elineDe Zoetermeerse Eline Gabriele is 16 jaar en een groot ijshockeytalent. Dit jaar werd zij in Mexico Wereldkampioen met het Nederlands Vrouwenteam U18. Eline traint mee met het Nederlands vrouwenteam en maakt zelfs kans om deel te nemen aan het WK 2019 in China.


Maar ijshockey is een dure sport, zodat het Zoetermeerse talent zich nu gedwongen ziet een crowdfundingsactie te starten om haar droom waar te maken. Eline: “Om goed te kunnen presteren heb ik regelmatig nieuw materiaal nodig, zoals een nieuwe goaliebroek, handschoenen, schaatsen en onlangs is er weer een stick gebroken. Naast veel geld voor materiaal vergt het ook veel benzine om regelmatig te trainen in Tilburg en nu ook in Papendal voor het Nederlands Vrouwen Team.”


Haar droom is om als 16 jarige mee te gaan naar China om uit te komen voor Nederland. Sinds dit seizoen is Eline goalie (Keeper) in de eerste divisie voor Hijs Hokij. Ze traint hard voor het WK met het Nationaal Vrouwen Team U18 in januari 2019 in Schotland en hoopt ook bij de senioren geselecteerd te worden voor het Nederlands Vrouwen Team voor het WK in China.
Om haar droom mogelijk te maken is Eline een crowdfundingsactie gestart via Talentboek van Yvonne van Gennip: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/ijshockey/wie-helpt-mij-naar-de-top1.html

-advertenties-

-goede doel-