Seghwaert Noordhove

 • 20190107 3890Na de kerstvakantie begint voor de kleuters op basisschool Meester Verwers in Seghwaert een wel heel spannende week: hun klas is omgetoverd in een kasteel! Stagejuffen Robine en Samantha zijn hard bezig geweest om hun kasteelproject vorm te geven.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • autoschade calandstraatTijdens Oud en Nieuw zijn er in Oosterheem enkele verdachten aangehouden in verband met vernielingen aan auto's, maar ook in de aangrenzende wijk Noordhove melden bewoners schade. Voor bewoners aan de Calandstraat in Noordhove begon het nieuwjaar minder feestelijk.

 • Kerstmusical HofvijverLeerlingen, ouders en het personeel van basisschool De Hofvijver in Seghwaert vierden op 20 december hun Kerstfeest. Dat was dit jaar een bijzondere gebeurtenis, omdat de leerlingen van de bovenbouw en de leerkrachten, samen de musical 'De reis van je leven' hadden ingestudeerd.

 • Facebook banner Top 2000 Kerkdienst 2 1De Top2000kerkdienst in Zoetermeer staat dit jaar in het teken van KWF Kankerbestrijding. De hele maand december en tijdens de dienst wordt geld ingezameld voor dit belangrijke doel. De kerkdienst viert met deze actie het eerste lustrum.

 • IMG 8154De kinderen van de Spelevaert hadden donderdag 20 december een mooie kerstviering met kerstwensen, een mooi verhaal, veel geoefende kerstliedjes en de Adventskrans met vier brandende kaarsen. In de aula zagen zij het interactieve kerstverhaal, waarbij tevens in grootbeeld meegekeken kon worden.

 • koor noordeindeAfgelopen maandag heeft groep 8 van IKC Noordeinde gezongen in winkelcentrum Noordhove. Zij zongen speciaal voor het goede doel ‘Iedereen een maaltijd’. Er was veel belangstelling voor dit optreden en er werd dan ook een behoorlijk bedrag opgehaald.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • Winnaars Mijn stad mijn toekomstEen campus met vier hoge woontorens bij de Dutch Innovation Factory. Met dit idee hebben Senna, Zjina, Leanna, Laya, Samantha en Benthe van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef de wedstrijd Mijn stad, mijn toekomst gewonnen.

 • IMG 0149Sinterklaas werd woensdagochtend enthousiast onthaald op de Meester Verwersschool. Pieten Ballo en Calvo stonden samen met de kinderen op het grasveld naast de school te wachten op de Sint, die arriveerde per koets met paard.

 • ROYW9912Een kettingbotsing van zeven auto's op de Australiëweg heeft dinsdagavond 4 december voor een verkeersinfarct gezorgd in Zoetermeer. Rond 18.00 uur kwam het tussen de Aziëweg en het Maximaplein tot een botsing. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

 • vrachtwagen klem 3Een vrachtwagen kwam op de Parkdreef in Seghwaert muurvast te zitten onder het viaduct. De oplegger paste duidelijk niet onder het viaduct van de Randstadrail door en werd grotendeels 'open geritst' waarna  de wagen geen kant meer op kon.

 • IMG 9161Afgelopen zaterdag bracht Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan Winkelcentrum Noordhove. De Sint werd gebracht door de brandweer van Kazerne Oosterheem. Amerigo bleek in een oude pepernoot te hebben gestapt en had daarbij zijn hoef bezeerd.

 • IMG 7827Piet Coco heeft de Spelevaert bezocht tijdens de weekopening van de school aan de Irisvaart in Seghwaert. De kinderen zaten met z’n allen in de aula voor de weekopening en hadden net een film over Piet Coco gezien toen deze ook in levende lijve binnen kwam.

 • 20181116 PLUS VERHEUL 0006Speciaal voor ouderen die niet meer zo makkelijk boodschappen kunnen doen, starten PLUS Verheul en Actief Rijnwoude vanaf 27 november met de pilot ‘Samen boodschappen doen.’ Vrijwilligers helpen ouderen met boodschappen doen en bieden de mogelijkheid om hen op te halen en weer naar huis te brengen.

 • IMG 0035Wethouder Jakobien Groeneveld heeft zaterdag 3 november in de Hof van Seghwaert de aftrap verricht voor een bijzonder woningbouwproject in Seghwaert. In voormalige perenboomgaard begint binnenkort de bouw van bio-diverse woningen: egelhuisjes, vleermuispalen, vogelhuisjes en insectenwoningen.

 • labrador 2667328 960 720

  Het nieuwjaar geldt voor de meeste mensen als één van de leukste momenten van het jaar. Echter voor vele honden is het vaak het vreselijkste moment van het jaar, vanwege de harde knallen. Gelukkig kunnen bezorgde baasjes wat doen aan de vuurwerkangst van hun geliefde viervoeters.

 • 20161022 10 23 47 Braderie HandwerksoosZoals ieder jaar, organiseert de handwerksoos van UVV nu ook weer een bazaar, waarbij de werkstukken van de dames worden verkocht, en waar onder andere ook een Rad van Fortuin en een snuffelmarkt is.

 • 20181019 134121De muurschildering, gebaseerd op de stedenband tussen Nicaragua en Nederland, fleurt het hele schoolplein van Montessorischool Meester Verwers in Seghwaert op. De kinderen uit de bovenbouw hebben enthousiast meegeholpen met het ontwerpen en schilderen van de metershoge schildering.

 • DSC 0019Een kat raakte donderdagavond in problemen aan het Gorzenveld in Seghwaert. Het dier bleek hoog op een dak te zitten en kon er niet meer zelfstandig af komen. 

-advertenties-

-goede doel-