Amsterdam Fashion Week laat een nieuwe generatie mode ontwerpers zien met veel talent. Vier dagen vol creativiteit, vakmanschap en kleur in de Westergasfabriek in Amsterdam. Nieuwe talenten en bekende ontwerpers hebben het publiek en de pers getrakteerd op indrukwekkende shows. 

Donderdagavond openden Diek Pothoven en Luuk Kuijf de modeweek met hun label MARTAN.

Een kleurrijke en creatieve collectie voor mannen en vrouwen, geïnspireerd op de Bahá'í tempel, het universele huis van aanbidding voor alle religies en spiritualiteit.

In het transformatorhuis volgde de show van DAS LEBEN AM HAVERKAMP, een initiatief van vier opkomende Nederlandse ontwerpers: Anouk van Klaveren, Gino Anthonisse, Christa van den Meer en Dewi Bekker. De metershoge opblaaspoppen van Christa van der Meer waren een leuke verrassing.

CHRISTA VAN DER MEER FashionWeek Amsterdam Patricia Munster fotograaf Zoetermeer Actief

De afsluitende show van de eerste dag was "The Painting”, een wit doek, "een tableau vivante", gevuld met 9 veelbelovende ontwerpers. Ailene van Elmpt, John Offerhaus, Liesbeth Sterkenburg, Marlou Breuls, Merel van Glabbeek, Sunanda Koning TRINHBECX, Yoko Maja en Zyanya Keizer. Zij creëerden hun eigen meesterwerk. 

De ontwerpers hadden de opdracht gekregen om alles in het wit te maken, een symbool van hoop, geloof en liefde. Een basis voor de toekomstige generatie. De finale met het nummer 'Imagine' van John Lennon was perfect gekozen bij de boodschap van de show.

Tess van Zalinge maakte indruk met haar "porseleinen collectie", geïnspireerd door het Delfstblauw, met Vermeer's "Meisje met de parel" en de gebroken porseleinen scherven van Royal Delft .

Tess van Zalinge Royal Delft FashionWeek Amsterdam Patricia Munster fotograaf Zoetermeer Actief

Olfa Bin Ali lanceerde het tijdschrift REFUSE, een eenmalige glossy voor en door vluchtelingen. De samenwerking met bekende Nederlandse ontwerpers, waaronder Bas Kosters en artiesten uit verschillende landen, resulteerde in een blad met indrukwekkende artikelen en foto’s.

RE FUSE magazine Olfa Ben Ali Amsterdam FashionWeek Patricia Munster fotograaf Zoetermeer Actief Bas Kosters Amsterdam FashionWeek Patricia Munster fotograaf Zoetermeer Actief 1

 

Eind maart komt de film “Beauty and The Beast” uit. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Disney 6 ontwerpers gevraagd om hun creaties te laten zien, geïnspireerd door de film. Terwijl vijf ontwerpers kozen voor Beauty, liet Jazz Chris zijn creatie voor The Beast zien.

Disney Beauty and the Beast FashionWeek Amsterdam Patricia Munster Jazz Chris fotograaf Zoetermeer Actief SUE Amsterdam FashionWeek Patricia Munster fotograaf Zoetermeer Actief

Met prachtige vioolmuziek opende Kim Spierenburg de show van SUE. En vervolgens lieten de SUE-warriors vol trots de nieuwe collectie zien, speciaal ontworpen voor rolstoelgebruiksters.

Edwin Oudshoorn had in het transformatorhuis een romantische sfeer gecreëerd met kaarslicht en toonde zijn sprookjesachtige bruidsjurken op etalagepoppen.

Edwin Oudshoorn Bridal Wear Amsterdam FashionWeek Patricia Munster fotograaf Zoetermeer Actief

Ajbilou | Rosdorff, Alexandra Frida, Anbasja Blanken, ARTIITUDE, Astrid Elisse, Bound Amsterdam, Liselore Frowijn, Maaike van den Abbeele, RE by RECONSTRUCT, Said Mahrouf ,Saskia ter Welle, Schepers Bosman, Spijkers & Spijkers, SUE, Sunanda Chandry Koning, Tess van Zalinge, Toos Franken toonden hun visies voor het komende herfst-winter seizoen, op Patricia Reports staat een fotoverslag.

Tekst en foto's: Patricia Munster

Koopzondag

le-woonhart7

2e handswinkels

meve kledingbank2

Koopavond

Stadshart Zoetermeer Spazio-Esprit

Markten

rv-markt-nathaliegang

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-