Stadscentrum

 • Zoetermeer mijn stadHet GemeenteArchief, Erfgoed, Historisch Genootschap en Bibliotheek Zoetermeer slaan opnieuw de handen ineen om het Zoetermeerse erfgoed te behouden en te promoten. Daartoe tekenen de partijen een convenant op dinsdag 15 januari in het Forum op het Stadhuisplein.

 • image v9257Het Theaterweekend wordt in het Stadstheater op vrijdag 25 januari afgetrapt met een coole actie: je kunt schaatsen op het toneel van de Grote Zaal! Op zaterdag en zondag zijn er in het Stadstheater vervolgens vele leuke activiteiten en voorstellingen.

 • drag workshopHet éénjarig bestaan van het Forum wordt zaterdag 19 januari gevierd met een hele dag feest en vele gratis workshops. Zo kun je bijvoorbeeld de make up leren van een drag queen, programmeren bij CoderDojo of je eigen vlog maken.

 • lezing egypteZondagochtend 20 januari geeft archeoloog Diana de Wild, docent van de Volksuniversiteit, een cultuurlezing over De Goden van Egypte. Farao’s en Goden komen tot leven in deze lezing door Archeoloog Diana de Wild. Maak kennis met de fascinerende en mystieke wereld van de oude Egyptenaren.

 • geleidestrokenEr worden deze week geleidestroken aangelegd op het Stadhuisplein, zodat blinden en slechtzienden beter hun weg kunnen vinden op het plein. Zó! Zoetermeer, die al meerdere malen vragen heeft gesteld over de toegankelijkheid van het plein, is blij dat er wat gebeurt.

 • club cobra mapsNa een schietincident op 28 december 2018 bij club Cobra aan de Amsterdamstraat in het Stadshart werd de club direct twee weken gesloten door burgemeester Aptroot. Deze termijn is nu voorbij en er zijn geen aanleidingen tot aanvullende maatregelen: de club mag dus weer open.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • glaspol1De Zoetermeerse politie heeft naar buiten gebracht dat de bestuurder die dinsdag 1 januari de glazen geluidswand kapot reed, is aangehouden. De verdachte was na de aanrijding te voet gevlucht. Hij liet zijn zwaar beschadigde auto en heel veel troep achter.

 • geluidsscherm1Een auto is dinsdagochtend 1 januari rond 8 uur van de weg geraakt en tegen de glazen geluidswand gereden op de Amerikaweg. Twee steunpilaren en twee zware glazen platen  moesten het ontgelden. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Het glas lag over een groot gebied verspreid.

 • 20181229 3794Het grote winterse evenement 'Magisch Zoetermeer' is alweer voorbij. De afgelopen 4 dagen kon heel Zoetermeer genieten van nostalgische attracties, foodtrucks, theater en muziek op de Markt. Organisator Mark Merckens is tevreden over het evenement.

 • 20181228 3747Het Kinderpretplein werd dit jaar gehouden in de grote tent op het Magisch Zoetermeer terrein op de Markt. Naast schminken en knutselen werd er ook de 'Zoetermeer got Talent' wedstrijd gehouden, waar jonge talenten lieten zien wat ze in huis hadden.

 • politie auto sirene 1Vrijdagmorgen vroeg, 28 december, is er een schietincident geweest bij club Cobra in het Stadshart. Het is al de derde keer in korte tijd dat er geschoten werd bij nachtclubs. Burgemeester Aptroot heeft de club per direct voor twee weken gesloten.

 • 20181227 3615Wethouder Margreet van Driel opende donderdagmiddag Magisch Zoetermeer: "De Markt is dé plek om samen te komen en leuke evenementen te beleven, we zijn dan ook heel blij met dit prachtige Magisch Zoetermeer evenement in de stad!"

 • 20161231 96607Zoetermeer heeft deze jaarwisseling 5 vuurwerkvrije zones. Er zijn 4 parken aangewezen waar geen vuurwerk mag worden afgestoken, te weten het Balijbos, het Westerpark, de Meerpolderdijk en het recreatiegebied Noord Aa. Daarnaast zijn in het centrum van de stad gebieden aangewezen als vuurwerkvrije zone.

 • 20181223 3451Het Magische Kersthuis in het Stadhuis-Forum is deze week afgesloten met magische activiteiten. Zaterdag klonken er warme kerstklanken van de ukelele in het Kersthuis, op zondag werden de bezoekers ontvangen door de Kerstfee en Graaf uit de Kerstfilm 'Een Wonderlijke Kerst'.

 • magisch zoetermeerHet nostalgisch dorp van Magisch Zoetermeer zal na de Kerstdagen echt van start gaan. Op de markt zal een magisch dorp verrijzen dat bol staat van activiteiten: Een dorp waar het nostalgisch verleden en heden worden vermengd...

 • Wegstapelplein 5"Ik zag 'm zo voor mijn raam landen", zegt een bewoonster van het Wegstapelplein. De traumahelikopter kwam voor een melding in het politiebureau en nam als landingsplaats de groenstrook naast de Europaweg. Het betreft het onwel worden van een arrestant.

 • 20181211 2778 copyTembang, Javaanse dichtkunst en verhalen, zijn de grote passie van Zoetermeerder Harrie Djojowikromo. In het Forum Café in het Forum, de nieuwe hoofdvestiging van de Bibliotheek, organiseert hij vertellingen en laat bezoekers kennis maken met de eeuwenoude verhalen en gedichten uit de Javaanse cultuur.

 • 20181211 2778 copyTembang, Javaanse dichtkunst en verhalen, zijn de grote passie van Zoetermeerder Harrie Djojowikromo. In het Forum Café in het Forum, de nieuwe hoofdvestiging van de Bibliotheek, organiseert hij vertellingen en laat bezoekers kennis maken met de eeuwenoude verhalen en gedichten uit de Javaanse cultuur.

 • kinderpretpleinZoetermeer Got Talent zoekt voor de talentenshow tijdens het Kinderpretplein nog echte Zoetermeerse talenten. De talentenshow  voor kinderen tussen 4 en 13 jaar oud zoekt kinderen die goed kunnen dansen, zingen, of een andere act hebben.

-advertenties-

-goede doel-