Buytenwegh De Leijens

 • Foto bij persbericht Kern KinderopvangTer ere van het 20-jarig bestaan van de KIDSclubs van Kern kinderopvang werd er vrijdag 9 november een groot feest georganiseerd met de finale van Kern KIDSclub voice & dance. De winnaar Djamaria van KIDSclub-locatie de Leyens ging naar huis met de grote beker.

 • WhatsApp Image 2018 10 02 at 20.34.42 1Een 18-jarige man uit Den Haag werd al op woensdag 3 oktober aangehouden voor een gewapende overval aan de Paul Krugerlaan in Den Haag. Na onderzoek blijkt dat deze man verdacht wordt van niet één maar twee overvallen.

 • IMG 1795De kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van Openbare Basisschool de Watersnip zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest met de Global Goals 2030. Een storyteller leerde hen over het leven in Nicaragua, welk leven zij vervolgens zelf hebben ervaren in het inleefatelier.

 • IMG 8599Mevr. van der Ark die in het zorgcentrum Buytenhaghe woont is op 1 november 100 jaar geworden. In de ochtend werd haar verjaardag met familie en bewoners gevierd in het zorgcentrum en mocht iedereen genieten van een heerlijke taart.

 • 20181031 014De pompoenen die met Halloween verkocht werden in Winkelcentrum Buytenwegh waren dit keer niet heel eng, maar wel smakelijk! In het winkelcentrum werden pompoenen verkocht, waarvan de opbrengst naar Middin gaat. Ook waren er verschillende recepten om de pompoen heerlijk te bereiden.

 • Foto IKC letters actieIKC Klimboom  in Buytenwegh steunt dit jaar Sintvoorieder1. De actie is een initiatief van juf Nicole, samen met haar collega´s en alle kinderen van IKC Klimboom gaan zij chocoladeletters inzamelen voor dit goede doel. Stichting Sintvoorieder1 wil dat elk kind een kado krijgt, ongeacht de thuissituatie.

 • ongevalBusken 1Een brommer en een personenauto zijn met elkaar in botsing gekomen op de Busken Huethove in Buytenwegh. Het ongeval vond plaats op dinsdag 30 oktober rond 15.45 uur. De bestuurder van de brommer is in de ambulance nagekeken.

 • haaloween buytenweghHalloween is tegenwoordig vooral bekend als griezelfeest, maar is van oorsprong sterk verbonden met het Christelijke feest Allerzielen. In Buytenwegh wordt gekozen voor deze verbindende kant van Halloween, met de verkoop van pompoenen op woensdag 31 oktober.

 • 2016 09 30 0058De Dekker Pepper’s Tasty Fair is een markt waar de chilipeper centraal staat. Niet alleen de professionele kok, maar iedere keukenprins is zondag 4 november van harte welkom bij Restaurant & Hotel de Sniep tussen 10 en 17 uur; de entree is gratis.

 • stempelenAlle kinderen van de Prinses Margrietschool in De Leijens deden mee aan de sponsorloop van woensdag 17 oktober. De OR had een parcours uitgestippeld door het park, langs het verzorgingstehuis Buytenhaghe en weer terug.

 • Zó Marijke van der MeerZó! Zoetermeer is bezorgd om een golf van vandalisme bij het MBO Rijnland aan de César Franckrode in Buytenwegh. Er is bij deze school al geruime tijd sprake van ernstig vandalisme en inbraken. Donderdagavond zou er weer sprake zijn van ingooien van ruiten en flinke schade in de school.

 • IMG 0066Een 91-jarige bewoner van het verzorgingshuis Welthuis Buytenhaghe exposeert unieke schilderijen uit zijn persoonlijke collectie. De familie heeft op verzoek van het tehuis 20 schilderijen beschikbaar gesteld voor de expositie.

 • ROYW5162Een oldtimer zorgde zondagavond 14 oktober voor een gevaarlijke situatie in een garage onder woningen aan de Salomeschouw. De auto lekte brandstof en werd door de brandweer uit voorzorg uit de garage verwijderd.

 • vestdijkhove1Een geparkeerde auto aan de Vestdijkhove in Buytenwegh is in de vroege ochtend van zondag 14 oktober uitgebrand. De melding van de brand kwam rond 03.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De brandweer heeft het voertuig geblust.

 • le zh langeland 5Maandag werd een jongeman met schotwonden bij het LangeLand ziekenhuis neergelegd. Het blijkt om een 18-jarige Zoetermeerder te gaan. Mogelijk was hij betrokken bij een schietincident in Delft, eerder die dag. Ondanks pogingen om zijn leven te redden is de jongen overleden in het LangeLand.

 • opening bibliotheek op school tjalk 015 doorknippen lint

  Dinsdag 9 oktober vond op IKC de Tjalk (basisschool en kinderdagverblijf de Drie Ballonnen) de feestelijke opening van hun ‘Bibliotheek op School’ plaats.

 • foto Emmy van der Veer

  De expositie glaswerk van Emmy van der Veer is tot 25 november te bewonderen in de vitrine op de begane grond van woonzorglocatie Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer.

 • politiebus 2Na ingebroken te hebben in een restaurant aan het Lange Land werden drie verdachten in de omgeving dan de inbraak aangehouden door de politie. Het gaat om twee Hagenaars en een 41-jarige Zoetermeerder die op zondag 7 oktober rond 05.00 uur, na de inbraak zijn aangehouden.

 • WhatsApp Image 2018 10 02 at 20.34.43De Albert Heijn De Leijens aan de Broekwegzijde is dinsdagavond 2 oktober overvallen. De politie heeft een signalement van de dader verspreid: zij zoeken een Marokkaanse man, ca. 20-30 jaar, ca.1.85 lang, grijze hoodie met capuchon, pet op, donkere broek met een AH tas. Update 21.05: Dader niet gevonden door de politie.

 • WhatsApp Image 2018 10 02 at 20.34.42 1De politie Zoetermeer is op zoek naar camerabeelden die mogelijk de dader van de overval op de Albert Heijn Broekwegzijde in beeld brengen. Na de overval gisteravond op de supermarkt is door meerdere eenheden gezocht naar de dader, maar deze is nog niet gevonden.

-goede doel-