Seghwaert Noordhove

 • Huis van de Wijk nu echt van start

  oh bibliotheek2Er is al lang en veel over gepraat, maar alle lichten staan nu op groen voor het ontwikkelen van een Huis van de Wijk in Oosterheem. Er komt hier een ontmoetingsplek, mét bibliotheekfunctie, voor alle wijkbewoners. Het is nog niet bekend waar dit Huis van de Wijk komt te staan.

 • Kunstwerk Bast als landschap onthuld

  IMG 0384Wethouder Robin Paalvast onthulde donderdag 2 juli een nieuw kunstwerk langs de Zegwaartseweg onder het viaduct van de Australiëweg. Het kunstwerk 'Bast als Landschap' is gemaakt door kunstenaar Hans van Lunteren.

 • Koning bezoekt Hof van Seghwaert

  hof seghwaert bezoek koningKoning Willem-Alexander bracht als Beschermheer van Het Oranjefonds een bezoek aan De Hof van Seghwaert. De Koning bezocht het project 'De kracht van Groen Zoetermeer', een project dat Zoetermeer nog groener en socialer maakt.

 • Oefenen voor openluchtvoorstelling ballet

  i rHFffM2 X2“Het is hartstikke leuk om zeker in deze tijden toch met elkaar te zijn en gezellig te dansen! Wel op 1,5 m afstand. Superfijn, maar we zijn wel afhankelijk van het weer…..” aldus leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo. De leerlingen oefenen buiten voor een openluchtvoorstelling.

 • Muziek in de wijk

  muzieknotenfoilVanaf maandag 8 juni gaan vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Op maandag in Oosterheem, dinsdag in Meerzicht, woensdag in Seghwaert, donderdag in Palenstein en vrijdag in Rokkeveen.

 • Art-Labs in de wijk

  Art labs in de wijkDe Art-Labs van CKC & partners gaan de wijk in. Vanaf woensdag 3 juni kunnen alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zich lekker uitleven in de buitenlucht met gratis workshops theater, dans, techniek, beeldende kunst en muziek. De Art-Labs vind je in drie wijken: Oosterheem, Meerzicht en Seghwaert.

 • Steker Haviksveld is 52-jarige man

  politie uniform 7De man die is aangehouden na het steekincident aan het Haviksveld in Seghwaert is de 52-jarige partner van het slachtoffer. Om 22.30 uur op zaterdag 30 mei kwamen er verschillende meldingen binnen bij de politie over een incident. Niet veel later werd de man aangehouden.

 • Steekincident na ruzie in relationele sfeer

  politie auto sirene 1Hulpdiensten werden zaterdagavond 30 mei met spoed om assistentie gevraagd bij een steekincident aan het Havikveld in de wijk Seghwaert. Het slachtoffer van dit incident is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft één arrestatie verricht.

 • TV Seghwaert zorgt voor lekkere actie

  Foto Seghwaert SmaakVermaakSportclubs en restaurants zijn nog dicht, maar zitten niet stil. Eigenaar en chefkok Sander Beentjes van Smaak & Vermaak bereidde Tom Kha Kai soep, zijn persoonlijke favoriet, voor de leden van Tennisvereniging Seghwaert.

 • Maaltijdbezorgers botsen op elkaar

  hulpdienstTwee fietsende maaltijdbezorgers, zijn aan het begin van zondagavond met elkaar in botsing gekomen. De twee raakten elkaar op het fietspad van de Nimfkruidvaart. Het fietspad gelegen in de wijk Seghwaert heeft op dat punt een onoverzichtelijke bocht.

 • Politie waarschuwt voor Irish travellers

  97220632 2848279448732784 5452272166919733248 nDe politie waarschuwde deze week voor Irish travellers die actief zijn in de wijk Noordhove. Oplettende buurtbewoners zagen dat travellers (ongevraagd) bezig waren een oprit bij een woning te reinigen met een hogedrukreiniger, waarop deze weggestuurd werden.

 • Uitstraling boerenerf in nieuw woonproject

  leeuwenhoeveAan de Zegwaartseweg 96 gaat Van der Kooy Vastgoed het bijzondere woonproject ‘Leeuwenhoeve’ bouwen. Op het gehele terrein komt de oude uitstraling van het boerenerf terug, rondom de oude boerderij ‘Leeuwenhoeve’.

 • Seghwaert zet de bloemetjes buiten

  20200513 18903De wijk Seghwaert fleuriger én bijvriendelijker maken. Dat is het doel van de actie ‘Seghwaert zet de bloemetjes buiten’ waarbij bewoners van de wijk Seghwaert gratis een aantal bloeiende bijenplanten voor de voortuin of balkon kunnen krijgen.

 • De ‘Anderhalve Meter Moestuin’

  groen seghwaert moestuin in blikKinderen tussen de 9 en 12 jaar met groene vingers kunnen in Seghwaert mee doen aan de workshops van de Piëzo TalentenAcademie Seghwaert: ‘de Anderhalve Meter Moestuin’. De kinderen gaan aan de slag met hun eigen mini-groentekwekerij.

 • Inzet Politiehelikopter in Noordhove

  politieheli 1Op vrijdagochtend 24 april 2020 omstreeks 04:00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Ruseschans in Noordhove. Agenten van team Zoetermeer zijn direct richting de woning gereden en kregen hierbij ondersteuning van de hondenbrigade en de politieheli.

 • Boom op huis Vlasakker

  Boom vlasakker 2Tijdens een poging om een boom om te zagen aan de Vlasakker in Seghwaert ging het een beetje mis. De boom ging zo zijn eigen weg en kwam op het huis van de buren terecht. De brandweer moest met groot materieel de situatie redden.

 • ONC werkt thuis zo goed mogelijk door

  lied onc clausEr is nogal wat veranderd voor scholen en leerlingen in de coronacrisis. In plaats van elke dag naar school te gaan zitten de leerlingen nu thuis achter hun laptop en de leraren geven digitaal afstandsonderwijs. Het ONC werkt thuis zo goed mogelijk door in de crisis.

 • Een potje om lief en leed te delen

  liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

 • Kinderen TalentenAcademie thuis aan de slag

  thusiwerkpakket piezo talentenacademieAlle kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Seghwaert kregen vorige week een thuiswerkpakket. De kinderen gingen direct aan de slag met het in elkaar zetten van een vogelhuisje. Joshua deed zijn best het voerhuisje goed in elkaar te zetten en hing deze meteen op in de tuin.

 • Voedselbuurtbos plant bomen Oranje Fonds

  geuzegroen boompjes 1Het Oranje Fonds heeft Voedselbuurtbos Geuzegroen gesponsord met 225 fruitbomen en een workshop enten. Het gaat onder andere om oude rassen appel-, peren-, pruimen- en kersenboompjes die het voedselbuurtbos heeft besteld bij kwekerij Op Goede Grond te Rijsbergen.

-advertenties-

-goede doel-