Oosterheem

 • Nieuwe keuken voor Brasserie In de Wei

  20240612 46233Brasserie In de Wei, gelegen in Stadsboerderij de Weidemolen in Oosterheem heeft een geheel vernieuwde keuken. De brasserie heeft nu een nieuwe naam, maar is al 5 jaar geleden gestart als project van de Binnenbaan en Gemiva. In de horecagelegenheid werken mensen met een beperking.

 • Nieuw skatepark in Oosterheem geopend

  Opening Urban Skatepark 003De nieuwe skateplek in het Heempark in Oosterheem is feestelijk geopend door scholier Jelte en burgemeester Michel Bezuijen. De gemeente heeft het skatepark voor jonge kinderen aangelegd na een handtekeningenactie van Jelte, die ruim 600 keer werd ondertekend.

 • Straat in beeld: Hodenpijlstraat

  hodenpijlstraatVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hodenpijlstraat in Oosterheem.

   

 • Campagne ‘Zoetermeer aan de bak’ in Oosterheem

  Campagne Zoetermeer aan de bakWethouder Wim Blansjaar is op 15 mei, voor de campagne Zoetermeer aan de bak, met een promoteam langs de deuren in de wijk Oosterheem gegaan. Deze campagne is ontwikkeld om inwoners te stimuleren afval op de juiste manier te scheiden.

 • Weekend Foto

  Ellis_van_der_meulen_Noord-AaFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Rondetafelgesprekken Keti Koti

  20130701 15826Op 12 juni organiseert de bibliotheek samen met Stichting Herdenking Slavernijverleden Suriname en Caribisch Nederland ter voorbereiding op Keti Koti een rondetafelgesprek. Keti Koti is de jaarlijkse herdenking van het afschaffen van de slavernij, op 1 juli.

 • Foto van de week

  mei24 Ellis van der meulen storm en rust op Noord AaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • OntwikkelMeizelf maand in Oosterheem

  meizelfIn Oosterheem zijn de Koningsspelen op vrijdag 26 april de start van de OntwikkelMeizelf maand. De maand is een samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer, Jumbo Oosterheem en basisschool De Oranjerie, speciaal gericht op de kinderen van Oosterheem en hun families.

 • Wijk in beeld: Oosterheem

  OosterheemIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. Oosterheem is Vinex-locatie in de Binnenwegsche polder en ontstond vanaf het jaar 2000.

 • Horeca Weidemolen wordt 'In de wei'

  wei4De horeca in stadsboerderij De Weidemolen ondergaat een metamorfose. De Zoetermeerse John Slotboom heeft het overgenomen en werkt met een team samen om er een mooie werkplek te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. 

 • Straat in Beeld: Kralingenstraat

  Kralingenstraat j slotboomDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak heel bijzonder. In de rubriek ‘Straat in beeld’ gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Kralingenstraat in de wijk Oosterheem.

 • Verdachte van mishandeling 9-jarige meldt zich

  politielogo op auto 1Maandag 25 maart verspreidde de politie het signalement van een dader van een zware mishandeling van een 9-jarige jongen in Oosterheem. Een dag later heeft de verdachte, een jongen van 13 jaar, zich gemeld op het politiebureau, hij wordt verder verhoord.

 • Getuigen gezocht na zware mishandeling 9-jarige

  politielogo op auto 1De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling in de namiddag van zaterdag 23 maart op het Schipluidenpad in Oosterheem. Het slachtoffer, een jongen van 9 jaar, raakte hierbij gewond.

 • Weekend Foto

  wmrt24 Ellis_van_der_meulen_HeemkanaalFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Straat in beeld: Dubbeldamstraat

  dubbeldamstraatDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Dubbeldamstraat in Oosterheem.

   

 • Pop-Up Rollator wasstraat bij inZet Oosterheem

  rollator wassenIn het weekend van 15 en 16 maart 2024 organiseert het Oranjefonds voor de 20 ste keer NLDoet. Ook inZet Oosterheem doet mee en verzorgt vrijdag 15 maart een Pop-Up Rollator wasstraat. Naast rollators kunnen rolstoelen en scootmobiels ook aansluiten.

 • Meester Peter viert 40-jarig jubileum bij de Unicoz

  P1020188Op 29 februari was het precies 40 jaar geleden dat meester Peter den Blaauwen bij de Unicoz (toen nog VCOZ) startte als leerkracht in het basisonderwijs. Peter begon zijn loopbaan op de Jan van Nassauschool; hierna heeft hij gewerkt op Het Noordeinde en de Oranjerie.

 • Foto van de week

  feb24 Annie_van_Opijnen_richting_OosterheemFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Nieuwe lessen Piëzo TalentenAcademie

  De Piëzo TalentenAcademie gaat in Palenstein aan de slag met beroepen in de horeca foto Stichting PiëzoWeet jij al wat je later wil worden en welke talenten je daarvoor nodig hebt? Doe mee met de Piëzo TalentenAcademie en ontdek het. Na de voorjaarsvakantie starten de nieuwe lessen en nieuwe beroepen. In Palenstein leer je alles over beroepen in de horeca.

 • Activiteiten voor jong én oud in Oosterheem

  Persbericht Inloopcentrum OosterheemWil je graag iets buiten de deur doen, maar weet je nog niet goed wat bij je past? Iedereen vanaf 18 jaar is welkom bij inloopcentrum inZet Oosterheem. Liza Soffner zorgt als sociaal makelaar bij Palet Welzijn voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

-advertenties-

-goede doel-