SV DSO heeft op een koude zaterdagmiddag een doelpuntrijk competitieduel tegen CVV Berkel winnend weten af te sluiten, 5-2. DSO imponeerde vooral in de eerste helft op het eigen Sportpark Bentwoud.

DSODSO is in vorm, het pakte in de laatste drie duels zeven punten. Rond de 200 toeschouwers zagen DSO ook in dit duel goed starten, een hoekschop werd al in de 2e minuut in eigen doel gekopt. Vier minuten later stond het echter alweer gelijk. Door een counter en het niet goed op buitenspel van DSO kon de aanvaller van de bezoekers oog-in-oog met de keeper koelbloedig afwerken, 1-1. DSO ging door waarbij het gebleven was, goed voetballen. Dat leverde een hernieuwde voorsprong op. Na een mooie aanval was Kevin Cameron het eindstation en kon hij de 2-1 in de 18e minuut tegen de touwen schieten. In de 27e minuut volgde echter de mooiste treffer van de middag, na een prachtige aanval over meerdere schijven kon Jeffrey Flohr zijn goede wedstrijd bekronen met een doelpunt, 3-1. De Zoetermeerders probeerden de marge voor rust nog verder te vergroten, maar Jay Weber en Roel Stoffels troffen van grote afstand geen doel. Zodoende zochten de toeschouwers de kantine op met een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Ruime zege

DSO kende ook in de tweede helft geen problemen met de bezoekers. Alhoewel DSO in de tweede helft minder goed speelde dan in de eerste helft, was de eerste kans wel weer raak. Wederom was het Kevin Cameron met zijn linkerbeen die trefzeker was, ditmaal in de 56e minuut. Twee minuten later was het weer aan de andere kant raak, na een onachtzaamheid in de Zoetermeerse defensie. Dit leidde tot boosheid bij trainer Oscar Biesheuvel. Daarna volgden er weer kansen voor DSO, middels een gemist lobje en een open schietkans die eveneens rakelings naast ging. In de 70e minuut was het wel raak. Kevin Cameron maakte een hattrick door een subliem lobje over de keeper en bepaalde hiermee de eindstand op 5-2. De bezoekers eindigden het duel met tien man (directe rode kaart) na een charge op het middenveld.

Stijgende lijn

DSO gaat hiermee over CVV Berkel heen op de ranglijst en stijgt naar de vierde plaats. Volgende week speelt DSO in Wateringen. Het gaat op bezoek bij VELO, aftrap van dit duel is 14:30.

Tekst: Dennis Molenaar