Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

4 januari t/m 21 februari 

Expositie Bomen en versteend landschap

Nelly 9494Hetty Arens en Joke Meijer leerden elkaar kennen door de projecten van kunstorganisatie TERRA. Hun expositie ‘Bomen en versteend landschap’, toont het samengaan van keramische objecten en schilderijen. De zoektocht naar kleur en lijn vanuit natuurlijke inspiratiebronnen is voor beiden de basis.

Hetty werkt met de materialen keramiek, textiel, brons, staal, verf en druktechnieken. Joke werkt voornamelijk met olie- en acrylverf. Zij tekent met potlood en oliepastel. De expositie, te zien t/m 21 februari, is een reprise van een eerdere samenwerking tussen de kunstenaars. De expositie bestaat uit een selectie van bestaand werk en werk dat speciaal voor deze expositie bij TERRA is gemaakt. Joke schilderde een aantal nieuwe werken in het kleurenspectrum van het werk van Hetty. Op haar beurt liet Hetty zich bij het maken van nieuw keramisch werk inspireren door het nieuwe werk van Joke. Een interessant samenspel is het resultaat, waarbij het werk een andere lading krijgt.

De expositie is te zien van 4 januari t/m 21 februari in het TERRATORIUM (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer (toegang gratis). Tijdens de expositieperiode is elke zondag een van de kunstenaars aanwezig tussen 14 en 16 uur.

13 januari t/m 1 maart

Winterkleur Ateliers 1819 in NH hotel

Groep1819 1901 40x30De expositie ‘Winterkleur’ van de kunstenaars van Ateliers 1819 wordt zondag 13 januari geopend in het NH hotel in Zoetermeer. De opening is om 15.00 uur en wordt verricht door Ruud Steggerda, voorzitter van Floravontuur.


In de foyer van het NH hotel kunt u vanaf 15.00 uur heerlijk genieten van de combinatie van kunstwerken en live muziek. De muziek wordt vertolkt door Manon Dijkstra (zang), Nick van den Bos (piano) en Ludo Deckers (bas).
Van de kunstenaars van Ateliers 1819 zijn diverse kunstwerken in winterse sferen te bewonderen zoals glaskunst, foto’s, keramiek, beelden en schilderijen. Het collectief wil de beeldende kunst dichter bij het publiek brengen en doet dit o.a. door het organiseren van exposities en het geven van workshops.


De expositie is elke dag vrij te bezichtigen tot en met 1 maart 2019 in het NH hotel, Danny Kayelaan 20, Zoetermeer.

tot 1 april

Foto Marlies en Annie copyExpositie van schilderijen in Monteverdi

Tot 1 april 2019 exposeren Marlies Hoes en Annie Winterkamp met schilderijen in diverse formaten in woonzorglocatie Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Beide kunstenaressen hebben hun geheel eigen stijl, maar zijn wel allebei gek op kleurrijk werk.

Marlies heeft een passie voor het schilderen van grote doeken. Aanvankelijk experimenteerde zij met vele technieken en materialen. Uiteindelijk ontstond een voorkeur voor het werken met kwast en olieverf, maar zij schroomt niet om daarbij gebruik te maken van haar handen. De onderwerpen zijn velerlei en kleurrijk. Bloemen, of markante koppen uit andere culturen. In principe schildert zij figuratief en abstract. De laatste tijd heeft zij zich met name toegelegd op het schilderen van portretten aan de hand van foto’s.
Voor Annie is schilderen altijd al een grote hobby geweest. Door omstandigheden is de lust daarvoor enige tijd verdwenen, maar de zin in schilderen is weer helemaal bij haar terug. Zij schildert abstract en figuratief. Zij ontwikkelde een uitbundige stijl en gebruikt vele kleuren. Achter ieder schilderij schuilt een verhaal.

De expositie is dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur in de benedenhal van de woonzorg- locatie te bezichtigen.

-goede doel-