Dorp Palenstein

 • IMG 5990Nederland Zoemt heeft Zoetermeer uitgeroepen tot de meest van 2018. De stad won 50 m2 aan biologische bloembollen en een bijenhotel. De bloembollen zijn in het najaar al geplant, het bijenhotel werd zaterdag 16 maart in Park Palenstein onthuld door wethouder Jakobien Groeneveld.

 • demonstratie doormanlaanIn aanwezigheid van burgemeester Charlie Aptroot en wethouder Marc Rosier vond vrijdagochtend om 08:30 uur, op het inmiddels beruchte kruispunt van de Eerste Stationsstraat/Karel Doormanlaan, een demonstratie plaats. Aanleiding waren de recente ongelukken op het kruispunt.

 • westerveldEen bijzondere internationaal schaaktoernooi ter ere van Gerrit Westerveld wordt gehouden op zaterdag 16 maart bij WeZoDo, locatie Het Gebarenplein. Gerrit Westerveld heeft veel betekent voor het schaken onder doven en slechthorenden.

 • IMGM6837De gemeente heeft extra barriers geplaatst tussen de rijbaan en fietsstrook van de 1e Stationsstraat. De verkeersregelaars blijven de komende dagen 24 uur per dag aanwezig waarbij het verkeer handmatig wordt geregeld. Het tijdelijke verbod voor fietsers is daarom opgeheven.

 • stembureau bordWat valt er te kiezen bij de Provinciale Staten-verkiezingen straks, op 20 maart? Stichting DuurSamen Zoetermeer en Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer organiseren woensdag 13 maart een debat tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen die aan de provinciale verkiezingen meedoen.

 • IMG 0551In een spoedoverleg heeft het college van B&W besloten de fietspaden aan de Eerste Stationsstraat, Karel Doormanlaan en de Paltelaan te sluiten. ook worden verkeersregelaars ingezet. Het besluit is genomen nadat eerder vandaag weer een fietser onder een vrachtwagen terecht kwam.

 • IMGM6837Vrijdagmiddag 8 maart heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een tankwagen en een fietser op de kruising Karel Doormanlaan en de Eerste Stationsstraat in Dorp.

 • DSC05823In de Oude kerk wordt zaterdag 9 maart een speciaal koffieconcert gegeven ten behoeve van de aanbouw aan de Oude Kerk. De opbrengst van het concert is bestemd voor de te realiseren aanbouw met zalen.

 • Zegwaartseweg infrastructuur en groen 29 foto Ad JansenDe Voorweg en de Zegwaartseweg behoren tot de oudste wegen van Zoetermeer en zijn daarmee van grote historische waarde voor onze stad. Ze vormen ‘linten’ – wegen met lintbebouwing - die een beeld geven van de sfeer en geschiedenis van het agrarische dorp dat Zoetermeer ooit was.

 • DSC 3807 1Het nieuwe bestuur van de Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer is op 20 februari officieel gekozen. Het historisch hart van Zoetermeer, met de authentieke gevels en veel zelfstandige speciaalzaken, heeft nu weer een bestuur dat zich bezighoudt met de toekomst van de Dorpsstraat.

 • 190200 certificaatuitreiking piezo talentenacademie1Vol trots namen de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie hun certificaat in ontvangst toen zij de sectoren ‘techniek’ en ‘horeca’ afrondden. In zeven weken leerden de kinderen uit Oosterheem en Palenstein alles over beroepen in deze twee vakgebieden.

 • 2019 02 22 Kunstfoyer Terra20190222 0004Twee tegenpolen die elkaars ideeën versterken. Dat zijn Els van Egeraat en Gerard Huisintveld, die bij TERRA exposeren t/m 24 april. Els is van het poëtische en Gerard van het spektakel. Tijdens de expositie S Y N A P S Z geven zij elkaar de ruimte voor expressie. 

 • IMG 0009Sportief Wandelgroep Zoetermeer zal dit jaar een eigen Geuzentocht houden en niet samen met de Geuzendag de wandeling organiseren. Don Braad van de wandelgroep geeft aan dat zij met de wandeling meer willen aansluiten bij het Geuzenthema, en daarmee ook door de historische Dorpsstraat wandelen.

 • IMG 0549Een krantenbezorger is woensdagochtend 27 februari ernstig  gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen aan de Karel Doormanlaan in Zoetermeer. Tegen 07:00 uur in de ochtend ging het mis op de kruising Karel Doormanlaan met de Eerste stationsstraat.

 • Charlie Aptroot en de voorzitter van de vereniging de wereldwinkel, Yvette Feeke

  De wereldwinkel is verbouwd en heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Burgemeester Charlie Aptroot opende officieel de vernieuwde winkel in het bijzijn van vrijwilligers en sponsors die de verbouwing mogelijk hebben gemaakt.

 • DeOntdekking2019Kinderen tussen de 6 en 12 jaar hoeven zich tijdens de voorjaarsvakantie niet te vervelen. CKC & partners organiseert namelijk voor de tweede keer De Ontdekking. Drie dagprogramma’s vol creatieve workshops met het thema Plastic Fantastic op 26, 27 en 28 februari.

 • dp Museum bij nachtDe potentiële koper van het pand van het voormalig Stadsmuseum heeft zich teruggetrokken en ziet af van de koop. Deze zomer werd het pand aan de Dorpstraat 7, ’t Oude Huis, verkoopbaar gesteld door de gemeente Zoetermeer.

 • 2019 Valentijnswandeling GNW 1 MGezond Natuur Wandelen sloot met hun wekelijkse donderdagwandeling aan bij het Valentijnsthema en organiseerde een wandeling in het teken van de liefde. Een groep van 18 wandelaars liep, in een heerlijke voorjaarszon, richting oude Dorpskern en door het daarachter gelegen Wilhelminapark.

 • DSC 3551 3 1Ondernemers van de Dorpsstraat verrasten musicalster, zanger en acteur René van Kooten met een lekkere lunch bij de Zoetelaar. René is een graag geziene gast in de straat, die ook vaak een bijdrage levert voor evenementen in de Dorpsstraat.

 • Vladivostok op 5 autustus.03Met een nieuw programma eindigt zanger-pianist Roon Staal op 25 februari in Zoetermeer zijn nieuwe Winter Tour. Het concert te Zoetermeer in het Auditorium van het CKC Theater vindt plaats op maandag 25 februari.

-advertenties-

-goede doel-