Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

vanaf 13 juni 2020 tot midden zomer 2020

Expositie architectuurgroep 

JANMDe leden van de architectuurgroep van Fotogroep Zoetermeer hebben in 2019 verschillende steden bezocht. Van de foto’s die tijdens die tochten gemaakt zijn hebben zij de mooiste uitgezocht om te laten zien tijdens de expositie op de Gondelkade.

De foto’s zijn van :  Jan Mank, Hetty van Dijk, Dirk Staut, Piet Nicolaas, Kees Rietveld, Rita Colognola en Peter Galjé

                                                                                        

Alle foto’s worden tentoongesteld in eetcafé de Leyens Gondelkade 33 te Zoetermeer vanaf 13 juni 2020 tot midden zomer 2020.

De tentoonstelling  is vrij toegankelijk.

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Van 13 april 2019 t/m augustus 2020

dit zijn wij

Tentoonstelling 'Dit zijn wij!'


in Museum De Voorde Zoetermeer

Deze tentoonstelling gaat over generaties. Dus ook over jou. Je bent gevormd door je opvoeding en je omgeving. De tijd waarin je volwassen wordt, zo tussen je 15de en 25ste levensjaar, is daarbij heel bepalend. Je groeit met elkaar op in dezelfde generatie. Je maakt samen ingrijpende gebeurtenissen mee, zoals een aanslag of een crisis. Of belangrijke vernieuwingen, zoals de opkomst van internet. Je deelt hoogtepunten in mode, muziek en televisie. Hoe er wordt omgegaan met vrijheid, gelijkheid, respect en liefde neem je mee in je verdere leven. Die tijdgeest bepaalt voor een groot deel jouw blik op de wereld nu.

1 juli - 30 augustus

Expositie Eelco Metman

49b CannelizevdHelm Eelco Metman 20 06 30Eelco Metman heeft een meterslange muurschildering gemaakt in de expositieruimte van TERRA. Ook exposeert hij werk op doek. “Met mijn nieuwe werk ‘Wake-up call’, wil ik dat mensen meer om zich heen gaan kijken en zich voor hun omgeving en de mensen interesseren”, aldus Eelco. “In mijn werk verbeeld ik mensen die ergens naar op zoek zijn op een wat donkere plek. Ze kijken allemaal naar beneden en hebben niet door hoe mooi de wereld om hun heen is. Ik betrap mij er zelf ook regelmatig op dat ik teveel met mijn mobieltje bezig ben. Je vergeet en ziet niet wat er om je heen gebeurt. Daar wil ik aandacht voor vragen.”

Iedereen is welkom (met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM) om de muurschildering en diverse werken op doek te komen bekijken bij TERRA (adres: Dorpsstraat 12, openingstijden woensdag t/m zondag 13-17 uur). 

-goede doel-