Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

22 februari t/m 25 maart

Expositie Plastic Utopia

plastic utopia persPlastic Utopia is de tweede expositie van ‘Vijftig tinten groen’, waarbij TERRA samen met kunstenaars de grenzen opzoekt van dit thema. De kunstenaars Henri Blommers en Bert Feddema tonen fotografie en installaties, waarbij de relatie tussen de natuur en ons afval centraal staat.

De expositie ‘Plastic Utopia’ is te zien op Dorpsstraat 12 van 22 februari t/m 25 maart en te bezoeken van wo t/m zo van 13-17 uur. Tijdens de CultuurKantine op 28 februari (16-18 uur) zijn de kunstenaars aanwezig. Adres: Toegang gratis. Meer weten over de expositie? Kijk dan op www.terra-artprojects.com

Van 13 april 2019 t/m augustus 2020

dit zijn wij

Tentoonstelling 'Dit zijn wij!'


in Museum De Voorde Zoetermeer

Deze tentoonstelling gaat over generaties. Dus ook over jou. Je bent gevormd door je opvoeding en je omgeving. De tijd waarin je volwassen wordt, zo tussen je 15de en 25ste levensjaar, is daarbij heel bepalend. Je groeit met elkaar op in dezelfde generatie. Je maakt samen ingrijpende gebeurtenissen mee, zoals een aanslag of een crisis. Of belangrijke vernieuwingen, zoals de opkomst van internet. Je deelt hoogtepunten in mode, muziek en televisie. Hoe er wordt omgegaan met vrijheid, gelijkheid, respect en liefde neem je mee in je verdere leven. Die tijdgeest bepaalt voor een groot deel jouw blik op de wereld nu.

 19 januari - 28 maart

 Expositie Zoetermeer laat bijzondere stad zien

PERSFOTO Opening expositie Zoetermeer in CKC partnersWethouder Robin Paalvast en stadsdichter Robbert Roos hebben zondag 19 januari in CKC & partners de expositie 'Zoetermeer’ geopend. Vele schilderijen en tekeningen, maar ook 2D en 3D kunstwerken, laten zien hoe bijzonder Zoetermeer is.

Met meer dan 50 schilderijen en tekeningen van en over Zoetermeer en een selectie 3D kunstwerken van keramiek, glas en edelsmeden laat de expositie Zoetermeer zien hoe bijzonder de stad is. De kunstwerken zijn gemaakt door cursisten van CKC & partners. Kom genieten van 2D kunstwerken zoals ’watertoren bij avond’, ’Dorpsstraat’, ‘afscheid Aptroot’, dobbe-ren’ en ‘Noord AA’. Op de 3e etage hangen 2D kunstwerken van kinderen. Tussen de 3D werken op de begane grond en eerste etage bevinden zich zelfgemaakte ringen, hangers, keramiekwerken en kinderkunst. Maar ook glaswerken, zoals ‘The Bridge en ‘Zoetermeer Zoemt’.

De expositie loopt t/m 28 maart en is gratis, voor alle leeftijden en toegankelijk voor mindervaliden.

tot mei 2020

Expositie Corinne Praagman in verpleeghuis Vivaldi

Tot medio mei 2020 hangt er een 25-tal schilderijen van Corinne Praagman in verpleeghuis Vivaldi. Door de jaren heen heeft zij een richting van schilderen gevonden die haar veel plezier schenkt. Zij schildert vooral met acrylverf, maar soms ook met aquarelverf. Primaire en sprekende kleuren zijn haar favoriet.

corinne praagman expositie 2020 01

Al jaren lang deelt ze haar passie voor schilderen met andere leden van de Rijswijkse schilder- en tekenclub ‘Te Werve’ die haar thuisbasis heeft in het paviljoen Te Werve op het gelijknamige landgoed. Maar ook thuis schildert ze in haar als atelier ingerichte zolder.

Met haar schilder- en tekenervaring ondersteunt ze nu, als één van de vrijwilligers, de leden van de Vivaldi schilderclub, bestaande uit een vaste groep bewoners van het verpleeghuis.

-goede doel-

-Actie(F)tas-