Seghwaert Noordhove

 • Huttenbouwweek in de zomervakantie, er is nog plek

  IMG 2653 copyVoor de zevende keer organiseren YMCA Zoetermeer en buurtvereniging Seghwaert op Dreef de Huttenbouwbouwweek in Zoetermeer. Kinderen kunnen naar hartelust timmeren/ zagen en spelen.

 • Sing Along trekt volle zaal in Ichthuskerk

                  Afgelopen vrijdag vond een unieke Sing Along plaats met een mooie samenwerking tussen twee koren, Popkoor Just For Fun uit Zoetermeer en popkoor Rebound uit Leidschendam. Het concert trok een volle zaal in de Ichthuskerk Seghwaert.

 • Opnieuw brand in leegstaande boerderij

  brandweer logo op auto 1Aan de Rokkeveenseweg is vannacht opnieuw brand uitgebroken in de al eerder uitgebrande boerderij, de Nutriciahoeve. Omstreeks drie uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in de omgeving van de boerderij, maar bij aankomst bleek het gebouw zelf in brand te staan.

 • Straat in beeld: de Holpijpvaart

  Holpijpvaart 1U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Holpijpvaart in Seghwaert.

 • Cadeau van jarige Hof van Seghwaert aan de buurt

  Jeu de Boules foto 1De Hof van Seghwaert bestaat 10 jaar en dit wordt gevierd met een cadeau aan de buurt: een Jeu de Boulesbaan. Voor de aanleg is nog € 2000,00 nodig en om dat bedrag op te halen is deze week een crowdfunding gestart. Alle bewoners van Zoetermeer kunnen meehelpen om dit cadeau te realiseren.

 • Foto van de week

  jun24 Annie van Opijnen Zoetermeerse plas 1Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  p_nicolaas_noordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Voetbalmeiden Noorderlicht regiokampioen

  noorderlicht voetbalmeidenEen groep getalenteerde meisjes van groep 6 van basisschool Het Noorderlicht speelt vol enthousiasme voetbal. Op 10 april schitterden de voetbalmeiden op het Zoetermeerse voetbaltoernooi en sleepten ze de titel van Zoetermeers Kampioen binnen, maar ook regionaal laten ze van zich horen.

 • Voorjaarsconcert The Sprinter Singers

  The Sprinter Singers nieuwjaarsconcert 2024 gem Zmeer Redlinefotografie.nlNa twee succesvolle kerstconcerten en het optreden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoetermeer in het Stadstheater is het koor The Sprinter Singers op 25 mei weer te horen bij een concert. Ze treden dan op in de Ichthuskerk in Seghwaert.

 • Albert Heijn Seghwaert wordt compleet vernieuwd

  1920 teamalbertheijnseghwaertzoetermeer.eigenfotoAlbert Heijn Seghwaert in het gelijknamige winkelcentrum sluit op zondag 12 mei om 17:00 uur tijdelijk de deuren voor een ingrijpende verbouwing. De supermarkt, die al ruim veertig jaar aan de Petuniatuin 12 is gevestigd, wordt volledig vernieuwd en krijgt het allernieuwste concept.

 • Internationaal project op ONC Parkdreef

  project onc parkdreefOranje Nassau College Parkdreef organiseerde groot internationaal project voor middelbare scholieren uit 9 landen. Voor de meivakantie vond er op ONC Parkdreef een grootschalig internationaal project plaats met als thema "Future Europe: What About the Next Generation".

 • Kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert

  Boekfiets in de Hof van SeghwaertOp zondagmiddag 5 mei is er weer een kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert. Op deze nationale feestdag is het thema natuurlijk 'vrijheid'. De middag is voor kinderen van ca. 3 tot 8 jaar en start om 14.00 uur met de 'Boekfiets'.

 • Groot feest op basisschool Het Noorderlicht

  schoolkinderen basisschool Het Noorderlicht samen met juf Eline en haar vriend MarkAfgelopen woensdag hebben juf Eline van basisschool Het Noorderlicht en haar vriend Mark in het bijzijn van vrienden en familie heel hard gerepeteerd, zodat ze precies wisten hoe een huwelijksdag verloopt. Donderdag 25 april was het dan zover; de ceremonie op school.

 • Aanhouding wegens mishandeling en wapenbezit

  politie wapenbezitDe politie Zoetermeer heeft meerdere verdachten aangehouden op verdenking van mishandeling en wapenbezit. Op zondag 21 april vond er op de Akkerdreef in Seghwaert een mishandeling plaats waar mogelijk ook wapens bij betrokken zouden zijn. 

 • Weekend Foto

  wapr24 Piet_Nicolaas_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Straat in Beeld: Hippodamusruimte

  hippodamusruimteVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Hippodamusruimtein Noordhove.

   

 • Foto van de week

  apr24 Ellis_van_der_meulen_aldo_van_eckparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Muzikaal optreden in de Hof van Seghwaert

  Kees Vermeulen Muziek in de HofZondag 21 april wordt midden in de perenboomgaard Hof van Seghwaert de serie zomerse culturele optredens afgetrapt met een optreden van Kees Vermeulen. Kees treedt vaker op in Zoetermeer en is bekend om zijn mooie luisterliedjes in Nederlands en andere talen.

 • Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard

  Kinderspeelmiddag fotoOp zondagmiddag 7 april is er weer een kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert voor kinderen van ca. 3 tot 8 jaar. De eerste van het nieuwe seizoen. De lente komt er al aan, de perenbomen ontwaken en misschien staan ze op 7 april alweer heel mooi in bloei.

 • Wijk in Beeld: Noordhove

  noordhoveIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. Noordhove wijk is vernoemd naar boerderij Noordhove aan de Zegwaartseweg.

-advertenties-

-goede doel-