Rokkeveen

 • Bestuur YFZMargo Geelhoed en Pritha Maheswari tekenden 20 februari de papieren bij de notaris voor de officiële start van stichting Yoga festival Zoetermeer. De stichting promoot Yoga in de breedste zin van het woord en wil een festival organiseren waarvan de opbrengst zal worden gedoneerd aan een goed doel.

 • 20200210 bijlage bij persbericht Geldpunt belastingenHeeft u hulp nodig met uw belasting aangifte? Dan kunt u van begin maart tot eind mei terecht bij de bibliotheek. Bij het Geldpunt vult u samen met een vrijwilliger uw belastingaangifte in. U kunt daarvoor terecht bij de hoofdvestiging in het Forum of bij de wijkbibliotheek in Rokkeveen.

   

 • feb20 m_ronteltapFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

   

 • politie uniform 7Het afgelopen weekend heeft de Zoetermeerse politie 90 meldingen behandeld. In totaal werden er 8 verdachten aangehouden. Er waren incidenten bij de horeca, maar ook in het verkeer. Daarnaast kwam de politie in actie voor een autobrand in Rokkeveen.

 • oostweg1Drie auto's zijn op de Oostweg, de N470, met elkaar in botsing gekomen. Eén van de voertuigen is hierbij in het water terecht gekomen. De inzittenden zijn door de brandweer weer op het droge geholpen.

 • Vetos KneppersBegin dit jaar sloot de Toyota vestiging, Louwman, in Zoetermeer. Eigenaren van een Toyota kunnen nu terecht bij Autobedrijf Kneppers die zich heeft aangesloten bij VETOS en sinds kort Merkspecialist in Toyota is.

 • koolmees met pindaOok in de voorjaarsvakantie zijn er op de stadsboerderijen in Zoetermeer leuke activiteiten te doen. Kom de dieren bekijken en knuffelen. Geef je op voor ‘Dagje boerderij’, kom wintervogelvoer maken en knutsel een insectenhotelletje voor in de tuin om vogels en insecten te helpen.

 • autobrandTwee auto’s zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in vlammen opgegaan aan het Ambergeel in Rokkeveen. De melding van een autobrand kwam op 22 februari om 01:51 uur binnen bij de politie en brandweer.

 • bijlage bij persbericht 5 ontmoetingspunt verliesVeel Zoetermeerders kennen een groot verlies in hun leven. Het verliezen van een partner, vriend(in), kind of andere dierbare laat diepe littekens na. Al deze Zoetermeerders wil uitvaartzorg CUVO en de Bibliotheek Zoetermeer een hart onder de riem steken op Valentijnsdag.

 • traumaheli donker 5Politie, ambulance en een traumahelikopter rukten uit naar het Reigersblauw in Rokkeveen voor een slachtoffer van een steekincident. Dit geweldsmisdrijf vond plaats op dinsdagochtend rond 00.30 uur.

 • 1625 1600x1600De gemeente is op zoek naar vrijwilligers voor onderhoud van het Rosarium, de rozentuin in Rokkeveen. Het Rosarium is een landschapstuin in het Floriadepark in de wijk Rokkeveen, het is aangelegd tijdens de Floriade.

 • Foto letterfeestOp IKC de Waterlelie in Rokkeveen hebben alle leerlingen van groep 3 een letterdiploma ontvangen. Het was een speciale dag voor groep 3, vanaf de eerste schooldag tot nu hebben zij alle 34 letters van het letterbord geleerd.

 • ongeval 3Mede door alle media aandacht heeft de dader van de vernielingen in Rokkeveen zich gemeld op het politiebureau. De politie zal hem verhoren en verder onderzoek doen naar de man die een auto aanreed en twee lantaarnpalen uit de grond reed.

   

 • brand agaatEen man raakte woensdagmorgen 22 januari gewond bij een uitslaande brand in een nieuwbouwwoning aan de Agaat in Rokkeveen. Rond half twaalf ontstond brand in de pas onlangs opgeleverde woning.

 • groepsfoto bouwend nederlandIn 2020 is iedere basisschool verplicht om wetenschap en technologie aan te bieden. Technologie is immers overal om ons heen. Reden voor Kindcentrum Het Palet om voor het schoolproject het thema ‘bouwen’ te kiezen en zo de kinderen kennis laten maken met deze branche.

 • halve marathon 1De eerste Halve Marathon Zoetermeer, na 8 edities Dekkerloop, ging zonnig van start. De lopers genoten van het prima loopweer: droog met een lekkere temperatuur en een fijn zonnetje. Het hele parcours was goed aangegeven en de lopers liepen overal op snel asfalt.

 • ongeval 2De auto van Samantha is total loss gereden door een bestuurder in een groene Ford. Na het ongeval is deze brokkenpiloot meteen doorgereden. Nu doet Samantha een oproep om er achter te komen wie haar auto 'gesloopt' heeft.

 • politie uniform 5Een bestuurder van een personenauto heeft een spoor van vernieling achtergelaten in Rokkeveen. De bestuurder reed lantarenpalen uit de grond, beschadigde een geparkeerde auto en reed door.

 • IMG 20200116 WA0001Juf Helma van speeltaalhuis IKC De Edelsteen in Rokkeveen gaat met pensioen en nam donderdag 16 januari afscheid van alle kinderen en ouders. Als verrassing werd juf Helma thuis opgehaald met de Topaas-expres door de kinderen van speeltaalhuis IKC De Edelsteen van Kern Kinderopvang.

 • Cyber cash2Tijdens de studiekeuze-informatieavond bij het Picasso Lyceum, op maandag 20 januari aanstaande, krijgen Zoetermeerse scholieren de kans te testen of ICT bij hen past in een mobiele escaperoom. Welk team lost het snelst de cyber security-opgave op?

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-