Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

24 februari tot 11 maart 2024

Kunstwerk van Robert Verhaaf

Expositie werk Robert Verhaaf in Ateliers BaZtille

Beeldend kunstenaar Robert Verhaaf exposeert van 24 februari tot 11 maart 2024 zijn werk in de Galerie van Ateliers BaZtille. Er zijn onder andere schilderijen, schetsen en sculpturen te zien. De opening van ´Mijn weg naar Abstractie 93-23’ gaat plaatsvinden op zaterdag 24 februari om 15.00 uur.

Al vanaf het eind van de jaren tachtig maakt Robert Verhaaf zijn schilderijen, waarbij de stijl van zijn werken al vanaf het begin abstract was. Het duurde een aantal jaren voordat Robert het juiste medium had gevonden om zijn afbeeldingen op het linnen aan te brengen. Zijn receptuur met ei-tempera, aangevuld met bijenwas, vormde de aanleiding om invulling aan zijn passie om met pigmenten kleuren te gaan samenstellen en daar vervolgens mee te gaan schilderen. De werkwijze van Robert is een associatieve zoektocht naar ruimtelijkheid en oneindigheid.

Tim Biesta, muzikant en componist, en werkzaam in Ateliers BaZtille, heeft op verzoek van Robert een muziekstuk gecomponeerd aan de hand van zijn schilderijen. Deze compositie zal te beluisteren zijn tijdens de tentoonstelling en dat maakt de beleving van Roberts werk compleet.

De expositie van Robert Verhaaf is van 24 februari tot 11 maart 2024 te bezichtigen in Ateliers BaZtille aan de Rokkeveenseweg 46c in Zoetermeer. De openingstijden zijn van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

van 7 februari tot 3 april

zaandam DSC 0541Fotogroep Zoetermeer: Presentatie van de werkgroep architectuur

De leden van de architectuurgroep hebben in 2022 verschillende tochten gemaakt; naar Zaandam, Amsterdam ( Zuid-As ), Delft ( avondfotografie), Den Haag ( omgeving Stadhuis ) en Zoetermeer (Halloween).
Van de foto’s die tijdens die tochten gemaakt zijn, hebben zij de mooiste uitgezocht voor een presentatie voor de clubleden en om hier te laten zien.

Deze foto is van Hetty van Dijk
De andere foto’s zijn van :
Dirk Staut, Rita Colognola, Peter Galjé, Jan Mank, Janine Pompe en Gerard Leenders.


Alle foto’s worden tentoongesteld in eetcafé de Leyens Gondelkade 33 te Zoetermeer.
De tentoonstelling is van 7 februari tot 3 april en is vrij toegankelijk.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.
www.fotogroep-zoetermeer.nl 

 tot 1 mei 2024

Mozaïeken van Shaorook Alnoamany in Vivaldi

Shaorook AlnoamanyIn de vitrine op de begane grond van woonzorgcentrum Vivaldi, aan de Brechtzijdde 45 te Zoetermeer, is tot 1 mei aanstaande mozaïek van Shaorook Alnoamany te bewonderen. Ze heeft een passie voor mozaïeken en wil aan iedereen laten zien wat je met mozaïek kan maken, van theedozen tot grote objecten.

Volgens haar is mozaïek kunst die je overal om je heen ziet, niet altijd met gekleurde tegels of steentjes, maar met veel andere verschillende materialen.

Het maken van een mozaïek behoort tot de oudste kunstvormen ter wereld. In Mesopotamië (het huidige Irak) zijn mozaïeken gevonden van ruim 3000 jaar voor Christus. Het ging om vondsten zoals vazen, kruiken en kannen. Ook zijn er enkele mozaïeken gevonden op muren van tempels en in graftomben. Alexander de Grote heeft deze kunstvorm tijdens zijn veroveringstochten ongeveer 350 jaar v.Chr. naar Europa gebracht. Omdat mozaïeken samengesteld werden uit duurzame materialen als steen, glas en marmer, bleven oude mozaïeken behouden zonder iets van hun betovering te verliezen.

Shaorook  werkt voor zichzelf, maar ook voor de stichting  ParticipARTe in Zoetermer.  Zij geeft ook cursussen en in opdracht zijn enkele Zoetermeerse flatingangen met haar mozaïeken opgefleurd. Zij maakt grote en kleine objecten. Een aantal van haar kleine werken zijn in de vitrine tentoongesteld. Voor nadere informatie kunt u terecht op haar website royaalmozaiek.nl.

De verschillende objecten zijn tegen aantrekkelijke prijzen te koop. Informatie is in de vitrine voorhanden.

Voor geïnteresseerde bezoekers is de expositie dagelijks van 10 tot 16 uur vrij toegankelijk.

 tot 1 mei 2024

Expositie schilderijen van Brigitte Beck in Vivaldi

Foto bij persberichtBrigitte Beck exposeert tot 1 mei 2024 op de veranda op de 1e etage van het Woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45. Brigitte Beck is beeldend kunstenares en kunstzinnig therapeute in Zoetermeer en werkt vanuit haar eigen atelier.

Ten aanzien van haar gedrevenheid zegt zij het volgende: “Scheppend bezig zijn is mijn passie! De grootste opdracht die ik voel als kunstenaar is om wat achter de zichtbare wereld ligt zichtbaar te maken. De engelen, de kosmische scheppingskrachten in de atmosfeer, in de natuur en in onszelf. De wereld is mijn inspiratiebron. In het woord luisteren zit het woordje lui. Door stil te zijn, achterover te leunen en 'lui' te worden en te luisteren vind ik inspiratie. Ik ga dan aan de slag om te schilderen wat ik hoor en daar komt dan ook het zien in beelden bij. Ik noem deze expositie 'Angels talk', want het 'fluisteren' van de engelen vind ik terug in de elementen aarde, lucht en licht, water en vuur of warmte. Steeds meer mensen hebben engelervaringen. Het mooie is dat mensen er ontroerd door raken, de beelden herkennen; er ontstaat gesprek en ontmoeting. Als je voor de schilderijen staat is het nog niet af. Het moet nog gehoord of gezien worden. Ik nodig u dan ook van harte uit om mijn schilderijen af te komen kijken."

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor nadere informatie over de schilderijen kunt u zich wenden tot Brigitte Beck mobiel 0640710881 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-goede doel-