Buytenwegh De Leijens

 • Egelopvang krijgt steun uit onverwachte hoek


  DSC 2614Vriendinnen Anna-Sofia en Livia hebben samen in De Leyens flesjes en blikjes opgehaald voor het goede doel, de Egelopvang in Zoetermeer. Behalve de opgehaalde flesjes en blikjes hebben ze ook gevonden statiegeldblikjes en flesjes terug naar de winkel gebracht.

 • Nieuwe lessen Piëzo TalentenAcademie

  De Piëzo TalentenAcademie gaat in Palenstein aan de slag met beroepen in de horeca foto Stichting PiëzoWeet jij al wat je later wil worden en welke talenten je daarvoor nodig hebt? Doe mee met de Piëzo TalentenAcademie en ontdek het. Na de voorjaarsvakantie starten de nieuwe lessen en nieuwe beroepen. In Palenstein leer je alles over beroepen in de horeca.

 • Meer ruimte voor De Vijf Pilaren

  20200831 20230Basisschool De Vijf Pilaren in Buytenwegh is hard toe aan meer ruimte. De islamitische basisschool startte in augustus 2020 klein, met 3 groepen en ongeveer 45 leerlingen. Inmiddels is de school uitgegroeid tot 215 leerlingen in december 2023.

 • Schrijfster Eva Burgers bezoekt Alfrink College

  Eva Burgers bezoekt AlfrinkOp het Alfrink College lezen de leerlingen en medewerkers twintig minuten per dag in stilte uit een zelfgekozen leesboek. De school startte vorig jaar met dit initiatief in reactie op de landelijke trend van tegenvallende scores voor begrijpend lezen.

 • Carnaval op de Elzenhoek

  carnavalIn Zoetermeer wordt carnaval niet heel uitgebreid gevierd, maar op de basisscholen wordt hier wel aandacht aan besteed. Basisschool De Elzenhoek in De Leyens vierde vrijdag 9 februari carnaval met de hele school.

 • Boompjes worden gered in Binnenpark

  IMG 20231207 WA0003MeerBomenNu gaat woensdag 14 februari weer op pad om boompjes te redden in het Binnenpark in De Leyens. De boompjes zijn zaailingen van bestaande bomen, die geen kans hebben om uit te groeien omdat ze bijvoorbeeld op een verkeerde plek staan.

 • Inwoners Buytenwegh komen in beweging

  Buytenwegh beweging2Woensdag 7 februari werd op het Kentgensplein in Winkelcentrum Buytenwegh de eerste Buytenwegh in Beweging gehouden. Een leuk evenement om buurtbewoners te stimuleren om meer te bewegen. Naast veel beweging waren er ook kraampjes met informatie en activiteiten.

 • Een buurtkast voor bewoners Driemanspolder

  De bewoonster van de flat Noorderbosch en initiatiefneemster van de buurtkast rechts en de huismeester links foto Stichting PiëzoEen bewoonster van de flat Noorderbosch in Driemanspolder heeft bij de Upcycle Store van de Piëzo Ambachtenwerkplaats een buurtkast laten maken. De buurtkast is bedoeld tegen voedselverspilling en staat symbool voor naar elkaar omkijken.

 • Straat in beeld Timmermanshove

  TimmermanshoveU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Timmermanshove in Buytenwegh.

 • Expositie schilderijen van Brigitte Beck in Vivaldi

  Foto bij persberichtBrigitte Beck exposeert tot 1 mei 2024 op de veranda op de 1e etage van het Woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45. Brigitte Beck is beeldend kunstenares en kunstzinnig therapeute in Zoetermeer en werkt vanuit haar eigen atelier.

 • Gezellige ontmoeting bij Buytenwegh in Beweging

  Buytenwegh in bewegingBuytenwegh in Beweging organiseert leuke en gezellige activiteiten in de wijk voor alle leeftijden. Woensdag 7 februari is er weer een leuke activiteit in Winkelcentrum Buytenwegh, met muziek, een hapje en drankje en infomarkt en sport en spel voor de kinderen.

 • Oud Alfrink leerlingen vertellen over vervolgstudie

  Oud leerlingen AlfrinkOp woensdag 24 en donderdag 25 januari zijn bijna 80 oud-leerlingen terug geweest op het Alfrink College om de nieuwe lichting voorexamenklassen wat meer te vertellen over vervolgopleidingen en mogelijkheden na de studie.

 • MUNA Conferentie op Alfrink College

  Foto MUNA 2024Het Alfrink College maakt zich op voor de negentiende editie van Model United Nations Alfrink (MUNA) conferentie. MUNA wordt georganiseerd voor leerlingen, door leerlingen. Enthousiaste 'staff-members' uit vijf en zes tweetalig vwo van het Alfrink zijn al maanden bezig met het organiseren van MUNA.

 • Alfrink College als Europees parlement

  Foto EPAS AlfrinkDe 5vwo leerlingen van het Alfrink College gaan zich verdiepen in het Europees Parlement in het kader van hun ontwikkeling als Europeaan. Het Alfrink College wil met het European Parliament Ambassador School programma leerlingen bewust maken van hun rol als burger binnen de Europese Unie.

 • Soapbox challenge Alfrink

  Soapbox Challenge AlfrinkDe sectie Engels op het Alfrink College organiseerde de jaarlijkse spreekwedstrijd ‘The Soapbox Challenge' voor alle 2e en 3e jaars tweetalig vwo-leerlingen. De leerlingen moesten allemaal een overtuigende speech van drie minuten lang voorbereiden en in het Engels presenteren.

 • 1000 stoten als goede start nieuwe jaar

  DSC 9394De Senbonzuki is een Japanse traditie om het nieuwe jaar goed te beginnen voor een karate beoefenaar. Bij de traditionele 1000-stoten training van karatevereniging Tomo no Kai werd elke stoot begeleid met een slag op de Japanse Miyadaiko om de deelnemers aan te sporen.

 • Mozaïeken van Shaorook Alnoamany in Vivaldi

  Shaorook AlnoamanyIn de vitrine op de begane grond van woonzorgcentrum Vivaldi, aan de Brechtzijdde 45 te Zoetermeer, is tot 1 mei aanstaande mozaïek van Shaorook Alnoamany te bewonderen. Ze heeft een passie voor mozaïeken en wil aan iedereen laten zien wat je met mozaïek kan maken, van theedozen tot grote objecten.

 • Straat in Beeld: de Shawzijde

  shawzijde2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waar een straatnaam naar vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, gaan we op zoek naar de betekenis achter de naam. Deze week is de Shawzijde in De Leyens aan de beurt.

 • Foto van de week

  dec23 Ian_Hay_zonsopkomst_BuytenweghFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kerstactie Alfrink College voor Vivaldi

  Kerstkaarten Vivaldi 2324Leerlingen en een docent van het Alfrink College brachten woensdag 20 december voor het derde jaar op rij kerstkaarten naar bewoners van verzorgingshuis Vivaldi aan de Brechtzijde in Zoetermeer.

-goede doel-