taverzo nov 18Met een 2-3 overwinning in Praag hebben de tafeltennissers van Taverzo zich zondagavond geplaatst bij de laatste 8 in de Europacup. Na de eerdere 3-1 overwinning vorig weekend in Zoetermeer kan de club nu uitkijken naar een uit en thuis treffen tegen Fortune Kiev.

Twee overwinningen tegen het sterk SF SKK El Nino Praag is iets waar spelers, staf en supporters trots op kunnen zijn. “Dat het behalen van de 4e ronde nog aan een zijden draadje hing beseften we maar al te goed”, aldus coach Ruud van Graafeiland. Teammanager Theo Levert verklaart nader: “De spelers van Praag lieten vandaag hun beste spel zien en bij een 2-1 achterstand mocht Jeongwoo Park aantreden tegen Jakub Kleprlik. In de eerste 2 games was Jeongwoo duidelijk de sterkste. Daarna had de Tsjech echter het antwoord gevonden op het spel van onze Koreaanse topspeler. Uiteindelijk werd het in de beslissende game 9-9 en was duidelijk dat de winnaar van deze wedstrijd door zou gaan naar de 4e ronde. Jeongwoo bleef kalm en liet zien dat hij met zijn 21 jaar een zeer groot talent is”.

Het Tsjechische publiek vertrok massaal huiswaarts na deze beslissende winstpartij van Taverzo. Met een 2-2 stand viel ervoor de Tsjechen niks meer te halen. De winst in de slotpartij van Dorian Nicolle werd door de trouw meegereisde supporters uit Zoetermeer alsnog luid bejubeld. Vooral omdat beide spelers de ene na de andere fantastische rally lieten zien. Met de uiteindelijk 2-3 overwinning kan Taverzo met voldoening terugkijken op een geslaagde 3e ronde.

Tegenstander in de vierde ronde, Fortune Kiev, is geen onbekende. Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar nog in de groepsfase en was het team uit Zoetermeer te sterk. Dit seizoen is de Oekraïense ploeg aanzienlijk versterkt met de sterke Rus Vlasov en de ervaren Zhmudenko. Naar verwachting is de thuiswedstrijd op zaterdagmiddag 8 december om 15:00 in Zoetermeer.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-