Rokkeveen

 • Expositie kunstworkshops 2019Op IKC de Waterlelie konden leerlingen gedurende 6 weken deelnemen aan de naschoolse kunstworkshops “Jij bent ook een kunstenaar!” Tijdens elke workshop stond een kunstenaar of oude ambacht centraal. De kinderen hebben in de stijl van Kandinsky, Rembrandt van Rijn, Andy Warhol en Keith Haring gewerkt.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

 • IMG 3359De meivakantie, die in Zoetermeer al op Goede Vrijdag begint, start bij speelboerderij Het Buitenbeest met een paasfeest. Op eerste en tweede paasdag, tussen van 13.00 en 16.00 uur, de Paashaas langs en kan iedereen meedoen met paaseieren zoeken en leuke paasfeestactiviteiten.

 • P1100899 30 40Beeldend kunstenaar Reny Smit geopend exposeert vanaf zondag 14 april in het NH Hotel met de expositie ‘Lente’. Reny is lid van Ateliers 1819, die kunst in de wijk Rokkeveen en daarbuiten bevordert, o.a. via de Kunstrotonde, ledententoonstellingen en andere kunstprojecten.

 • Buitenlesdag schilderen met waterVeel scholen in Nederland gaven dinsdag 2 april buiten les. Dat is leuk én goed voor de leerprestaties van kinderen. IKC de Waterlelie in Rokkeveen deed hieraan mee. Tijdens de Buitenlesdag wordt reguliere lesstof in de buitenlucht aangeboden.

 • DSC05083Aan het water langs de Edelsteensingel broedt ook dit jaar weer een Zwanenpaar. De gemeente heeft het nest afgezet met oranje netten, om de broedende zwanen hun rust te gunnen. Door de netten wordt ook voorkomen dat de zwanen agressief reageren op voorbijgangers.

 • carwash01Zeven jongeren van World Servants Zoetermeer reizen deze zomer af naar verschillende Afrikaanse landen om daar, samen met de lokale bevolking, klaslokalen te bouwen. Om alvast geld in te zamelen voor dit goede doel organiseerden de jongeren op zaterdag 23 maart een autowasdag.

 • Rokkeveenseweg Zuid 126865A0396 copyWeet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Kleurlaan in de wijk Rokkeveen.

 • auto wassenZeven jongeren van World Servants Zoetermeer reizen deze zomer af naar verschillende Afrikaanse landen om daar, samen met de lokale bevolking, klaslokalen te bouwen. Om alvast geld in te zamelen voor dit goede doel organiseren de jongeren op zaterdag 23 maart een autowasdag.

 • rv bo prinsclausschool 1Jongens en meiden uit groep 7 van de PrinsClausschool gaan woensdag 20 maart voetballen tegen een team van Zoetermeerse voorgangers. Zij doen dit in een actie van Stichting Present, om iets goeds te doen voor kinderen en volwassenen in Zoetermeer die het moeilijk hebben.

 • kinderzwerfboekVanaf woensdag 20 maart is het kinderzwerfboekstation Lees Je Wijs in Rokkeveen geopend. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.

 • foto krant opening biebIKC de Saffier in Rokkeveen opende maandag 11 maart de Bibliotheek in school. De bibliotheek in school is een samenwerking tussen de Bibliotheek van Zoetermeer en de school. Dit is opgezet om het leesplezier onder kinderen te vergroten.

 • Spelen met de wind v1Kleuters van IKC de Waterlelie in Rokkeveen hebben met de wind gespeeld. Met oude plastic zakjes aan een touwtje en een molentje haddende kleuters de grootste lol op het schoolplein. De kinderen renden lekker rond om de wind nog beter te vangen.

 • Y4A47163Het jonge Zoetermeerse tennistalent Kyvan Rietkerk speelde dit weekend op een internationaal tennistoernooi in eigen stad maar liefst 2 finales. De InTime Tennis Direct Junior Open 2019 werd georganiseerd op de Proflex banen (trage hardcourt) in Dekker Sport Zoetermeer.

 • 20140829-25836.JPGSamen sporten, klimmen en klauteren, springen op luchtkussens en zwemmen. Dat kan bij Speelmeer! Het Speelmeerteam en de Combinatiefunctionarissen Sport organiseren donderdag 28 februari in sportcentrum De Veur verschillende sport- en spelactiviteiten.

 • ondertekening contract buitenruimteWethouder Groeneveld (openbare ruimte) en de heer Vink, directeur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard tekenden op woensdag 20 februari contracten voor het onderhoud van de wijken Rokkeveen en Oosterheem.

 • oh stadsboerderij weidemolen 8Op de drie stadsboerderijen is in de voorjaarsvakantie veel te doen voor kinderen. Zo kun je er knutselen, wintervogelvoer maken of de boer helpen in een Dagje Boerderij. Ook zijn er weer jonge dieren geboren op de boerderijen.

 • DSC 1636Jaarlijks wordt het schoonste winkelgebied uitgeroepen. In Zoetermeer hebben meegedaan met deze landelijke verkiezing. Winkelcentrum Rokkeveen scoorde in Zoetermeer het hoogste, Winkelcentrum De Leyens vertoonde dit jaar de grootste stijging.

 • 20140102 8993Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Hickoryhout.

   

 • 20190120 Rokkeveense Dekkerloop GVW 0063 X3De Rokkeveense Dekkerloop opent al jaren in Zoetermeer, en regio, het hardloopseizoen met de eerste wedstrijd van het jaar. Rond de 1000 lopers verzamelden zich zondagochtend weer bij Dekker Sport in Rokkeveen voor de 1,5 km, 5 km, 10 km of de halve marathon.

-advertenties-

-goede doel-