• Europees avontuur lonkt voor Ingeborg ter Laak

  20231011 41593Het is begin februari, veel mensen maken plannen voor de zomer, gaan we naar Frankrijk of wat verder weg dit jaar? Ingeborg ter Laak, sinds 2018 wethouder voor het CDA in Zoetermeer, weet al waar zij deze zomer het liefst zou willen plaatsnemen: op het pluche van het Europees Parlement in Brussel.

 • Stephanie's 40 jaar toewijding bij De Binnenbaan

  F5DBC933 A99A 40B4 8BAA 2B5354DA18B6Afgelopen week werd Stephanie Kiekens op haar werk verrast door wethouder Bouke Velzen en Patrick Verhoef, directeur van de Binnenbaan. Stephanie werd in het zonnetje gezet omdat ze 40 jaar werkzaam is bij de Binnenbaan. Naast mooie woorden ontving ze bloemen, een financieel compliment en een horloge.

 • Michel Bezuijen drie jaar burgemeester van Zoetermeer

  20230915 40644Michel Bezuijen is nu drie jaar burgemeester van Zoetermeer, op de helft van zijn eerste termijn als burgemeester. In die tijd kwam er al heel wat voorbij: de start op afstand in coronatijd, heftige incidenten, maar ook heel veel plezier bij de vele evenementen in de stad en het ontmoeten van mensen.

 • Wethouder Mertens pakt de draad weer op

  Wethouder Willeke Mertens. © Nico Schouten - Zoetermeer 31 augustus 2023 - Foto Nico SchoutenWilleke Mertens is geen nieuwe wethouder in Zoetermeer, ze werd in juni 2022 beëdigd, na de verkiezingen. Toch kennen nog niet veel Zoetermeerders haar als wethouder: een week na de beëdiging kreeg Mertens de diagnose longkanker en startte voor haar een jaar van behandelingen en herstel.

 • Dylan van Wageningen: Sparta-talent én jeugdtrainer

  Dylan van Wageningen coach in dugoutSparta-talent Dylan van Wageningen (20) maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie. Hij werkt hard aan zijn voetbalcarrière, maar debuteerde dit seizoen ook als trainer: hij had FC Zoetermeer onder 18-1 onder zijn hoede en werd meteen kampioen in de 6e divisie. Hij blikt terug op het seizoen. 

 • Slavernijverleden laat Diane niet los

  Diane vlet2Diane Vlet is de oprichter van SHS, Stichting Herdenking Slavernijverleden, en organiseert elk jaar in Zoetermeer de Keti Koti herdenking. Diane is inheemse uit Suriname en ontdekte dat zij zelf afstamt van een slavin. Het slavernijverleden laat haar niet los.

 • Hilko Folkeringa neemt afscheid van Stadstheater

  20230606 39640Eind juni stopt directeur Hilko Folkeringa bij het Stadstheater, met een grote glimlach vanwege alle leuke herinneringen. “Maar het zal ook even slikken zijn, want ik zal dit mooie team heel erg gaan missen!”, aldus Hilko.

 • Organist De Jong stopt na 31 jaar bij Oude Kerk

  Ronald de JongRonald de Jong zwaait af als cantororganist van de Oude Kerk. Zijn ‘kerkdienst’ begon in 1991 en eindigt op 1 mei, bijna 32 jaar later. Op 22 april organiseren de kerkgemeente en de Stichting Oude Kerk Zoetermeer een afscheidsconcert met een receptie. Een portret van een bevlogen musicus.

 • Eerste optreden sopraan Antonia Dunjko in Zoetermeer

  Antiona DunjkoDe zoetermeerse Antonia Dunjko, een uit Kroatië afkomstige sopraan, heeft woensdag 15 maart haar eerste optreden in Zoetermeer tijdens het lunchpauzeconcert in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat 59. Antonia (30 jaar) woont al geruime tijd in Nederland, maar sinds een jaar met haar gezin in Zoetermeer.

 • Restaurant Toespijs strijdt om IGNITE-award 2022

  GlendaToespijs uit Meerzicht is een van de elf genomineerden voor de IGNITE-Award 2022. Oprichtster Glenda is nog volop in de strijd voor de eerste prijs. De prijs is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds om startende sociaal ondernemers een vliegende start te geven. De finale is 19 januari 2023.

 • Grootste uitdaging? Balans tussen werk en privé!

  Jakobien Groeneveld2022Wethouder Jakobien Groeneveld neemt met gemengde gevoelens afscheid van de Zoetermeerse politiek. Jakobien: “Wethouder zijn is fantastisch! Het is de leukste baan die er is. Maar het is wél topsport, met werkweken van 60 tot 80 uur. Dat is niet vol te houden als alleenstaande moeder.”

 • Afscheid na meer dan 20 jaar politiek

  20220603 32184Wethouder Robin Paalvast verlaat na meer dan 20 jaar de Zoetermeerse politiek. “Eerst maar even ‘ontwethouderen’, nadenken over mijn toekomst en dan verder zien”. Robin kijkt terug op zijn politieke carrière.

 • Margreet van Driel: Ik heb contact echt nodig

  20220412 29956Margreet van Driel stopt als wethouder op het moment dat het nieuwe college gevormd is. Een beslissing waar lang over nagedacht is, in tegenstelling tot de aanstelling tot wethouder, 5 jaar geleden: dat werd in één middag besloten. Een interview met een wethouder voor wie echt contact heel belangrijk is.

 • Iryna helpt gevluchte Oekraïners op weg

  IMG 1830Iryna uit Kiev kwam naar Nederland in augustus 2003 voor de liefde. Inmiddels is zij weduwe, maar woont nog steeds heel tevreden in Meerzicht. Direct toen de oorlog begon dacht zij: “Ik moet helpen”. En ging op zoek naar manieren om Oekraïense vluchtelingen in Zoetermeer te ondersteunen.

 • Wijkagent Ben krijgt eigen straat bij afscheid

  20220122 29026Wijkagent Ben Boomgaard werd door zijn collega’s op zijn laatste werkdag verrast met een straatnaambord: De Ben Boomgaardweg. Zijn collega’s reden hem voor de laatste keer rond in zijn wijk, De Leijens, waarna de wijkagent van een welverdiend pensioen zal gaan genieten.

 • Ewalda vindt rust in Tibetaanse meditatie

  Schermafbeelding 2021 10 28 om 16.43.17Ewalda Buiting was na het beoefenen van yoga op zoek naar meer verdieping, die vond ze in een eeuwenoude traditie, ooit ontstaan in Tibet. Na jaren bestuderen en beoefenen in deze meditatievorm is ze gaan lesgeven aan zowel volwassen als kinderen.

 • De Passie van Victor van der Bom: Magie creëren

  9C3E48D4 F89D 4C19 A9A3 B2494A4722B0In onze serie ‘De Passie van …’ brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Victor van der Bom. Hij creëert magie waarbij hij je meeneemt naar een wereld van onverklaarbaarheden.
  En dat sluit naadloos aan bij zijn 2de passie Halloween.

 • Het doek valt voor Kempoclub Ta-Mo

  Schermafbeelding 2021 10 06 om 17.27.14John Tan leerde de afgelopen 38 jaar veel Zoetermeerders de kunst van Kempo, een Oosterse gevechtssport. Corona en zijn gezondheid lieten het niet toe om 40 jaar lesgeven vol te maken. Een goed afscheid van zijn leerlingen is iets wat de 84-jarige Zoetermeerder nog op zijn lijstje heeft staan.

 • Brandweercollega in nood helpen

  Brandweerman in nood programmaPloegchef Gert Toet legde, met behulp van collega’s in zijn ploeg, in de brandweerkazerne Stadshart de basis voor trainingsprogramma ‘Brandweerman In Nood’. Hierbij leren brandweermensen hoe zij het beste een collega in nood kunnen helpen.

 • Alles opgegeven voor vrijheid

  FerydonRuim twintig jaar geleden vluchtte Ferydon Sedigi vanuit Afghanistan naar Nederland. Hij kwam uiteindelijk in Zoetermeer terecht, waar hij zijn leven opnieuw kon opbouwen. Ferydon: “Het is afschuwelijk dat de geschiedenis zich nu herhaalt en er weer Afghaanse mensen moeten vluchten.”

Pagina 1 van 5

-advertenties-

-goede doel-