Oosterheem

 • carnival 1564081 1920Er vindt deze voorjaarsvakantie weer een MEGA Sport- en spelinstuif plaats. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar hoeven zich niet te vervelen, maar kunnen zich in sporthal de Oosterpoort je drie uur lang uitleven. Het thema is carnaval en alle kinderen mogen verkleed komen.

 • koolmees met pindaOok in de voorjaarsvakantie zijn er op de stadsboerderijen in Zoetermeer leuke activiteiten te doen. Kom de dieren bekijken en knuffelen. Geef je op voor ‘Dagje boerderij’, kom wintervogelvoer maken en knutsel een insectenhotelletje voor in de tuin om vogels en insecten te helpen.

 • feb20 Rianne_VeeningaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • ballroom dans wijkbewonerWoensdag 12 februari stond de middag in PiëzoCentrum Oosterheem in het teken van de ballroom dans. Samen met het Woonzorgcentrum Magnolia organiseerde Piëzo een heerlijke middag voor de bewoners van Magnolia, wijkbewoners jong en oud en deelnemers van Piëzo.

 • leerlingbandMuziekschool Guitarmate, gevestigd aan de Willem Dreesmanlaan in Oosterheem is verhuisd. Er hoefde niet eens een verhuisbedrijf ingeschakeld te worden, het kon zelfs lopend. Tot blijdschap van de leerlingen is de verhuizing beperkt gebleven tot een tiental meters, namelijk naar nr 195.

 • PHOTO 2020 02 10 16 56 59 1Walking Dinner is inmiddels een begrip in de Ruivenstraat gelegen in Oosterheem. Een leuke en makkelijke manier om je buren in de straat te leren kennen. Het concept is eenvoudig, volgens initiatiefneemster Loes van den Brandt. Uitgangspunt is een 3-gangen diner waarbij elk huis een gang maakt.

 • feb20 Laura Vooijs oosterheemFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Echtpaar Visser Van Oort 60 jaar. 300dpi 0003Burgemeester Aptroot bracht donderdagmorgen een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Visser-van Oort  in de wijk Oosterheem. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Sadsboerderij De Weidemolen 2Stadsboerderij De Weidemolen bestaat in februari 10 jaar. Zij vieren dit op zondag 9 februari met een heus ‘Winterfeest’. De Weidemolen is tussen 13.00 en 16.00 uur omgetoverd tot een winterwonderland.

 • voorlezen davinci 1De nationale voorleesdagen zijn woensdag 22 januari gestart in de aula op IKC Da Vinci in de wijk Oosterheem. Juf Annette van Bijnen, de adjunct directeur van de school, heeft voorgelezen voor de leerlingen van de groepen 1 t/m 3.

 • panopvuurDe hulpdiensten troffen op maandag 20 januari een huis vol rook aan in een flat in Oosterheem. De bewoners waren een pan op het vuur vergeten en zagen hun huis vol rook bij terugkomst.

 • oliebollen fotoEind 2019 heeft de stichting Stop Duchenne voor de tweede keer op rij de oliebollenactie gehouden. Op 30 en 31 december zijn er verse oliebollen en appelbeignets gebakken, die werden verkocht op basisschool Oostwijzer in Oosterheem en in de buurt.

 • hodenpijlstraatVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hodenpijlstraat in Oosterheem.

   

 • afsluiting orde en veligheid 1Alle kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Orde en Veiligheid hebben een eindpresentatie gehouden over de sector orde en veiligheid die zij de afgelopen periode hebben gevolgd.

 • EMGk5htWkAEMFBiBurgemeester Aptroot heeft geholpen bij een handhavingsactie tegen fietsen en het rijden met een scooter op het Oosterheemplein. Aptroot deed deze belofte op de veiligheidsavond vorige maand in Oosterheem en kwam deze woensdagmiddag na.

 • Kerstparade Oosterheem Zoetermeer Foto Patricia Munster 004Winkelcentrum Oosterheem startte de kerstperiode met een feestelijke en kleurrijke Kerstparade. Kinderen met lampionnen liepen mee, naast hun favoriete tv-karakters zoals Nijntje, BiBaboerderij en de Kerstbeer.

 • ta uiterlijke verzorgingDe Piëzo TalentenAcademie organiseert wederom het jaarlijkse talentenfeest in de week van 16 december. Kinderen tussen 9-14 jaar maken op de TalentenAcademie kennis met verschillende beroepen en kunnen meedoen aan leuke en leerzame workshops over horeca, techniek en kunst.

 • kerstparade ohWinkelcentrum Oosterheem is op vrijdag 13 december het toneel van de Kerstparade. Alle kinderen kunnen vanaf 17:30 uur een gratis lampion ophalen op het Oosterheemplein. De Kerstparade start om 18:30 uur en gaat rondom het hele winkelcentrum.

 • Koorrepetitie 4 december kerstprojectThe Sprinter Singers laten op zaterdag 21 december alweer voor de zesde keer hun inmiddels traditie geworden middag- en avondkerstconcert horen. Ze worden begeleid door een groot LIVE Orke(r)st dat elk jaar speciaal voor deze concerten wordt samengesteld.

 • 20191205 14356Sinterklaas heeft op zijn verjaardag, donderdag 5 december, weer heel veel scholen in Zoetermeer bezocht. Vaak werd de Sint hierbij geholpen door zijn trouwe Pieten. Sinterklaas kwam aan per auto, klusbus, tractor of gewoon lopend.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-