Oosterheem

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • poster voorjaarsconcert 2019 versie 2 1200x848In de Oosterkerk in Zoetermeer wordt zaterdag 18 mei een bijzonder voorjaarconcert gehouden: Vangelo! Een afwisselend concert met Italiaanse en gospel muziek. Het concert is een samenwerking tussen het Harmonie Orkest Zoetermeer en het koor The Sprinter Singers

   

 • bord FietspadIn Oosterheem is onnodige onrust ontstaan na een bericht van Zó! Zoetermeer over een mogelijke ‘nepagent’ in de wijk. Het college roept op om terughoudend te zijn met speculaties omdat dit het veiligheidsgevoel van burgers aantast.

 • mega instuifNa het succes van de twee voorgaande vakanties, is er ook in de meivakantie weer een MEGA Sport- en spelinstuif. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich woensdag 1 mei drie uur lang uitleven met sport en leuke activiteiten.

 • 20190420 Familiedag Oosterheem GVW 9365 X3De Familiedag in Winkelcentrum Oosterheem bracht zaterdag 20 april veel mensen naar het Oosterheemplein. Kinderen konden meezingen en -dansen tijdens de BiBaboerderij show en veel kinderen gingen op de foto met hun favoriete figuur van televisie.

 • IMG 3359De meivakantie, die in Zoetermeer al op Goede Vrijdag begint, start bij speelboerderij Het Buitenbeest met een paasfeest. Op eerste en tweede paasdag, tussen van 13.00 en 16.00 uur, de Paashaas langs en kan iedereen meedoen met paaseieren zoeken en leuke paasfeestactiviteiten.

 • gezondheidszorg afsluitingNa zeven weken kennis gemaakt te hebben met beroepen en enthousiaste beroepskrachten in de Gezondheidszorg sloten de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Oosterheem deze sector feestelijk af.

 • intertoys ohDe Intertoys curatoren hebben een overeenkomst getekend met het Portugese -in speelgoed gespecialiseerde- Green Swan. Van de Intertoys filialen sluiten er 91, waaronder de vestiging aan de Florence Nightingalelaan in Oosterheem. De twee Intertoys vestigingen in het Stadshart blijven voorlopig.

 • adigestroom2 s.jansDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak heel bijzonder. In straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Adigestroom in Oosterheem.

 • 190200 certificaatuitreiking piezo talentenacademie1Vol trots namen de kinderen van de Piëzo TalentenAcademie hun certificaat in ontvangst toen zij de sectoren ‘techniek’ en ‘horeca’ afrondden. In zeven weken leerden de kinderen uit Oosterheem en Palenstein alles over beroepen in deze twee vakgebieden.

 • mega instuif wethoudersDe Zoetermeerse wethouders Robin Paalvast en Ingeborg ter Laak trokken woensdag 27 februari sportief de bokshandschoenen aan voor een bokspartijtje op de MEGA Sport- en spelinstuif. In sporthal Oosterpoort konden kinderen zich drie uur lang uitleven  met sport, spel en springkussens.

 • 20181212 2849Na het succes van de kerstvakantie volgt er weer een MEGA Sport- en spelinstuif in de voorjaarsvakantie. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich woensdag 27 februari drie uur lang uitleven in de Oosterpoort met sport, spel en springkussens.

 • ondertekening contract buitenruimteWethouder Groeneveld (openbare ruimte) en de heer Vink, directeur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard tekenden op woensdag 20 februari contracten voor het onderhoud van de wijken Rokkeveen en Oosterheem.

 • intertoys hollandIntertoys is failliet verklaard, zo maakte de keten gisteren bekend. De drie filialen in Zoetermeer, twee in het Stadshart en één in Oosterheem, zullen nog 6 weken open blijven om de voorraad uit te verkopen. Kadobonnen zijn nog alleen dit weekend in te leveren bij de speelgoedwinkel.

 • oh stadsboerderij weidemolen 8Op de drie stadsboerderijen is in de voorjaarsvakantie veel te doen voor kinderen. Zo kun je er knutselen, wintervogelvoer maken of de boer helpen in een Dagje Boerderij. Ook zijn er weer jonge dieren geboren op de boerderijen.

 • brandweerauto 7De brandweer werd gealarmeerd voor een autobrand in de Zwammerdamstraat in Oosterheem op woensdag 20 februari rond 01.00 uur. Het ging om een geparkeerde auto die zeer waarschijnlijk is aangestoken. Na het blussen van deze brand kwam er wederom een melding van een autobrand.

 • schietpartij ohZondagmiddag werd op de Loirestroom in Oosterheem een slachtoffer overvallen onder bedreiging van een wapen. De politie hield even later op het Oosterheemplein een verdachte aan en loste daarbij een waarschuwingsschot.

 • grafitiVissendreefSeghwDe wijkagenten van Seghwaert en Oosterheem hebben vele bekladde muren aangetroffen. De graffiti is in de vroege ochtend van 8 februari rond 03.00 uur aangebracht op vele verschillende plaatsen. Op muren van scholen, huizen en zelfs op een kunstwerk werd de vernieling aangetroffen.

 • 27751962 536146980104984 3803129571964301379 n copyLaat je niet afschrikken door de kou. Stadsboerderij De Weidemolen organiseert het Winterfeest. Met een ruime hoeveelheid activiteiten en evenementen. Kom ook ijspegels vangen, de winterfilm bekijken of een warme kop chocolademelk drinken.

 • duikers heempadDuikers van de brandweer hebben langs het water van het Heempad in Oosterheem gezocht naar een mogelijke drenkeling. Bij een wak in het ijs lag een fiets, wat aanleiding gaf voor de zoekactie. Er is niemand aangetroffen.

-advertenties-

-goede doel-