Oosterheem

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • zanzibarplein oosterpoort gebouw van de maand 01Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze maand de Oosterpoort aan het Zanzibarplein.

 • CKC partners Art Labs 3

  De Art-Labs in Oosterheem en Palenstein werden op 17 en 18 december feestelijk afgesloten. De kinderen namen vol trots hun certificaten in ontvangst. Met deze pilot van de Art-Labs bracht CKC & partners in samenwerking met de Piëzo TalentenAcademie kunst naar de wijken.

 • De trinoomKinderen van basisschool de Trinoom gingen 19 december op bezoek bij Verzorgingstehuis Vivaldi. De hele school had hard gewerkt om mooie kerstkaarten te knutselen. Uit elke groep zijn er een aantal leerlingen mee gegaan om deze kaarten persoonlijk te geven.

 • brand pernisstraatZondagmiddag 23 december woedde er een uitslaande brand in een woning aan de Pernisstraat in Oosterheem. De brand brak om even voor drie uur uit door onbekende oorzaak op de zolderverdieping. Brandweervoertuigen van kazernes uit Zoetermeer en Benthuizen werkten samen om de brand te bestrijden.

 • beknelling 1Een bestuurder van een huurbus raakte in de ochtend van 22 december een lantarenpaal en kwam bekneld te zitten. De brandweer moest de portier van de auto openknippen om het slachtoffer uit de bus te krijgen. De Australiëweg is enige tijd afgesloten geweest richting de N209.

 • kerst3

  Basisschool De Oranjerie in Oosterheem heeft dit jaar voor twee goede doelen in Zoetermeer voedsel ingezameld om kerstpakketten maken voor gezinnen die in of onder de minima grens leven. Zeker rond kerst wil de school wat extra’s doen voor de medemens.

 • 20181214 Lichtjesparade Oosterheem GVW 5035De lichtjesoptocht in Oosterheem werd vrijdag 14 december afgesloten met een groot vuurwerk. In de optocht waren grote tekenfilmfiguren te zien, versierde wagens, de kerstman in zijn arreslee en heel veel lichtjes.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • 20181128 163216In de wijken Oosterheem en Palenstein wordt volgende week het Talentenfeest gevierd. Kinderen presenteren wat ze de afgelopen weken allemaal geleerd hebben en laten hun talent zien op dit feest in de wijk. Ook kun je je weer aanmelden voor de nieuwe TalentenAcademie in januari.

 • Foto De Drie Ballonnen SpeeltaalhuisDe Drie Ballonnen kinderopvang opent 7 januari haar eerste Speeltaalhuis binnen kinderdagverblijf Oosterheem (Spitsbergen 21). Bij het Speeltaalhuis zijn peuters van 2 tot 4 jaar van harte welkom om met elkaar te spelen en de wereld te ontdekken, daarnaast is er tijd voor voorschoolse educatie.

 • IMG 20181208 WA0008De ondernemers van Winkelcentrum Oosterheem brengen iedereen in een gezellige kerstsfeer met een winterse schaatsbaan op het Oosterheemplein. De schaatsbaan werd zaterdag geopend door schoenmaker Tico.

 • oh stadsboerderij weidemolen 14Tussen het Bentwoud, de HSL en stadsboerderij De Weidemolen kan eindelijk gebouwd worden. Het gebied wordt door de Oosterheemers nu vaak gebruikt als uitlaatplaats voor de honden, maar heeft al jaren een woningbouwbestemming.

 • GVW 3406Sinterklaas had het druk, afgelopen weekeinde. Na de intocht in Buytenwegh en Noordhove bracht hij ook nog een bezoek aan Winkelcentrum Oosterheem. Samen met zijn Pieten maakte Sint er een groot feest van op het grote plein in het winkelcentrum.

 • IMG 20181121 WA0002De Oranjerie is een school waar naast de leervakken veel aandacht is voor creatief denken en handelen. Kunstzinnige en culturele vorming neemt een centrale plaats in omdat het creatief denken en doen stimuleert. Zij organiseren dan ook meerdere keren per jaar een creatieve afsluiting.

 • POS NK KARATE 21 2018 A2 v3Zaterdag 24 en zondag 25 november vinden in de Oosterpoort te Zoetermeer de Nederlandse Kampioenschappen karate kata en kumite voor jeugd, cadetten, junioren en -21 jaar 2018 plaats, een nationaal kampioenschap van de Karate-do Bond Nederland.

 • 20181116 PLUS VERHEUL 0006Speciaal voor ouderen die niet meer zo makkelijk boodschappen kunnen doen, starten PLUS Verheul en Actief Rijnwoude vanaf 27 november met de pilot ‘Samen boodschappen doen.’ Vrijwilligers helpen ouderen met boodschappen doen en bieden de mogelijkheid om hen op te halen en weer naar huis te brengen.

 • 20181020 Levende standbeelden GVW 0051 X3Tijdens de braderie in Winkelcentrum Oosterheem kwamen tal van standbeelden tot leven op het centrale plein in het winkelcentrum. De prachtig geschminkte levende standbeelden trokken veel bekijks.

 • 27751962 536146980104984 3803129571964301379 nDe jonge stadsboerderij de Weidemolen zal geheel in het teken staan van een griezelfeest op zondag 14 oktober. Een ieder kan meedoen met de spannende activiteiten en griezelige festiviteiten maar er valt ook nog wat te leren uiteraard.

 • meester Wim leest voorIn de Kinderboekenweek wordt er op basisschool Da Vinci voorgelezen door papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in de klassen. Maar ook de directeur van de school, meester Wim leest voor. In de kleuterklas van juffrouw Esmée heeft meester Wim voorgelezen uit het boek van ‘Kikker vindt een vriendje’.

-advertenties-

-goede doel-