Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

Van 5 maart tot 7 mei 2018

Dirk winterExpositie van winterse foto’s

Deze expositie van Fotogroep Zoetermeer laat winterse foto’s zien die de leden in verschillende jaren hebben gemaakt. De foto’s zijn gemaakt door : Aad van Dijk, Kees Rietveld, Jacques de Betue, Dirk Staut, Piet Nicolaas, Harrie Rijven, Cees Coers, en Jon Voorsluijs.

De foto's zijn te zien in het Verzorgingstehuis aan de Gondelkade.

vanaf donderdag 15 maart t/m eind mei

fotobijpersbericht Vale GierExpositie ‘Vogels’ van Fotogroep Oosterheem

De expositie ‘Vogels’ van de Fotogroep Oosterheem is te zien vanaf donderdag 15 maart t/m eind mei in woonzorgcentrum WelThuis Buytenhaghe. De fotogroep is in 2010 opgericht op initiatief van Palet Welzijn om 55-plussers een laagdrempelige fotografie activiteit aan te bieden.


Het was vanaf het begin een groot succes. Op informele clubdagen kan alles op het gebied van fotografie aan bod komen: van het gebruik van camera’s tot het digitaal bewerken van foto’s. Maar ook worden de gemaakte foto’s onderling besproken en worden ervaringen uitgewisseld. De groep is met ca 15 leden redelijk stabiel en het plezier in het bezig zijn met fotografie is groot.
De foto’s van deze tweede expositie, in 2016 werd de eerste expositie gehouden, zijn hoofdzakelijk gemaakt in Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Het resultaat: 13 kleurrijke en afwisselende foto’s.
De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde tentoonstelling is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden, dagelijks van 10 tot 16 uur. Locatie: woonzorgcentrum WelThuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45.

t/m 10 juni 2018

Stadsmuseum toont ‘Johan, Jaap, Gerrie en Sipje in WOII’

Persfoto WOIIHoe is het om tijdens de oorlog in Zoetermeer te wonen? In de minitentoonstelling ‘Johan, Jaap, Gerrie en Sipje in WOII’ toont het Stadsmuseum vier Zoetermeerse kinderen en hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Johan is bijna 16 en wordt opgeroepen voor de Arbeitseinsatz. Alle (jonge) Duitse mannen vechten namelijk al in de oorlog. De Duitsers hebben werkkrachten nodig voor hun fabrieken. Kan Johan ontkomen? Jaaps vader is belangrijk in het verzet. Hij woont al een tijdje op een geheime schuilplaats. Het wordt steeds gevaarlijker. Jaap en zijn moeder moeten ook onderduiken. Zijn ze veilig in het hoofdkwartier van het verzet? Waarom kan Sipje niet naar school en loopt het goed af met Gerrie die in een neergestort vliegtuig gaat spelen?

Informatie

Johan, Jaap, Gerrie en Sipje in WOII: Naar school in een pakhuis en wonen bij het verzet
Te zien t/m 10 juni 2018
Stadsmuseum Zoetermeer
Open: dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 16:00, zaterdag en zondag 13:00 – 17:00
Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.stadsmuseumzoetermeer.nl.

18 maart t/m 24 juni 2018

Bicycle E. GrashchenkovaTentoonstelling ‘Typisch Nederlands/Typically Dutch?’

Het Stadsmuseum Zoetermeer brengt Nederlandse gewoonten en eigenaardigheden in beeld, maar dan gezien door andere ogen. Enthousiaste fotografen met een niet-Nederlandse afkomst zijn aan de slag gegaan met de vraag: wat is typisch Nederlands?

De tentoonstelling geeft een bijzonder beeld van onze Nederlandse cultuur en de culturele achtergrond van de fotografen. Zo is de Braziliaanse Danillo Bighi gefascineerd door de manier waarop Nederlanders met het weer omgaan, terwijl Sébastien Robert uit Frankrijk vooral de Canta’s opvallen die in Nederland op de vreemdste plekken in het straatbeeld opdoemen. De Poolse Zuzanna Lewicka heeft nog nooit zoveel schepen en boten gezien als in Nederland en de Russische Elena Grashchenkova verbaast zich over het feit dat van alle kerken in Nederland nog maar de helft in gebruik is en de andere helft een nieuw leven heeft in de vorm van hotels, winkels en uitgaansgelegenheden.

Typisch Nederlands/Typically Dutch?

18 maart t/m 24 juni 2018
Stadsmuseum Zoetermeer: Dorpsstraat 7

 

   

-goede doel-