Dorp Palenstein

 • CKC partners klassieke concerten in Oude KerkCKC & partners organiseert diverse klassieke concerten op vrijdagavond in de Oude Kerk. Concerten waar amateurmuzikanten zich kunnen presenteren en waar jong en oud de kans krijgt in aanraking te komen met klassieke muziek.

 • bluesbrothersBeleef de sfeer van blues en meer op dit 3-daagse muziek-evenement. Dit jaar staan er ruim 25 bands op het programma. De 27ste editie van het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival zal worden gehouden vanaf vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni.

 • dp gebarenpleinTijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement van aanstaande donderdag 23 mei, is er in Zoetermeer voor het eerst een doofvriendelijk stembureau. De stembureauleden bij WeZoDo zijn doof of horende gebarentaalvaardigen, maar voor de zekerheid zijn er de hele dag ook tolken Gebarentaal aanwezig.

 • DSC01357Ronald de Jong, de vaste organist van de Oude Kerk, zal donderdagavond 23 mei een orgelconcert geven in de Oude Kerk Zoetermeer. Op het programma staan werken van o.a J.S Bach (Preludium en fuga in a.kl.terts BWV 543,A.Ritter (sonate no 2), P.Fauchet (Choral) en de Jong.

 • willem de zwijgerlaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Willem de Zwijgerlaan tussen Dorp en Driemanspolder.

   

 • IMG 4945Op de Nationale Molendag was ook de Zoetermeerse molen De Hoop weer van onder tot boven te bekijken. Vrijwilligers leidden de bezoekers rond en gaven uitleg over hoe de molen graan maalt en waar de verschillende schuiven en klepjes voor zijn.

 • 20190210 150928 edit2Het Ebony Ensemble XS geeft op zondag 19 mei een bijzonder huiskamerconcert in het TERRATORIUM. De intieme optredens bestaan uit een wisselende samenstelling van muzikanten. Er worden stukken van Bach, Wanhal, Milhaud, Koechlin en Bacri gespeeld.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • dp Molen De Hoop feestHonderden molens in Nederland zijn het komend weekend open voor bezoek. De Nationale Molendag, zaterdag 11 mei,  is een mooie gelegenheid om te ontdekken wat molens doen. In de Zoetermeerse molen De Hoop wordt tot op de dag van vandaag graan gemalen.

 • 20190504 8040Ze komen in alle kleuren, langharig of juist korthaar, in allerlei maten: Teckeldag 2019 vulde voor de 6e keer de hele Dorpsstraat met heel veel teckels. Organisator Patricia Tjepkema had nog wel meer teckels willen zien, maar door het slechte en koude weer bleven een aantal baasjes thuis bij de kachel.

 • 20190504 8058Zaterdag 4 mei herdacht Zoetermeer onder grote belangstelling de oorlogsslachtoffers. Veel belangstellenden kozen ervoor om mee te lopen in de stille tocht, die vertrok vanaf het Oude Huis en via de Dorpsstraat naar het monument in het Wilhelminapark leidde. Maar ook de tribune zat om half 8 al vol met mensen die de herdenking wilden volgen.

 • IMG 3958Tijdens de laatste expositie voor de zomer komt de Parijse Salon uit de 19e eeuw naar het Huis van de Amateurkunst in Zoetermeer. CKC & partners presenteert een expositie van eigen hedendaagse beeldende kunst waar allerlei soorten onderwerpen, stijlen en technieken aan bod komen.

 • Plantjesmarkt 2019Jaarlijks organiseert het Stedelijk College een kleurrijke plantenmarkt, waarbij door de leerlingen opgekweekte, éénjarige perkplanten te koop worden aangeboden aan de Zoetermeerse tuinliefhebbers. De opbrengst van de plantenmarkt op woensdag 8 mei gaat zoals ieder jaar naar een goed doel.

 • COR 0490Molen De Hoop organiseert op zaterdag 11 mei weer een Molenontbijt rond en op de molen in Zoetermeer. Gezellig samen ontbijten in een rijksmonument terwijl u het onderhoud en behoud van de molen steunt.

 • DSC 1339’t Dierenparadijs in de Dorpsstraat organiseert zaterdag 4 mei voor de 6e keer de Nederlandse Dag van de Teckel. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een spraakmakende, jaarlijkse bijeenkomst van teckels en teckelliefhebbers uit binnen en buitenland.

 • koningsdag dorpVeel inwoners en bezoekers van Koningsdag in de Dorpsstraat vonden het gedeelte tussen de Delftsewallen en het Nicolaasplein te stil en een beetje saai. Dit jaar wordt de Dorpsstraat op Koningsdag omgedoopt tot Lachspiegelstraat.

 • 20160427 81046Park Palenstein is op Koningsdag het podium voor live muziek, het openluchttheater is volop in gebruik als poppodium. Swingende bands van CKC & partners, het Erasmus College en Guitar Mate zullen het publiek op een buitengewoon prettige manier vermaken.

 • 20170427 Koningsdag Zoetermeer GVW 3819Op Koningsdag kunnen alle prinsen en prinsessen van Zoetermeer tot en met 8 jaar laten zien dat ze echt de allermooiste van de stad zijn. Op het podium op het Nicolaasplein, vindt een modeshow plaats waar alle prinsen en prinsessen van Zoetermeer aan deel kunnen nemen.

 • BabylonQuartetHet Babylon Quartet zal donderdag 25 april een concert geven in de Oude Kerk te Zoetermeer. Dit strijkkwartet bestaat uit 4 jonge musici die in 2015 de grote de Doelen kamermuziek prijs heeft gewonnen.

 • Palenstein op pad Carlo PutterParticuliere woningeigenaren uit Palenstein verzamelden zich woensdag 17 april in Castellum Palensteyn voor gratis advies over energiebesparing. De bijeenkomst was de start van het project ‘Palenstein op pad met energiebesparing’.

-advertenties-

-goede doel-