Rokkeveen

 • oma corry 5IKC de Waterlelie heeft oma Corrie in het zonnetje gezet. Al 25 jaar helpt zij bij de overblijf op de school aan de Goudenregenzoom 73 in Rokkeveen. Pleisters plakken, lieve woordjes zeggen of het springtouw draaien, oma Corrie draait haar hand er niet voor om.

 • 2019 09 07 Verenigingendag 03Winkelcentrum Rokkeveen was zaterdag het podium van de verenigingendag. Een tiental kraampjes stond verspreid over het winkelcentrum. Vele verenigingen en vrijwilligersorganisaties presenteerden zich met een kraampje aan het winkelend publiek.

 • montessorilaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.
  Deze week: de Maria Montessorilaanin Rokkeveen.

 • 20190827 11388Speelmeer is als vanouds maandag van start gegaan in Sporthal De Veur in Rokkeveen. Generaties groeiden op in Zoetermeer met het speelfestijn dat dit jaar zijn 20e editie beleefd. De laatste week van de schoolvakantie, lekker de hele dag spelen bij Speelmeer!

 • DSC 0489Sportcentrum De Veur staat van 26 t/m 30 augustus weer helemaal op zijn kop tijdens de Speelmeerweek. De hele week kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar oud heerlijk spelen en de hele dag gezellig plezier maken.

 • JuweellaanWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Juweellaan in Rokkeveen.

 • Einsteinlaan11U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Albert Einsteinlaan in Rokkeveen.

 • woningen zuidweg googlemapsEr komen geen woningen op de locatie nabij de ‘Zuidweg/Paletsingel’ in Rokkeveen. Maart 2018 stemde de raad in met woningen op deze locatie, maar nu blijkt dat het project financieel niet haalbaar is. Er blijkt een olieleidingentracé in het gebied te liggen.

 • Opening Speeltuin De Spil15De gemeenteraad heeft in de vergadering van maandagavond 15 juli de knoop doorgehakt: de kabelbaan in speeltuin De Spil mag blijven. Er ontstond de afgelopen tijd veel onrust over de speeltuin in Rokkeveen, voor- en tegenstanders spraken in in de raad en probeerden de raadsleden te overtuigen van hun zienswijze.

 • Opening Speeltuin De Spil15In de commissievergadering is maandag weer gesproken over speeltuin De Spil in Rokkeveen. Voor- en tegenstanders kwamen naar de raadszaal om in te spreken. De commissie wil maandag in de raadsvergadering verder praten over de speeltuin.

 • De SpringplankWoonwarenhuis De Springplank viert haar eerste vijfjarige lustrum op 13 juli in en rond de tweedehands winkel samen met deelnemers, begeleiding, vrijwilligers, klanten en belangstellenden. De Springplank is de werkplek waar mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking dagbesteding volgen.

 • Rupsje Nooitgenoegfeest 2Elk jaar wordt op IKC de Waterlelie in Rokkeveen een zomerfeest gevierd met de kleuters. Dit jaar in het teken van Rupsje Nooitgenoeg. Het gelijknamige prentenboek van Eric Carle bestaat 50 jaar, tijd voor een speciaal feestje volgens de kleuters van de Waterlelie.

 • IMG 2995Tijdens het raadsdebat over de Perspectiefnota is afgelopen maandag, 1 juli, een motie aangenomen om te onderzoeken of de wijkbibliotheek behouden kan worden. De motie werd ingediend door 4 partijen, D66, GroenLinks, CU-SGP en PDvZ.

 • Uilenpluisles 1Betrokken ouders met affiniteit en ervaring in werkgebied voor de natuur gaven een les in groep 1-2 en groep 6 op IKC de Waterlelie in Rokkeveen. De  'uilenpluisles' zorgde voor opperste concentratie bij de kleuters die het allemaal bijzonder interessant vonden.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college wil de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem sluiten als bezuinigingsmaatregel in de Perspectiefnota. De Bibliotheek stelt nu juist voor om niet naar minder maar naar méér wijkbibliotheken te gaan, die tegelijkertijd een ontmoetingspunt in de wijk worden.

 • brand berkelEen zeer grote brand in een industrieterrein van Berkel en Rodenrijs veroorzaakt maandagmiddag veel rook- en stankoverlast. Tot in de wijde omgeving is de rookpluim te zien en worden mensen geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

 • saffier oude fotoDertig jaar geleden begon de Saffier als openbare basisschool in de nieuwbouwwijk Rokkeveen. Er woonden nog geen mensen rondom de school, want die huizen moesten nog gebouwd worden. De school begon met 8 leerlingen. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en viert De Saffier het 30-jarige jubileum.

 • Bibliotheek Rokkeveen stadsarchief zoetermeerHet college van Zoetermeer heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om - vanwege de bezuinigingen - de bibliotheken van Oosterheem en Rokkeveen te sluiten. SP, Zó!, FvdB en PvdA vinden dat absoluut géén goed plan en organiseren op 22 juni een ludieke voorleesactie bij deze wijkbiebs.

 • Opening Speeltuin De Spil15Wethouder Jakobien Groeneveld heeft dinsdagavond in de commissievergadering toegezegd dat er geen wijzigingen komen in Speeltuin De Spil in Rokkeveen voordat het debat hierover in de raad is gevoerd. Vorige week werd bekend dat de kabelbaan zou moeten verdwijnen uit de speeltuin.

 • Opening Speeltuin De Spil15Speeltuin ‘De Spil’ aan het Straspad in Rokkeveen is al sinds de heropening in juni 2017 onderwerp van onrust in de buurt. Veel mensen willen de speeltuin behouden zoals hij is, maar directe omwonenden ervaren veel overlast.

-advertenties-

-goede doel-