Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

 11 november 2019 tot 6 januari 2020

Harry T6433Expositie Fotogroep Zoetermeer: Portret

De leden van de werkgroep ‘portret’ laten hier een aantal van hun mooiste foto’s zien, die in 2018 gemaakt zijn, tijdens hun maandelijkse bijeenkomsten.

De foto’s zijn van :
Harry Tromp, Jan Nieuwstad, Gonneke Bakker, Piet Kampers en Aad van Dijk.

Alle foto’s worden tentoongesteld in eetcafé de Leyens Gondelkade 33 te Zoetermeer.
De tentoonstelling loopt van 11 november 2019 tot 6 januari 2020 en is vrij toegankelijk.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

03 december 2019 tot 05 januari 2020

Foto expositie Project Vitiligo

dorianoDe fotoserie van Project Vitiligo is een heel bijzondere expositie van krachtige portretten. De serie is gemaakt door Zoetermeerse fotografe Tanja Milolaža en bestaat uit individuele portretten van meerdere modellen. Verschillende achtergronden, gender en leeftijden - en ze hebben allemaal vitiligo.

Vanaf 03 december kun je bij het Stadhuis-Forum Zoetermeer deze foto’s bewonderen. De foto’s zijn prachtige, unieke beelden geworden en stralen kracht, humor en zelfbewustzijn uit die deze modellen absoluut hebben. Ook hebben alle modellen hun persoonlijke verhaal gedeeld. Deze verhalen vormen, naast de beelden, een belangrijk onderdeel van het geheel en geven de foto’s een persoonlijke, intieme touch.

Vitiligo is een huidaandoening waarbij een verstoring optreedt in de aanmaak van huidpigment. De aandoening wordt gekenmerkt door pigmentverlies in huid en haar waardoor witte plekken ontstaan op het lichaam. Deze plekken kunnen op ieder lichaamsdeel voorkomen en variëren in grootte en vorm.
Mensen met vitiligo hebben vaak last van psychische klachten, ze worden nagekeken op straat of hebben het gevoel er niet echt bij te horen. Tanja wil met haar fotoserie laten zien dat vitiligo geen reden is voor schaamte of om jezelf te verstoppen. Tanja: “Laten we wat meer naar elkaar omkijken. Laten we het omarmen, de diversiteit onder de mensen vieren en bespreekbaar houden!”

De fotoserie is te bezichtigen vanaf 03 december 2019 tot 05 januari 2020. De expositie is te vinden op het Educatie en Ontwikkeling Plein, niveau Stadhuisplein.

dinsdag 6 januari 2020 tot begin maart 2020

Expositie Herhaling van fotogroep Palet Welzijn

herhalingVanaf dinsdag 6 januari 2020 tot begin maart 2020 is in Dienstencentrum Gondelkade, Gondelkade 33, 2725 EC Zoetermeer de expositie ‘Herhaling’ van de fotogroep Palet Welzijn (voorheen fotogroep Oosterheem) te zien.

De fotogroep is in 2010 opgericht op initiatief van Palet Welzijn. De bedoeling was om 55-plussers een laagdrempelige fotografie activiteit aan te bieden. Het was vanaf het begin een groot succes.
De clubmiddagen (eenmaal per maand) waren en zijn heel informeel en werkelijk alles op het gebied van fotografie kan aan bod komen: van het gebruik van camera’s tot het digitaal bewerken van foto’s. Verder worden ook de gemaakte foto’s onderling besproken en worden ervaringen uitgewisseld. Minimaal eenmaal per jaar wordt er op uitgetrokken om buiten te fotograferen.

De foto’s zijn gedurende de openingstijden van de Gondelkade (ma t/m vr van 9.00 tot 19.00 uur en za/zo van 11.00 tot 19.00 uur) te bezichtigen.

Van 13 april 2019 t/m maart 2020

dit zijn wij

Tentoonstelling 'Dit zijn wij!'


in Museum De Voorde Zoetermeer

Deze tentoonstelling gaat over generaties. Dus ook over jou. Je bent gevormd door je opvoeding en je omgeving. De tijd waarin je volwassen wordt, zo tussen je 15de en 25ste levensjaar, is daarbij heel bepalend. Je groeit met elkaar op in dezelfde generatie. Je maakt samen ingrijpende gebeurtenissen mee, zoals een aanslag of een crisis. Of belangrijke vernieuwingen, zoals de opkomst van internet. Je deelt hoogtepunten in mode, muziek en televisie. Hoe er wordt omgegaan met vrijheid, gelijkheid, respect en liefde neem je mee in je verdere leven. Die tijdgeest bepaalt voor een groot deel jouw blik op de wereld nu.

   

-goede doel-

-Actie(F)tas-