Buytenwegh De Leijens

 • Nog geen reactie op plan B voor SnowWorld

  ayersrock 2Het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft bij het gemeentebestuur een plan B ingediend voor de uitbreiding en vernieuwing van SnowWorld. Hierin is het door SnowWorld gewenste hotel niet bij het skicomplex ingetekend, maar 250 meter verderop. En wel op het terrein van Adventure Valley - ook van SnowWorld.

 • Sophia komt langs bij peutervierdaagse

  peutervierdaagse klimboomMascotte Sophia van het Sophia kinderziekenhuis kwam maandagochtend 10 juni langs bij IKC de Klimboom in Buytenwegh om alle peuters succes te wensen met de peutervierdaagse. Net als bij de gewone avondvierdaagse gaan de peuters 4 dagen lang wandelen, geen kilometers, maar een rondje in de wijk.

 • Gemeente ruimt bootjes op

  bootwrakkenDe gemeente houdt nog voor de zomer een grote opruiming bij het water in De Leyens. Onbeheerde en verwaarloosde bootjes, een kano en surfplank, worden verwijderd op grond van de Wrakkenwet. Eigenaren hebben nog tot 24 juni de tijd om zelf het bootje weg te halen.

 • Foto van de week

  jun24 Dorien_Luijten_LeyensFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Feestje voor vaders in Buytenwegh

  vaderdag BuytenweghWinkelcentrum Buytenwegh organiseert een bijzonder feestje voor alle vaders in Buytenwegh. Op zaterdag 15 juni kunnen kinderen een mooie snoeppot versieren en vullen voor hun vaders, maar Terre des Hommes houdt deze dag ook een modeshow voor het goede doel.

 • Overhandiging Licht-Zandtafel aan Wilmahuis

  20240531 46135Het Wilmahuis is een zelfstandige en professionele jeugdhulporganisatie. Zij vangen ‘thuiszitters’ op, die om welke reden dan ook uitgevallen zijn in het huidige onderwijssysteem. Van Soroptimistclub Zoetermeer e.o. kreeg het Wilmahuis een Licht-Zandtafel.

 • Sponsorloop Elzenhoek voor Alpe D’Huzes

  Elzenhoek sponsorloopBasisschool de Elzenhoek in De Leyens heeft donderdag 23 mei een sponsorloop gehouden voor een goed doel. Juf Anneke Roels, van groep 1c, kreeg zelf te maken van kanker en zet zich in om geld op te halen voor onderzoek door mee te doen aan de Alpe D’Huzes actie.

 • Global Goals op het Alfrink

  IMG 2591Vorige week hebben alle leerlingen uit klas 1 van het Alfrink College kennis gemaakt met de zeventien Global Goals van de Verenigde Naties tijdens hun Unesco project. De Verenigde Naties heeft deze doelen gesteld om zo grote wereldproblematiek tegen te gaan.

 • Avalon over ridders, maar actueler dan ooit

  AvalonRidders en het Keltische natuurgeloof strijken begin juli neer in het Buytenpark als Storytellers de voorstelling Avalon twee weken lang in het Buytenpark Openluchttheater speelt. Een voorstelling die zich afspeelt in de vroege middeleeuwen maar toch actueler is dan ooit.

 • Straat in beeld: de Belle van Zuylenhove

  IMG 052411U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Belle van Zuylenhove in Buytenwegh.

 • Zonnige foto's voor moeder in Buytenwegh

  20240511 44793Heel veel kinderen lieten in Winkelcentrum Buytenwegh een mooie zonnige foto van zichzelf maken om hun moeder op Moederdag mee te verrassen. Op het Kentgensplein stond de fotostudio, compleet met heel veel leuke verkleedkleren.

 • Moeder staat centraal in Buytenwegh met foto actie

  20230513 39258Zondag 12 mei is het weer Moederdag en om alle moeders in Buytenwegh te verrassen kunnen kinderen op zaterdag 11  mei een mooie foto laten maken op het Kentgensplein in Winkelcentrum Buytenwegh. De gratis foto kan je een half uurtje later al ophalen om deze de volgende dag aan moeder te geven!

 • Verwarde man overmeesterd door politie

  politiebus 1Een verwarde man stond in de ochtend van 5 mei op zijn balkon te schreeuwen en maakte met een mes een snijbeweging over zijn keel. Dit was aan de Justus van Effenhove in Buytenwegh. Onderhandelaars van de politie hadden geen succes. Een inval volgde.

 • Uitwisseling met Duitse scholen en Alfrink College

  Uitwisseling Duitse scholen Alfrink CollegeAfgelopen week waren alle tweede klassen van het tweetalige onderwijs op het Alfrink College op reis naar verschillende scholen in Duitsland. De uitwisseling, die jaarlijks plaatsvindt, laat leerlingen kennismaken met een andere cultuur en werken aan hun taalvaardigheid.

 • Alfrink College heeft Europese Duurzaamheidsuitwisseling

  IMG 2469Vorige week verwelkomde het Alfrink College leerlingen van het Christianshavn Gymnasium uit Kopenhagen voor een uitwisseling. Ze bespraken actuele Europese thema’s, met gastcolleges over duurzaamheid en mensenrechten. De dag eindigde met inspirerende gesprekken en een boeiende lezing van parlementskandidaat Catarina Viera.

 • Straat in Beeld: Zwaardslootseweg

  zwaardslootsewg zoetermeer 001De betekenis van Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer verrassend. In Straat in Beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week: de Zwaardslootseweg in Buytenwegh De Leyens.

 • Pizza en Prikdeelnemers krijgen dinerbon

                  De deelnemers aan de Pizza en Prikavonden in Buytenwegh, die al minimaal drie keer hebben meegedaan aan de actie, hebben een dinerbon gekregen. Wethouder Bouke Velzen pakte de prikstok om alle deelnemers de bon te overhandigen.

 • Opknapbeurt parkeerterrein winkelcentrum De Leyens

  20240412 voorlopig ontwerp parkeerterrein wc de leyens sartrezijde 1000pxHet parkeerterrein van winkelcentrum De Leyens wordt momenteel opgeknapt. Het parkeerterrein wordt overzichtelijker ingericht en toegankelijker gemaakt voor mensen met een handicap, de ondergrondse containers worden naar de weg geplaatst en de meeste bomen worden vervangen.

 • Dansspektakel Alfrink bij Olympic Moves

  19D32E7C DC29 4D52 B1E0 8E99F2CBAEA8Op vrijdag 15 april kwam het Alfrink College tot leven tijdens het spektakel van de regionale finales van het Streetdance-onderdeel van Olympic Moves. Met deelnemers die streden in verschillende categorieën, van recreatief tot klasniveau, bracht het evenement een golf van energie en enthousiasme naar de dansvloer.

 • Geboortezorg blijft in Zoetermeer

  Babyvoetjes rozeHet HagaZiekenhuis biedt ook in de toekomst geboortezorg aan in Zoetermeer. De raad van bestuur van het HagaZiekenhuis heeft dit voorgenomen besluit bekend gemaakt via hun website. Er is zelfs een plan om te investeren in geboortezorg om in het nieuwe ziekenhuisgebouw de modernste faciliteiten voor bevallingen te hebben.

-goede doel-