Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Mijn Wijk

20160112 75418De pagina Mijn Wijk wordt gevuld door vrijwillige reporters en fotografen uit de wijk zelf. Zij brengen voor u het kleine nieuws uit de wijk onder de aandacht en zorgen ervoor dat de agenda goed gevuld blijft met activiteiten.

Vindt u het leuk om mee te schrijven voor uw eigen wijk? Neem contact op met Zoetermeer actief via email info@zoetermeeractief.nl. Ervaring in het schrijven of fotograferen is niet nodig, wij zorgen voor workshops, begeleiding en eindredactie!

Meerzicht

 • Blokker weg in winkelcentrum Meerzicht

  20180205 121312De Blokker, al jaren een vertrouwd beeld in winkelcentrum Meerzicht, gaat weg. Voor Blokker is het niet meer haalbaar om dit filiaal open te houden, grote aankopen worden steeds vaker online gedaan waardoor mensen alleen voor kleine aankopen naar de winkel gaan. De winkel is hierdoor niet meer winstgevend.

 • Liefde in de lucht in Meerzicht

  20180209 111344 001 copy

  In het winkelcentrum van Meerzicht hangt zaterdag 10 februari de liefde in de lucht, is er live muziek en publiek maakt met een selfie kans op een dinerbon van 50 euro. Zo neemt winkelcentrum  Meerzicht alvast een voorproefje op de Valentijnsdag van aanstaande woensdag.

 • Grote opkomst nieuwjaarsreceptie Meve

  IMG 0249Tijdens de goed bezochte nieuwjaarsreceptie van Meve begon Raimond Pouw zijn speech. Meve heeft in bijna 5 jaar een mooie en grote groei door gemaakt, niet alleen in pand en kennis maar ook in een groeiend aantal deelnemers die financieel niet draagkrachtig genoeg zijn om rond te komen. Meve werkt o.a. samen met voedselgroep 2.0 en de dierenvoedselbank om mens en dier ook van eten te voorzien.

 • Steun AH Meerzicht voor wijkpagina

  20180117 121931De Albert Heijn in Meerzicht heeft de opbrengst van de emballagebus van december geschonken  aan Zoetermeer Actief, zij steunen hiermee de wijkpagina in Meerzicht. Supermarktmanager Leo van der Meer van Albert Heijn Meerzicht heeft hart voor de wijk en steunt graag lokale initiatieven in Meerzicht. Klanten van de supermarkt konden hun bonnetje met statiegeld van de lege flessen doneren in de emballagebus, die elke maand een ander goed doel steunt.

 • Kerstvakantie bij Meve

  mevelogo

  Alle medewerker/vrijwilligers van MEVE gaan genieten van een wel verdiende kerstvakantie, vanaf 20 december is Kledingbank MEVE gesloten. Vanaf 8 januari gaat de kledingbank weer open.


 • Sint en Pieten niet bestand tegen de verleiding van Oliebollen

  20171205 120434Na een ochtend met vele bezoekjes aan scholen in de wijk Meerzicht, was de verleiding voor de Sint en Pieten van de Oliebollenkraam niet te weerstaan.

 • Abdullah gevonden in tuinhuiscomplex

  abdullahDe politie Rotterdam laat weten dat de vermiste Abdullah Mazmahor gevonden is. De 15-jarige jongen liep op 1 december van huis zonder jas en zonder medicatie. Abdullah is in Schiedam teruggevonden. Volgens de politie maakt hij het naar omstandigheden goed.

 • Laatste bezoekjes Sint aan winkelcentra

  Sint Meerzicht 3Sinterklaas legde afgelopen weekend de laatste bezoekjes af aan de winkelcentra in Zoetermeer. Was hij eerder al op bezoek in het Stadshart, Buytenwegh, Oosterheem en Noordhove, afgelopen zaterdag bezocht Sint met zijn Pieten de Dorpsstraat en Winkelcentrum Meerzicht.

 • Zoetermeerse opgelicht met valse 50-jes

  valsgeld1Twee mannen kwamen aan een woning in Meerzicht om iets te kopen dat op een verkoopsite was gezet door de bewoonster. Zij betaalde met vier briefjes en vertrokken. Toen zij het geld wat beter bekeek, bleek het geld vals te zijn. De vrouw is bang om aangifte te doen, maar wil wel waarschuwen voor deze valsmunters.

 • Dubbel feest bij Flora Project in Meerzicht

  20171130 132115

  Flora Project viert vrijdag 1 december groot feest in winkelcentrum Meerzicht. Eigenaar Theo Bruins en zijn vrouw Wanda hebben een goede reden voor een feestje: Flora project bestaat 20 jaar in het winkelcentrum in Meerzicht en daarnaast zit hij 45 jaar in het bloemen vak.

 • Inzamelactie Voedselgroep 2.0

  20171129 160009Voedsel groep 2.0 heeft woensdag de hele dag een inzamelactie gehouden bij de Jumbo in winkelcentrum Meerzicht. De vrijwilligers van de voedselgroep haalden producten op om vele gezinnen die moeite hebben om in deze tijd rond te komen te helpen met een gevulde boodschappentas.

 • Sint knutselmiddag bij Jumbo Meerzicht

  20171129 155602Woensdag 29 november werd het Jumbo personeel in winkelcentrum Meerzicht versterkt met 2 Zwarte Pieten. Op  deze gezellige middag konden kinderen van 14 tot 17 uur naar hartenlust kruidnootjes bakken, knutselen en kleurplaten versieren.

 • Sint zoekt naar Amaliaschool

  Sinterklaas had wat moeite om de Prinses Amaliaschool te vinden om de schoentjes van de kinderen te vullen. De school is afgelopen jaar verhuisd en het adres was niet meer leesbaar in het grote boek van Sinterklaas. Gelukkig bracht een bezoekje aan Jerremey Schutte, de directeur van de school een oplossing!

 • Sinterklaas komt naar Meerzicht en Dorp

  IMG 5303

  Sinterklaas heeft de afgelopen weken al vele winkelcentra in Zoetermeer bezocht, maar voor wie de Goedheiligman nog niet gezien heeft: komende zaterdag zal hij op bezoek komen in de Dorpsstraat én in Winkelcentrum Meerzicht!

 • Kerstgrot Meve terug van weg geweest

  20171121 153651Wegens groot succes vorig jaar heeft Meve dit jaar opnieuw een kerstgrot waar u voor weinig geld kerst spulletjes kunt uitzoeken. U krijgt maar liefst 4 kerstballen voor één euro of bijzondere ballen voor één euro per stuk, ook kunt u een compleet gedecoreerde boom aanschaffen deze zijn er al vanaf 20 euro.

 • Hennepkwekerij Jagersbos opgerold

  wiet 1Op de negende etage van het Jagersbos in Meerzicht heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. Bij de ontmanteling van de kwekerij was de stank zo groot dat bewoners er misselijk van werden. De lucht was zelfs te ruiken in de flat aan de overkant.

 • Steun het wijknieuws en doneer een fles

  20170103 96630De opbrengst van de emballagebus van de Albert Heijn Meerzicht zal deze maand geschonken worden aan het wijknieuws van Zoetermeer Actief. AH manager Leo van der Meer heeft hart voor de wijk en steunt verschillende initiatieven. Met het geld zullen vrijwilligers opgeleid worden om het wijknieuws te verslaan.

 • Agressieve man bedreigt in Meerzicht

  politiebus 2Een verwarde man heeft in Meerzicht meerdere voorbijgangers agressief benaderd. De politie is met meerdere eenheden naar Meerzicht gekomen om de man mee te nemen naar het bureau. Daar werd de man onwel en is de ambulance en een traumahelikopter opgeroepen.

 • Kinderboerderij veranderde in spookboerderij

   IMG 20171021 WA0012Speelboerderij het Buitenbeest veranderde op vrijdag 20 oktober om in een ware spookboerderij waar jong en oud kon griezelen en gruwelen tijdens het Halloweenfeest. Meer dan 850 bezoekers brachten een bezoek aan dit festijn dat in Zoetermeer al een jaarlijks bekende attractie is geworden.

   

 • Ja-woord in Winkelcentrum Meerzicht

  koetsMEVEKledingbank MEVE organiseerde midden in Winkelcentrum Meerzicht een grootse bruiloft, compleet met ambtenaar, maar liefst 31 bruidsmeisjes en, natuurlijk, prachtige trouwjurken. De bruiloft was in scene gezet door Raimond Pouw, die voor de kledingbank 120 trouwjurken uit een faillissement kreeg.

-goede doel-