Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

 • belastingformulierZiet u ook zo op tegen de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting? Veel mensen zien er tegen op en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bij de Formulierenbrigade Zoetermeer kan de burger met een laag inkomen al jaren terecht voor ondersteuning bij de aangifte.

 • WhatsApp Image 2018 03 07 at 11.44.44Wijkwethouder Taco Kuiper heeft woensdag het eerste  raamgedicht Jas van Taal voor de wijken Buytenwegh en De Leyens onthuld. Jas van Taal is een lokaal poëzieproject voor peuters en kleuters waarbij de groepsgedichten op raamstickers in de wijken te zien zijn. Er wordt ingezet op het stimuleren van creativiteit met taal, taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen.

 • Arjan Dwarshuis profielfoto 002Bibliotheek Zoetermeer start vanaf zondagmiddag 04 maart met de Talkshow Boek&Meer in het Forum. In deze reeks van 8 talkshows op iedere eerste zondag van de maand staan bekende en onbekende boeken en schrijvers centraal. Iedere maand schuiven bijzondere gasten aan bij presentator Laurens de Groot.

 • bijlage bij persbericht 8 BoekStart Coach foto1Wethouder Isabelle Vugs heeft donderdag 22 februari het officiële startsein gegeven voor het project Boekstartcoach. Om spelenderwijs te laten zien hoe leuk én stimulerend het is om al met de allerjongsten een boekje te lezen, krijgt het consultatiebureau in Oosterheem wekelijks bezoek van een BoekStartcoach.

 • jongerendebatJonge medewerkers van de bibliotheek organiseren een jongerendebat met wethouders. Op vrijdag 26 januari vindt het Jongerendebat plaats van 19.00 tot 20.00 uur in het nieuwe Forum op het Stadhuisplein 1 als onderdeel van de openingsactiviteiten die op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari gepland staan.

 • Teckentrup Ssst De tijger slaapt 400Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

 • 20180105 121119De Hoofdbibliotheek is de afgelopen week al hard bezig geweest om de collectie te verhuizen naar de nieuwe locatie aan het Stadhuisplein. Met zoveel boeken en spullen om te verhuizen is dit een grote operatie. De bibliotheek is nu dan ook gesloten in verband met de verhuizing en gaat op vrijdag 19 januari weer open voor publiek.

 • 20171108 114768In januari verhuist de Hoofdbibliotheek terug naar het Stadhuisplein. Vanwege de verhuizing is de Hoofdbibliotheek gesloten van 1 t/m 18 januari 2018. Op vrijdag 19 januari opent de Hoofdbibliotheek haar deuren in het vernieuwde Stadhuis-Forum.

 • Persbericht 41 Tosca Menten boekje NBSinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje… De Sinterklaasperiode wordt dit jaar nóg spannender voor kinderen, want er is nu een speciale Sinterklaas-actie bij alle vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer.

 • cq5dam.web.384.614De Bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en discussie over maatschappelijke thema’s en bespreekt in november de toekomst. Praat mee over robotica en krijg het boek Ik, robot cadeau! Op zaterdag 11 november staat de Hoofdbibliotheek (Duitslandlaan 440) in het teken van robotica en coderen.

 • Persbericht 38 Onze man in Berlijn KlarenbeekDe Zoetermeerse schrijver Eric Klarenbeek presenteert zaterdag 11 november zijn debuutroman ‘Onze man in Berlijn’. Eric neemt je mee naar de jaren zestig, een periode die bij menigeen mythische proporties heeft aangenomen. Maar wat gebeurde daar nu eigenlijk?

 • bos waterlelieInmiddels doet bijna de helft van de Zoetermeerse basisscholen mee aan het landelijke project ‘De Bibliotheek op school’. Woensdag 4 oktober werd de bieb op school van de Waterlelie feestelijk geopend.

 • 20170923 111752Er hoeft even helemaal niets... lekker relaxen kon je zaterdagmiddag bij de Eilandbieb op het Dobbe-eiland. Een krantje lezen, tijdschrift doorbladeren of even helemaal niets en lekker genieten van de rust. Alles mocht en niks moet op de Eilandbieb. 

 • image001De Hoofdbibliotheek organiseert maandag 2 oktober van 12:30 tot 17:00 uur een themaforum (minisymposium) over verantwoord social mediagebruik. Het themaforum is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig met kinderen en jongeren werkt. 

 • BoSRondom de Kinderboekenweek worden in Zoetermeer 6 nieuwe locaties geopend: op BS Noordeinde, MKC Passe Partout, BS Prins Florisschool, OBS Florence Nightingale, IKC de Waterlelie en OBS ’t Plankier. De Bibliotheek op School is een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, een belangrijk doel is om het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. 

 • EilandBieb facebookZoetermeerders kunnen op zaterdag 16 en 23 september languit komen lezen en luieren op het eiland in de Grote Dobbe. Bibliotheek Zoetermeer tovert het eiland dan om tot een heuse EilandBieb.

 • romanovsRusland & Oost-Europadeskundige drs. MarieThérèse ter Haar geeft dinsdag 29 augustus een cultuurlezing over ‘Romanovs en Revolutie’. Ze vertelt in deze lezing over het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie en het Rusland rond 1900. 

 • digitaalhuisVoor alle mensen die niet weten hoe een computer werkt en dit graag willen leren, biedt de Bibliotheek de cursus Klik & Tik Basis aan. Klik & Tik Basis is een korte computercursus waarbij deelnemers onder begeleiding stap voor stap leren hoe een computer werkt.

 • coderdojoBij een Coderdojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, games te maken en meer. De dojo’s worden gehouden op zaterdag in de Hoofdbibliotheek, met op zaterdag 24 juni een speciaal thema: Romeinen in Minecraft.

 • digitaalhuisIn de Hoofdbibliotheek kun je bij het DigiTaalhuis hulp krijgen bij digitale zaken en je digitale vaardigheden ontwikkelen. Tijdens de inloopspreekuren zijn gastvrouwen aanwezig om vragen te beantwoorden of hulp te bieden. Het DigiTaalhuis bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek (tijdelijke locatie Duitslandlaan 440).

-goede doel-