Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

4 mei t/m 26 juni

Fotogroep Zoetermeer exposeert Architectuurfotografie

foto Hetty van Dijk

De architectuurfotograaf gebruikt de gebouwde omgeving als onderwerp. In deze vorm van fotografie kunnen architectonische kwaliteiten van de gebouwde omgeving worden onderzocht en weergegeven en wellicht de intenties van de architect worden benadrukt. Maar de fotograaf kan de (delen van) gebouwen ook, net als elk ander voorwerp, gebruiken om autonome beelden te creëren waarin fotografische elementen zoals sfeer, compositie, licht, lijnen, vlakken, kleur, textuur, etc. het belangrijkste onderwerp kunnen vormen, eerder dan het gefotografeerde bouwwerk zelf.

De expositie is elke dag vrij te bezoeken van 4 mei t/m 26 juni in Bibliotheek Forum Zoetermeer (openingstijden op weekdagen van 8 tot 20 uur, in het weekend van 10 tot 18 uur).

Voor meer info over Fotogroep Zoetermeer, zie www.fotogroep-zoetermeer.nl

(Foto: Hetty van Dijk)

 29 april 2024 tot 1 juli 2024

Expositie Sylvia Essenberg bij kunstcafé Kiki

The dance 100x125x2 002Bij kunstcafé Kiki at Franx aan de Vlamingstraat 1-3 hangt van 29 april 2024 tot 1 juli 2024 werk van de Zoetermeerse Sylvia Essenberg, zowel op doek, als op recycled paneel, waarmee zij haar verhalen vertelt. Sylvia exposeert met 6 van haar werken.

Met haar schilderijen wil Sylvia graag inspireren en momenten oproepen van verwarring, contrast en/of emotie. Door het spelen met ideeën en het gebruik van diverse materialen ontstaan als vanzelf haar beelden. Alles kan in één seconde anders zijn!

Kiki at Franx is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:30  tot 18:00 uur.

 28 februari tot en met 12 juli

Pop-up expo ONS Zoetermeer – Toen, nu en straks

20240227 43659

Deze tijdelijke pop-up tentoonstelling biedt een blik op een stad in constante beweging. Het illustreert de groei van Zoetermeer van een kleine dorpsgemeenschap met 10.000 inwoners naar een bruisende stad van 128.000 inwoners. Deze expositie brengt de evolutie van Zoetermeer in beeld en toont aan hoe de stad zich blijft ontwikkelen, met als doel een aantrekkelijke plek te zijn en te blijven voor wonen, recreatie, werk en ondernemerschap.

De Pop-Up Expo is de uitgelezen plek om deze transformatie te ervaren en er actief over na te denken. Gemeentemedewerkers van Zoetermeer zullen beschikbaar zijn om met bezoekers in gesprek te gaan over diverse thema's zoals mobiliteit, economie, huisvesting, voorzieningen, energie en openbare ruimte.

Bezoekersinformatie: Geopend van 28 februari tot en met 12 juli, op woensdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12.00 tot 17.00 uur

Stadhuisplein 21 Zoetermeer

tot 1 augustus 2024

Expositie schilderijen van Nico Groot in woonzorgcentrum Vivaldi


Foto Nico GrootNico de Groot exposeert tot 1 augustus 2024 met schilderijen in acryl op de Veranda op de 1e etage van het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer.
Nico is sinds 2008 met pensioen. Bij de Haagse Kunstkring op de Denneweg in Den Haag zocht het bestuur in 2009 een vrijwilliger in hun technische dienst. Naast zijn werk bij die Haagse Kunstkring kreeg hij gaandeweg de kans om zich in verschillende vormen van Kunst te verdiepen en vele kunstenaars te ontmoeten. Als compensatie voor zijn werk mocht hij jaren achtereen de modeltekenavonden van de Kunstkring bijwonen.
Na het modeltekenen bij de Kunstkring is Nico in 2018 een jaar schilderlessen gaan volgen bij Amateurspalet in Rijswijk. In december 2019 exposeerde hij Als Wintergast bij de Haagse Kunstkring.
De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis
toegankelijk voor geinterresseerde bezoekers tijdens de openingstijden
dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.

dinsdag 4 juni t/m dinsdag 6 augustus

Expositie Tegenlicht  Fotogroep Palet Welzijn


Vanaf dinsdag 4 juni t/m dinsdag 6 augustus is bij Palet Welzijn aan de Gondelkade 33 Buytenwegh de Leyens de expositie “Tegenlicht” van de Fotogroep Palet Welzijn te zien. De leden van de fotogroep hebben het afgelopen jaar aan dit thema gewerkt en laten nu het resultaat van hun inspanningen zien. Eenieder heeft zijn/haar eigen interpretatie van het begrip tegenlicht gegeven, het doel is om een sfeervol, mysterieus effect teweeg te brengen.
De foto’s zijn gedurende de openingstijden van Palet Welzijn/De Goede Buur de Leyens Gondelkade 33 (ma t/m vr van 9.00 tot 19.00 uur en zondag van 15.00 tot 19.00 uur) te bezichtigen. De entree is gratis.
De fotogroep is in 2010 opgericht op initiatief van Palet Welzijn om 55-plussers een
laagdrempelige fotografie activiteit aan te bieden.
Er is nog ruimte voor nieuwe leden bij de fotogroep.

Tot 1 september

Foto LiliaExpositie van handgemaakte sieraden van Lilia Dosti Guseva in Vivaldi


Tot 1 september a.s. zijn handgemaakte sieraden van Lilia Dostie Guseva te bewonderen in de vitrine op de begane grond van woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer.
Lilia zegt: “Als kunstenares en voormalige schilderdocent bij Piëzo ben ik altijd dol geweest op kunstwerken van anderen. Ik ben hierdoor altijd nieuwsgierig geweest naar de diepte van ware kunst. Daarnaast heb ik in mijn vrije tijd als hobby regelmatig aan vele schilderkunsten gewerkt en heb daarnaast verschillende kunstmethodes uitgevoerd.”
Lilia maakt bij het maken van de sieraden gebruik van verschillende materialen, zoals kunststof, glas en natuursteen. Haar sieraden zijn gemaakt op een kleurrijke basis; zijn daarom kleurrijk en opvallend, maar toch subtiel.
De verschillende objecten zijn tegen aantrekkelijke prijzen te koop. Informatie is in de vitrine voor handen of via haar website: www.kunstlilia.nl
Voor geïnteresseerde bezoekers is de expositie dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur vrij toegankelijk.

-goede doel-