Dorp Palenstein

 • Lunchpauzeconcert in de Oude Kerk

  zohraHet wekelijkse lunchconcert zal op woensdag 15 juli gegeven worden door de aanstormende talenten Dante Jongerius (blokfluit) en Zohra Jongerius (viool). Zij worden begeleid door Ronald de Jong op de klavecimbel. Dante en Zohra Jongerius spelen delen uit hun programma ‘Nieuwe Geluiden’.

 • Wethouder opent Theetuin Activisie

  DSC 6287De Theetuin Activisie is woensdag 1 juli officieel geopend door Wethouder Ter Laak. Activisie is een begeleidingscentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en de Theetuin maakt hiervan deel uit. De tuin is van groot belang voor de cliënten en hun mantelzorgers.

 • Straat in Beeld: Franklinstraat

  20191016 110021 copyWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan de Franklinstraat in de wijk Palenstein, wijk 22.

 • Opening heringericht horecaplein Dorpsstraat

  opening 2020 horecaplein dorpsstraat zoetermeer 012 wethouders robin paalvast en jan iedema en ondernemersMaandag 6 juli 2020 was het feestelijke moment, dat wethouders Robin Paalvast en Jan Iedema, het heringerichte horecaplein aan de Dorpsstraat, officieel konden heropenen. De plannen en het ontwerp voor de opknapbeurt van het plein dateren van januari 2019.

 • Bijzondere herdenking Keti Koti

  keti kotiDe plechtigheid Keti Koti moest dit jaar sober gehouden worden. Slechts enkele genodigden kwamen samen om de slachtoffers van slavernij te herdenken en de 'bevrijding van de ketenen' te vieren. Voor deze gelegenheid droegen veel genodigden witte kleding ten teken van rouw.

 • Kunstwerk Bast als landschap onthuld

  IMG 0384Wethouder Robin Paalvast onthulde donderdag 2 juli een nieuw kunstwerk langs de Zegwaartseweg onder het viaduct van de Australiëweg. Het kunstwerk 'Bast als Landschap' is gemaakt door kunstenaar Hans van Lunteren.

 • Orgelconcert in Oude Kerk Zoetermeer

  Ronald de Jong OrgelconcertZaterdag 27 juni zal er weer een orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong op het Lohman-orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer.

 • Muurschilderingen van Eelco Metman

  Eelco MetmanBij TERRA staan diverse projecten op de planning , waaronder de expositie ‘Wake-up call’ van Eelco Metman. Vanaf 1 juli is iedereen welkom om de muurschildering en diverse werken op doek te komen bekijken in de Dorpsstraat.

 • Tijdelijk geen uitstallingen in Dorpsstraat

  uitstallingen dorpsstraatIn de Dorpsstraat mogen tijdelijk geen uitstallingen worden geplaatst door de winkeliers. Hierdoor is er meer ruimte op straat en wordt het voor passanten makkelijker om anderhalve meter afstand tot andere personen te houden.

 • Hoogvliet Dorpsstraat gaat verbouwen

  oude hoogvlietDe Hoogvliet supermarkt in de Zoetermeerse Dorpsstraat gaat verbouwen en zal vanwege de werkzaamheden gesloten zijn van maandag 22 tot en met woensdag 24 juni. Op donderdag 25 juni 2020 om 8.00 uur wordt de vernieuwde Hoogvliet supermarkt aan de Dorpsstraat in Zoetermeer heropend.

 • Praat mee over het Wilhelminapark

  Wilhelminapark 2020 2In het oudste park van Zoetermeer raken de bomen en beplanting op leeftijd en zijn ze gedeeltelijk aan vervanging toe. Een nieuwe beheersvisie is nodig. De gemeente vraagt inwoners om mee te denken over verschillende vraagstukken.

 • Buitenspeeldag Palenstein met sportclinics

  buitenspeeldag palensteinPartijen zoals de scholen, de buurtsportfunctionaris, de Piëzo TalentenAcademie en de Boxingclub Zoetermeer organiseerden samen de Nationale Buitenspeeldag in Palenstein. Er waren sportclinics en een online workshop coole zomerdrankjes maken.

 • Straat in beeld: Cornelis Boslaan

  cornelis boslaan 001Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Cornelis Boslaan in Palenstein.

 • Kerk ook doordeweeks weer open

  kompasTwee Zoetermeerse kerken gaan vanaf juli ook doordeweeks ook doordeweeks weer open. De Lichtzijde in De Leyens en het Kompas in het Dorp openen de deuren voor iedereen die wil bidden of gewoon wil bijpraten met een kop koffie.

 • Oude Kerk Zoetermeer hervat concerten

  DSC01357De concerten in de Oude Kerk in Zoetermeer kunnen weer hervat worden. Het laatste concert in de kerk was het Lunchpauzeconcert van 11 maart, waarna gedurende elf weken helaas geen nieuwe concerten plaats konden vinden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

 • Muziek in de wijk

  muzieknotenfoilVanaf maandag 8 juni gaan vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Op maandag in Oosterheem, dinsdag in Meerzicht, woensdag in Seghwaert, donderdag in Palenstein en vrijdag in Rokkeveen.

 • Sloop Diederik van Teilingenflat

  20200529 sloopflat GVW 0039Het einde van een tijdperk nadert want de flat aan de Diederik van Teilingenlaan te Zoetermeer is de laatste van de vijf flats in Palenstein die tegen de vlakte gaan. De sloop van de flat vordert gestaag, beetje bij beetje worden de appartementen gestript en leeg gemaakt.

 • De Jacobsvlinder behaalt certificaat Sport en Bewegen

  JacobsvlinderBasisschool De Jacobsvlinder heeft al enkele jaren het vignet Gezonde School, een speciaal programma dat scholen helpt te werken aan een gezonde leefstijl. Met behulp van thema-certificaten kan een school stap voor stap werken aan het in praktijk brengen van een gezonde leefstijl.

 • Thuis zitten chill, maar school is leuker

  20200603 19077Sjoerd Timmerman, locatieleider MAVO Zoetermeer, heeft het contact met zijn leerlingen heel erg gemist tijdens de coronaweken dat er alleen online les gegeven kon worden. “Je kan online heel veel doen, maar het directe contact met je leerlingen is ontzettend belangrijk!”

 • 75 jaar later: Bleiswijkseweg

  75 jaar bleiswijksewegHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. We kijken hierop terug met een speciale fotoserie: een foto uit de oorlogstijd en een hedendaagse foto die laat zien hoe deze plek er nu uit ziet. Vandaag een blik op de Bleiswijkseweg.

-advertenties-

-goede doel-