Rokkeveen

 • reunie picassoDit schooljaar 2018-2019 staat het Picasso stil bij het feit dat in december 2018 alweer 10 jaar geleden het ‘nieuwe’ gebouw aan de Paletsingel werd betrokken. Zaterdagavond 17 november staat er een reünie op het programma.

 • 20181107 481Tijdens het Nationale Schoolontbijt was burgemeester Aptroot te gast op Montessorischool Passe Partout. Even geen vergadering voor de burgervader, maar ontbijten met de kleuters en een echte ontbijt quiz in de hogere groepen.

 • 880 0170Het kanoseizoen loopt van 1 april tot en met eind oktober. De laatste tocht van het jaar staat in het teken van verlichte kano’s en Halloween. Op zaterdag 27 oktober gingen 12 kanovaarders van de Zoetermeerse kanovereniging De Sprinters op een tocht met hun verlichte boten door Rokkeveen.

 • Untitled 1Onder de noemer 10 jaar Picasso Lyceum worden er dit lustrumjaar veel activiteiten georganiseerd. Zaterdagavond 17 november staat er een reünie op het programma. Het is alweer 10 jaar geleden dat het ‘nieuwe’ gebouw aan de Paletsingel werd betrokken.

 • Skull Island castTijdens het Nederlands Thrillerfestival presenteert het Picasso Lyceum de thriller Skull Island. Voor het zevende jaar op rij spelen leerlingen van het Picasso Lyceum een thriller in de theateraula van de school. Tarim Suurland en Marie Ossart zijn verantwoordelijk voor de regie.

 • DSC 7863Spoken en geesten dwalen rond, gekriebel van spinnen en spinnenwebben, een geweldige theatershow en je ruikt de geur van griezelkoekjes: dit is ‘Happy Halloween bij Speelmeer!’ Het wordt donderdag een klein beetje spannend bij Speelmeer.

 • IMG 8640 1Theo Onderwater werd donderdag 11 oktober met een grote brandweerwagen door de collega’s van de brandweer overgedragen aan de basisschool waar hij vanaf dit moment gaat werken. Alle kinderen van Het Palet stonden buiten op de speelplaats om Theo te verwelkomen.

 • 44022967 1812607698817844 8127740053037252608 nIn het overdekte winkelcentrum Rokkeveen aan de Nathaliegang staat de herfst de komende twee weken in het teken van het Duitse Oktoberfest. Voorgaande jaren waren altijd een succes dus ook dit jaar komt de Duitse sfeer weer naar Rokkeveen. Duitse producten en lekkernijen zullen verkrijgbaar zijn gedurende het hele evenement.

 • Waterlelie ontvangt certificaat WelbevindenEen gezonde leefstijl is een voorwaarde om tot leren te komen. Daarom kiest IKC De Waterlelie voor het gezonde-schoolprincipe. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek werd het derde certificaat Welbevinden overhandigd.

 • DSC 1011Stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen bestaat 25 jaar en daarom was er het hele weekend een feestelijk programma. De gemeente Zoetermeer gaf een presentatie over de plannen van de nieuwe Balijhoeve en de ‘Vrienden van De Balijhoeve' hadden een speciale attentie voor wethouder Groeneveld.

 • DW2018 posterHet weekend van zaterdagavond 13 en zondag 14 oktober organiseert de Nederlands/Belgische fanclub ‘The World of John Denver’ haar jaarlijkse Denver Weekend bij ‘De Waterlelie’ in Rokkeveen.

 • Echtpaar Dofferhof Den Hollander 65 jaar 300dpi 0011Het echtpaar Dofferhof-Den Hollander vierde woensdag 3 oktober hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Aptroot kwam op bezoek in hun woning aan de Cederzoom om het echtpaar te feliciteren.

 • rv balijhoeve 10Stadsboerderij De Balijhoeve bestaat vijfentwintig jaar en viert dat dit weekend met een groot feest. Zaterdag 6 en zondag 7 oktober is er, van 13.00 tot 16.00 uur, een feestelijk programma met leuke activiteiten voor jong en oud.

 • 20181002 133668Zoetermeer heeft een bijzondere band met Mahatma Gandhi, in de wijk Rokkeveen is er zowel een straat naar hem vernoemd als een borstbeeld te bewonderen. Bij de 150e geboortedag Mahatma Gandhi (1869-1948) werd stil gestaan door een krans te leggen bij het beeld van Gandhi, op de Mahatma Gandhisingel.

 • Elise Besemer 46

  Violiste Elise Besemer geeft woensdagavond 3 oktober samen met pianist Laurens de Man een concert in Centrum ‘De Regenboog’ in Rokkeveen. Op het programma staan werken van Mozart, Beethoven (dé Kreutzer-sonate), Schubert en Dvorak.

 • PHOTO 2018 09 24 15 36 16Tijdens de open dag van Hoveniersbedrijf van der Spek, op zaterdag 22 september, werd bekend gemaakt welke van de 3 genomineerde organisaties 40 uur gratis tuinonderhoud krijgt. In verband met het 40-jarig bestaan van Van der Spek Hoveniers gaan zij 40 uur gratis tuinonderhoud verzorgen.

 • IMG 4398De Edelsteen heeft haar 25-jarig jubileum gevierd en Kern Kinderopvang bestaat 50 jaar. Reden genoeg om het jaarlijkse Kidsfestival op het IKC een extra feestelijk tintje te geven. Op zaterdag 22 september staat op het ‘Kidsfestival’ het thema 'Feest' centraal.

 • Cultuurweken op PaletOp Kindcentrum Het Palet in de wijk Rokkeveen zijn onlangs de ‘kunst- en cultuurweken' op ludieke manier geopend. ‘Meester Wouter’ en ‘juf Cindy’. kropen in de huid van de kunstzinnige Tante Til en muzikale Ome Arie.

 • IMG vogelexcursieOp zaterdag 15 september heeft de Vogelwerkgroep Zoetermeer een publieksexcursie georganiseerd naar natuurgebied de Groenzoom. Een 20 tal geïnteresseerden verzamelden zich met de fiets bij de Zoetermeerse watertoren.

 • IMG 20180918 WA0000 1Elke week ontstaat er een flinke plastic afvalberg naast de plastic containers bij winkelcentrum de Vlieger in Rokkeveen. Volgens de winkeliers van de Vlieger zijn niet alleen bezoekers van het winkelcentrum hier debet aan maar wordt er ook bedrijfsafval gedumpt.

-advertenties-

-goede doel-