Buytenwegh De Leijens

 • IMG 1007De Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark houdt op zaterdag 19 januari 2019 een mini-referendum over het Buytenpark. Iedereen die zich meldt op de inloopochtend van het team, kan dan aangeven wat hij of zij vindt dat er wel of niet moet gebeuren in en met het Buytenpark.

 • Foto Marlies en Annie copyTot 1 april 2019 exposeren Marlies Hoes en Annie Winterkamp met schilderijen in diverse formaten in woonzorglocatie Monteverdi aan de Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Beide kunstenaressen hebben hun geheel eigen stijl, maar zijn wel allebei gek op kleurrijk werk.

 • IMG 2044De ransuilen zijn weer gespot in Buytenwegh. De uil heeft oranje/gele ogen en opvallende oorpluimen die recht overeind staan als de vogel alert is. De ransuil houdt zich meestal op in open bos of parken, maar voelt zich in de wijk Buytenwegh nu ook thuis.

 • 20181228 3761Op de eerste koopzondag van dit jaar is er bij het Zoetermeerse Woonhart veel voordeel te behalen met de Wintersale. Doe nieuwe inspiratie op om het gezellig te maken in huis. Het Woonhart is zondag 6 januari geopend van twaalf tot vijf uur.

 • 20190101 3804In de nieuwjaarsnacht hebben buren van de gymzaal aan de Nesciohove in Buytenwegh voorkomen dat een kleine brand zich kon uitbreiden. Bij de deur van de gymzaal was brand ontstaan, waarschijnlijk door vuurwerk.

 • aedCFranck

  De AED-kast aan de de César Franckrode in Buytenwegh is kapotgeslagen en de defibrillator meegenomen. De wijkagent schrijft op Twitter: "Te triest voor woorden". De schade is behoorlijk. Ook zijn er lang niet overal in de wijk defibrillatoren om levens te redden.

 • glaspol1De Zoetermeerse politie heeft naar buiten gebracht dat de bestuurder die dinsdag 1 januari de glazen geluidswand kapot reed, is aangehouden. De verdachte was na de aanrijding te voet gevlucht. Hij liet zijn zwaar beschadigde auto en heel veel troep achter.

 • geluidsscherm1Een auto is dinsdagochtend 1 januari rond 8 uur van de weg geraakt en tegen de glazen geluidswand gereden op de Amerikaweg. Twee steunpilaren en twee zware glazen platen  moesten het ontgelden. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Het glas lag over een groot gebied verspreid.

 • 20181228 3756Het Woonhart trakteert alle klanten tussen kerst en oud en nieuw op lekkere 'oudjaarswafels', in de vorm van een hartje. Zo heeft het Woonhart  elke dag iets lekkers voor zijn bezoekers, de actie wordt zondag 30 december afgesloten met heerlijke oliebollen, warme glühwein en chocolademelk.

 • statushouders koken2In PiëzoCentrum Buytenwegh koken jonge statushouders iedere week een maaltijd voor wijkbewoners en vrijwilligers. Deze week kwamen er naast de wijkbewoners ook vrijwilligers eten die stages begeleiden van mensen die een opleiding volgen en daar extra hulp bij kunnen gebruiken.

 • autobrand2De eerste kerstdag begon niet goed voor een bestuurder en zijn passagier. Op de Amerikaweg/Buytenparklaan reden zij in de vroege ochtend tegen de rotonde 'SnowWorld', vlogen de rotonde af en de auto vloog in brand. Bij aankomst van de hulpdiensten waren de inzittenden er vandoor, maar niet voor lang.

 • fotoMarlies copy copyMarlies maakt figuren en vormen van paverpol. Dit is een textielverharder met veel mogelijkheden om creatief bezig te zijn. Haar enthousiasme met het materiaal is zichtbaar in de unieke kunst die ze in Monteverdi tentoonstelt. 

 • IMG 2867 1Als vanouds stellen diverse in het Zoetermeerse Woonhart gevestigde ondernemers hun deuren weer open voor het winkelend publiek. De winkels zijn open van 12 tot 5 uur op tweede kerstdag en men kan terecht in het feestelijk gedecoreerde en verlichte centrum voor een middag gezellig woonwinkelen.

 • FB IMG 1545217498849Kinderdagverblijf Njoy steunt ieder jaar met kerst een goed doel. Dit jaar hebben zij voor de voedselbank gekozen want iedereen hoort met kerst een maaltijd te hebben. In totaal werden er op het Kinderdagverblijf  20 dozen goed gevuld.

 • IMG 0664Buurtvereniging Buytenrode organiseerde zaterdag 15 december het jaarlijkse etentje voor Zoetermeerders uit de wijk en daarbuiten die een steuntje in de rug in deze dagen goed kunnen gebruiken. Er kwamen ruim 40 gasten een hapje mee eten.

 • 20181215 2880Winkelcentrum Buytenwegh vierde zaterdag de winter met veel muziek, gezelligheid en kerstwensen rond de kerstboom op het Kentgensplein. De kerstband van Muziekvereniging Buytenrode, die geheel gekleed was in Dickensstijl, zorgde voor het ultieme kerstgevoel in het winkelcentrum.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • kerstdiner taal toekomst 1Het Taal & Toekomst kerstdiner vond plaats woensdagavond 12 december in PiëzoCentrum Buytenwegh. Taal & Toekomst is een praktisch taalcoachprogramma voor jonge nieuwkomers. Na een succesvol jaar hebben jongeren en hun maatjes van het project Taal & Toekomst deze avond genoten van een heerlijk kerstdiner.

 • 20181212 2863Op de speciale Winterinstuif in Buytenwegh konden alle kinderen uit de wijk hun energie lekker kwijt met klimmen, boksen, springkussen en vele spelletjes. De instuif wordt wekelijks gehouden op de woensdagmiddag in de gymzaal aan de Brabanderhove, maar was dit keer extra feestelijk.

 • KIKA 4Leerlingen van IKC De Watersnip hielden 9 oktober een sponsorloop voor KIKA en buitenspeelgoed voor in de pauzes. De sponsorloop was een succes. Vanaf groep één tot en met groep acht hebben de kinderen zich ingezet om zoveel mogelijk geld binnen te halen.

-goede doel-