20190320 6279De nieuwe partij Forum voor Democratie was landelijk al de snelste groeier en kreeg de meeste stemmen, ook in Zoetermeer won Forum met voorsprong de verkiezingen. 19,9% van de Zoetermeerse stemmen ging naar Forum voor Democratie, met op de tweede plaats de VVD, die 15,7% van de kiezers achter zich kreeg.

Susanne Bout Juliëtte Meurs en Carla KrullaarsDe Adviesraad Sociaal Domein (ASD) is 2,5 jaren geleden opgericht. Fractieleden van PvdA Zoetermeer, Zó! Zoetermeer en Zoetermeer Vooruit vinden dat de ASD veel te weinig invloed heeft, doordat de adviezen die de ASD geeft en de vragen die de ASD heeft niet bij de gemeenteraad terecht komen.

stembureau bordWat valt er te kiezen bij de Provinciale Staten-verkiezingen straks, op 20 maart? Stichting DuurSamen Zoetermeer en Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer organiseren woensdag 13 maart een debat tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen die aan de provinciale verkiezingen meedoen.

handenZoetermeer Vooruit dient maandagavond bij de raadsvergadering over de vrijwilligersondersteuning een amendement in. De fractie kan zich niet vinden in het raadsvoorstel voor de nieuwe plannen van de vrijwilligersondersteuning en vraagt in het amendement om samenwerking met ZoSamen.

ROYW0417De Zoetermeerse gemeenteraad nam dinsdagavond in een extra raadsvergadering met algemene stemming een motie aan waarin wordt gevraagd om een plan van aanpak op te stellen om het geweld rond de nachthoreca in de stad te beëindigen.

ROYW4620Vanavond spreekt de gemeenteraad  in een extra raadsvergadering over de situatie rondom de nachtclubs in Zoetermeer. De extra vergadering werd door alle fracties in de gemeenteraad gesteund, zij willen graag bespreken welke maatregelen kunnen worden genomen om incidenten te voorkomen.

 SC 5595De fractie van Zó! Zoetermeer heeft nog grote vraagtekens bij het zogenaamde Masterplan De Entree. De kosten lopen hard op en de fractie is bang dat er oude en nieuwe fouten worden gemaakt met het parkeren en het verkeer.

dp Museum bij nacht’t Oude Huis in de Dorpsstraat, waarin tot voor kort het Stadsmuseum gehuisvest was, wordt door Zoetermeer verkocht. Eerst met een horecabestemming als inzet, maar nu als kantoorpand of woning. De PvdA wil het ’t Oude Huis behouden voor de Zoetermeerders.

flats palenstein rechtenvrijNegen gezinnen wonen nog in de flats in Palenstein die tegen de vlakte gaan. Vidomes en bewoners zijn druk op zoek naar nieuwe woningen. Vidomes gebruikt onder andere posters voor de communicatie. Wat er op deze posters staat is echter geen ‘manier om met onze burgers om te gaan’, aldus Groenlinks.

mobydickOosterheem krijgt, vlak bij de Weidemolen, een speeltuin waar alle kinderen, met en zonder beperking fijn kunnen spelen. De gemeenteraad nam een amendement van Zoetermeer Vooruit voor de speeltuin met algemene stemmen aan.

-advertenties-

-goede doel-