Meerzicht

 • Een potje om lief en leed te delen

  liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

 • Geslaagde grap Amaliaschool

  april3Er komt een brief binnen van de Leerplicht. Er is gebleken dat niet alle kinderen van de Amaliaschool op tijd opstaan om te beginnen aan hun schoolwerk. Daarom moeten alle leerlingen, elke schooldag een foto sturen die bewijst dat ze aan het werk zijn. Een geslaagde grap in corona tijd.

 • Foto van de week

  mrt20 Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Meve gesloten, maar deelt wel uit

  meve hulp 2Kledingbank Meve in Meerzicht is gesloten, maar deelt wel voedselpakketten uit aan mensen die dat heel hard nodig hebben. De Kledingbank kreeg de laatste dagen veel donaties en de vrijwilligers doen hun best om dit bij minima en ouderen te brengen.

 • Bloemen voor personeel LangeLand

  20200320 17514Het personeel van het LangeLand Ziekenhuis werd vrijdagmiddag in de bloemetjes gezet. Robin Naar van Naar Werk bv koopt zelf al jaren elke week zijn bloemen bij bloemenwinkel Bossenwaard. Met het schenken van de bloemen aan het zorgpersoneel steunt Robin de bloemist én de harde werkers in de zorg.

 • Foto van de week

  mrt20 Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Voorjaarsbraderie in Meerzicht


  WhatsApp Image 2020 03 16 at 11.36.33Afgelopen vrijdag en zaterdag was er een gezellige en gevarieerde voorjaarsbraderie in winkelcentrum Meerzicht. Winkelcentra vallen niet onder de coronamaatregelen en blijven geopend, al wordt mensen wel aangeraden wat grotere afstand te bewaren en de gebruikelijke hygiëne maatregelen in acht te nemen.

 • Hoogste punt nieuwbouw Prinses Amaliaschool

  Domotica 3Amalia school08Het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe gebouw van de Prinses Amaliaschool werd woensdag 11 maart gevierd. De werknemers van SMT Bouw werden extra in het zonnetje gezet door de leerlingen van de school.

 • Kanjers Prinses Amaliaschool lopen mee met CPC

  cpc1De bredeschool van Unicoz biedt verschillende activiteiten aan op VVE-scholen waar leerlingen van het basisonderwijs nieuwe activiteiten kunnen uitproberen en misschien zelfs een nieuwe hobby ontdekken. Zo kunnen kinderen op de Prinses Amaliaschool meedoen met de activiteit ‘hardlopen’.

 • Brandstichting Tankenberg

  WhatsApp Image 2020 03 07 at 17.29.09 2Brandweer, ambulance en politie ontvingen zaterdag even na vier uur een melding van een kelderbrand op de Tankenberg in Meerzicht. Ter plaatse werd er direct door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Er bleken 4 slachtoffers te zijn, die veel rook ingeademd hadden. 

 • Negen bruggen in nieuw jasje

       Komende tijd vervangt de gemeente negen houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn, ze zijn zo’n 45 jaar oud. De nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof kunnen straks weer jaren mee.

 • Straat in Beeld: Bredewater

  IMG 3160Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Bredewater in Meerzicht.

 • Waanzinnig leuke game night bij Buitenbeest

  IMG 5067

  Stadsboerderij het Buitenbeest in Meerzicht heeft een waanzinnige leuke Glow in the dark avond voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar georganiseerd op de laatste vrijdag van de voorjaarsvakantie. De kinderen konden pannenkoeken eten en veel gevarieerde spellen in teamverband doen.

 • Gebouw van de maand: Koepelwoningen van Stegeman

  Koepeltjeswoningen 7Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de inspirerende Koepelwoningen naar ontwerp van Benno Stegeman in Meerzicht.

 • Ommetjes en architectuur wandelingen

  gegidst 7 14 en 21 2Simone Langeveld van het 'Architectuurpunt Zoetermeer' introduceert drie nieuwe wandelkaarten met routes langs de boeiende architectuur in Zoetermeer. De ‘Ommetjes' gaan door de Dorpsstraat, de wijk Dorp, de wijk Palenstein, de wijk Driemanspolder.

   

 • Wijkrestaurants blijven zeker tot einde dit jaar

  20200215 143653“De wijkrestaurants hebben zéker een grote meerwaarde”, aldus wethouder Ingeborg ter Laak, “de gemeente is bereid hierin te investeren, omdat het veel meer is dan een plek om te eten.” Het huidige contract voor de wijkrestaurants loopt nog tot eind dit jaar, wat er daarna gebeurt is nog steeds onzeker.

 • Pannenkoeken Game-Night

  speelmeer gamenightSpeelboerderij Het Buitenbeest organiseert op vrijdag 28 februari een pannenkoeken spelletjesavond. De avond staat in het teken van de spelletjes die kinderen in de toekomst zullen gaan spelen, zoals lasergamen, dansen bij de silent disco en ‘glow in de dark’ schminken.

 • Beestenboel op de stadsboerderijen

  koolmees met pindaOok in de voorjaarsvakantie zijn er op de stadsboerderijen in Zoetermeer leuke activiteiten te doen. Kom de dieren bekijken en knuffelen. Geef je op voor ‘Dagje boerderij’, kom wintervogelvoer maken en knutsel een insectenhotelletje voor in de tuin om vogels en insecten te helpen.

 • Juf Louise neemt afscheid van Piramide

  20200219 16716Directeur Louise Gros nam deze week afscheid van 'haar Piramide'. Na 11 jaar directeur te zijn geweest op IKZ de Piramide in Meerzicht gaat juf Louise met welverdiend pensioen en draagt het stokje over aan Manon Hulst.

 • Toekomst op speelboerderij Het Buitenbeest

  mz speelboerderij buitenbeest 15Bij speelboerderij Het Buitenbeest kun je in de voorjaarsvakantie ontdekken hoe het is om in de toekomst te leven. Kinderen gaan aan de slag met techniek proefjes, uitvindingen en nog veel meer activiteiten in het thema ‘toekomst’.

-goede doel-

-Actie(F)tas-