20190314 6205Jeu de Boulesclub Zoetermeer maakt zich met 170 leden klaar voor het grote feest van de opening van hun nieuwe Boulodrome. Het nieuwe clubhuis, met overdekte binnenbanen, wordt zaterdag geopend door burgemeester Aptroot.

ijshockey derbyTwee ijshockeyteams die beiden het Zoetermeerse SilverDome als thuisbasis hebben, spelen zaterdag 16 maart een sensationele wedstrijd. In het Silverdome speelt deze avond het team van ‘the Outlaws’ tegen de ‘rechtstreekse concurrent’ ‘Untamed Panters’.

IMG 3840Zondag 10 maart jl. vonden in Hasselt/België het 7e Open Belgisch Kampioenschap Para-karate 2019 en in Amsterdam de Benelux Open 2019 plaats. Budoschool Kai Sei was op beide toernooien actief. Op beide toernooien werden diverse prijzen gewonnen door de deelnemers.

taverzoDe Belg Yannick Vostes, zal vanaf volgend seizoen zijn opwachting maken bij het team van deBoer Taverzo in de eredivisie. Ook de 13 jarige Gabrielius Camara, op dit moment nog uitkomend in het tweede team van deBoer Taverzo wordt een vaste waarde voor het eerste team.

shortcurling 1e plaatsDit weekend werd op de curlingbaan in het Silverdome en 1e Zoetermeer Shortcurling open toernooi gespeeld. 20 teams deden mee aan dit toernooi dat tevens een fundraising activiteit was voor de stichting ‘Spieren voor Spieren’.

IMG 0747IKC Klimboom won maandag 25 februari de schoolprijs van het schoolsporttoernooi Tafeltennis voor basisscholieren en mag de wisselbeker een jaar lang bij zich houden. Er deden maar liefst 80 kinderen mee verdeeld over vier categorieën.

 Y4A47163Het jonge Zoetermeerse tennistalent Kyvan Rietkerk speelde dit weekend op een internationaal tennistoernooi in eigen stad maar liefst 2 finales. De InTime Tennis Direct Junior Open 2019 werd georganiseerd op de Proflex banen (trage hardcourt) in Dekker Sport Zoetermeer.

20190224 18044926 karateka van Budoschool Kai Sei namen afgelopen zondag deel aan de Open Friese Kampioenschappen te Drachten. Het toernooi is uniek omdat alle poules worden gedraaid met het Round-Robin systeem. Alle deelnemers in een poule komen tegen elkaar uit en draaien daardoor minimaal drie wedstrijden. In de poules met een groot deelnemersveld, werden er nog kruisfinales gedraaid.

Frame VoetbalRené van Oeffel krijgt als Sportondersteuner regelmatig een vraag over waar kinderen met een beperking kunnen sporten. Waar kun je bijvoorbeeld voetballen als je niet goed kunt lopen of rennen? René ging op zoek naar het antwoord en kwam uit bij Frame Voetbal of Voetbal+ en DSO.

 

-advertenties-

-goede doel-