de finale ronde op 31 maart. Hier mogen zij hun krachten gaan meten met de 7 andere beste jongens volleybal teams (in de leeftijdscategorie 12-14) van Nederland. Een prestatie van formaat!

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.