Meerzicht Driemanspolder

 • mz speelboerderij buitenbeest 15Speelboerderij Het Buitenbeest is in de zomervakantie één groot fiesta met elke dag activiteiten. Vanaf maandag 22 juli starten de vakantieactiviteiten en is er elke dag wat leuks te doen op de boerderij in Meerzicht.

 • dierenlotOm het jaar organiseert IKC De Piramide in Meerzicht een sponsorloop. Een deel van de opbrengst van deze sponsorloop wordt aan een goed doel geschonken, dit jaar heeft de leerlingenraad hiervoor stichting Dierenlot uitgekozen.

 • IMG 4687

  Het personeel van deAlbert Heijn in Meerzicht kreeg alvast een voorproefje op de verbouwing van hun winkel. In een grote vrachtwagen op het parkeerterrein kregen kleine groepjes personeel een rondleiding. De tour was voorzien van beeld & geluidfragmenten maar ook mini opstellingen die een afdeling goed konden weergeven zoals het er uit komt te zien.

 • Albert Heijn Meerzicht“We zitten nu midden in de voorbereidingen voor een grote verbouwing. Klanten merken daar niets van. Het gebeurt immers allemaal achter de schermen”, vertelt supermarktmanager Leo van der Meer van Albert Heijn Meerzicht. Medewerkers worden opgeleid tot ‘masters in vers’.

 • baby 225x300De Stichting Egelopvang Zoetermeer zet zich al 25 jaar in voor egels die door ziekte of verwonding tijdelijk niet zelfstandig in de vrije natuur kunnen overleven. Op 23 juni wordt dit jubileum van 13.00 tot 16.00 uur gevierd met uiteenlopen activiteiten op kinderboerderij het Buitenbeest.

 • mz fonteinbosDe verbouwing van de flat Fonteinbos in Meerzicht start volgens woningcorporatie Vestia na de zomer. De benodigde 70% van de bewoners zijn akkoord. Ondertussen maken veel bewoners zich zorgen over de naderende verbouwing.

 • IMG 0632De eigenaar van een Mitsubishi stapte zijn auto in en zette zijn motor aan. Direct sloegen de vlammen uit de motorkap en grepen direct om zich heen. Dit overkwam een man aan het Vreebos in Meerzicht op woensdagochtend 12 juni.

 • 20190607 103230Wil je eigenlijk wel meer gaan bewegen, maar weet je niet zo goed waar dat eigenlijk bij jou in de buurt kan? Op de informatie middag over bewegen in Meerzicht krijg je heel veel informatie over mogelijkheden om lekker te bewegen in je eigen buurt.

 • agente werkt achter computerOp internet is een filmpje gepost van een mishandeling van een jongen op de Boerhaavelaan op 1 juni. De politie zoekt de betrokkenen die tussenbeide probeerden te komen en ook klappen moesten incasseren. Ook de maker van het filmpje wil de politie graag spreken.

 • IMG 4666

  Tijdens de jaarlijkse open avond bij de schooltuintjes waar schoolkinderen vol trots hun schooltuintje aan hun ouders kunnen laten zien en kunnen deelnemen aan activiteiten werd  het Bijenhotel onthuld door Tilly Kester, van team Groen Spelen Leren, gemeente Zoetermeer.

 • filmsterren interieur unieDe Dag van de Architectuur Zoetermeer vindt dit jaar plaats in en om het opvallend geel / groene gebouw van business center de Unie in Meerzicht. Dit typische jaren ’80 gebouw heeft bijnamen als de Mammoet en de Hulk. Het is groter, maar ook sfeervoller dan het op het eerste oog lijkt.

 • speelgoedbank donatie stella nova 2019 009Een delegatie van het integraal kind centrum Stella Nova bezocht woensdagmiddag 29 mei de speelgoedbank. De delegatie bestond uit 2 leerkrachten, 7 leerlingen en een aantal moeders van de ouderraad. Ze kwamen niet met lege handen.

 • foto Eibert en Margreeth3Vanaf juni 2019 is Zoetermeer een huisartsenpraktijk rijker. Huisartsen Margreeth Worp-van den Berg en Eibert Buitenhuis starten dan Aviva huisartsen in de wijk Meerzicht. In de praktijkruimte aan de Herenwaard 185 zijn nieuwe patiënten welkom.

 • IMG 4231Hou ’t Schoon De Afvalrace is een spelshow van RTL Telekids, waar kinderen steeds rondes verder kunnen komen om uiteindelijk te strijden over de zwerfvuilstormbaan. Bij Speelboerderij ’t Buitenbeest in Meerzicht werd een aflevering opgenomen, die in september zal worden uitgezonden.

 • orange babiesChef Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt raakte de afgelopen jaren zeer betrokken bij het werk van Stichting Orange Babies. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Afrika met hiv, of die kans lopen met hiv besmet te worden tijdens de geboorte.

 • verhuizing ambachtenwerkplaatsDe Ambachtenwerkplaats van Piëzo is verhuisd van de Vrouwenhuiswaard in Meerzicht naar Teldersrode 25 in Winkelcentrum Buytenwegh. Met de hulp van vele vrijwilligers werd alles op de oude locatie ingepakt en de nieuwe ruimtes aan de Teldersrode opgeknapt.

 • willem de zwijgerlaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Willem de Zwijgerlaan tussen Dorp en Driemanspolder.

   

 • IMG 4932Groei & Bloei hield afgelopen zaterdag weer een gratis plantenruilbeurs voor haar leden op locatie Het Buitenbeest. Met stralend weer kwamen er veel mensen naar de boerderij om te genieten van de boerderijdieren en ook plantjes uit te zoeken en te ruilen

 • WhatsApp Image 2019 05 11 at 16.02.35Veel kinderen hebben zich bij de Jumbo afgelopen zaterdag in Meerzicht naar hartenlust uitgeleefd om de mooiste cupcake te versieren voor hun aller liefste moeder. Maar liefst 88 kinderen maakten een mooi versierde cupcake om moeder te verrassen op moederdag.

 • Whatsappoef2De politie Zoetermeer heeft op zaterdag 11 mei een grote oefening gehouden in elke wijk. Als oefening werd een oudere verwarde man vermist, waarbij Whatsapp groepen, beveiligers en de WAS actief hielpen zoeken. Samen met de meldkamer werd de verwarde man teruggevonden.

-goede doel-