Rokkeveen

 • Einsteinlaan11U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Albert Einsteinlaan in Rokkeveen.

 • woningen zuidweg googlemapsEr komen geen woningen op de locatie nabij de ‘Zuidweg/Paletsingel’ in Rokkeveen. Maart 2018 stemde de raad in met woningen op deze locatie, maar nu blijkt dat het project financieel niet haalbaar is. Er blijkt een olieleidingentracé in het gebied te liggen.

 • Opening Speeltuin De Spil15De gemeenteraad heeft in de vergadering van maandagavond 15 juli de knoop doorgehakt: de kabelbaan in speeltuin De Spil mag blijven. Er ontstond de afgelopen tijd veel onrust over de speeltuin in Rokkeveen, voor- en tegenstanders spraken in in de raad en probeerden de raadsleden te overtuigen van hun zienswijze.

 • Opening Speeltuin De Spil15In de commissievergadering is maandag weer gesproken over speeltuin De Spil in Rokkeveen. Voor- en tegenstanders kwamen naar de raadszaal om in te spreken. De commissie wil maandag in de raadsvergadering verder praten over de speeltuin.

 • De SpringplankWoonwarenhuis De Springplank viert haar eerste vijfjarige lustrum op 13 juli in en rond de tweedehands winkel samen met deelnemers, begeleiding, vrijwilligers, klanten en belangstellenden. De Springplank is de werkplek waar mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking dagbesteding volgen.

 • Rupsje Nooitgenoegfeest 2Elk jaar wordt op IKC de Waterlelie in Rokkeveen een zomerfeest gevierd met de kleuters. Dit jaar in het teken van Rupsje Nooitgenoeg. Het gelijknamige prentenboek van Eric Carle bestaat 50 jaar, tijd voor een speciaal feestje volgens de kleuters van de Waterlelie.

 • IMG 2995Tijdens het raadsdebat over de Perspectiefnota is afgelopen maandag, 1 juli, een motie aangenomen om te onderzoeken of de wijkbibliotheek behouden kan worden. De motie werd ingediend door 4 partijen, D66, GroenLinks, CU-SGP en PDvZ.

 • Uilenpluisles 1Betrokken ouders met affiniteit en ervaring in werkgebied voor de natuur gaven een les in groep 1-2 en groep 6 op IKC de Waterlelie in Rokkeveen. De  'uilenpluisles' zorgde voor opperste concentratie bij de kleuters die het allemaal bijzonder interessant vonden.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college wil de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem sluiten als bezuinigingsmaatregel in de Perspectiefnota. De Bibliotheek stelt nu juist voor om niet naar minder maar naar méér wijkbibliotheken te gaan, die tegelijkertijd een ontmoetingspunt in de wijk worden.

 • brand berkelEen zeer grote brand in een industrieterrein van Berkel en Rodenrijs veroorzaakt maandagmiddag veel rook- en stankoverlast. Tot in de wijde omgeving is de rookpluim te zien en worden mensen geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

 • saffier oude fotoDertig jaar geleden begon de Saffier als openbare basisschool in de nieuwbouwwijk Rokkeveen. Er woonden nog geen mensen rondom de school, want die huizen moesten nog gebouwd worden. De school begon met 8 leerlingen. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en viert De Saffier het 30-jarige jubileum.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college van Zoetermeer heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om - vanwege de bezuinigingen - de bibliotheken van Oosterheem en Rokkeveen te sluiten. SP, Zó!, FvdB en PvdA vinden dat absoluut géén goed plan en organiseren op 22 juni een ludieke voorleesactie bij deze wijkbiebs.

 • Opening Speeltuin De Spil15Wethouder Jakobien Groeneveld heeft dinsdagavond in de commissievergadering toegezegd dat er geen wijzigingen komen in Speeltuin De Spil in Rokkeveen voordat het debat hierover in de raad is gevoerd. Vorige week werd bekend dat de kabelbaan zou moeten verdwijnen uit de speeltuin.

 • Opening Speeltuin De Spil15Speeltuin ‘De Spil’ aan het Straspad in Rokkeveen is al sinds de heropening in juni 2017 onderwerp van onrust in de buurt. Veel mensen willen de speeltuin behouden zoals hij is, maar directe omwonenden ervaren veel overlast.

 • 20190606 142918Alle kinderen uit groep 8 van IKC De Saffier in Rokkeveen hebben hun EHBO-diploma jeugd A gehaald. Tijdens het afsluitende examen bewezen alle kinderen dat ze prima kleine ongelukjes kunnen behandelen en ook weten wat te doen als het ernstiger is.

 • DSC 0503AABasisschool Het Palet opende alweer 30 jaar geleden zijn deuren met de eerste 44 leerlingen. Deze week viert de school het 6e lustrum met een hele week feest in het thema ‘Kunst en Vliegwerk’. De kinderen gaan aan de slag met kunst, cultuur, techniek en sport en volgen workshops. 

 • 20190529 103525In de kleutergroepen van IKC de Waterlelie werd imker Maarten uitgenodigd met een deel van zijn bijenvolk. In de klas wordt de komende periode over kriebelbeestjes gewerkt. Imker Maarten, een ouder van een kleuter uit de klas, kwam met al zijn bijenattributen in de groep.

 • 20190528 9172Burgemeester Charlie Aptroot heeft dinsdagmiddag de egel Charlie uitgezet in het Balijbos. Zijn naamgenoot moest even rustig wennen aan de vrijheid in het bos, maar zocht daarna langzaam maar zeker zijn weg tussen de struiken en begroeiing in het Balijbos.

 • Groep4A eStichting Ateliers 1819 organiseert in samenwerking met het NH hotel in Zoetermeer zondagmiddag 26 mei het muzikaal en kunstzinnig lentefeest Kleurklanken 2019. Naast kunst zijn er ook muziekoptredens.

 • IMG 2995Bibliotheek Zoetermeer is op woensdag 22 mei door de gemeente geïnformeerd over de Perspectiefnota 2020. Een van de daarin voorgestelde bezuinigingen is het sluiten van de bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem.

-advertenties-

-goede doel-