fczoetermeerFCZ moest het afgelopen zaterdag thuis opnemen tegen koploper vv Ariston80 uit Delft. Bij een overwinning zou FCZ dicht bij periodewinst komen en de koploper in het vizier kunnen blijven houden. Met drie nieuwe defensieve spelers uit het 2e elftal pakte dicht echter helemaal verkeerd uit.

 

Onder zeer koude omstandigheden trapte FCZ vol goede moed af. Het eerste kwartier ging nog gelijkwaardig op en kon Samir Oulhani Tristan Scannel in stelling brengen die beheerst wist af te ronden (1-0). De koploper uit Delft had meteen antwoord, want 3 minuten na de 1-0 werd er een doelpunt van Ariston onterecht afgekeurd en in de 24e minuut werd er alsnog gelijk gemaakt. Met het nodige geluk wist FCZ de gelijke stand tot aan de rust vast te houden.

Na rust begon FCZ erg matig aan de wedstrijd met fout op fout. De defensie van FCZ zag er dan ook met regelmaat niet best uit. Al gauw wist Ariston de 1-2 te maken en toen ook nog Tristan Scannel uitviel met een blessure was het verzet van FCZ gebroken. Na de 1-2 was het een groot foutenfestival bij FCZ en Ariston liet zien waarom het de koploper is in 4C. De Delftenaren walsten over de Zoetermeerse formatie heen en FCZ wist de gehele 2e helft niet waar het zoeken moest. Wat uiteindelijk resulteerde in een maar liefst 1-6 thuisnederlaag.

Gelukkig was dit de laatste wedstrijd voor de winterstop voor FCZ. Misschien kan het team van trainer Fouzzie wat rust pakken, want met het vertoonde spel van afgelopen zaterdag zal het wel heel lastig worden om de periodetitel te pakken, laat staan om door te strijden voor de kampioenstitel.

FCZ gaat met een 3e plek en met 10 punten achterstand op koploper vv Ariston80 de winterstop in. Na de winterstop (19 januari) kan FCZ meteen weer vol aan de bak. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen directe concurrent en de nummer 2 vv SEV uit Leidschendam.

 

Opstelling van trainer Fouzzie: Ypey Nordin, Fabian Roelofs, Luisgino Kopra, Abdelali Boussaboun, Billy Oudshoorn, Dennis Wareman, Tristan Scannel, Houssie El Zeryou, Joram Vermond, Romar Schut en Samir Oulhani.

Reserves; Jeroen Costanje, Lando van Duyn, Michael Oudshoorn en Jelmer de Boer.

 

Verslag: Rewin Hoeblal

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-