Oosterheem

 • IMG 6616Zoetermeerse sportverenigingen ontwikkelden een nieuw sportief initiatief speciaal voor de BSO-locaties van De Drie Ballonnen: het sportprogramma ‘On the move’. Dit programma biedt in schoolweken sportieve clinics tijdens buitenschoolse opvang (BSO) bij De Drie Ballonnen.

 • Timo HagendijkTimo Hagendijk is zondagmorgen 1 september in de Oosterkerk ingeleid als pionier met een missie voor Perron Centrum. Hij volgt buurtpastor Arte Havenaar op die de overstap maakte naar OMG-Rotterdam.

 • InburgeraarsKazerne Oosterheem van Brandweer Haaglanden organiseerde woensdag 21 augustus 2019 een leerzame middag voor inburgeraars uit Zoetermeer. Deze middag werd georganiseerd in samenwerking met de organisatie Taalpartners.

 • zomerfeest oh 1De zomer werd dit weekend in Oosterheem gevierd met een gezellig Zomerfeest. Het hele weekend was er extra gezelligheid en drukte in het winkelcentrum, met veel muziek, lekker eten en kraampjes.

 • zomerfeest oosterheem 3 800x500Dit weekend viert Winkelcentrum Oosterheem de zomer met een gezellig Zomerfeest met heel veel live muziek en de wereldmarkt Pasar Mundial. Trafassi en Django Wagner zullen optredens verzorgen op het Zomerfeest.

 • brandEdisonstraatEen brand in een garage aan de Edisonstraat werd door de brandweer al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Het vuur is rond 2.30 uur in de ochtend van maandag 19 augustus ontstaan. Het vuur sloeg over naar aangrenzende bedrijven. Negen bewoners moesten hun huis uit.

 • perron bbq2De ZomerBBQ van Perron 1 vond plaats in de tuin van Middin aan de Schiebroekstraat 1 in Oosterheem. Een aantal uurtjes voorafgaand hadden enkele vrijwilligers en bewoners van Middin alle lekkernijen klaargemaakt en daar is vervolgens dankbaar van gesmuld.

 • IMG 20190719 211931De Prins Florisschool in Oosterheem heeft een zeer actieve leerlingenraad. Deze leerlingenraad komt een aantal keer per jaar bij elkaar om met elkaar te praten over hoe het is op school en welke dingen er verbeterd kunnen worden.

 • gooimeerBij de straat Gooimeer in de wijk Oosterheem wil het college een nieuwe woonwagenlocatie met 7 standplaatsen aanleggen. De werkzaamheden om de locatie geschikt te maken voor de woonwagens moeten nog dit jaar worden afgerond.

 • IMG 2995Tijdens het raadsdebat over de Perspectiefnota is afgelopen maandag, 1 juli, een motie aangenomen om te onderzoeken of de wijkbibliotheek behouden kan worden. De motie werd ingediend door 4 partijen, D66, GroenLinks, CU-SGP en PDvZ.

 • fietspuzzeltocht foto krantJarenlang was de fietspuzzeltocht van Montessorischool de Trinoom (voorheen het Groene Hart) een groot succes. De afgelopen jaren organiseerde de school een Zomerfeest om het naderende einde van het schooljaar te vieren. Dit jaar werd besloten de fietspuzzeltocht nieuw leven in te blazen, en met succes.

 • IMG 2716Op feestelijke wijze is dinsdag 25 juni om 15.00 uur het eerste Speeltaalhuis van De Drie Ballonnen geopend. Wethouder van Onderwijs, Jan Iedema, opende het Speeltaalhuis in Oosterheem samen met de kinderen.

 • WhatsApp Image 2019 06 27 at 14.42.39Een autobrand aan de Spreestroom in Oosterheem zorgde voor flink wat rookontwikkeling die in de wijde omtrek te zien was. Een busje dat geparkeerd stond brandde volledig uit. De toegesnelde brandweer kon het voertuig niet meer redden.

 • 20190624 9900Basisschool Da Vinci bestaat op 1 augustus 2019 alweer 10 jaar. De hele week wordt er daarom feest gevierd op school, de lustrumweek werd maandagochtend met een knaller geopend door wethouder Iedema van onderwijs en alle leerlingen, ouders en leerkrachten.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college wil de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem sluiten als bezuinigingsmaatregel in de Perspectiefnota. De Bibliotheek stelt nu juist voor om niet naar minder maar naar méér wijkbibliotheken te gaan, die tegelijkertijd een ontmoetingspunt in de wijk worden.

 • impressie islamitisch centrum olof palmelaanDe procedure rond de vestiging van de moskee aan de Olof Palmelaan kan pas op zijn vroegst na de zomer worden afgerond. Het ontwerp-bestemmingsplan en de vergunning ligt met ingang van 21 juni 2019 voor 6 weken ter inzage. De gemeenteraad zal hier na het zomer-reces een besluit over nemen.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college van Zoetermeer heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om - vanwege de bezuinigingen - de bibliotheken van Oosterheem en Rokkeveen te sluiten. SP, Zó!, FvdB en PvdA vinden dat absoluut géén goed plan en organiseren op 22 juni een ludieke voorleesactie bij deze wijkbiebs.

 • IMG 6062Projectontwikkelaar Kieboom en Van Wezel heeft van het college negen maanden uitstel gekregen voor reserveringsovereenkomst voor woningen aan de Martin Luther Kinglaan in Oosterheem. De projectontwikkelaar wil hier circa 220 huur- en/of koopwoningen bouwen.

 • rolstoelvierdaagse magnolia medaille uitreikingNa een feestelijke start van de rolstoelvierdaagse afgelopen maandag hebben de bewoners van Magnolia genoten van vier heerlijke middagen in de buitenlucht. Elke dag werd er een route gelopen door Oosterheem. De route ging onder andere langs de kinderboerderij waar de deelnemers genoten van een schepijsje en pannenkoeken aten.

 • IMG 2995Bibliotheek Zoetermeer is op woensdag 22 mei door de gemeente geïnformeerd over de Perspectiefnota 2020. Een van de daarin voorgestelde bezuinigingen is het sluiten van de bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem.

-advertenties-

-goede doel-