• DSC 4751 288Het Forum Café is geheel vernieuwd, na een periode dat het café gesloten was. Tijdens de Dag van de Ontmoeting werd het Café officieel heropend. Het Forum Café wordt een gezellige en centrale plek waar Zoetermeerders elkaar kunnen vinden.

 • 20181016 122406Zondag 28 oktober vindt de Dag van de Ontmoeting plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer en partners. Van 10 tot 17 uur zijn er in het Forum Café allerlei leuke en gezellige activiteiten en ontmoetingen - grotendeels gratis - waar iedereen aan mee kan doen. Dit hangt samen met de nieuwe koers van het heropende Forum Café onder het thema 'ontmoeting'.

 • Ronn van EttenOktober is de ‘Maand van de Geschiedenis’, met als thema ‘Opstand’. Protesten zijn er in veel vormen en over veel onderwerpen. Zoetermeerse zanger Ronn van Etten zingt op zaterdag 13 oktober in het Forum bekende en onbekende protestliederen. Ronn start om 14.00 uur en de toegang is gratis.

 • bijlage bij persbericht 47 Kinderboekenweek 2018Bibliotheek Zoetermeer organiseert op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een Kinderboekenfestival in het Forum (Stadhuisplein 1). Deze feestdag, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, vol boeken, theater en creatieve activiteiten is gratis te bezoeken.

 • KinderenVanaf maandag 1 oktober staat het Forum in het teken van opvoeding. De hele week worden er tal van activiteiten en workshops gehouden met dit thema en kun je vragen stellen over opvoeden aan de partners van het Forum, zoals de Opvoedpoli, Kwadraad en Meerpunt.

 • 20180929 133416Life skills bereiden je voor op een zelfstandig leven, hoe regel je je zaken goed? Als je 18 wordt komt er veel op je af, zo moet je vanaf dat moment je eigen zorgverzekering regelen en belastingaangifte doen. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden helpt hier graag bij.

 • 20180829 132020Bezoekers van Het Forum Zoetermeer (Stadhuisplein 1) kunnen tot en met 15 september genieten van een bijzondere fototentoonstelling over heden en verleden van de Natuurtuin Zoetermeer gecombineerd met een unieke serie bruidsfoto’s gemaakt in de Natuurtuin of elders in het Westerpark.

 • 20180827 143211Twintig Zoetermeerse woordkunstenaars hebben in augustus in totaal 22 gedichten ingestuurd voor de gedichtenwedstrijd ‘Poëtisch wachten’. De gedichtjes zijn binnenkort te beluisteren via de telefooncentrale van het Forum, de hoofdvestiging van organisator Bibliotheek Zoetermeer.

 • ChaziaMouralieLigtenberg bijlage bij persbericht xxZondag 2 september is Chazia Mourali te gast in de Talkshow Boek&Meer. Chazia Mourali is presentatrice en schrijver van columns en zelfs een toneelstuk. Recent verscheen haar debuut ‘Het einde voor beginners’.

 • bijlage bij persbericht 40 KleuterenVanaf 2 september is de zondagochtend nooit meer saai want vanaf die datum gaat de Bibliotheek van start met kleuteren in het Forum.

 • taalcursus frans zoetermeer 1200x720Ben je op vakantie geweest in Frankrijk en wil je volgend jaar toch wat meer kunnen zeggen dan ´Bonjour´ en ´Merci´? Op donderdag 30 augustus van 17.00 uur tot 20.00 uur presenteren de docenten van de Volksuniversiteit hun aanbod op de informatieavond in het Forum.

 • verliesverwerking ty williamsBibliotheek Zoetermeer, Monuta en lokale organisaties hebben de handen ineen geslagen om in het Forum een Ontmoetingspunt Verlies te ontwikkelen. Op vrijdag 17 augustus om 13:00 uur vindt in het Forum Café de officiële overhandiging plaats van een cheque van €1.000 waarmee Monuta dit initiatief ondersteunt.

 • 20180713 130949Staatssecretaris Raymond Knops gaf samen met partners uit de digitalisering vrijdag het startsignaal voor NL DIGIbeter. De Agenda Digitale Overheid wil de digitale dienstverlening van de overheid verbeteren en zorgen dat alle Nederlanders hierin mee kunnen komen.

 • 20180626 163638In de hoofdbibliotheek is een heel bijzondere expositie te zien van de meest uiteenlopende en creatieve theemutsen. De theemutsen zijn gemaakt door Charlotte Hensen-Lok en de expositie is nog tot 16 juli te bekijken.

 • 4VLayNgdOnderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) organiseert samen met Forum Zoetermeer een Monitor Meeting over ouderenzorg. Patiënten kunnen door medische ontwikkelingen veel ouder worden, maar leveren in op hun onafhankelijkheid. Wanneer is doorbehandelen niet meer zinvol?

 • IMG 7813Er komen steeds meer Forumpartners die gaan samenwerken in het Forum. De bibliotheek organiseert tweemaal per jaar een netwerkbijeenkomst, waar de partners elkaar beter kunnen leren kennen en inspiratie opdoen voor samenwerking.

 • cq5dam.web.384.614De komende zomer kun je in Bibliotheek Zoetermeer meedoen aan een  speciale Zomer-leesclub, bedoeld voor mensen die in juli en augustus niet op vakantie zijn. In een Zomer-leesclub lees je drie romans en je bespreekt ze aan de hand van leeswijzers met gespreksvragen.

 • 20180424 125753Met de opening van het nieuwe Stadhuis-Forum hebben ook vele partners van het forum een vaste plek gekregen. Voor veel bezoekers is het echter nog niet helemaal duidelijk, zij zijn nog op zoek naar het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) en worden verwezen naar ZoSamen. Hoe zit dit nu precies?

 • 20180424 125767Met digitale blokken zelf een kasteel of paleis ontwerpen en bouwen, kinderen waren er druk mee bezig tijdens de Minecraft-Dag in de bibliotheek. Dinsdag 24 april schoven de kleine programmeurs aan bij de Minecraft workshop, ervaring was niet nodig.

 • 20180126 122477Van maandag 23 april tot en met donderdag 3 mei kun je meivakantie vieren in de Bibliotheek Zoetermeer! Zo is er een speciale Minecraft-dag en kun je je een dagdeel onderdompelen in de wereld van Harry Potter. Kom in de vakantie dus langs bij het nieuwe Forum!

-goede doel-