• 20200210 bijlage bij persbericht Geldpunt belastingenHeeft u hulp nodig met uw belasting aangifte? Dan kunt u van begin maart tot eind mei terecht bij de bibliotheek. Bij het Geldpunt vult u samen met een vrijwilliger uw belastingaangifte in. U kunt daarvoor terecht bij de hoofdvestiging in het Forum of bij de wijkbibliotheek in Rokkeveen.

   

 • 20200206 Foto bij persbericht Walk Talk SBrauIedereen die op zoek is naar werk, is welkom bij de Walk &Talk Zoetermeer in het Forum, de hoofdvestiging van de bibliotheek. In februari staat de motivatiebrief centraal bij 'Walk & Talk'. De eerstvolgende bijeenkomst is op 25 februari van 9:30 tot 11:30 uur.

 • 20200214 111026De Bibliotheek organiseert al geruime tijd het Ontmoetingspunt Verlies in het Forum, haar hoofdvestiging. Het Ontmoetingspunt Verlies is er voor iedereen, die te maken heeft met een vorm van verlies. Lotgenoten kunnen elkaar ontmoeten, herkenning vinden bij elkaar en ervaringen met elkaar delen.

 • 20200214 16705Vhinnzee Kanbier is 10 jaar oud, groep 8 leerling van IKC de Piramide én ondernemer. Hij schreef zelf een ondernemingsplan na een schoolopdracht en printte burgemeester Aptroot in 3D uit. De jongen is vaak te vinden in het E-lab in het Forum en hij weet precies hoe de scanners en 3D printers werken.

 • bijlage bij persbericht 5 ontmoetingspunt verliesVeel Zoetermeerders kennen een groot verlies in hun leven. Het verliezen van een partner, vriend(in), kind of andere dierbare laat diepe littekens na. Al deze Zoetermeerders wil uitvaartzorg CUVO en de Bibliotheek Zoetermeer een hart onder de riem steken op Valentijnsdag.

 • 20200202 16151De hoofdbibliotheek in het Forum werd zondagochtend compleet overgenomen door kinderen. Baby's, peuters, kleuters en hun oudere broertjes en zusjes kwamen allemaal meedoen aan de Baby-Peuter-Kleuter Markt met heel veel activiteiten.

 • sh Stadhuis Forum baliesDe bibliotheek moet bezuinigen en ziet zich daarom genoodzaakt om de onderste verdieping van het Stadhuis-Forum op te zeggen. Dit betekent een forse krimp voor de hoofdbibliotheek en de partners die in het forum een plek hebben. We vroegen de lezers van Zoetermeer actief om hun reactie.

 • kleutermarktIeder jaar aan het eind van de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek een grote Baby-, peuter- en kleutermarkt. Deze bruisende speel- en infomarkt vindt plaats op zondag 2 februari 2020 van 9.30 tot 12.30 uur in het Forum.

 • Susanne Bout in de biebDe PvdA maakt zich zorgen over het inkrimpen van de bibliotheek. De partij vindt dat in een stad als Zoetermeer een goede bibliotheek met een uitgebreide collectie niet mag ontbreken. Deze week werd bekend dat de Hoofdbibliotheek in het Forum door de bezuinigingen moet inkrimpen.

 • sh Stadhuis Forum baliesDe Bibliotheek Zoetermeer, met de hoofdvestiging in het Stadhuis-Forum, heeft bij de gemeente de huur van de beneden etage opgezegd. De opzegging is nog niet definitief, maar nu alvast ingediend omdat er een jaar opzegtermijn is.

 • IMG 20190325 091124Per januari 2020 openen Gemeente en Bibliotheek Zoetermeer opnieuw de deuren van de raadszaal in het Stadhuis-Forum voor studenten. Elke woensdag tot en met zondag kunnen ze daar in stilte komen studeren, doordeweeks tot 20 uur en in het weekend tot 18 uur.

 • duursamen duurzaamheidsmarkt 03De eerste editie van de gratis Duurzaamheidsmarkt in het Forum informeerde zaterdag vele bezoekers over een duurzamer leven. Veel organisaties waren aanwezig met informatie, proeverijen en handige tips.

 • opening expositie me lieu 16 wethouder groeneveld spreekt kunstenaars toeDe Art-Lab expositie ‘ME-lieu’ werd op zaterdag 30 november feestelijk geopend in het Forum. Achttien leerlingen uit de Internationale Schakel Klas (ISK) van het ONC Parkdreef werkten onder begeleiding van kunstenares Efrat Zehavi de afgelopen 8 weken aan één gezamenlijk kunstwerk.

 • 20190924 12031De bibliotheek en haar partners presenteren zaterdag 30 november een leuk en leerzaam programma op het gebied van natuur, milieu, recyclen en duurzaamheid. De eerste editie van de gratis Duurzaamheidsmarkt in het Forum is te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur.

 • 20191112 125218Lege batterijen, kapotte lampen en elektrische apparaten en lege cartridges kunnen deze maand allemaal worden ingeleverd in het Forum bij het E-Lab. Kinderen die iets inleveren krijgen daarbij een leesboek cadeau.

 • Nederland LeestDe bibliotheek leest mee met November = Nederland Leest! Van 1 tot en met 30 november 2019 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar ‘Duurzaamheid’. Een heel actueel thema in tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars.

 • cultuurdak lg architectenOp de daken in de binnenstad van Zoetermeer is nog onverwacht veel ruimte voor kunst en groen, blijkt uit een verkennend onderzoek van LG architecten. ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert op dinsdag 29 oktober 2019 een stadslezing over kunst en groen op daken.

 • Bijlage bij persbericht 61 Griezelen liggendHou je van griezels, monsters, spoken en ander gespuis? Kom dan op vrijdagavond 1 november van 19:00 – 21:00 uur naar het Forum voor een spannend griezelfeest! Doe mee aan griezelige workshops, ontdek de engste verhalen en voor de durfals is er de Night at the Museum Spooky tour in Museum de Voorde.

 • IMG 20190325 091124De raadzaal in het Stadhuis-Forum is vanaf januari 2020 het hele jaar door beschikbaar als studieruimte voor studenten. Na een succesvolle pilot rond examentijd bleek er veel belangstelling voor het in stilte studeren.

 • regenboog vlagBibliotheek Zoetermeer organiseert in het Forum samen met het COC en Buurtwerk voor de Coming-Outdag op 10 oktober de ‘Walk of Love’. Schrijver Eveline van de Putte vertelt tijdens een heerlijk buffet verhalen over roze ouderen en LHBTI jongeren.

-goede doel-

-Actie(F)tas-