De Zoetermeerse karateka Nicky Gerritsen van de karate Academy Unity99 te Rotterdam, wist afgelopen zaterdag tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2018 een fantastische prestatie neer te zetten.

IMG 20181126 WA0000

Foto: Nicky Gerritsen 2e van links

In totaal streden er vanuit 58 clubs, 568 deelnemers voor de felbegeerde nationale titel. Nicky Gerritsen kwam uit in de categorie kumite meisjes U18 +59kg. Vol zelfvertrouwen en goede moed ging zij de uitdagingen aan in deze pittige poule die 11 gretige topkarateka's telde. Scherp en gefocust wist zij haar eerste partij met winst naar zich toe te trekken. Dit smaakte naar meer en Nicky was in vorm. Vastberaden ging ze haar tweede partij tegemoet. Hier vielen aan beide kanten geen scores maar de scheidsrechters besloten dat Nicky de beste inzet toonde en de winst ging naar Nicky.

Tijdens de finale in deze spannende wedstrijd was Nicky zeer gedreven en vastberaden de overwinning te behalen. Ze opende de scores met een prachtige yuko en de daarbij behorende senshu was voor haar. Het ijs was gebroken, Nicky barstte van zelfvertrouwen en gaf alles tot in de laatste secondes. En met succes. De eindstand werd 3-0 en de winst was een feit. Het welverdiende goud en de nationale titel 2018 staan op naam van Nicky Gerritsen.

-advertenties-

-goede doel-