digitale deurbel“De criminaliteitscijfers in Zoetermeer dalen. Dat is een positieve ontwikkeling, maar er kan meer worden gedaan,” vindt CDA-raadslid David Weekenstroo. Bij een pilot met de digitale deurbel in Almere halveerde het aantal inbraken en voelden de bewoners zich aanzienlijk veiliger.

2019 05 09 PZ bEen grote groep mensen reageerde op de oproep van de fractie van Zó! Zoetermeer om te komen praten over het parkeren in de Binnenstad en rondom de Afrikaweg. Zowel de bestaande als de verwachte problemen werden besproken, zoals de verbouwingen in het stadscentrum.

wapenvondstHet CDA Zoetermeer wil een einde maken aan illegale (vuur)wapenbezit. Raadslid David Weekenstroo vindt het niet normaal dat mensen illegaal verboden wapens bezitten. Hij wil dat er een inleveractie komt, zonder dat daar straf op volgt.

gevangenis2De Zoetermeerse gevangenis staat al lange tijd leeg, in juli 2017 werden de laatste gevangenen overgeplaatst. Er is nog geen duidelijkheid over de toekomst van het gebouw, veel mensen zouden er graag jongerenwoningen zien, of het gebouw een culturele bestemming geven.

bord parkeerplaatsDe fractie van Zó! Zoetermeer maakt zich grote zorgen over de parkeergelegenheid in en om de binnenstad van Zoetermeer. Zó! organiseert op donderdagavond 9 mei aanstaande een bijeenkomst voor alle mensen die in de binnenstad wonen en werken om over alle plannen van het college te praten.

Wethouder Marc Rosier medium lachendDiverse meevallers zorgden ervoor dat de gemeente de jaarrekening 2018 met een licht positief resultaat kon afsluiten, net als de afgelopen jaren. Het netto financieel resultaat komt daarmee in totaal uit op € 1,7 miljoen. Een afwijking van 0,5% op de totaal begroting van ruim € 350 miljoen.

2012 1022007Er komt geen visie voor het Burgemeester Van Tuyllpark. Afgelopen maandag heeft de samenspraak plaatsgevonden over het Burgemeester Van Tuyllpark en werd door raads- en commissieleden gekeken of er een visie voor het park moet komen.

jeanne dárcDe Buytenparkvoorstellingen staan dit jaar op de tocht, begin april kreeg de organisatie te horen dat er wellicht niet voldoende subsidie beschikbaar zal komen om de voorstelling door te laten gaan. Voor de voorstelling ‘Jeanne d’Arc’ zijn de repetities al maanden geleden gestart.

nutricia ontsluitingswegDe LHN heeft geluiden opgevangen dat de ondernemers, gevestigd aan de Industrieweg ernstig verontrust zijn over het vrachtverkeer dat hier dagelijks zal passeren als de nieuwe ontsluitingsweg voor Nutricia open gaat. Het gaat dagelijks om vele tientallen vrachtauto’s van en naar Nutricia.

verkeersveilighHet duurt te lang voordat problemen met verkeersveiligheid in woonwijken aangepakt worden. Bewoners trekken aan de bel bij de politieke partijen en zetten berichten op social media over de gevaarlijke situaties die in hun straat al jaren bestaan.

-advertenties-

-goede doel-