Oosterheem

 • 20181020 Levende standbeelden GVW 0051 X3Tijdens de braderie in Winkelcentrum Oosterheem kwamen tal van standbeelden tot leven op het centrale plein in het winkelcentrum. De prachtig geschminkte levende standbeelden trokken veel bekijks.

 • 27751962 536146980104984 3803129571964301379 nDe jonge stadsboerderij de Weidemolen zal geheel in het teken staan van een griezelfeest op zondag 14 oktober. Een ieder kan meedoen met de spannende activiteiten en griezelige festiviteiten maar er valt ook nog wat te leren uiteraard.

 • meester Wim leest voorIn de Kinderboekenweek wordt er op basisschool Da Vinci voorgelezen door papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in de klassen. Maar ook de directeur van de school, meester Wim leest voor. In de kleuterklas van juffrouw Esmée heeft meester Wim voorgelezen uit het boek van ‘Kikker vindt een vriendje’.

 • 20181003 133722In de vernieuwde wijkpost in Oosterheem werd woensdagmiddag de start gevierd van Enjoy Life. Enjoy Life helpt mensen weer op weg als het even tegenzit. In de wijkpost staan professionals klaar om te helpen, of bewoners snel in contact te brengen met de juiste mensen.

 • 20180927 133322Dat de kinderen van De Oranjerie bruisen van talent is algemeen bekend en iets waar zowel ouders als leraren trots op zijn. Tijdens de jaarlijkse Talentweek is dit op bijzondere wijze weer bewezen.

 • floren nightingale 3e certificaat gezonde school 008 niels douma en sanderijn overzicht leerlingenIKC Florence Nightingale in Oosterheem is al enige jaren een ‘Gezonde School’ en heeft er een themacertificaat bij, namelijk het thema Relaties en Seksualiteit. Dit is een primeur, IKC Florence Nightingale is de eerste Gezonde School met dit themacertificaat in heel Zoetermeer. .

 • ROYW4237De Zoetermeerse brandweer heeft vrijdagavond een kat gered van een dak aan de Rhoonstraat in Oosterheem. Het dier zat al langere tijd op het dak en kon er niet meer zelfstandig vanaf komen. Om de kat te redden rukte de brandweer uit met een tankautospuit en een hoogwerker.

 • DSC 0046De kinderen en leerkrachten op basisschool de Oostwijzer in Oosterheem zijn het nieuwe jaar met een frisse start begonnen. Om het nieuwjaar echt goed te beginnen werd namelijk gestart met een heuse Nieuwjaarsduik.

 • stakingWoensdag 12 september was een speciale dag op basisschool de Oostwijzer uit Zoetermeer. Terwijl veel scholen de deuren dicht hielden in verband met de stakingsdag in het basisonderwijs, koos het team van de Oostwijzer unaniem voor een alternatief en ging niet staken.

 • pistool met kogelsDe politie heeft drie verdachten aangehouden na een schietpartij aan de Hugo de Grootlaan in Oosterheem. In de vroege ochtend van zondag 9 september is een 19-jarige Delftenaar hierbij gewond geraakt. De verdachten zijn tussen de 19 en 22 jaar oud.

 • 20180901 Pasar Mundial Oosterheem GVW 7980 0 X3Winkelcentrum Oosterheem sloot dit weekend de mooie zomervakantie af met een Oosterse Pasar Mundial. Op vrijdag en zaterdag waren er sfeervolle muziek, lekkere hapjes, leuke koopjes en bijzondere snuisterijen te vinden in het winkelcentrum.

 • Bezoek aan Brandweer Oosterheem 7 8 2018 6Een groep van 30 statushouders heeft op dinsdag 7 augustus een bezoek gebracht aan brandweerkazerne Oosterheem in Zoetermeer. Deze groep is voornamelijk afkomstig uit Syrië en Eritrea, inmiddels zijn zij inwoners van Zoetermeer.

 • heropening perron1Met een feestelijk Zomerfeest is de verbouwde locatie van het Trefpunt aan het Heemburgh in Oosterheem heropend. De locatie is tevens het onderkomen van de activiteiten van Perron 1. Wethouder Ingeborg  ter Laak verrichtte de openingshandeling samen met bewoners van Middin en bezoekers van Perron 1.

 • rocknroll ohEchte Rock ’n Roll fans konden afgelopen zaterdag hun hart ophalen in Oosterheem bij de 'Sweetlake Rock ’n Roll Revival'. Voor de 12e keer organiseerde Rock ’n Roll dansschool 'Dance to the 60’s' dit Rock ’n Roll event.

 • da vinci 2Het jaarlijkse Zomerfeest op basisschool Da Vinci werd woensdag 26 juni gevierd. Een dag vol met leuke activiteiten met diverse spellen zoals: een waterspel, bouwen, springkussens en een levend voetbalspel.

 • 20180628 130491De eerste SpeelmeerPaspoorten 2018 werden vandaag in een echte kasteelkamer uitgereikt aan de leerlingen van groep 4, van Obs Florence Nightingale. Het SpeelmeerPaspoort staat boordevol vakantie-ideeën voor het hele gezin en wordt de komende weken uitgedeeld aan alle basisschool leerlingen.

 • FCC16394In 7 weken leerden de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie uit Palenstein en Oosterheem alles over beroepen in de techniek en werkten aan hun technische vaardigheden. De kinderen leerden van enthousiaste beroepskrachten van Van Dorp installatietechniek en Robot Care Systems tijdens de gastlessen.

 • Parade in WZH Oosterheem 1 PBDe feestelijke WZH Parade trok dit weekend langs WZH Oosterheem in Zoetermeer. Ben Cramer, dit jaar de hoofd-act van het familiefeest, zorgde met zijn klassiekers als ‘Hij was maar een clown’ voor muzikale herinneringen bij cliënten en familie van het woonzorgcentrum.

 • 20180613 191843 resizedWoensdagavond 13 juni vond de eerste van zes wijkveiligheidsavonden plaats. In de aula van de Florence Nightingaleschool  aan het Zanzibarplein in Oosterheem gaf de burgemeester om 19.30 uur het startsein. Hij heette de ruim 65 inwoners, de wijkwethouder, politie- en brandweermedewerkers van harte welkom.

 • vuurtoren speeltoestelSBO de Vuurtoren kreeg afgelopen woensdag een hele mooie hobbelmotor in de patio van deze speciale basisschool. Het project ‘begeleid samenspelen’ is dit jaar van start gegaan in de onderbouw en de motor zal hierbij goed ingezet gaan worden.

-advertenties-

-goede doel-