Rokkeveen

 • rv bo prinsclausschool 1Jongens en meiden uit groep 7 van de PrinsClausschool gaan woensdag 20 maart voetballen tegen een team van Zoetermeerse voorgangers. Zij doen dit in een actie van Stichting Present, om iets goeds te doen voor kinderen en volwassenen in Zoetermeer die het moeilijk hebben.

 • kinderzwerfboekVanaf woensdag 20 maart is het kinderzwerfboekstation Lees Je Wijs in Rokkeveen geopend. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.

 • foto krant opening biebIKC de Saffier in Rokkeveen opende maandag 11 maart de Bibliotheek in school. De bibliotheek in school is een samenwerking tussen de Bibliotheek van Zoetermeer en de school. Dit is opgezet om het leesplezier onder kinderen te vergroten.

 • Spelen met de wind v1Kleuters van IKC de Waterlelie in Rokkeveen hebben met de wind gespeeld. Met oude plastic zakjes aan een touwtje en een molentje haddende kleuters de grootste lol op het schoolplein. De kinderen renden lekker rond om de wind nog beter te vangen.

 • Y4A47163Het jonge Zoetermeerse tennistalent Kyvan Rietkerk speelde dit weekend op een internationaal tennistoernooi in eigen stad maar liefst 2 finales. De InTime Tennis Direct Junior Open 2019 werd georganiseerd op de Proflex banen (trage hardcourt) in Dekker Sport Zoetermeer.

 • 20140829-25836.JPGSamen sporten, klimmen en klauteren, springen op luchtkussens en zwemmen. Dat kan bij Speelmeer! Het Speelmeerteam en de Combinatiefunctionarissen Sport organiseren donderdag 28 februari in sportcentrum De Veur verschillende sport- en spelactiviteiten.

 • ondertekening contract buitenruimteWethouder Groeneveld (openbare ruimte) en de heer Vink, directeur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard tekenden op woensdag 20 februari contracten voor het onderhoud van de wijken Rokkeveen en Oosterheem.

 • oh stadsboerderij weidemolen 8Op de drie stadsboerderijen is in de voorjaarsvakantie veel te doen voor kinderen. Zo kun je er knutselen, wintervogelvoer maken of de boer helpen in een Dagje Boerderij. Ook zijn er weer jonge dieren geboren op de boerderijen.

 • DSC 1636Jaarlijks wordt het schoonste winkelgebied uitgeroepen. In Zoetermeer hebben meegedaan met deze landelijke verkiezing. Winkelcentrum Rokkeveen scoorde in Zoetermeer het hoogste, Winkelcentrum De Leyens vertoonde dit jaar de grootste stijging.

 • 20140102 8993Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Hickoryhout.

   

 • 20190120 Rokkeveense Dekkerloop GVW 0063 X3De Rokkeveense Dekkerloop opent al jaren in Zoetermeer, en regio, het hardloopseizoen met de eerste wedstrijd van het jaar. Rond de 1000 lopers verzamelden zich zondagochtend weer bij Dekker Sport in Rokkeveen voor de 1,5 km, 5 km, 10 km of de halve marathon.

 • 200eleerlingwaterlelie003Maandag 21 januari was voor Larissa van der Hoeven de eerste officiële schooldag op IKC de Waterlelie. Omdat zij de 200e leerling van de school was, werd Larissa door haar toekomstige klasgenootjes van de groepen 1a en 1b, thuis opgehaald.

 • 20190117 4232De Egelopvang Zoetermeer vierde donderdagavond 17 januari het 25-jarig jubileum. Honderden egels zijn in die tijd opgevangen, verzorgd en weer uitgezet door de vele enthousiaste vrijwilligers van de opvang. Burgemeester Aptroot had een heel speciale verrassing voor de vrijwilligers.

 • PHOTO 2019 01 10 16 09 46Ook op IKC Het Palet is er nu een 'Bibliotheek op school'. Alle kinderen, meesters en juffen waren op het leerplein van unit 4 voor deze opening. De BOS (Bibliotheek op school) wordt gesteund door Bibliotheek Zoetermeer en geeft alle kinderen op school de mogelijkheid om veel verschillende leuke boeken te lezen.

 • politie auto sirene 1Burgemeester Aptroot heeft de gemeenteraad met een brief geïnformeerd over het optreden van de politie na een vechtpartij aan het Kurkhout in Rokkeveen. Na de vechtpartij, in de nacht van zaterdag op zondag trad de politie stevig op, omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel was.

 • BuurtAED foto1Bewoners van het Mokkabruin, Sepiabruin en Rokkeveenseweg Zuid in de wijk Rokkeveen mogen zich de trotse eigenaar noemen van een eigen BuurtAED. Dit apparaat helpt mensen die een hartstilstand krijgen te overleven. Wethouder Ingeborg ter Laak nam de BuurtAED gisteren in gebruik.

 • Groep1819 1901 40x30De expositie ‘Winterkleur’ van de kunstenaars van Ateliers 1819 wordt zondag 13 januari geopend in het NH hotel in Zoetermeer. De opening is om 15.00 uur en wordt verricht door Ruud Steggerda, voorzitter van Floravontuur.

 • 20180128 Dekkerloop GVW 00632 LZondag 20 januari 2019 vindt de 8e editie van de Rokkeveense Dekkerloop plaats in Zoetermeer. Bij de Dekkerloop kunnen afstanden gelopen worden van 1.5km Kids Run, 5km, 10km en de Halve Marathon, alle afstanden starten bij Dekkers Sport in Rokkeveen.

 • 20190103 3844Bij Speelmeer in sportcentrum De Veur was weer van alles te doen op spel, sport en creatief gebied, tijdens de speciale Magische Kerst Speelmeer. Heel veel kinderen kwamen langs om de hele dag heerlijk magisch te spelen, voetballen, zwemmen, van het glijbaantje glijden of over 1 van de 2 stormbanen te klauteren.

 • De kerstvakantie is een magische tijd. Overal lichtjes, vrolijke mensen met blije gezichten, veel gezelligheid, Heerlijk bij de kachel zitten als er buiten een koude wind waait. Met een beetje mazzel ligt er ook nog sneeuw of ijs. Ook bij Speelmeer hangt donderdag 3 januari een magische sfeer!

-advertenties-

-goede doel-