Voetbal - DWO leidt dubbel verlies tegen in Nieuwkoop. Niet alleen de punten gingen verloren, maar ook vielen verschillende basisspelers uit door blessures. Het basisniveau van de Zoetermeerders wordt niet gehaald en dat laat zich zien in een 7-0 einduitslag.

DWO loopt dubbel averij op. Niet alleen tegen een grote uitslag maar ook tegen het uitvallen van vaste basisspelers wegens blessures.
Op deze zonovergoten zaterdagmiddag speelt DWO zijn derde competitiewedstrijd tegen Nieuwkoop (NWK). Nieuwkoop is vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse.

Eerste helft

DWO begon goed aan de wedstrijd. Dylan Flohr weet de 0 - 1 te scoren maar het doelpunt werd niet geteld wegens buitenspel. Na tien minuten spelen beginnen de eerste tekortkomingen bij DWO op het veld zichtbaar te worden. Bij een aanval van DWO wordt er door spelers geen besluit genomen om de bal eens op het goal van Thomas Boekestein te schieten waarna de aanval uiteindelijk wordt afgevlagd voor buitenspel. Na een kwartier spelen kan Sebastiaan van der Voorn eenvoudig binnen tikken nadat onze goalie een hoge bal door zijn handen laat glippen. In een volgende DWO aanval besluit een DWO aanvaller tot een voorzet in plaats van een schot op het doel van NWK. Na goed doorgaan, zonder hem enig strobreed in de weg te leggen, kan Dennis Boer een voorzet geven op Boy Vork die kan binnen tikken. DWO grossiert in slechte passes. Een vrije trap van DWO op de eigen helft resulteert uiteindelijk in een ingooi voor NWK. Het oogt bij DWO als een onsamenhangend geheel. Dennis Boer maakt dankbaar gebruik als onze sluitpost de bal niet klemvast heeft en de bal binnen tikt. Vlak voor rust is het Keanu Poulo die overtuigend wil uithalen maar ziet zijn schot geblokt. Ruststand 3 – 0.

DWOopkomst   DWOJoep Roovers2
 Opkomst DWO en Nieuwkoop  Joep Roovers aan de bal

Tweede helft

DWO gaat in de tweede helft verder met het niveau waar het in de eerste helft was gebleven. Een vrije trap van Joep Roovers levert niks op. Een voorzet van Generick Luydens gaat achter het goal terwijl deze er vorige week nog inging. NWK ziet vervolgens de bal na een schot op de lat belanden. Dennis Boer maakt zijn tweede doelpunt in de wedstrijd. Een aanvaller van DWO gaat vervolgens mee-verdedigen waarna de bal op de stip terecht komt en diezelfde Dennis Boer kan zijn derde doelpunt in de wedstrijd maken. Het manco bij DWO is ook nu duidelijk zichtbaar. Haatim Suleiman gaat alleen op de keeper af maar speelt uiteindelijk de bal te ver voor zicht uit. Eenvoudige balaannames zijn niet goed. De invallers hebben niet het gewenste positieve effect. De gehele voorhoede van DWO staat vervolgens op één lijn‚ niemand die even uitzakt om op het middenveld te assisteren. De beweeglijke Joep Roovers wordt er zichtbaar moedeloos van al zijn passes die niet worden begrepen. Vervolgens kan NWK de voorsprong nog verder uitbouwen door doelpunten van Thijs van der Zon en Dennis Boer. Eindstand 7- 0.

Conclusie

s.v. Nieuwkoop – s.v. DWO Ruststand: 3 – 0: Eindstand: 7 – 0.

Door deze overwinning pakt Nieuwkoop de leiding in de competitie.

DWO wordt momenteel geplaagd door het vele blessureleed. Het niveau was onder de maat. DWO kon vandaag in ieder geval geen vuist maken.
Volgende wedstrijd: DWO speelt 13 oktober om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen DSVP uit Pijnacker. We zien u dan graag als supporter langs de lijn. Entree is gratis.

Verslag en foto: Cees Schutte