Dorp Palenstein

 • controlePolitieDe politie Zoetermeer heeft op dinsdag 10 september een serie verkeerscontroles gedaan in verschillende wijken. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld. Bij controles op de Aziëweg en de Meerzichtlaan werden geen overtredingen geconstateerd.

 • ckc open dag 3CKC & partners opende het nieuwe met een grote open dag waarop jong en oud kon kennismaken met alle activiteiten. In en rond het CKC waren zaterdag de hele dag demonstraties, presentaties en kraampjes met informatie.

 • 20190906 11617Burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs) openden vrijdagmiddag de nieuwe Mavo Zoetermeer. Met een feestelijke knal en veel gouden confetti openden zij het nieuwe schooljaar voor de leerlingen en docenten.

 • 20190907 11643De charmes van de ouderwetse boerderij kwamen zaterdag 7 september tijdens de Boerendag weer tot leven in de Dorpsstraat. Veel oude ambachten werden op straat uitgevoerd en de enthousiaste beoefenaars gaven veel uitleg aan het publiek.

 • dp Molen De Hoop feestMolen de Hoop is één van de weinige (rijks-) monumenten die Zoetermeer als relatief jonge stad rijk is en door de lokale bevolking als nummer 2 van 'The Old Five' benoemd. Op zaterdag 14 september doet de molen weer mee met Open Monumentendag met tal van activiteiten.

 • WhatsApp Image 2019 09 03 at 13.07.01Goed zorgen voor jezelf, doe jij dat wel? Twee ex-balletdanseressen van het Nationale Ballet, Sandra Klijn (56) en Nicole Sudibyo (56), geven bij het CKC vanaf 20 september een spiksplinternieuwe cursus Self-Care.

 • 20190903 11601De nieuwe Mavo Zoetermeer is deze week van start gegaan. De nieuwe leerlingen meldden zich dinsdagochtend nieuwsgierig op hun school aan de Paltelaan 1 en begonnen de dag met een rondleiding door de lokalen.

 • Sophie van Dijk klWoensdag 4 september zullen de wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk weer van start gaan. Ook nu staan er weer veel zeer interessante concerten op het programma. De Zoetermeerse harpiste Sophie van Dijk zal het eerste concert verzorgen.

 • jeugdkamp2019 1Tennisverenging ALTV en in het bijzonder organisator en trainster Susanne Esser kijken heel tevreden terug naar het jaarlijkse tenniskamp dat de club organiseerde op het terrein aan het Vernède sportpark.

 • i 3qMBNgn X3Showcorps Harpe Davids sloot zaterdag de reeks muziekoptredens in de Dorpsstraat af. Maar liefst 14 keer werd het winkelend publiek in de Dorpsstraat verrast met leuke optredens. De optredens waren heel verschillend, zo kwam de Jostiband langs en Jott'nJoll.

 • CKC partners Open Dag 2019 02CKC & partners opent het nieuwe seizoen groots, want op zaterdag 7 september kan jong en oud tussen 11.00 – 16.00 uur meedoen aan één van de vele gratis workshops, genieten van demonstraties en presentaties en informatie krijgen over tal van activiteiten op het gebied van muziek, dans, musical & theater, circus, nieuwe media, beeldende kunst en meer!

 • TA Gastles raadszaal 09De TalentenAcademie Meerzicht en Palenstein start in september weer met nieuwe activiteiten met als thema de beroepen Politiek & Overheid en Podiumkunst. De TalentenAcademie laat kinderen kennis maken met beroepen en hun eigen talenten.

 • BoerenbandDe Zoetermeerse Boerendag wordt zaterdag 7 september alweer voor de twaalfde keer gehouden. De Dorpsstraat is met haar authentieke uitstraling een natuurlijke achtergrond voor de activiteiten die deze zaterdag plaatsvinden. En er valt opnieuw heel wat te zien en te beleven.

 • jottnjol 1Deze zaterdag werd de Dorpsstraat bezocht door  twee wel heel bijzondere wezens: Jøttnjøl. De twee zagen eruit als een soort trollen, met een enorme rugzak vol verzamelde avonturen in de vorm van herinneringen en ervaringen. 

 • WCpalensteinIn de wijk Palenstein komt een nieuw winkelcentrum, onder de naam 'Het stadskwartier Palenstein´. De officiële start van de bouw was begin juli en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

 • 20190811 Rockabilly in t Park GVW 0011 X3Helaas heeft de organisatie van Zondag in 't Park besloten vanwege de slechte weersvoorspelling de laatste zondag af te gelasten. De berichten zijn zo slecht dat zij niet het risico willen nemen het door te laten gaan.

 • Rockabilly in 't ParkRockabilly was afgelopen zondag het thema van de vijfde Zondag in 't Park in het Nicolaaspark. De optredens van Mainline 55, Shifting Daylight en Small Time Crooks trokken veel bezoekers. Sommigen brachten een bezoekje aan de Kinki Kappers voor een vetkuif of een kapsel à la Marilyn Monroe.

 • brug dorpsstraatDe ondernemingsverenigingen in de Dorpsstraat en diverse politieke partijen hebben het college opgeroepen te wachten met het vervangen van een brug in de Dorpsstraat. Zij willen eerst bespreking in een commissievergadering afwachten voor verdere besluiten worden genomen.

 • halve stoepDe Voorhamstraat in de wijk Palenstein is kort geleden opnieuw bestraat. Echter, alleen de zijde van de gerenoveerde woningen van de Goede Woning heeft een keurige nieuwe stoep gekregen.

 • 20190804 Circus in t Park GVW 0048Zondag in 't Park is een kleinschalig festival, dat ook dit jaar 6 keer wordt gehouden in het Nicolaaspark in Zoetermeer. Op zondag 4 augustus was het thema 'Circus in 't Park'. Kijk hier naar de video special over deze zondag.

-advertenties-

-goede doel-