tiny forestEen Tiny Forest is een klein bos ter grootte van een tennisveld. Hier worden inheemse bomen op geplant in een stedelijk gebied zodat het een plek wordt waar dieren zich thuis voelen, maar waar ook de buurt kan leren over natuur en elkaar ontmoet. 

boomstronkGroenLinks opperde tijdens de behandeling van het nieuwe Bomenbeleid wederom om iedere verwijderde boom te herplanten. De raad heeft maandagavond 13 januari in de commissie voor het eerst gesproken over het nieuwe bomenbeleid.

raadszaal 2De gemeenteraad van Zoetermeer debatteerde op 16 december 2019 met het college over een schending van de geheimhoudingsplicht door het college. PvdA, Zó! Zoetermeer en CU/SGP vinden dat het college geen volledige en duidelijke antwoorden heeft gegeven over deze schending.

mz deboerderij3Het CDA Zoetermeer is een fel tegenstander van een verkooppunt van softdrugs in de buurt van een topsportlocatie. “Het is voor ons onacceptabel hier 5000 kinderen op een gemakkelijke wijze aan drugs kunnen komen,” zegt CDA-raadslid David Weekenstroo.

inbrekerVan de 765 woninginbraken in Zoetermeer die de afgelopen drie jaar zijn geregistreerd, zijn er maar 65 opgehelderd, wat resulteert in een ophelderingspercentage van maar 8,5%. De PVV wil van het college weten of hier maatregelen tegen genomen worden.

vuurwerkSamen wat eten, terugblikken op het afgelopen jaar en gezamenlijk naar een buurtfeest of naar de centrale vuurwerk – en lichtshow. Dat zouden wat GroenLinks Zoetermeer betreft de ingrediënten moeten zijn voor een nieuwe traditie van oud & nieuw.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-