Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

 tot 1 augustus

Foto expositie in Monteverdi

Fotokring LeidschendamVoorburgFotokring Leidschendam-Voorburg exposeert tot 1 augustus 2019 in verpleegcentrum Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Deze expositie betreft vele genres, zoals landschapsfotografie, natuurfotografie en straatfotografie. Voorop staat het plezier dat de fotograaf aan zijn werk ontleent.

De fotokring is een kleine club van enthousiaste amateurfotografen. De leden van de club maken voornamelijk vrij werk, wat wil zeggen dat de meeste foto’s tot stand komen zonder opdracht of beperking vooraf.

Binnen de club bespreken en assisteren de leden elkaar bij het maken van keuzes en het oplossen van technische problemen om tot een optimale foto te komen. Werk tonen buiten clubverband voegt een dimensie toe. De afdrukken en de presentatie moeten perfect zijn en daaraan is veel werk besteed.

 

De expositie is dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur op de begane grond van het verpleegcentrum te bezichtigen.

 tot 1 september Expositie Paul Bonke in Zorgcentrum Buytenhaghe

Foto Paul BonkePaul Bonke exposeert tot 1 september met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Paul maakte in de afgelopen 3 jaar zo’n 90 tekeningen en schilderijen, waarvan er rond de 40 op de expositie te zien zijn.


Paul Bonke is in 1950 geboren in Zwolle, maar woont al sinds 1984 in Zoetermeer. Na zijn pensionering, nu 3 jaar geleden, heeft hij een groot aantal gevarieerde tekeningen en schilderijen gemaakt.
“Ik vond het altijd al leuk om te tekenen of te schilderen. Daarbij gestimuleerd door mijn vader en mijn leraar tekenen op de middelbare school. Maar ik kwam er bijna niet toe, vanwege gezin en drukke baan. Tot ik bij mijn pensionering van mijn dochters een schildercursus cadeau kreeg. Dat heeft me ertoe gebracht er intensief mee bezig te zijn. Ik ging op les bij Marja Meijer van het CKC en daarna bij Piet Kouwenhoven in Bleiswijk. Ik schilder portretten, landschappen, moderne of maatschappelijk geëngageerde werken. Als ik door iets geraakt word, als iets mij inspireert, dan kan ik zeer gedreven schilderen.“
De locatie is dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur voor bezoekers geopend.

 1 september

Schilderijen en keramiek van Anneke en Jacques

Foto Jacques RuiterJacques Ruiter exposeert tot 1 september 2019 met eigen keramiek en schilderijen van zijn vorig jaar overleden vrouw Anneke in Vivaldi. De expositie stond gepland en Jacques koos er voor om ook de schilderijen expositie door te laten gaan, als eerbetoon aan zijn vrouw.


Jacques en Anneke brachten regelmatig bezoeken aan Japan en hebben zich daar in hun werk door laten inspireren. De schilderijen en de keramiek ademen een duidelijke Japanse sfeer door onderwerpen, kleuren en gebruikte materialen.


Schilderijen

De schilderijen-expositie is op de eerste etage van Vivaldi en bestaat uit een collectie aquarellen van Anneke. Aquarel schilderen is een lastig techniek omdat hetgeen is opgezet niet meer overschilderbaar is. Zij schilderde met heldere kleuren ‘nat op nat’ met veel pigment op dik papier. Deze techniek beheerste zij als geen ander en het plezier, dat zij heeft gehad in dit spel met water en papier spat als het ware van de schilderijen af. Jacques vertelde, dat Anneke eerder schilderlessen heeft gevolgd op de Kunstschule in Trier (Dld) en zij gebruikte de mogelijkheden bij het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer om haar vaardigheden op peil te houden


Keramiek

Jacques is van huis uit een echte vernieuwer op allerlei terreinen en dat is ook zichtbaar in zijn keramieken. Een aantal jaren geleden maakte hij kennis met brokaatzijde. Hem trof de schoonheid van de stof waarvan, zoals hij zegt, de prachtigste kimono’s wordt gemaakt. Het was voor hem een uitdaging om te zien of hij het soepele van de stof kon combineren met het harde en onbuigzame van keramiek. Dat is hem gelukt en dit is te bewonderen in de vitrine op de begane grond van Vivaldi. Naast het maken van keramiek werkt Jacques ook met glas. Enige prachtige objecten in glas zijn ondergebracht in de vitrine op de begane grond van Monteverdi te Zoetermeer.

De exposities van schilderijen en keramiek in Vivaldi, Brechtzijde 45, en de expositie van glas in Monteverdi, Ondineschouw 15, zijn dagelijks te bewonderen tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

-goede doel-