Dorp Palenstein

 • Soroptimist Club ZoetermeerDe Zoetermeerse Watertoren en molen De Hoop zullen oranje gekleurd worden voor de actie Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. Soroptimist Club Zoetermeer e.o. steunt de actie van Orange the World en probeert hier zoveel mogelijk aandacht voor te vragen.

 • brandweerauto 1Twee mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een lekkage aan een warmwaterleiding in de flat van de Willem van Cleeflaan. De hulpdiensten kregen even na half twee een melding van een woningbrand op de 7e etage van de flat.

 • Sinterklaas komt morgen weer aan in Nederland. Naast het landelijke Sinterklaasjournaal, zijn er ook regionale journaals en zelfs een Zoetermeers Sinterklaasjournaal. Het sinterklaashuis zoetermeerZoetermeerse verhaal speelt zich af rond het sinterklaashuis in de Dorpsstraat.

 • Terra HerlocatieOp bouwtekeningen van de voormalige Kwikfit garage aan de Vlamingstraat 1-3 in Dorp staan wél funderingen ingetekend, aldus wethouder Paalvast. De verbouwing van de garage tot kunsthal voor Terra liep vertraging op doordat tijdens de sloop bleek dat er deels geen fundering was onder het gebouw.

 • 20191102 232030Lionsclub Zoetermeer reikte op de mosselavond een cheque uit aan Stichting HulpHond Nederland, het goede doel van dit jaar. In de sfeervol aangeklede Oude Kerk van Zoetermeer genoten de deelnemers in een unieke ambiance van overheerlijke mosselen, wijn en elkaars gezelschap.

 • 74584685 10211873610675228 2192453926979108864 nSinterklaas is nog niet in Nederland, maar de Zoetermeerse Dorpsstraat is al helemaal klaar voor zijn komst! De winkeliers hebben een leegstaand pand aan de Dorpsstraat 76 veranderd in een echt Sinterklaashuis, waar de mijter van de Sint al op hem hangt te wachten.

 • IMG 3253Ondanks storm en regen waren er zaterdag 2 november ruim 150 mensen naar de viering van Allerzielen in de Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat gekomen. De viering startte in de kerk, waarna alle bezoekers naar het verlichte kerkhof trokken.

 • persfotoIn november en december wordt de expositieruimte van TERRA omgetoverd tot Makerswinkel XL. Hier kunnen bezoekers een mix vinden van mooi design, bijzondere items en leuke hebbedingen.

 • DSC03894Het Harmonie Orkest Zoetermeer staat volledig ‘on fire’ met een spectaculair en bijzonder concert in het CKC Theater. Op zaterdagavond 2 november laat het harmonie-orkest aan iedereen laten horen hoe deze positieve energie muzikaal tot uiting komt.

 • Susanne Nehring foto 2016CKC & partners organiseert op 15 november een herdenkingsconcert als eerbetoon aan Susanne Nehring, de docente zang pop/rock/jazz overleed in juni van dit jaar. Tijdens het concert zal gemusiceerd worden door leerlingen, oud-leerlingen, vrienden en collega’s.

 • CKC partners The Wall door Bad BeatBerlijn, 9 november 1989: de Berlijnse Muur valt. Dit jaar is het 30 jaar geleden en op initiatief van het Ebony Ensemble organiseren diverse Zoetermeerse culturele partijen een festival op zakformaat rondom dit thema.

 • hands 1926414 1920Bij de Allerzielenviering in de H. Nicolaaskerk op zaterdag 2 november 2019 wordt er om 19.00 uur bijzondere aandacht besteed aan alle overledenen en hun nabestaanden. Voor deze overledenen wordt gebeden en het hele pastorale team gaat in de viering voor.

 • 911 36da5644e31e945b1df64a5f5bf796f7 copyOok voor kinderen kan Halloween heel leuk zijn en worden er veel activiteiten georganiseerd. In zowel Stadshart als Dorpsstraat kunnen kinderen meedoen met de Trick or treat en ook op Speelboerderij Het Buitenbeest wordt volop Halloween gevierd.

 • integratiediner palenstein 2019Het Jaarlijkse Internationaal Integratiediner dat supermarktketen Dirk van den Broek landelijk organiseert, werd in Zoetermeer in Palenstein in samenwerking met Piëzo geregeld. Medewerkers van de winkel maakten samen met Piëzo-vrijwilligers lekkere en internationale gerechten.

 • De Achtsprong Kinderboekenweek 5006Op IKC De Achtsprong in Palenstein is de Kinderboekenweek geopend door een heel speciale gast. De burgemeester van Zoetermeer kwam langs om de hele school voor te lezen. In de Kinderboekenweek is veel extra aandacht voor lezen, want lezen is leuk en belangrijk.

 • 263 CopyrightFOTOFLEX.NL 03102019 2‘Het Vonkje’ is de naam van een nieuw project waarmee stichting Piëzo, samen met andere partijen, de eenzaamheid onder ouderen in de wijken Meerzicht, Palenstein en Oosterheem gaat bestrijden. ‘Het Vonkje’ moet zestigplussers met dagarrangementen uit hun isolement halen.

 • dierzegeningOp dierendag was er in Zoetermeer ook weer een mogelijkheid om je huisdieren te laten zegenen. De Vegan Church, een christelijk platform, organiseerde de dierzegeningen in de Pelgrimskerk in Dorp.

 • Natalievinke atelier uitsnedeDe deuren van Ateliers99a aan de Dorpsstraat staan op zaterdag 5 oktober open voor publiek. Mensen kunnen van 13:00 – 17:00 uur de ateliers bezoeken van de daar gevestigde kunstenaars. In het atelier van Natalie Vinke is nieuw werk te zien.

 • CKC partners exposities webWat optreden is voor de muzikant, is exposeren voor de kunstenaar. Niets geeft meer voldoening dan anderen te laten meegenieten van wat jij hebt gecreëerd. Sinds de verbouwing bij CKC & partners zijn drie verdiepingen ingericht voor exposities en staan minstens drie exposities per jaar gepland.

 • Voorschoolse opvangIKC De Vijverburgh in Dorp hanteert al enkele jaren een continurooster om de werkende ouder tegemoet te komen. Kinderen gaan met dit rooster tussen de middag niet naar huis. Nu komt er ook een voorschoolse opvang op het IKC.

-advertenties-

-goede doel-