Rokkeveen

 • Kinderdagverblijf MKC Passe Partout breidt uit

  Foto Passe PartoutDe afgelopen weken is er, ondanks de sluiting vanwege het coronavirus, gewerkt aan de uitbreiding van het kinderdagverblijf bij Montessori Kindcentrum (MKC) Passe Partout in Rokkeveen. Het afgelopen jaar was er een toenemende belangstelling voor het montessori gedachtegoed, ook voor het jonge kind.

 • Straat in beeld: Diabaas

  Diabaas 3Vraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Diabaas in Rokkeveen. 

 • Bibliotheek ziet ruimte voor Huizen in de Wijk

  sh Stadhuis Forum baliesDe gemeente heeft onderzocht of het mogelijk is de twee wijkvestigingen van de bibliotheek in Oosterheem en Rokkeveen te laten ombouwen tot ‘Huis van de Wijk’. Er moet tegelijk flink bezuinigd worden door de bibliotheek, maar de bibliotheek zelf denkt dat de plannen haalbaar zijn. 

 • Vlucht voor politie eindigt in berm

  politie auto 10Na het negeren van een stopteken, ging een bestuurder van een zilver-grijze Mercedes er vandoor in Den Haag. Op de vlucht voor de politie raakte de bestuurder een andere auto, waardoor zijn wiel afbrak. Een vonkenregen was het gevolg. De dollemansrit eindigde in Zoetermeer.

 • Na hamsteren nu mondkapjesjacht

  20200507 18881Zoetermeerders zijn, na de persconferentie van premier Rutte gisteren, nu massaal op jacht naar mondkapjes. Er zijn papieren weggooi mondkapjes in verschillende prijsklassen, of stoffen mondkapjes met of zonder filter die je kan wassen en opnieuw gebruiken. Maar waar vind je ze?

 • Koeien ruiken de vrijheid op Bevrijdingsdag

  koe agaatEen aantal nieuwsgierige koeien in Rokkeveen namen Bevrijdingsdag wel heel letterlijk: zij ontsnapten uit de wei en namen een kijkje bij een bouwterrein achter de straat Agaat. Zo kon het dus gebeuren dat op 5 mei een stel koeien in een woning in aanbouw rond snuffelden.

 • Forse straf Zoetermeerse coronahoester

  JustitieDe man die op 5 april twee mensen expres in het gezicht heeft gehoest en riep corona te hebben, krijgt een forse straf opgelegd. Hij werd veroordeeld via het supersnelrecht tot 5 maanden cel.

 • Zelfbrengdepot opent weer op 17 april

  zelfbrengdepotHet Zelfbrengdepot opent weer en wel op vrijdag 17 april. Het depot werkt voorlopig alleen op afspraak om op die manier de toeloop te beperken en mensen de kans te geven het grofvuil veilig weg te brengen. De gemeente vraagt de inwoners wel om indien mogelijk het brengen van grofvuil uit te stellen.

 • Zoogdieren in de achtertuin

  RCNX2012 egel 3Met het project ‘Zoogdieren in de achtertuin’ brengt de gemeente Zoetermeer met camera’s het nachtleven in Zoetermeerse tuinen in beeld. De camera’s, die automatisch afgaan als er een dier voor de lens staat, registreren zo alle zoogdieren die overdag of in de nacht op pad zijn.

 • Egels in vrijheid gesteld

  egel net wakker2Het is in de lente ook weer tijd om egels uit te zetten die in het winterseizoen zijn opgevangen in de Egelopvang. Met het warme weer van de afgelopen weken worden de egels in de opvang nu langzaam wakker en kunnen zij weer gaan genieten van het leven in vrijheid.

 • Zoetermeerse Markt is voorbeeld voor de regio

  20200404 17840“De Zoetermeerse markt is een voorbeeld voor Nederland, overal kijken ze naar hoe wij het hier wél voor elkaar krijgen!”, aldus marktmeester Rob Hofschreuder. De Markt in Zoetermeer staat er nog in volle glorie met alle voedsel, maar ook de non-food kramen.

 • De Edelsteen vrolijkt ouders en kinderen op

  IMG 20200402 150251Het team van IKC De Edelsteen in Rokkeveen mist de kinderen nu het IKC, net als alle andere scholen en kinderdagverblijven gesloten is. Het gemis is wederzijds. De kinderen missen de pedagogisch medewerkers, de leerkrachten en hun vriendjes en vriendinnetjes ook.

 • Een potje om lief en leed te delen

  liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

 • Schoten in Zilverstraat

  zilverstraat mcdonalds google mapsDe politie is op zoek naar getuigen van een schietincident in de Zilverstraat. Op woensdag 1 april rond 21.10 ontstond er ruzie tussen verschillende mensen waarbij uiteindelijk geschoten werd. De ruzie vond plaats op de parkeerplaats van een fastfood restaurant. 

 • Foto van de week

  apr20 r veeninga balijbosFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • Waterlelie deelt rapporten buiten uit

  waterlelie rapportenDe leerlingen van IKC de Waterlelie in Rokkeveen kregen afgelopen week op het schoolplein hun rapport. Zij werden verwelkomd met een lieve tekst op de ramen, buiten op de tafel lagen de pakketjes per gezin klaar.

 • IKC De Saffier mist de kinderen

  saffier coronaDe leerkrachten van IKC De Saffier in Rokkeveen missen de kinderen heel erg en kunnen niet wachten tot ze weer les kunnen geven. Natuurlijk is er wel digitaal contact en proberen alle leekrkrachten er voor de leerlingen te zijn, maar de school is erg leeg…

 • Ram breekt uit in Rokkeveen

  schaap1Een ram nam een kijkje buiten de hekken van de schaapskooi. Op woensdag 25 maart liep het beest over de Juweellaan in Rokkeveen met een plan zich niet zomaar te laten vangen. De politie en voorbijgangers moesten het beest insluiten.

 • 150 bossen voor bewoners tehuizen

  bloemen6hoofdfDe Zoetermeerse Marguerita Hansler Bax ziet hoe erg bewoners van verzorgingstehuizen hun familie en vrienden missen. Daarom startte zij een actie om bloemen te kunnen kopen voor deze mensen. Tot haar verbazing kreeg zij zoveel steun dat zij 150 bossen bloemen kon brengen.

 • Tijdelijke sluiting Zelfbrengdepot

  zelfbrengdepotHet Zelfbrengdepot aan de Argonstraat sloot vrijdag 20 maart vanaf 10.30 uur tot nader order haar deuren. Door de grote toeloop en de daardoor ontstane chaos is de gemeente genoodzaakt het depot tijdelijk te sluiten. De afgelopen dagen stonden er geregeld flinke files voor het depot.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-