Rokkeveen

 • Soroptimist Club ZoetermeerDe Zoetermeerse Watertoren en molen De Hoop zullen oranje gekleurd worden voor de actie Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. Soroptimist Club Zoetermeer e.o. steunt de actie van Orange the World en probeert hier zoveel mogelijk aandacht voor te vragen.

 • 20191109 131127Velen kijken weer uit naar kerst en ook dit jaar zijn er in de tuincentra van Zoetermeer verschillende kerstshows te zien. Elk tuincentrum heeft hier zijn eigen unieke draai aangegeven, met eenhoorns, pinguïns en kerstdorpen.

   

 • Afbeelding Opening Project PaardenmaatjeWethouder Groeneveld opende zaterdag 2 november het Project Paardenmaatje van Stichting Leergeld op Stadsboerderij de Balijhoeve in Zoetermeer. Met een paardenmaatje doen kinderen extra zelfvertrouwen op en leren zij weerbaar te zijn.

 • 20181228 3670Het Kinderpretplein wordt al jaren georganiseerd door Miranda Roeleveld, een maatschappelijk betrokken inwoonster van Zoetermeer. Dit jaar komt de 4e editie van het kinderfeest naar Rokkeveen op woensdag 11 december.

 • AlexanderWarenberg001Alexander Warenberg, ‘onze’ Zoetermeerse cellist met wereldcarrière, komt op woensdag 6 november even terug in zijn geboortestad voor een recital met het 17-jarige supertalent Nikola Meeuwsen. 

 • porfierVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Porfier in Rokkeveen.

 • relatietherapeut leen bokhorstLeen Bokhorst, relatie- en gezinstherapeut, begon 10 jaar geleden zijn eigen praktijk in het kantorencentrum Rokkeveen in Zoetermeer. Na 30 jaar GGZ, met zowel behandeling van volwassenen als jongeren, opende Leen zijn praktijk Perspectief Zoetermeer als gevolg van de veranderingen in de zorg.

 • DSC07263Soccerstars vierde afgelopen zondag 13 oktober zijn vijfjarig bestaan. Meer dan 200 enthousiaste voetballers, zowel leden als niet-leden, kwamen dit vieren bij de voetbalschool in sporthal De Veur. 

 • Okanhout straatbordjeWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de betekenis achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week is het de beurt aan het Okanhout in de wijk Rokkeveen. 

 • DW2019 Poster JD Bucky smallThe World of John Denver organiseert op 12 en 13 oktober het jaarlijkse internationale Denver Weekend bij De Waterlelie. Ze vertonen videobeelden uit de hele wereld, van 1966 - 2018 op een groot scherm waarin John’s muziek centraal staat, maar waar ook veel aandacht is voor zijn andere activiteiten.

 • opening kbw toneelstuk 2019 1De Kinderboekenweek wordt elk jaar met leerlingen van IKC de Waterlelie in Rokkeveen op een bijzondere manier geopend. Leerlingen uit groep 8 verzorgden de opening dit jaar. Zij stonden op het podium met het toneelstuk de Leesbus.

 • PSX 20190927 101659Wethouder Robin Paalvast heeft op woensdag 25 september 2019 de sleutel mogen uitreiken aan de eerste bewoners van woningbouwproject ‘De Groene Loper’ in Zoetermeer. De woningen aan de Agaat in Rokkeveen zijn energieneutraal en allemaal persoonlijk vormgegeven door de bewoners.

 • directeur Op het plein van Kind Centrum Het Palet stonden de leerkrachten maandag 23 september op een voetstuk om de pijler Kunst & Cultuur op ludieke wijze te openen. De pijler heeft als thema ‘Erfgoed’.

 • 102 CopyrightFOTOFLEX.NL 19092019IKC Prins Claus in Rokkeveen geeft zoveel aandacht aan verkeersveiligheid, dat zij het label SCHOOL op SEEF voor de tweede keer hebben ontvangen. Marc Rosier, wethouder Verkeersveiligheid, reikte het verkeerslabel uit.

 • hennep1Twee Zoetermeerders zijn aangehouden nadat de politie een behoorlijke hoeveelheid hennep en een wapen aantroffen in een woning aan de Wit-Geellaan te Rokkeveen. Ook trof de politie een vuurwapen aan.

 • oma corry 5IKC de Waterlelie heeft oma Corrie in het zonnetje gezet. Al 25 jaar helpt zij bij de overblijf op de school aan de Goudenregenzoom 73 in Rokkeveen. Pleisters plakken, lieve woordjes zeggen of het springtouw draaien, oma Corrie draait haar hand er niet voor om.

 • 2019 09 07 Verenigingendag 03Winkelcentrum Rokkeveen was zaterdag het podium van de verenigingendag. Een tiental kraampjes stond verspreid over het winkelcentrum. Vele verenigingen en vrijwilligersorganisaties presenteerden zich met een kraampje aan het winkelend publiek.

 • montessorilaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.
  Deze week: de Maria Montessorilaanin Rokkeveen.

 • 20190827 11388Speelmeer is als vanouds maandag van start gegaan in Sporthal De Veur in Rokkeveen. Generaties groeiden op in Zoetermeer met het speelfestijn dat dit jaar zijn 20e editie beleefd. De laatste week van de schoolvakantie, lekker de hele dag spelen bij Speelmeer!

 • DSC 0489Sportcentrum De Veur staat van 26 t/m 30 augustus weer helemaal op zijn kop tijdens de Speelmeerweek. De hele week kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar oud heerlijk spelen en de hele dag gezellig plezier maken.

-advertenties-

-goede doel-