IMG 6597

Afbeelding van WhatsApp op 2024 04 21 om 15.44.41 c8752844Na een periode van gezonde spanning en geduld, is het eindelijk zover bij Speelboerderij het Buitenbeest: de dartelende geitjes zijn geboren en zorgen naast een vrolijke noot ook voor een ware geboortegolf op de boerderij.

Op 10 februari werd al een kalfje geboren, wat toevallig samenviel met de geboorte van een ander kalfje bij de Weidemolen in Oosterheem. Op geitenlammetjes moest wat langer gewacht worden. Op 6 april werd het eerste landgeitje geboren, terwijl de verwachte bevallingen van de andere geiten nog even op zich lieten wachten. Na exact een week kwam het tweede geitje ter wereld, gevolgd door nog twee lammetjes twee dagen later. De geboortegolf was compleet, met al tien lammetjes die ter wereld waren gekomen en nog een paar in afwachting.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 04 21 om 15.44.43 e23fc775Ondanks de hagelbuien van afgelopen week, kondigt de komst van deze nieuwe dieren het echte lentegevoel aan op Speelboerderij het Buitenbeest in Meerzicht.

In de schapenweide van het Westerpark zullen dit jaar geen lammetjes te zien zijn, vanwege voorzorgsmaatregelen in verband met virusziekte blauwtong die in Nederland heerst.

Tekst en foto's Marja de Laaf    

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-