Dorp Palenstein

 • IMG 0312Een oververhitte lithium-ion-accu heeft woensdagochtend voor brand gezorgd in een galerijflat in Palenstein. De accu vloog omstreeks 7 uur 's ochtends in brand in een woning op de 9e etage aan de Diederik van Teilingenlaan.

 • byrd OudeKerkZoetermeerHet bekende William Byrd Vocaal Ensemble komt 16 november naar Zoetermeer met een kleurrijk Romantisch programma. Het Leidse Ensemble, onder leiding van Nico van der Meel, speelt meerdere stukken in samenwerking met de Franse pianist Jean-Baptiste Milon.

 • fernando riscado cordasHet wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) zal deze week verzorgd worden door Fernando Riscado Cordas (gitaar). Deze geweldig virtuoze gitarist heeft weer een prachtig programma uitgekozen met werken van componisten uit de romantiek.

 • Afscheid Stadsmuseum foto Thinkie Mets

  Op 11 november om 17:00 sloot oud-directeur Jouetta van der Ploeg definitief de deuren van het Stadsmuseum Zoetermeer. Het museum was sinds 1989 gevestigd in de oude burgemeesterswoning in de Dorpsstraat. In april 2019 opent het nieuwe Museum De Voorde de deuren aan Zuidwaarts 2 in het Stadshart.

 • IMG 5830Ruim 160 mensen waren afgelopen zaterdag aanwezig bij de mosselavond in de Oude Kerk van Zoetermeer. De avond was georganiseerd door Lionsclub Zoetermeer om geld op te halen voor een nieuwe rolstoelbus van STAK.

 • 20181102 Kunstsurprise Terra 0001TERRA heeft vrijdag 2 november de expositie ‘Kunstsurprise’ geopend. Tijdens de Pakjesmiddag gingen veertien winnaars naar huis met een mooi kunstcadeau. De expositie is gestart vanwege de komende feestmaand. Elk weekend in november is er een Artist Weekend.

 • IMG 6822Liefhebbers en spelers van bord- en kaartspellen konden afgelopen zondag hun hart ophalen. Rond de 150 bezoekers, van jong tot oud, bezochten de derde editie van Spellendag in CKC, georganiseerd door Spel en Meer en Floravontuur Promotie Zoetermeer .

 • 38726091 2110163529313134 5507303741797171200 nKent u MamaCafé Zoetermeer al? Elke eerste dinsdag van de maand kunnen (aanstaande) moeders met hun kinderen gezellig aansluiten in lunchcafé de Zoetelaar, voor een gezellig praatje, een luisterend oor, om er even uit te zijn of voor hulp en adviezen.

 • DSC 0123 1030x549RTL 4 koos Restaurant Achteraf in Zoetermeer als beste culinaire hotspot van de provincie Zuid-Holland. De zender presenteert op zaterdag 29 december 2018 de wedstrijd van de grote culinaire hotspot special 'De Beste van Nederland'

 • pa vo stedelijkcollege 2Het Atrium en het Stedelijk College gaan met ingang van volgend schooljaar grondig veranderen. De scholen kiezen voor een nieuwe richting, met beroepsgericht onderwijs in één gebouw en de mavo, of vmbo –tl in een apart gebouw.

 • kunstsurprise beeldMis je nog iets moois en origineels aan de muur? Zoek je een prachtig én betaalbaar sieraad? Of een ander kunstcadeautje voor in de zak of onder de kerstboom? Bij TERRA in de Dorpsstraat ben je aan het goede adres. Bovendien zijn er tijdens de opening op 2 november leuke kunstcadeaus te winnen.

 • Opening ArtLabs 29 10 2018Wethouder Paalvast opende maandag 29 oktober het eerste ArtLab in Palenstein. De kinderen bouwden een knikkerbaan van gerecycled materiaal, waarna de wethouder succesvol de knikker liet vallen in de symbolische bak vol talenten. Met de ArtLabs in Oosterheem en Palenstein brengt CKC & partners in samenwerking met de TalentenAcademie van Stichting Piëzo, kunst naar de wijken.

 • IMG 2218

  Vrijdag middag vanaf 16:00 uur werd iedereen in de Dorpsstraat opgeschrikt  door kleine en iets grotere lieve griezels die deel namen aan een letter speurtocht, letters waren verstopt in diverse etalages van de winkels. Start en finish was bij het Dierenparadijs al waar de kinderen hun deelname blaadje konden halen en inleveren.

 • pa castellumDe lezersvraag veiligheid in Palenstein leverde verschillende reacties op. De ene voelt zich er al jaren veilig en anderen juist niet. Volgens sommigen heeft Palenstein vooral een negatieve naam, een ander woont er al meer dan 30 jaar naar tevredenheid.

 • Matthijs BiewengaNa het vertrek van predikant Gertjan Oosterhuis vorig jaar is Het Kompas op zoek naar een vervanger. Matthijs Biewenga uit Mussel is in beeld om de de nieuwe predikant te worden van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan het Piet Heinplein in Zoetermeer.

 • 20181019 134103“Wil je pittige saus erbij of zoet-zuur?”, vraagt Emmy Pham van de Vietnamese Loempiakraam, terwijl ze al met de juiste fles in haar handen klaar staat. Van haar vaste klanten weet ze precies wat zij lekker vinden. Maar de vaste klanten blijven weg, ze zucht: “Het lijkt hier wel een oorlogsgebied!”

 • essentaksterfteDe gemeente stelt een onderzoek in naar de kwaliteit van de essen aan de Molenstraat. Dit betekent dat er geen kapvergunning wordt aangevraagd. Wel is duidelijk dat een aantal bomen is aangetast door de essentaksterfte, deze bomen zullen extra gecontroleerd worden.

 • pa wc croesinckpleinBurgemeester Aptroot heeft vier jongeren die overlast veroorzaakten bij een interview met raadslid Hilbrand Nawijn op het Croesinckplein een gebiedsverbod opgelegd. De jongeren mogen zich gedurende drie maanden niet in de buurt van het winkelcentrum begeven.

 • ja ik wil stadsmuseumHet Stadsmuseum Zoetermeer gaat verhuizen. Op 11 november sluit het museum de deuren. Het nieuwe museum gaat in april 2019 open, aan het Zuidwaarts 2. In de herfstvakantie is de laatste kans om nog een keer het oude museum te bezoeken. Er is genoeg te zien voor jong en oud.

 • 20181012 sloopflat Jan van Beierenlaan GVW 0037De sloop van de Jan van Beierenflat in Palenstein gaat nu snel: de grote kraan neemt grote 'happen' uit de flat. Er ontstaat nu al een heel gat in de bebouwing en de flat zal waarschijnlijk spoedig helemaal verdwenen zijn.

-advertenties-

-goede doel-