Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

27 april t/m 23 mei

Elephant Parade in Woonhart

In samenwerking met Elephant Parade organiseren de ondernemers van Woonhart Zoetermeer een bijzonder event van 27 april t/m 23 mei. Twintig unieke olifantenbeelden veroveren de passage en promenade van het woonwinkelcentrum.

IMG 5407Samen vormen de olifanten een bijzondere tentoonstelling waar diverse nationale en internationale kunstenaars en artiesten hun bijdrage aan hebben geleverd. Elephant Parade stond reeds in grote steden zoals Bangkok, Londen en Amsterdam. Een kleinere versie van de expositie, speciaal samengesteld voor winkelcentra en winkelgebieden, komt naar Woonhart in Zoetermeer. De organisatie van Elephant Parade zet zich in voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Het Cultuurfonds Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer hebben deze expositie mede mogelijk gemaakt.
De expositie is gedurende genoemde periode gratis te bewonderen en de olifanten zullen zonder twijfel ieders hart veroveren.


Speciale olifant voor Woonhart

In aanvulling op de bestaande olifantenbeelden wordt speciaal voor het Woonhart een eigen unieke olifant geschilderd door José Koebrugge. Zij is een beeldend kunstenaar, lid van kunstenaarsvereniging TERRA uit Zoetermeer en schildert de komende tijd deze olifant in Woonhart. Zij heeft gekozen voor een landschappelijke versie van het olifantje Elmer, een kinderboek. Elmer, een als een lappendeken gekleurd olifantje, wil graag bij de grijze olifanten horen. De grijze olifanten daarentegen willen juist de kleurrijke Elmer worden. Anders zijn, dat is zo gek nog niet. Deze speciale olifant blijft na de expositie staan en krijgt een mooie plek in Woonhart.

 14 april t/m 23 mei

Expositie ‘lente’ in het NH Hotel

P1100899 30 40Beeldend kunstenaar Reny Smit geopend exposeert vanaf zondag 14 april in het NH Hotel met de expositie ‘Lente’. Reny is lid van Ateliers 1819, die kunst in de wijk Rokkeveen en daarbuiten bevordert, o.a. via de Kunstrotonde, ledententoonstellingen en andere kunstprojecten.


Reny schildert hoofdzakelijk met acryl op linnen. In deze expositie laat zij verwondering, verdieping en verbinding zien op grote doeken, met als onderwerpen voornamelijk mens en portret.
Kleur is voor haar de ultieme beleving van het leven zelf.
De opening is op zondag 14 april, van 15.00 tot 17.00 uur in het NH Hotel, Danny Kayelaan 20, Zoetermeer.
De expo wordt gehouden van 14 april t/m 23 mei, op alle dagen te bezichtigen.

tot 1 juni

Expositie Willy Zweers in Buytenhaghe

foto Willy ZweersWilly Zweers exposeert tot 1 juni met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Willy werkt gevarieerd, met een voorkeur voor acrylverf en pastelkrijt.


Willy is geboren in Gelderland, maar woont al vele jaren in Zoetermeer. Op vroege leeftijd bleek bij haar al een grote interesse voor tekenen en kleuren. Als gevolg van een gezinsleven met man en kinderen gecombineerd met een baan was zij niet in de gelegenheid om haar talenten verder te ontwikkelen.
Inmiddels woont zij in Zoetermeer en het gezinsleven geeft haar nu de ruimte om serieus met tekenen en schilderen bezig te zijn. Zij is lessen gaan volgen en heeft een voorkeur gekregen voor het werken met acrylverf en pastelkrijt. Haar inspiratie doet zij op van foto’s met gevarieerde onderwerpen, zoals dieren, landschappen, auto’s en stillevens.

Zij exposeert inmiddels regelmatig en haar werk is nu tot 1 juni 2019 dagelijks te bewonderen op de begane grond van het centrum.

 13 april tot 15 juni

Expositie The Jolly Duck

het vliegtuig de jolly duck in 1944Op 22 februari 1945 crashte een 4-motige Liberator B24H, The Jolly Duck, vlak bij de boerderij van Tinus en Neeltje Janson bij de Noord-Aase Vliet. Op de plaats van de crash zijn veel voorwerpen uit die tijd teruggevonden die HGOS tentoon stelt in een expositie.

Maarten Havinga en Sylvan Staub hebben zich jarenlang verdiept in de personen en gebeurtenissen die destijds hebben plaatsgevonden. Bij de plaats van onheil hebben ze veel voorwerpen van het vliegtuig opgegraven.

Expositie

Van 13 april tot 15 juni exposeert Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer foto’s en voorwerpen die bij deze episode in de 2e wereldoorlog horen. Sylvan kan dat helaas niet meer meemaken. Op 8 juni 2017 overleed hij plotseling op 44-jarige leeftijd.

 tot 1 augustus

Foto expositie in Monteverdi

Fotokring LeidschendamVoorburgFotokring Leidschendam-Voorburg exposeert tot 1 augustus 2019 in verpleegcentrum Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Deze expositie betreft vele genres, zoals landschapsfotografie, natuurfotografie en straatfotografie. Voorop staat het plezier dat de fotograaf aan zijn werk ontleent.

De fotokring is een kleine club van enthousiaste amateurfotografen. De leden van de club maken voornamelijk vrij werk, wat wil zeggen dat de meeste foto’s tot stand komen zonder opdracht of beperking vooraf.

Binnen de club bespreken en assisteren de leden elkaar bij het maken van keuzes en het oplossen van technische problemen om tot een optimale foto te komen. Werk tonen buiten clubverband voegt een dimensie toe. De afdrukken en de presentatie moeten perfect zijn en daaraan is veel werk besteed.

 

De expositie is dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur op de begane grond van het verpleegcentrum te bezichtigen.

-goede doel-