Meerzicht Driemanspolder Meerzicht

 • Hutten bouwen bij Het Buitenbeest

  Huttenbouw 4Kom jij de mooiste hut bouwen? Van maandag 15 juli tot zondag 28 juli kunnen kinderen hutten bouwen bij Het Buitenbeest. Er is daarnaast nog veel meer te doen op de Stadsboerderij, zoals elke dag een nieuwe knutsel, sport en spel of leuke film.

 • Muizenhotel maken bij Piëzo/inZet

  muizenhotelTijdens de zomervakantie kun je elke week bij Piëzo/inZet terecht om een muizenhotel te maken. De (speelgoed)muizen slapen niet alleen in het hotel, maar kunnen daar ook naar het restaurant, naar de fitness of wat ze maar willen.

 • Kunst in Zoetermeer: Tunnelkunst - De Boeren

  20240625 46591Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze serie ‘Kunst in Zoetermeerse tunnels’ brengen we elke week een kunstwerk in beeld. Deze keer het kunstwerk in de fietstunnel aan de Afrikaweg: De Boeren.

 • 10-Jarig Jubileum Buitenbeest

  20240705 46990Het 10-jarig jubileum van Speelboerderij Het Buitenbeest in Meerzicht werd het afgelopen weekend volop gevierd op de boerderij. Op vrijdag opende wethouder Marijke van der Meer het jubileumweekend, met een brassband en alle kinderen op de speelboerderij.

 • Foto van de week

  jul24 Cok_van_Aalst_zomeravond_meerzichtFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Jubileumfeest Speelboerderij Het Buitenbeest

  jubileum buitenbeestSpeelboerderij Het Buitenbeest bestaat alweer 10 jaar en viert dit jubileum met een geweldig feest van 13:00 tot 17:00 op zaterdag 6 en zondag 7 juli. Er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen op dit feest.

 • Straat in beeld: Vlamingstraat

  Vlamingstraat 4 van 11U heeft zich vast wel eens afgevraagd waar een straatnaam naar vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, gaan we op zoek naar de betekenis achter de naam. Deze week is aan de beurt de Vlamingstraat in de wijk Driemanspolder.

 • Eigen Wij(s) Zomerfeest in Meerzicht

  IMG 7035Afgelopen woensdag vierde Eigen Wij het Zomerfeest aan de Voorweg in Meerzicht. Onder een stralende zon werden bezoekers verwelkomd met een breed scala aan informatie, vermaak en feestelijke activiteiten. Eigen Wij liet zich van zijn beste kant zien, met tal van mogelijkheden voor ieder wat wils. 

 • Wethouder Velzen bezoekt modelwoning Zalkerbos

  012 CopyrightFOTOFLEX.NL 20062024 uitleg over verduurzamingsmaatregelen door Willems VGO bij ZalkerbosWethouder Bouke Velzen bezocht op donderdag 20 juni een modelwoning in het Zalkerbos. Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren (VvE) en Vidomes gaven uitleg over het lange besluitvormingstraject. VvE Zalkerbos is een van de eerste VvE’s in de Bossenbuurt die start met verduurzamen.

 • Gezellige vaderdag in winkelcentrum Meerzicht

  IMG 6908Afgelopen zaterdag stond winkelcentrum Meerzicht in het teken van Vaderdag en het EK voetbal, wat zorgde voor een gezellige sfeer. Het winkelcentrum was versierd met EK-versiering, en er waren volop activiteiten voor jong en oud.

 • Yalp-geluidsboog geopend op Nationale Buitenspeeldag

  yalp boog2Op Nationale Buitenspeeldag, woensdag 12 juni, opende wethouder Marijke van der Meer de nieuwe, interactieve Yalp-geluidsboog op speelboerderij Het Buitenbeest. De Yalp is een imposante boog die boven het speelveld zweeft en geluid produceert bij beweging.

 • Grote opkomst bij open avond schooltuintjes

  IMG 6799Afgelopen woensdag was weer de jaarlijkse open avond op de schooltuinen bij Het Buitenbeest in Meerzicht. Het weer was tot tegenstelling van voorgaande dagen droog en zonnig en de opkomst was groot.

 • Straat in beeld: Van Leeuwenhoeklaan

  van Leeuwenhoeklaan 2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Van Leeuwenhoeklaan in de wijk Driemanspolder.

 • Mogelijk meer woningen in Entree

  EntreeDe woningen in de Entree worden minder groot, maar zo kunnen er wel méér woningen gebouwd worden, zo stelt het college voor. Het college stelt voor 6250 tot 7250 woningen te realiseren. In eerdere plannen was de afspraak 4500 tot 5700 woningen.

 • Gebouw van de maand: Vaarwel Meerhorst, welkom Terra Nova

  Terra Nova Meerhorst met op de voorgrond de VoorwegZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: Vaarwel Meerhorst, welkom Terra Nova.

 • Bakwedstrijd Buitenbeest groot succes

   IMG 6681Het Buitenbeest heeft de meivakantie op een smakelijke manier afgesloten met een goed georganiseerde bakwedstrijd. Negen teams, bestaande uit ongeveer 10 kinderen en begeleiders, gingen de uitdaging aan om de mooiste en lekkerste appeltaartjes te bakken.

 • Win een sportshirt met Rondje Gezond

  20240513 rondje gezondBewegen en ontmoeten in de buitenlucht? Doe mee met Rondje Gezond, de beweegroute in de wijken Driemanspolder, Meerzicht en Entree. Als je tijdens het Rondje Gezond een foto maakt, maak je kans op een sportshirt van Entree.

 • Steengoede Creaties in Winkelcentrum Meerzicht

  moederdag mzAfgelopen zondag zijn vele moeders in de watten gelegd, maar de kinderen die zaterdag in winkelcentrum Meerzicht vertoefden, hadden een speciale missie: het maken van steengoede cadeautjes. En daar hebben heel wat kinderen enthousiast aan meegedaan.

 • 15,7 miljoen voor verduurzamen flats Meerzicht

  mz laveibosDe gemeente Zoetermeer ontvangt een bedrag van €15.753.170 vanuit het Volkshuisvestingsfonds van de Rijksoverheid. Dit helpt Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in de Bossenbuurt bij het verduurzamen van hun woningen. Een deel van de subsidie gaat naar de verbetering van de openbare ruimte in de Bossenbuurt.

 • Weekend Foto

  Cok_van_Aalst_v_leeuwenhoeklnFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-goede doel-