weer archief

 • Ondanks zomers slot was juni een koele maand

  DSC00970a wDe eerste 3 weken was de eerste zomermaand uitgesproken koel en ook somber. Hoewel de laatste week van juni de zomer nog flink uitpakte was de maand als geheel aan de koude kant.

 • Mei was extreem nat maar ook erg warm

  DSC00945a wSinds vorig jaar oktober komt de regen voortdurend met bakken uit de hemel. Alleen maart nam wat dat betreft een adempauze, maar ook in mei werd Zoetermeer overspoeld door vaak heftige plensbuien. Er viel hier driemaal zoveel als normaal het geval is!

 • Aprilweer jojode van warm naar koud naar zacht

  DSC00900a wDe weerspreuk ‘April doet wat ie wil’ was zeker van toepassing op het weer van de voorbije 2e lentemaand. Naast sterk wisselvallig was de grasmaand ook erg nat. April begon met een afwisseling van zon, wat regen en een graad of 13 overdag.

 • Maart 2024 was bijzonder zacht

  DSC00859a wDe eerste lentemaand van dit jaar was per saldo erg mild, wat vooral veroorzaakt werd door veel ‘warme’ nachten. Doordat ook februari (record)warm was ontlook de natuur extreem vroeg met zelfs al volop bloeiende tulpen.

 • Record-warme februari was ook kletsnat en somber

  DSC00833a wOpnieuw laat het nieuwe klimaat van zich horen: nog nooit was de derde wintermaand zo zacht als dit jaar. Toch zullen veel mensen februari niet als ‘warm’ hebben ervaren omdat het veel regende en het met de zonneschijn droevig was gesteld.

 • Het weer in januari had twee gezichten

  DSC00780a wDe eerste maand van 2024 begon nog met erg zacht weer, maar in de middelste twee weken van de louwmaand winterde het soms flink. In het slotstuk van de maand maakte het zachte weer echter een sterke comeback.

 • December 2023 nat en somber

  weer december 2Net als in oktober en november maakten lagedrukgebieden in de eerste wintermaand de dienst uit. Daardoor was de kerstmaand kleddernat en zagen we de zon nauwelijks.

 • November was recordnat en eindigt koud

  DSC00691a wDe laatste herfstmaand viel de regen met bakken uit de hemel tot in die mate dat november de natste uit de hele meetreeks werd. Omdat ook de voorgaande maand extreem nat was, kun je stellen dat Zoetermeer vanaf half oktober aan een ware zondvloed werd blootgesteld.

 • Oktober begon erg warm maar eindigde in waterballet

  DSC00671a wDe voorbije wijnmaand had twee gezichten. Het eerste gedeelte was nazomerachtig terwijl het tweede deel de herfst indook met heel veel regen. Oktober startte met prachtig en voor de tijd van het jaar erg warm weer.

 • September was een volbloed zomermaand

  DSC00583a wEn opnieuw bezorgt het opwarmende klimaat ons een zomerse verrassing. De voorbije septembermaand was namelijk de op een na warmste ooit gemeten en in Zoetermeer was zelfs sprake van een regionale hittegolf.

 • Augustus was nat maar wel een normale zomermaand

  DSC00547a wDe laatste zomermaand begon en eindigde met veel regen, maar daar tussenin hadden we een fijne periode met warm, droog en zonnig zomerweer. Augustus trok aanvankelijk de koele en onstabiele lijn van eind juli door.

 • Juli verloor gaandeweg zijn greep op de zomer

  Weer 3Na de fantastische weermaand juni waren de verwachtingen voor de tweede zomermaand hooggespannen. Even leek het erop dat we weer een topzomer gingen krijgen maar tegen het eind van de maand gooiden depressies allengs roet in het eten.

 • Juni viert zomerfestijn met handenvol weerrecords

  DSC00476a wSuperlatieven schieten bijkans te kort om het fantastische weer van de voorbije eerste zomermaand te typeren. Tal van records werden verbroken, waaronder die van warmste en ook zonnigste junimaand ooit, maar ook het enorme aantal zomerse dagen sloeg alles.

 • Zonnige meimaand riep eindelijk het lentegevoel op

  DSC00376a wNadat zowel maart als april meest kil en nat waren, veerde de laatste lentemaand op met vooral veel zonnige en ook warme dagen. Met name het tweede deel van de maand voelde daardoor soms bijna zomers aan.

 • Ook april bakte weinig van de lente

  DSC00296a wNa een kletsnatte maart bracht ook de tweede lentemaand erg karig lenteweer. Naast erg nat was de paasmaand ook koel. April startte met een relatief koud maar vrij zonnig weekje.

 • Maart bracht ondermaa(r)ts lenteweer

  DSC00258a wDe eerste lentemaand van 2023 kenmerkte zich door zeer wisselvallig en erg nat weer. Ook de winter liet af en toe nog haar tanden zien terwijl we maar sporadisch een glimp van de lente konden opvangen.

 • Droge februari sluit af met winterse surprise

  Maart 7De laatste wintermaand bracht meest zacht weer, hoewel februari een nogal koud staartje had. Het was ook een erg droge maand dankzij de aanwezigheid van hogedrukgebieden. De voorbije sprokkelmaand begon met veelal bewolkt weer en een graad of acht overdag.

 • Januari begon recordwarm en was kletsnat

  DSC00181a wDe eerste maand van 2023 begon zeer zacht en onstuimig. Na een extreem natte eerste helft kwam het weer in de tweede deel van de louwmaand weer tot rust en werd het droger.

 • December eindigt na weekje vorst superzacht

  DSC00106a wDe eerste wintermaand toonde zich weer eens van haar koude kant. Er werd zelfs geschaatst, maar lang duurde dat niet, want met name op oudejaarsdag werd het gewoon weer ‘warm’.

 • November was zeer zonnig en zacht maar ook nat

  DSC00049a wNa de ‘warme’ maand oktober liet ook de laatste herfstmaand zich van haar milde kant zien. En ook de zon deed weer goede zaken hoewel er erg veel en vaak regen viel.

Pagina 1 van 5

-goede doel-