Meerzicht Driemanspolder

 • Yalp-geluidsboog geopend op Nationale Buitenspeeldag

  yalp boog2Op Nationale Buitenspeeldag, woensdag 12 juni, opende wethouder Marijke van der Meer de nieuwe, interactieve Yalp-geluidsboog op speelboerderij Het Buitenbeest. De Yalp is een imposante boog die boven het speelveld zweeft en geluid produceert bij beweging.

 • Grote opkomst bij open avond schooltuintjes

  IMG 6799Afgelopen woensdag was weer de jaarlijkse open avond op de schooltuinen bij Het Buitenbeest in Meerzicht. Het weer was tot tegenstelling van voorgaande dagen droog en zonnig en de opkomst was groot.

 • Straat in beeld: Van Leeuwenhoeklaan

  van Leeuwenhoeklaan 2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Van Leeuwenhoeklaan in de wijk Driemanspolder.

 • Mogelijk meer woningen in Entree

  EntreeDe woningen in de Entree worden minder groot, maar zo kunnen er wel méér woningen gebouwd worden, zo stelt het college voor. Het college stelt voor 6250 tot 7250 woningen te realiseren. In eerdere plannen was de afspraak 4500 tot 5700 woningen.

 • Gebouw van de maand: Vaarwel Meerhorst, welkom Terra Nova

  Terra Nova Meerhorst met op de voorgrond de VoorwegZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: Vaarwel Meerhorst, welkom Terra Nova.

 • Bakwedstrijd Buitenbeest groot succes

   IMG 6681Het Buitenbeest heeft de meivakantie op een smakelijke manier afgesloten met een goed georganiseerde bakwedstrijd. Negen teams, bestaande uit ongeveer 10 kinderen en begeleiders, gingen de uitdaging aan om de mooiste en lekkerste appeltaartjes te bakken.

 • Win een sportshirt met Rondje Gezond

  20240513 rondje gezondBewegen en ontmoeten in de buitenlucht? Doe mee met Rondje Gezond, de beweegroute in de wijken Driemanspolder, Meerzicht en Entree. Als je tijdens het Rondje Gezond een foto maakt, maak je kans op een sportshirt van Entree.

 • Steengoede Creaties in Winkelcentrum Meerzicht

  moederdag mzAfgelopen zondag zijn vele moeders in de watten gelegd, maar de kinderen die zaterdag in winkelcentrum Meerzicht vertoefden, hadden een speciale missie: het maken van steengoede cadeautjes. En daar hebben heel wat kinderen enthousiast aan meegedaan.

 • 15,7 miljoen voor verduurzamen flats Meerzicht

  mz laveibosDe gemeente Zoetermeer ontvangt een bedrag van €15.753.170 vanuit het Volkshuisvestingsfonds van de Rijksoverheid. Dit helpt Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in de Bossenbuurt bij het verduurzamen van hun woningen. Een deel van de subsidie gaat naar de verbetering van de openbare ruimte in de Bossenbuurt.

 • Weekend Foto

  Cok_van_Aalst_v_leeuwenhoeklnFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  apr24 Jeroen_Stahlecker_MandalabrugFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  wapr24 Rianne_Veeninga_voorwegFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Beestenboel en bakken op Het Buitenbeest

  IMG 3274 In de meivakantie is er op Speelboerderij het Buitenbeest weer van alles te doen en te beleven. Zo kun je springen op het luchtkussen, knutselen, buitenspelen, film kijken, knuffelen met de dieren en sporten.  Elke dag staat een ander dier centraal op de boerderij, zoals een paard, kip, muis en schaap.

 • Bloemen laten hun stem horen in Natuurtuin

  Slanke sleutelbloemOp 28 april bent u van harte welkom in de Natuurtuin om mee te wandelen met één van de gidsen. Er is veel te zien, zeker nu het bloeiseizoen weer volop op gang is gekomen. De slanke sleutelbloem geeft kleur aan bermen en bosranden en langs de waterkant bloeien prachtige dotterbloemen uitbundig geel.

 • Pril geluk bij Speelboerderij het Buitenbeest

  IMG 6572 Na een periode van gezonde spanning en geduld, is het eindelijk zover bij Speelboerderij het Buitenbeest: de dartelende geitjes zijn geboren en zorgen naast een vrolijke noot ook voor een ware geboortegolf op de boerderij.

 • Albert Heijn Meerzicht verbindt de wijk

  Afbeelding van WhatsApp op 2024 04 21 om 10.34.56 e4eca3db Albert Heijn Meerzicht zet zich in voor meer verbinding in de wijk door middel van verschillende initiatieven. Kinderen van basisschool KC de Toverberg konden hun kleurplaat inleveren in de winkel, waarbij ze een leuke attentie ontvingen. Alle kleurplaten hangen nu als slingers in de winkel.

 • Versiering voor Suikerfeest in Meerzicht

  Suikerfeest MZ1Voor moslims zit de vastenmaand ramadan erop. Zij vieren het Suikerfeest, of Eid-al-Fitr, met lekkernijen, cadeaus en bezoekjes aan familie en vrienden. Winkelcentrum Meerzicht hing versiering op om het einde van de ramadan te vieren met alle bezoekers.

 • Straat in beeld – Speulderbos

  20141012 29931U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht en gingen wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Speulderbos in Meerzicht.

 • Foto van de week

  apr24 Cok_van_Aalst_Leiwater_meerzichtFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Buitenbeest viert Pasen met kinderen

  IMG 6503Op beide Paasdagen opende Kinderboerderij Het Buitenbeest haar deuren voor een dag vol plezier en vertier voor jonge bezoekers. Zowel binnen als buiten waren er tal van leuke (oud-Hollandse) activiteiten te beleven, in een feestelijke en gezellige sfeer.

-goede doel-