Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Mijn Wijk

20160112 75418De pagina Mijn Wijk wordt gevuld door vrijwillige reporters en fotografen uit de wijk zelf. Zij brengen voor u het kleine nieuws uit de wijk onder de aandacht en zorgen ervoor dat de agenda goed gevuld blijft met activiteiten.

Vindt u het leuk om mee te schrijven voor uw eigen wijk? Neem contact op met Zoetermeer actief via email info@zoetermeeractief.nl. Ervaring in het schrijven of fotograferen is niet nodig, wij zorgen voor workshops, begeleiding en eindredactie!

Meerzicht

 • IMG 1117Basisschool Stella Nova in Driemanspolder heeft eind vorig jaar meegedaan aan de Mister pencil actie waarmee ze geld ophaalden. Het grootste deel van de opbrengst doneert de school aan de Speelgoedbank in de vorm van speelgoed.

 • IMG 20180416 WA0019

  Een bezorger van Albert Heijn dacht met zijn bestelbus een kortere route te nemen en reed zich vast en het park achter het Hoevenbos in Meerzicht. Maandagavond  16 april rond  18.00 uur kwam de wagen vast te zitten in het park in het voetgangersgebied tussen het Hoevenbos en Jagersbos.

 • wateroverlastDe politie Zoetermeer maakt melding van een sinkhole die is ontstaan aan het Fivelingo in Meerzicht in de vroege ochtend van zaterdag 14 april. Het gat in de grond is ontstaan door een lekkage aan de waterleiding. Dunea moest hard aan het werk.

 • 20180308 152440Voedselgroep Zoetermeer 2.0 houdt op dinsdag 20 maart weer een inzameling actie bij AH in Meerzicht  De inzameling is gericht op de komende paasdagen, zodat ook mensen en gezinnen in de minima fijne paasdagen tegemoet kunnen zien.

 • 20180308 150708Dames boetiek La Bonita verraste op donderdag 8 maart tijdens Nationale Vrouwendag de klanten die niets vermoedend de winkel binnen kwamen gelopen. In winkelcentrum Meerzicht trakteerde  eigenaresse Mamta van  La Bonita haar klanten op lekkere hapjes en drinken.

 • 20180307 181648 copyWoensdagmiddag kwam een bestelbusje klem te zitten onder het tunneltje aan de Voorweg, deze tunnel loopt onder de Afrikaweg door. Het is niet de eerste keer dat een busje zich hier klem rijdt en volgens buurtbewoners zal het zeker ook niet de laatste keer zijn.

 • 20180303 103641 copy

  AH Meerzicht heeft Meve geholpen om op zoek te gaan naar nieuwe vrijwilligers voor de kledingbank. Iedere nieuwe vrijwilliger voor Meve die zich ter plekke in de Albert Heijn op zaterdag 3 maart aanmeldde kreeg een bosje tulpen cadeau.

 • 20180302 140600

  In de voorjaarsvakantie was er weer veel te beleven op speelboerderij het Buitenbeest, buiten was het guur en koud maar voor de echte genieters was er genoeg reden om lekker naar de kinderboerderij in Meerzicht te gaan. De kou heeft de kinderen en hun ouders niet weerhouden om erop uit te gaan, voor de kinderen was er weer genoeg te doen aan leuke activiteiten op de speelboerderij.

 • mz speelboerderij buitenbeest 19Ben jij een spelletjesfanaat? Geef je dan op voor de Game-Night, op vrijdagavond 2 maart, op speelboerderij Het Buitenbeest! Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn van harte welkom om het sportief tegen elkaar op te nemen met heel veel leuke spelletjes.

 • index.jpg1Directrice Ria Verheul heeft afscheid genomen van basisschool het Zwanenbos, zij gaat na bijna 40 jaar in het onderwijs genieten van een welverdiend pensioen. Ria heeft al haar hele loopbaan met kinderen gewerkt, ze begon ooit in de zorg en stapte later over naar het MLK onderwijs (moeilijk lerende kinderen).

 • mewe vrouwendagModellen voor de modeshow op 8 maart Internationale Vrouwendag kwamen zaterdag bij elkaar om de kleding van Kledingbank MEVE uit te zoeken en te passen. De vrouwen hadden gereageerd op de oproep in de krant om zich op te geven als model.

 • mz speelboerderij buitenbeest 14In de voorjaarsvakantie gaat Speelboerderij Het Buitenbeest ‘op groen’. Op de boerderij kun je elke dag meedoen aan een knutselprogramma, schaatsen op de indoorschaatsbaan en buitenspelen.

 • koolmees met pindaWil je de vogels de koude winter doorhelpen en zelf een leuke middag beleven? Op zondag 25 februari kun je tussen 14.00 en 16.00 uur onder begeleiding vetbollen maken en pindasnoeren rijgen. Natuurlijk mag je de vetbollen en pindasnoeren mee naar huis nemen.

 • 20180205 121312De Blokker, al jaren een vertrouwd beeld in winkelcentrum Meerzicht, gaat weg. Voor Blokker is het niet meer haalbaar om dit filiaal open te houden, grote aankopen worden steeds vaker online gedaan waardoor mensen alleen voor kleine aankopen naar de winkel gaan. De winkel is hierdoor niet meer winstgevend.

 • 20180209 111344 001 copy

  In het winkelcentrum van Meerzicht hangt zaterdag 10 februari de liefde in de lucht, is er live muziek en publiek maakt met een selfie kans op een dinerbon van 50 euro. Zo neemt winkelcentrum  Meerzicht alvast een voorproefje op de Valentijnsdag van aanstaande woensdag.

 • IMG 0249Tijdens de goed bezochte nieuwjaarsreceptie van Meve begon Raimond Pouw zijn speech. Meve heeft in bijna 5 jaar een mooie en grote groei door gemaakt, niet alleen in pand en kennis maar ook in een groeiend aantal deelnemers die financieel niet draagkrachtig genoeg zijn om rond te komen. Meve werkt o.a. samen met voedselgroep 2.0 en de dierenvoedselbank om mens en dier ook van eten te voorzien.

 • 20180117 121931De Albert Heijn in Meerzicht heeft de opbrengst van de emballagebus van december geschonken  aan Zoetermeer Actief, zij steunen hiermee de wijkpagina in Meerzicht. Supermarktmanager Leo van der Meer van Albert Heijn Meerzicht heeft hart voor de wijk en steunt graag lokale initiatieven in Meerzicht. Klanten van de supermarkt konden hun bonnetje met statiegeld van de lege flessen doneren in de emballagebus, die elke maand een ander goed doel steunt.

 • mevelogo

  Alle medewerker/vrijwilligers van MEVE gaan genieten van een wel verdiende kerstvakantie, vanaf 20 december is Kledingbank MEVE gesloten. Vanaf 8 januari gaat de kledingbank weer open.


 • 20171205 120434Na een ochtend met vele bezoekjes aan scholen in de wijk Meerzicht, was de verleiding voor de Sint en Pieten van de Oliebollenkraam niet te weerstaan.

 • abdullahDe politie Rotterdam laat weten dat de vermiste Abdullah Mazmahor gevonden is. De 15-jarige jongen liep op 1 december van huis zonder jas en zonder medicatie. Abdullah is in Schiedam teruggevonden. Volgens de politie maakt hij het naar omstandigheden goed.

-goede doel-