Oosterheem

 • Update bericht coronabesmetting WZH

  wzh oosterheem mapsWZH Oosterheem laat op het eerdere bericht op Zoetermeer Actief over de coronabesmettingen in het zorgcentrum weten dat het aantal besmettingen terugloopt. Woordvoerder Mandy Lagendijk: “De piek is gelukkig nu voorbij, het aantal mensen dat besmet is, loopt vanaf half juni terug.”

 • Corona uitbraak bij WZH Oosterheem

  corona virusBij Zorgcentrum WZH Oosterheem zijn meerdere besmettingen van bewoners en medewerkers met COVID-19. Het zou gaan om in totaal 20 besmettingen. Alleen bewoners van de 4e etage kunnen op dit moment bezoek ontvangen, volgens de richtlijnen van het RVIM, de andere etages zijn gesloten.

 • Haring happen bij WZH Oosterheem

  haringBewoners en personeel van WZH Oosterheem worden dinsdag 30 juni getrakteerd op heerlijke nieuwe haring. Een traktatie van de Markt en Vishandel Roelvis waarmee zij het personeel willen bedanken voor hun inzet in de zware coronatijd en de bewoners een gezellig én smakelijk moment willen bezorgen.

 • Gebouw van de maand: Nuova Campagna

  nuova campagna avdbZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand Nuova Campagna in de wijk Oosterheem naar ontwerp van KOW architecten.

 • Verdachten mishandeling maaltijdbezorgers aangehouden

  politie uniform 7De politie heeft deze week twee Zoetermeerders van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man en zijn 49-jarige moeder op de Driebruggenstraat in Oosterheem. De mishandeling vond plaats op zondag 10 mei rond 20.00 uur toen de zoon en de moeder maaltijden bezorgden.

 • Samenwerking weer terug op Da Vinci

  IMG 2083In deze bewogen vreemde tijd is samenwerken voor volwassenen niet mogelijk door de regels van 1,5 meter afstand. Dit geldt ook voor de juffen en meesters van basisschool Da Vinci, maar voor de leerlingen is dit anders.

 • Lidl fleurt tuin Woonlocatie Pernisstraat op

  Lidl helpt Lokaal ZoetermeerWoonlocatie ‘Pernisstraat’ van Stichting Ipse de Brugge heeft afgelopen weekend een cheque ter waarde van 250 euro in ontvangst genomen. Het geld is geschonken door Lidl en bedoeld om een bijdrage te leveren aan het opknappen van de tuin.

 • Art-Labs in de wijk

  Art labs in de wijkDe Art-Labs van CKC & partners gaan de wijk in. Vanaf woensdag 3 juni kunnen alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zich lekker uitleven in de buitenlucht met gratis workshops theater, dans, techniek, beeldende kunst en muziek. De Art-Labs vind je in drie wijken: Oosterheem, Meerzicht en Seghwaert.

 • Stadsboerderijen Zoetermeer gefaseerd weer open

  mz speelboerderij buitenbeest 19Vanaf dinsdag 2 juni openen stadsboerderijen De Weidemolen, De Balijhoeve en het Buitenbeest weer hun deuren. Het speelgedeelte van het Buitenbeest gaat op maandag 8 juni weer open.

 • Bibliotheek ziet ruimte voor Huizen in de Wijk

  sh Stadhuis Forum baliesDe gemeente heeft onderzocht of het mogelijk is de twee wijkvestigingen van de bibliotheek in Oosterheem en Rokkeveen te laten ombouwen tot ‘Huis van de Wijk’. Er moet tegelijk flink bezuinigd worden door de bibliotheek, maar de bibliotheek zelf denkt dat de plannen haalbaar zijn. 

 • Mishandeling in verkeer

  politie auto sirene 5Ondernemer Peter van Oijen van Family Stadhuisplein kreeg dit weekend te maken met zinloos geweld. Op Moederdag brachten zijn vrouw en zoon een bestelling weg in Oosterheem en werden vanuit het niets in elkaar geslagen door twee mannen.

 • Sportief kwartiertje bewoners Magnolia

  20200507 18864Fysiotherapeuten Debbie en Gilaine van Tim Fysiotherapie hebben donderdagmorgen 7 mei een sportief kwartiertje georganiseerd voor de bewoners van WelThuis Magnolia in Oosterheem en de peuters van Kern Kinderopvang.

 • Foto van de week

  IMG 0098Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Balkonconcert voor bewoners op Woningsdag

  IMG 6326Bewoners van seniorencomplex de Kreek beleefden een geweldig balkon concert tijdens een zon overgoten (K)Woningsdag. Piëzo en Paletwelzijn namen samen het initiatief om op deze dag iets te organiseren binnen de regels van het corona tijdperk.

 • Foto van de week

  apr20 faith_parto_oosterheempleinFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Bestuurder onder invloed vlucht te voet

  politie auto sirene 1Een 23-jarige Zoetermeerder reed op eerste paasdag door Oosterheem en trok de aandacht van de politie. Deze gaf een stopteken die de jonge man negeerde. Uiteindelijk stopte hij toch en nam de benen toen hij 

 • Combinatiefunctionarissen brengen buurt in beweging

  P4090009In de Waarderstraat in de wijk Oosterheem was het op donderdag 9 april even een sportief feestje. Het idee om op een ludieke en sportieve wijze de buurt in beweging te krijgen, is op initiatief van twee combinatiefunctionarissen van de gemeente Zoetermeer ontstaan en werd een groot succes.

 • Vrijwilligers maken paasversiering voor WZH

  paasversiering voor wzhWoonZorgCentrum (WZH) Oosterheem wilde graag paasversieringen hebben voor haar bewoners. Via Zoetermeervoorelkaar.nl reageerden er direct enthousiaste vrijwilligers die creatief aan de slag gingen.

 • Zoetermeerse Markt is voorbeeld voor de regio

  20200404 17840“De Zoetermeerse markt is een voorbeeld voor Nederland, overal kijken ze naar hoe wij het hier wél voor elkaar krijgen!”, aldus marktmeester Rob Hofschreuder. De Markt in Zoetermeer staat er nog in volle glorie met alle voedsel, maar ook de non-food kramen.

 • Een potje om lief en leed te delen

  liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

-advertenties-

-goede doel-