Iris en Ivo NKDe KNLTB organiseerde vorige week de Nationale Padel kampioenschappen voor Veteranen in het Brabantse Ulvenhout. Padel wordt in Zoetermeer beoefend bij tennisvereniging met ook een aantal fanatieke beoefenaars.

E hockey compleet 2018 3Doing, vereniging voor aangepast en geïntegreerd sporten in Zoetermeer, organiseert zaterdag 18 mei in sporthal De Veur een competitiedag voor hockeyspelers die gebruik maken van een elektrische rolstoel. In totaal zullen op deze dag zo’n 60-70 hockeyers in actie komen.

ND foto kampioenTijdens het Nederlands Jeugd Kampioenschappen behaalden diverse spelers van Taverzo brons, zilver en goud. Goudhaantje was Nyncke de Knegt die met een tweede plaats in het dubbel en de eerste plaats in de Singles, categorie Welpen, goed was voor zilver én goud.

20190511 8584Een verraste Freek van der Wart kreeg zaterdagavond in zijn club waar hij lang geleden startte met schaatsen de sportpenning van de gemeente Zoetermeer uitgereikt. Freek is nog vaak te vinden bij IJsvereniging Zoetermeer (YVZ), waar hij aankomende talenten workshops geeft.

wvz masters wereldrecord bloemenTijdens de ONMK (Open Nederlandse Masters Kampioenschappen) lang bad 2019 dat van donderdag 2 mei t/m zondag 5 mei in zwembad Amerena te Amersfoort werd georganiseerd heeft een viertal WVZ dames masters zwemmers een wereldrecord gezwommen op de 4x100 meter vrije slag in de categorie dames 100+ .

Foto Brussels Open 1 mei 2019 SchoonspringenDe schoonspringers van WVZ deden dit weekend in Brussel mee aan het Brussels Open Schoonspringen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Royal Brussels Poseidon (R.B.P) en was een wedstrijd voor verschillende klasses op zowel de 1- als de 3-meter plank.

Foto PB wk 18De online inschrijving voor de 17e Geuzenloop Zoetermeer op 29 september 2019 is gestart. Geusjes en Geuzen kunnen zich weer inschrijven voor afstanden vanaf een halve mijl tot een halve marathon. Vooral de Geusjesloop is zeer populair onder de jeugd.

Scheidsen 4De Zoetermeerse hockeyclub MHCZ heeft voor haar vaste kern van fluiters een unieke sponsorkleding overeenkomst gesloten met McDonald’s Zoetermeer. Het gebeurt niet vaak dat een bedrijf kiest voor sponsoring van een groep vrijwilligers binnen een sportvereniging.

rcc clubZondag 28 april 2019 komt de ICC cup (Inter Club Cup) langs bij RC Club Zoetermeer. De ICC is het enige landelijke kampioenschap voor 1:10 elektrische modelauto’s. Op deze dag racen de modelauto’s over het hagelnieuwe circuit van RC Club Zoetermeer.

IMG 5681De selectie van jongens onder 14 van FC Zoetermeer hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld binnen te halen en via crowdfunding deel te nemen aan de prestigieuze Blackpool Cup aan de Westkust van Engeland. Hun droom kwam uit en afgelopen weekend reisden de jongens naar Blackpool.

-advertenties-

-goede doel-