De Klaverbladloop is dé najaarsklassieker voor Zoetermeer en omstreken en wordt dit jaar voor de 42e keer gehouden. Ervaar de sfeer van deze loop over 5, 10 of 15 km. Er wordt gerekend op een deelname van meer de 1.200 lopers.

DSC 0940

Iedereen is welkom op de verschillende afstanden en de samenhorigheid wordt hoog gehouden door de zogeheten ballonhazen. Deze ervaren lopers zijn herkenbaar aan de grote rode ballonnen met hun verwachte eindtijd erop. De kosten bedragen, afhankelijk van de afstand € 7, € 8 of € 9. Het inschrijfgeld is inclusief een frisdrankje, water of kopje koffie. Als je inschrijft op de dag zelf kost dit  € 2 extra.

Jeugdlopen

Voor de jeugd onder de 12 jaar is er een aparte jeugd- en scholierenloop van 1.000 m met de finish op de atletiekbaan. De start van deze jeugdloop is om 10:45 en de kosten slechts € 1,- . Daarnaast is er voor de jeugd onder de 16 jaar een extra categorie op de 5 km: voor de snelste 3 meisjes en jongens zijn er fraaie prijzen te verdienen.

Pacers
Per afstand is er een tijdwaarneming en wordt een klassement opgesteld. Ervaren Ilion lopers helpen de deelnemers een goede tijd te realiseren: ze zijn herkenbaar aan een ballon met daarop de eindtijd die zij gaan realiseren. Na afloop is er een medaille voor de deelnemers en water aan de finish. Onze hoofdsponsor Klaverblad zorgt voor gratis verse stroopwafels. In afwachting van de uitslag kunt u genieten van alles wat onze kantine te bieden heeft, waaronder traditionele erwtensoep met roggebrood met spek. Bij Ilion zijn kleed- en douchefaciliteiten. Ophalen van de startnummers en de na-inschrijving kan vanaf 09:00 de grote indoorhal Ilion aan de Van der Hagenstraat 36 in het Van Tuyllsportpark. Uiteraard zijn er tijdens de beide lopen een EHBO’er aanwezig en beschikt Ilion over een AED.

Inschrijven
Inschrijven kan via de site van Ilion, www.ilion.nl 

ARV Ilion is een brede atletiekvereniging met een topsport infrastructuur. Zij beschikt over een 400 m atletiekbaan en een volwaardige indooraccommodatie, die geschikt is voor alle technische- en sprintnummers. Ilion heeft circa 900 leden, en biedt atletiek gerelateerde sportactiviteiten aan voor elke leeftijd vanaf 5 jaar en op elk niveau. Naast gediplomeerde trainers heeft Ilion de beschikking over (sport)masseurs, fysiotherapeuten en diëtisten en worden er revalidatietrainingen aangeboden.

-advertenties-

-goede doel-