Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

dinsdag 6 januari 2020 tot begin maart 2020

Expositie Herhaling van fotogroep Palet Welzijn

herhalingVanaf dinsdag 6 januari 2020 tot begin maart 2020 is in Dienstencentrum Gondelkade, Gondelkade 33, 2725 EC Zoetermeer de expositie ‘Herhaling’ van de fotogroep Palet Welzijn (voorheen fotogroep Oosterheem) te zien.

De fotogroep is in 2010 opgericht op initiatief van Palet Welzijn. De bedoeling was om 55-plussers een laagdrempelige fotografie activiteit aan te bieden. Het was vanaf het begin een groot succes.
De clubmiddagen (eenmaal per maand) waren en zijn heel informeel en werkelijk alles op het gebied van fotografie kan aan bod komen: van het gebruik van camera’s tot het digitaal bewerken van foto’s. Verder worden ook de gemaakte foto’s onderling besproken en worden ervaringen uitgewisseld. Minimaal eenmaal per jaar wordt er op uitgetrokken om buiten te fotograferen.

De foto’s zijn gedurende de openingstijden van de Gondelkade (ma t/m vr van 9.00 tot 19.00 uur en za/zo van 11.00 tot 19.00 uur) te bezichtigen.

Van 13 april 2019 t/m augustus 2020

dit zijn wij

Tentoonstelling 'Dit zijn wij!'


in Museum De Voorde Zoetermeer

Deze tentoonstelling gaat over generaties. Dus ook over jou. Je bent gevormd door je opvoeding en je omgeving. De tijd waarin je volwassen wordt, zo tussen je 15de en 25ste levensjaar, is daarbij heel bepalend. Je groeit met elkaar op in dezelfde generatie. Je maakt samen ingrijpende gebeurtenissen mee, zoals een aanslag of een crisis. Of belangrijke vernieuwingen, zoals de opkomst van internet. Je deelt hoogtepunten in mode, muziek en televisie. Hoe er wordt omgegaan met vrijheid, gelijkheid, respect en liefde neem je mee in je verdere leven. Die tijdgeest bepaalt voor een groot deel jouw blik op de wereld nu.

 19 januari - 28 maart

 Expositie Zoetermeer laat bijzondere stad zien

PERSFOTO Opening expositie Zoetermeer in CKC partnersWethouder Robin Paalvast en stadsdichter Robbert Roos hebben zondag 19 januari in CKC & partners de expositie 'Zoetermeer’ geopend. Vele schilderijen en tekeningen, maar ook 2D en 3D kunstwerken, laten zien hoe bijzonder Zoetermeer is.

Met meer dan 50 schilderijen en tekeningen van en over Zoetermeer en een selectie 3D kunstwerken van keramiek, glas en edelsmeden laat de expositie Zoetermeer zien hoe bijzonder de stad is. De kunstwerken zijn gemaakt door cursisten van CKC & partners. Kom genieten van 2D kunstwerken zoals ’watertoren bij avond’, ’Dorpsstraat’, ‘afscheid Aptroot’, dobbe-ren’ en ‘Noord AA’. Op de 3e etage hangen 2D kunstwerken van kinderen. Tussen de 3D werken op de begane grond en eerste etage bevinden zich zelfgemaakte ringen, hangers, keramiekwerken en kinderkunst. Maar ook glaswerken, zoals ‘The Bridge en ‘Zoetermeer Zoemt’.

De expositie loopt t/m 28 maart en is gratis, voor alle leeftijden en toegankelijk voor mindervaliden.

-goede doel-

-Actie(F)tas-