Meerzicht Driemanspolder

 • Open Huis ONC Parkdreef 2Bijna 2200 bezoekers kwamen zaterdag 25 januari naar het Open Huis van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef. ONC Clauslaan mocht vorige week al heel veel toekomstige brugklassers met hun ouders verwelkomen. Ook kinderen uit groep 7 kwamen zich vast oriënteren.

 • FotobridgeDe succesvolle jaarlijkse bridgedrive van Soroptimist International Club Zoetermeer heeft dit jaar als goede doel het internationale project ‘Kafountine’. De bridgedrive wordt gehouden op zondag 9 februari in 2B-Home Event Centre.

 • buurtwerk kernopvang ikros nieuwjaars receptie 2020 009Tijdens de nieuwjaarsreceptie van buurtwerk Alexander Zoetermeer, Kern kinderopvang Zoetermeer en speelgoedbank IKROS sprak wethouder Jakobien Groeneveld haar waardering uit over de goede samenwerking tussen de drie partijen die in het pand aan het Kerkenbos 16 gehuisvest zijn.

 • opname hvnl sbs6 bij ikros 002Speelgoedbank IKROS Zoetermeer verloor bij de grote brand bij opslagbedrijf Shurgard vrijwel de gehele speelgoedvoorraad. Alle dozen met het verzamelde speelgoed voor kinderen tussen de 0 en 13 jaar met een Zoetermeerpas gingen in vlammen op. Vanuit Rijswijk schoten mensen te hulp om IKROS te helpen.

 • bySannevandenEndeFotografie 15De 2B-Married Bruidsbeurs is na meerdere succesvolle edities echt een begrip geworden in de trouwbeurzenwereld hier in de omgeving. Een nieuwe editie staat zondag 19 januari van 11.00 – 16.00 uur op de agenda. Verschillende bedrijven geven de bezoekers inspiratie om hun droombruiloft te realiseren.

 • kaart voedselbuurtbos 2Stichting Voedselbuurtbos schrijft een wedstrijd uit voor het bedenken van de naam voor het voedselbuurtbos dat zal grenzen aan de Zoetermeerse wijken Meerzicht en Buytenweg en de Haagse wijk Leidschenveen.

 • mz haagsebosBij de flat Haagsebos in Meerzicht hebben zaterdagavond 3 personenauto’s in brand gestaan. Een geparkeerde auto stond in brand, het hevige vuur zorgde ervoor dat de twee ernaast geparkeerde auto’s ook in vlammen op gingen.

 • van Leeuwenhoeklaan 1Vrijdagmorgen 3 januari rond 4.05 uur is een overleden persoon aangetroffen onder een flatgebouw aan de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer. Dit meldt nieuwssite nieuwsopbeeld.nl. De persoon werd aangetroffen onder aan de flat.

 • westpuntNet na de renovatie van 't Westpunt, het bezoekerscentrum in het Westerpark, is het gebouw op de laatste dag van 2019 tot de grond toe afgebrand. In de ochtend van 31 december probeerde de brandweer tevergeefs het houten huisje te redden.

 • Eddie CFascinating Jazz toost op 5 januari op het nieuwe jaar met een glas bubbels en een jazzy optreden van het Eddie Conard (USA) Quartet. Eddie behoort tot een van de beste percussionisten en is vocaal ook heel sterk.

 • avonturaSpeelmeer on tour luidt het nieuwe jaar in bij indoor speelparadijs Avontura. Bij Avontura kun je heerlijk klimmen, klauteren, glijden en springen in een avontuurlijke ruimte verdeeld over vier etages. Er zijn springkussens, ballenbakken en klim- en klautermogelijkheden.

 • mz buitenbeest zijkantOm 2020 feestelijk in te luiden organiseert speelboerderij Het Buitenbeest op vrijdagavond 3 januari een nieuwjaarsdiner voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. De kinderen gaan in groepjes gezellig gourmetten.

 • winterfeest 2018 speelboerderij buitenbeest 018In het activiteitencentrum van speelboerderij Het Buitenbeest kunnen kinderen elke dag knutselen, film kijken en meedoen aan leuke activiteiten. Binnen is het lekker warm, maar buiten kun je schaatsen en lekker winters sporten.

 • handhaving 4Vijf auto's zijn betrokken geraakt in een kop-staart botsing op de Afrikaweg op vrijdagochtend 20 december. Eén van de betrokken wagens was van de Zoetermeerse Handhaving. De Afrikaweg is richting de A12 een tijd afgesloten geweest. De ambulance heeft één persoon naar het ziekenhuis overgebracht.

 • IMG 0777De politie arresteerde woensdagavond 18 december een man in een flat aan het Belvédèrebos in Meerzicht. De arrestatie werd verricht door meerdere eenheden en veel agenten, maar verliep rustig.

 • AH poster VriendenNatuurtuinZmeerBij Albert Heijn in Winkelcentrum Meerzicht kunt u met uw statiegeld bonnetje goede doelen steunen in de wijk Meerzicht. Deze keer komt het statiegeld ten goede aan projecten in het Westerpark, zoals vernieuwing en renovatie bij het Westpunt en de Natuurtuin.

 • ELuPKTgWoAE7U4GNegen mensen, waaronder een agent, zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht na een brand in een flat aan de Dunantstraat in Driemanspolder. De brand ontstond zaterdagochtend 14 december rond 4.30 uur in de keuken van een galerijwoning op de 4e etage.

 • WhatsApp Image 2019 12 13 at 11.49.43 cWinkelcentrum Meerzicht heeft een feestelijke kerstsfeer met bij behorende markt, houten kraampjes en leuke activiteiten. Op vrijdag 13 december zijn de kerstkraampjes van 10 tot 17.00u open en op zaterdag 14 december van 10.00 tot 16.00u.

 • belvederebosVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Belvederebos. 

 • 20191205 14356Sinterklaas heeft op zijn verjaardag, donderdag 5 december, weer heel veel scholen in Zoetermeer bezocht. Vaak werd de Sint hierbij geholpen door zijn trouwe Pieten. Sinterklaas kwam aan per auto, klusbus, tractor of gewoon lopend.

-goede doel-

-Actie(F)tas-