Buytenwegh De Leijens

 • Foto naamsonthullingBasisschool ’t Schrijverke en Kinderopvang het Flamingonest in Buytenwegh gaan samen door als ‘IKC De Buytenkans’. Basisschool en kinderopvang gaan vanaf volgend schooljaar samen met wijkpartners verder in een Integraal Kind Centrum (IKC).

 • Opening speelplek H.M. van Randwijkhove DSC5765Burgemeester Aptroot en de heer ten Bokkel Huinink van Fonds 1818 openden op woensdag 17 juli 2019 een nieuw speelveld aan de H.M. van Randwijckhove in Buytenwegh. Het speelveld is tot stand gekomen met een bijdragen van Fonds 1818, ter ere van het 200-jarig bestaan van het fonds.

 • image00026Burgemeester Aptroot opende woensdagmiddag de nieuwe speeltuin van SnowWorld. Met het doorknippen van het lint gaf de burgemeester aan de groep kleine eregasten die al popelend stonden te wachten het sein: spelen maar. De kinderen verspreidden zich daarop al snel over de hele speeltuin.

 • 20190716 10364IKC Klimboom in Buytenwegh heeft de boogschiet challenge voor basisscholen dit jaar gewonnen. Na de voorrondes stonden drie scholen gelijk en moest door middel van een shootoff bepaald worden wie de challenge zou winnen.

 • groei en bloeiGroei & Bloei, Afdeling Zoetermeer, organiseert de laatste activiteit van dit seizoen en wel de zomeravondtuinen op woensdag 17 juli van 19.00 – 22.00 uur. De tuinen van Ria en Rina zijn deze avond gratis te bezichtigen.

 • zomerplantenjacht 2019Welke plant staat hier op de foto? Zaterdag 13 juli kun je met mensen van de plantenwerkgroep van de KNNV mee om naar planten te kijken en daar van alles over te leren. Op de tuin aan de Broekwegzijde 195 is heel veel te zien.

 • 20190709 10216Harmonie Orkest Zoetermeer, onderdeel van Harpe Davids, geeft ook deze zomer weer openluchtconcerten in de wijken van Zoetermeer. Dinsdagavond speelden zij in de 'achtertuin' van De Leijens, in het Binnenpark. Een privé concert voor geïnteresseerden en toevallige voorbijgangers.

 • Gymworld 4De eerste paal van de nieuwe sporthal Gymworld zit in de grond. Wethouder Ingeborg ter Laak sloeg woensdagmiddag de eerste paal, samen met de bouwer en de toekomstige gebruikers van de sporthal. Gymworld wordt hiermee het nieuwe sportgezicht van Zoetermeer.

 • traumaheliMars 2Een medische noodsituatie in een woning aan de Timmermanshove heeft op woensdagochtend 10 juli voor veel drukte gezorgd. Rond 11.15 kwam een ambulance ter plaatse, niet veel later kwam er een tweede bij. Daarna ook de brandweer. Vervolgens landde er een traumahelikopter op de Marsmanshove.

 • grenzeloos lerenStagiaires hebben deze maand weer hun stages en projecten bij Bus 63 afgesloten. Stagiaires van Mbo en Hbo opleidingen gaan vanuit Bus 63 in Buytenwegh op stage bij netwerkpartners in de wijk. Ook ondersteunen zij activiteiten voor de buurt.

 • 20190705 10160De 14-jarige Benjamin Mak heeft de afstand van Broeksterwoude in Friesland naar Zoetermeer op de fiets afgelegd. De sportieve jongen verhuisde naar onze stad en zamelde met zijn speciale fietstocht geld in voor vluchtelingen die gedwongen moeten verhuizen.

 • beweegpark 2Het Beweegpark Noord Aa is woensdagmiddag feestelijk geopend door wethouder Ingeborg ter Laak, onder grote belangstelling van de initiatiefnemers en toekomstige gebruikers van het park. Stichting Noord-Aa Fit spande zich jarenlang hard in voor het beweegpark.

 • SnowWorldAlpineSpeeltuin2SnowWorld bouwt een grote nieuwe speeltuin en zonneterras. Zij zijn hiermee op 6 mei begonnen en na acht weken bouwen, begint het nu vorm te krijgen. Het wordt een speeltuin met het thema vakwerkhuisjes en heeft speeltoestellen zoals glijbanen en klimtoestellen.

 • Foto Jacques RuiterJacques Ruiter exposeert tot 1 september 2019 met eigen keramiek en schilderijen van zijn vorig jaar overleden vrouw Anneke in Vivaldi. De expositie stond gepland en Jacques koos er voor om ook de schilderijen expositie door te laten gaan, als eerbetoon aan zijn vrouw.

 • BaggerdepotIn het baggerspeciedepot in het Buytenpark wordt al geruime tijd geen baggerslib meer gedeponeerd. Elders is voldoende slibruimte. In overleg met het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft de gemeente daarom afgesproken dit depot op te heffen.

 • fietspad meerpolderdijkEr komt een fietspad over de Meerpolderdijk, aan de rand van het Buytenpark tegenover de Meerpolder. Het gaat om een doortrekking van het bestaande fietspad aan de noordkant van de wijk Buytenwegh - dat pad heet Polderpad - naar het bruggetje richting Stompwijk - het Stompwijksepad.

 • 20130728 16676U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Theo Thijssenhove in de wijk Buytenwegh.

 • 20180526 128391Zaterdag 22 juni kunt u meedansen met de country-linedance- groep van buurtvereniging Buytenrode in Winkelcentrum Buytenwegh. De groep komt elke week samen om te dansen en nodigt alle bezoekers uit om gezellig mee te doen.

 • 20190615 9694Vaders werden zaterdag extra verwend in Winkelcentrum Buytenwegh, kinderen konden snoeppotjes versieren voor hun vader. De mooi versierde snoeppot kon vervolgens worden gevuld met snoep bij het Kruidvat. 

 • IMG 3297De Goede Woning gaf woensdag 12 juni een feestje om te vieren dat gevelrenovatie van 407 woningen officieel beëindigd is. Op de Muzieklaan werd onder grote belangstelling een nieuwe muurposter onthuld en samen met de bewoners stil gestaan bij de renovatie.

-goede doel-