Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

tot 25 januari 2018

 Expositie schilder- en tekengroep Albrandswaard

Albrandswaard2

Met als motto ‘Albrandswaard ingelijst’ tonen de seniorenleden van de schildergroep en de tekengroep Albrandswaard tot 25 januari 2018 hun kunstwerken aan de wanden van de eerste verdieping van woonzorglocatie Vivaldi, aan de Brechtzijde 45 in Zoetermeer.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde tentoonstelling is voor geïnteresseerde bezoekers dagelijks van 10 tot 16 uur vrij toegankelijk. Er is gewerkt met allerlei technieken en de thema’s zijn bloemen, zentangel, bomen en divers. Alle werkstukken laten het eigen handschrift van de maker zien. De leden van beide groepen worden begeleid door beeldend kunstenaar Loulou Joolen. Belangstellende senioren zijn welkom om een keer mee te doen op donderdagmiddag in de recreatieruimte van Albrandswaard.

 tot 1 maart 2018

Expositie schilderijen in Buytenhaghe

In de hal van WelThuis woonzorglocatie Buytenhaghe zijn tot 1 maart 2018 schilderijen te zien van Jessy van Breugel en Tineke Konert uit Zoetermeer. De kunstwerken zijn in overleg met de kunstenaar te koop.

Jessy TinekeJessy van Breugel vertelt: “Na tekenen en aquarelleren, schilder ik nu met acryl. In Thailand heb ik lessen gevolgd met houtskoolpoeder. Veel onderwerpen vind ik leuk om te doen.” Tineke Konert: “Ik schilder al lange tijd en volg lessen bij Lucie van der Plas. Ik gebruik acrylverf en mijn onderwerpen zijn divers.”

Gratis

De expositie wordt georganiseerd door de Kunstcommissie van Palet Welzijn en is vrij toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden, dagelijks van 10 tot 16 uur. Adres: Bergmanstrook 45 in Zoetermeer.

t/m eind maart 2018

PatriciaS2Tot eind maart 2018 exposeert Patricia Schilperoort haar werkstukken in de vitrinekast in de hal van WelThuis woonlocatie Monteverdi, Ondineschouw 15 in Zoetermeer. Deze door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden, dagelijks van 10 tot 16 uur.

Patricia vertelt: “Creatief bezig zijn is mijn hobby. In de loop van de tijd heb ik verschillende materialen uitgeprobeerd. Daardoor heb ik mij heel veel technieken eigen gemaakt. Het bewerken van keramiek met een speciale stift is een tijdrovende hobby. Ik gebruik daarbij zentangle patronen die ik naar eigen idee uitwerk. Door het af te bakken komt er een mooie glans overheen. Op deze manier kan ik persoonlijke cadeaus maken, zoals borden, vazen, kaarsenstandaards, etc. Ook het tekenen van patronen op doek of papier, in combinatie met een raster, zorgt voor een bijzondere samensmelting van stijlen. Bij mijn werk is voor ieders smaak wat te vinden.”

vanaf 17 december

Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje

Pers Terugblikken en Vooruitkijken

Beleef de AIVD in een ‘mini-escape room’, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis mee door 5 van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Zij worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken wordt de tentoonstelling een ware beleving.

Vanaf 17 december 2016 is in het Stadsmuseum Zoetermeer de nieuwe tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje’ te zien. Met deze verrassende tentoonstelling wordt het 25-jarig bestaan van het museum gevierd. Het is tegelijkertijd een proeftuin voor de programmering van het nieuwe Living museum, dat naar verwachting in 2018 in het vernieuwde stadhuis in het Stadshart de deuren opent.


Open: di t/m vrij: 10:00 – 16:00, za en zo: 13:00 – 17:00
Toegangsprijs: € 3,00 (kinderen t/m 12 jaar, MJK, CJP gratis)
Adres: Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735
   

-goede doel-