Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Mijn Wijk

20160112 75418De pagina Mijn Wijk wordt gevuld door vrijwillige reporters en fotografen uit de wijk zelf. Zij brengen voor u het kleine nieuws uit de wijk onder de aandacht en zorgen ervoor dat de agenda goed gevuld blijft met activiteiten.

Vindt u het leuk om mee te schrijven voor uw eigen wijk? Neem contact op met Zoetermeer actief via email info@zoetermeeractief.nl. Ervaring in het schrijven of fotograferen is niet nodig, wij zorgen voor workshops, begeleiding en eindredactie!

Buytenwegh

 • burgernet 2Burgernet laat weten dat sinds woensdag 18 april, de 15 jarige Selam vermist is. Zij is rond 15.00 uur vermist in de omgeving van de Smetanarode in Buytewegh. Heb je informatie over dit meisje, bel dan direct met de politie.

 • 20150222 Ronald Hertog NK indoorParalympiër Ronald Hertog brengt dinsdag 17 april een bezoek aan openbare basisschool De Watersnip. Hij zal hier in alle klassen iets vertellen over zijn successen op de Paralympische Zomerspelen in Peking, Londen en Rio.

 • Foto Nationale Buitenlesdag 2018OBS De Watersnip stuurde dinsdag 10 april alle kinderen naar buiten… voor de de Nationale Buitenlesdag! Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!

 • 20180411 125113Bewonersvereniging Albertshove heeft tijdens het grote Buurtfeest van IKC Klimboom een Sierappel aangeboden aan de wijk. De Bewonersvereniging is er trots op dat deze boom mogelijk is gemaakt door 34 betrokken bewoners, die allemaal hebben bijgedragen aan het planten van de boom.

 • 20180405 124741In de wijk Buytenwegh aan de Nesciohove is sinds kort IKC Klimboom gehuisvest. Het integraal kindcentrum bestaat uit basisonderwijs (voorheen Annie M.G. Schmidtschool) en kinderopvang van De Drie Ballonnen. De opening van het nieuwe gebouw wordt op woensdag 11 april gevierd met een groot buurtfeest!

 • fotobijpersbericht Vale GierDe expositie ‘Vogels’ van de Fotogroep Oosterheem is te zien vanaf donderdag 15 maart t/m eind mei in woonzorgcentrum WelThuis Buytenhaghe. De fotogroep is in 2010 opgericht op initiatief van Palet Welzijn om 55-plussers een laagdrempelige fotografie activiteit aan te bieden.

 • 20160315 79080Nu het buurthuis van De Hoveniers helemaal klaar en geopend is na de verhuizing, starten er ook weer nieuwe activiteiten. Op de vrijdagavond kunt u in een gezellige sfeer dammen bij de buurtvereniging. Vrijdag 2 maart start de buurtvereniging met deze nieuwe activiteit.

 • dammenDenksporter Bram Doeves start in maart met dammen voor kinderen en volwassenen bij buurtvereniging De Hoveniers. Gezelligheid staat voorop, er worden veel partijen gespeeld in zoveel mogelijk gelijkwaardigheid.

 • 20180220 123526De kleuters van IKC De Klimboom in Buytenwegh zijn gister met al het rollend speelgoed, steps, fietsen en karren, naar hun nieuwe school gereden. Na de voorjaarsvakantie zullen zij in het nieuwe schoolgebouw aan de Nesciohove les krijgen, nu konden ze er alvast een kijkje nemen.

 • 20180214 123313Met een feestje en veel confetti opende de compleet verbouwde Jumbo woensdagochtend aan het Kentgensplein in Winkelcentrum Buytenwegh. Tientallen Jumbo-fans stonden al te wachten om gauw een kijkje te nemen in de nieuwe winkel, die 300 m2 uitgebreid is. Ook ligt de ingang nu aan het plein.

 • jumboslierten6Tijdens de opening van een supermarkt op woensdag 14 februari in Buytenwegh, werden er confetti slingers afgeschoten. Deze kwamen door de wind terecht in de bovenleiding van de RandstadRail. De slierten wonden zich om de bovenleiding en legde zo het verkeer stil.

 • politie uniform 3Een man was zaterdagavond 3 februari bezig aan een ommetje met zijn hond, toen hij glasgerinkel hoorde bij een woning aan de Palestrinarode. In een achtertuin van een woning zag jij twee jongens staan en sprak ze aan. Zij kozen het hazenpad, maar de man wist één van hen in de kraag te vatten.

 • Marsmanshove1Een automobiliste heeft op donderdagavond 26 januari zowel een paaltje geraakt als een boom op de Marsmanhove. Door dit  ongeluk heeft haar rode auto behoorlijk wat schade van opgelopen. Het rechter voorwiel raakte door de klap ontzet en daarmee is de auto total loss. 

 • schadeNescioDe politie heeft drie minderjarige jongens betrapt op het vernielen van ruiten aan de Nesciohove in Buytenwegh. De jongens gebruikten straatstenen bij deze vernielzucht die voor het oprapen lagen omdat er een nieuwe stoep aangelegd wordt.

 • politielint niet betredenMet een temperatuur van rond de 5 graden is het alles behalve goed zwemweer. Toch had een verwarde man de zomer in zijn bol en is naakt gaan zwemmen in de sloot aan de Johan Wagenaarrode te Buytenwegh. Omstanders reageerde snel op dit vreemde gedrag.

 • bw winkelcentrum 11Door problemen aan het riool van de Muzieklaan, starten er vanaf maandag 8 januari werkzaamheden. Hierdoor zal het winkelcentrum mogelijk moeilijker bereikbaar zijn. Met omleidingsborden wordt het verkeer omgeleid. De werkzaamheden duren twee weken.

 • camerapaalWijkagent Buytenwegh laat via twitter weten dat de camera op de Busken Huethove kapot gemaakt is. Dit zou gedaan zijn met vuurwerk. Het incident gebeurde op oudjaarsdag en de wijkagent heeft een foto van de schade gemaakt. De kans is groot dat de daders op beeld staan.

 • 20171216 117633Het is een traditie geworden dat de organisaties in Buytenwegh een kerstfeest organiseren in het winkelcentrum. Dit jaar met een muziek ensemble in Dickensstijl en een grote wenskerstboom waar iedereen zijn hartenwens in kon hangen. Iedereen mocht ook met de kerstman op de foto.

 • Zssg promVrijdag 8 december vindt van 14:00 – 16:00 uur één van de kick-offs plaats van het sportieve traject 'Zoetermeer Samen Sterk en Gezond'. In winkelcentrum Buytenwegh op het Kentgensplein stellen de sportaanbieders zich voor, is er muziek, gratis koffie/thee/limonade/fruit en kunnen kinderen springen op het springkussen. Ook kunnen geïnteresseerden zich direct aanmelden voor het sportaanbod.

 • inbraakBweghIn de wijk Buytenwegh zijn in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december drie inbraken geweest in schuurtjes. De dieven hebben hierbij telkens dezelfde methode gebuikt. Uit één van de schuurtjes wisten de inbrekers een damesfiets buit te maken. 

-goede doel-