• Shirley WeemeijerOp een dag ergens in het tijdperk vóór internet verveelde Shirley Weemeijer zich. Ze wilde graag een computerspelletje spelen, maar ze had geen spelletje. Ze had wel een computer met daarop Word Perfect 5.1. Dat lege, blauwe scherm zonder knoppenbalk en mooie menu’s. Ze dacht: “Wat is daar nou aan?”

 • DSC 0867De Zoetermeerse productiemedewerker, wetenschapper en muzikant Desh Chisukulu schiet lekker op met het waarmaken van zijn droom: de bouw van een buurtcentrum in zijn geboorteland Zambia. In het najaar is een elektrische zonne-pomp geïnstalleerd en hij gaat er deze zomer weer hard aan het werk.

 • Paul 1ICT-er Paul Dullaart is op zijn werk vooral met zijn hoofd bezig. Hij werkt met systemen en kan goed ‘het hele plaatje’ overzien. In zijn vrije tijd is hij meer met zijn hart bezig, met dat wat hem raakt: muziek. In het Forum Café neemt hij luisteraars mee op een muzikale reis.

 • 20181211 2778 copyTembang, Javaanse dichtkunst en verhalen, zijn de grote passie van Zoetermeerder Harrie Djojowikromo. In het Forum Café in het Forum, de nieuwe hoofdvestiging van de Bibliotheek, organiseert hij vertellingen en laat bezoekers kennis maken met de eeuwenoude verhalen en gedichten uit de Javaanse cultuur.

 • DSC 7366Het is een zwaar onderwerp in de aanloop naar Kerst. Maar hoe mooi is het dat zondagavond 9 december, om zeven uur lokale tijd, overal ter wereld ouders kaarsjes aansteken ter nagedachtenis aan hun overleden kinderen? Ook in Zoetermeer.

 • 20181127 2161In het Forum Café kan je sinds kort ook meespelen met een Ukelele Play along. De activiteit wordt geleid door twee enthousiaste ukelele spelers, Hans Walthaus en Brigitte Berghahn. Met veel bekende songs is het heel makkelijk meespelen, aldus Hans en Brigitte.

 • 20181019 134103“Wil je pittige saus erbij of zoet-zuur?”, vraagt Emmy Pham van de Vietnamese Loempiakraam, terwijl ze al met de juiste fles in haar handen klaar staat. Van haar vaste klanten weet ze precies wat zij lekker vinden. Maar de vaste klanten blijven weg, ze zucht: “Het lijkt hier wel een oorlogsgebied!”

 • DSC 0972Al vijf jaar zit ze met haar sfeervolle, bewierookte winkel De Troostkamer in de Dorpsstaat. Anita de Roode (51) heeft met haar troostwinkel een plekje veroverd in de harten van veel mensen uit Zoetermeer en omstreken. Ze wil troost bieden bij leven en dood. Veel mensen noemen dit ‘een fijne plek om te zijn.’

 • IMG 4723In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van de Zoetermeerse mensenrechtenactiviste en feministe Anila Noor (42).

 • DSC 0867In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van Zoetermeerder Desh Chisukulu (41).

 • bezoekvrouw dalwinaIn de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van Bezoekvrouw Dalwine

 • DSC 0449In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van raadslid Claire Hostmann.

 • DSC 0214In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het verhaal van creatieve Jannie.

 • DSC 0041In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het portret van Pastor Walther Burgering.

 • Robbert 1In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het portret van Robbert Roos, Stadsdichter van Zoetermeer.

 • aptroot

  In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het portret van burgemeester Aptroot.

 • vegan2De Zoetermeerse Bernadet van Riemsdijk (29), een vrolijke moeder van twee kids, is net haar eigen vegan taarten- en koekjesbakkerij Aloha begonnen. Uniek in de stad. “Superlekkere en mooie taarten en koekjes zonder dierlijke grondstoffen, daar sta ik met Aloha voor. Want vegan is ook gewoon heel lekker!”

 • afval 2Afval bestaat niet volgens Marc van der Heijden, eigenaar van de twee innovatieve bedrijven TRIBOO en Everuse. Hij helpt bedrijven aan een circulaire (gerecyclede) inrichting, die geheel gemaakt is vanuit voormalig afval. En is een bureau of stoel aan vervanging toe, dan start het proces van circulair recyclen gewoon weer opnieuw.

 • Tuingezel 3Peter Hop groeide op als boerenzoon op een boerderij. Hij begon zijn carrière als verpleegkundige en werd later directeur in een zorginstelling, waar hij zich vooral bezig hield met vernieuwing. Toen hij na reorganisaties in 2000 voor zichzelf begon maakte hij al snel kennis met het fenomeen zorgboerderij.

 • DSC 0690 1Het vrolijke ballet ‘Graduation Ball’ met muziek van Johann Strauss met 100 - veelal Zoetermeerse - leerlingen van 3 tot 66 jaar wordt dit weekeinde opgevoerd in de grote zaal van het CKC. Leraressen van deze talentvolle dansers zijn Nicolet en Yolande.

-advertenties-

-goede doel-