Tijdens de opening van een supermarkt op woensdag 14 februari in Buytenwegh, werden er confetti slingers afgeschoten. Deze kwamen door de wind terecht in de bovenleiding van de RandstadRail. De slierten wonden zich om de bovenleiding en legde zo het verkeer stil.

 

 jumboslierten 1 jumboslierten 5 
 Zoetermeers Blauw-geel   Iedereen helpt opruimen

 

De feestelijke slierten werden op het Kentgensplein afgeschoten bij de heropening van de verbouwde Jumbo. De slierten werden door de wind omhoog gestuwd tegen de glazen wand van halte Buytenwegh. Daarna namen ze meteen een duik er wonden zich om de bovenleiding. 

 

jumboslierten 2  jumboslierten 3 
 Waar je bij kan trek je van de leiding af  Ook wijkmanager helpt mee

 

Niet lang daarna stonden de trams stil omdat de bestuurders het niet verantwoord vonden om er doorheen te rijden. Niet veel later stonden de wijkagenten, Jumbo medewerkers en de wijkmanager, samen met de bestuurders op het spoor in een poging de confetti weg te halen. Dit had weinig effect. De HTM heeft personeel ingezet op de stremming op te lossen en de trams weer te laten rijden.

De manager van de Jumbo, mr Van Vliet betreurt het voorval en vindt ht heel jammer dat de feestelijke opening van de nieuwe Jumbo in Buytewegh op deze manier ontsiert wordt. Wat het bedrag van de schade zou zijn is nog niet bekend.

jumboslierten6

 

Foto: Mark Neijssel
Film: Fred Wolters

-advertenties-

-goede doel-