Stadscentrum

 • nsw logoSporten maakt fitter, maar het geeft ook meer zelfvertrouwen, het leert grenzen stellen en eroverheen te gaan. Dit jaar opent Ingeborg ter Laak, wethouder Sport op zondag 22 september om 13.00 uur, de Nationale Sportweek op de Markt.

   

 • THE LITTLE COMRADEFilmhuis Cameo vertoont in de Vredesweek twee films die een bijzondere kijk op vrede geven. Vrede lijkt in Nederland vaak zo ‘gewoon’, maar als je beter om  je heen kijkt zie je dat het onderwerp blijvende aandacht verdient. De Vredesweek laat verschillende aspecten van vrede zien en wil mensen verbinden.

 • uitfestival 3Het culturele seizoen is met het UIT-Festival feestelijk van start gegaan in Zoetermeer. Vrijdag waren er op de UIT parade al allerlei voorproefjes te zien en te horen, zaterdag barstte het culturele leven helemaal los met het festival.

 • 20190913 11727De Uitparade luidde vrijdagavond de start van het Zoetermeerse Uit Festival in, waarop bezoekers een voorproefje krijgen van het komende culturele seizoen. Voor de Uitparade was voor een geheel nieuw format gekozen met voorstellingen op onverwachte locaties.

 • 3. Walk4PeaceVrede verbindt over grenzen…over grenzen van steden, landen, culturen, gender en leeftijden en ook over de grenzen van Zoetermeerse organisaties en culturen. De Walk of Peace is de start van de Zoetermeerse Vredesweek en wil mensen verbinden en met elkaar in contact brengen tijdens de wandeling.

 • openraad2De gemeenteraad zet op 14 september 2019 zijn deuren open. Van 13:00 - 16:00 uur zijn er verschillende leuke activiteiten voor jong en oud in de raadzaal en commissiezaal van het Stadhuis-Forum. Iedereen is van harte welkom.

 • cultuur lokaalDe UITparade en het UITfestival (voorheen Cultuur Lokaal) vormen samen de start van het culturele seizoen. Vrijdag 13 en zaterdag 14 september kun je op het Cadenzaplein en in en rond het Stadstheater alvast proeven van het nieuwe seizoen.

 • bijlage bij persbericht 42 alfabetiseringDe Week van de Alfabetisering begint op maandag 9 september. Gedurende deze week zijn er iedere dag leuke activiteiten voor alle Zoetermeerders. Het Digi-Taalhuis in het Forum, de hoofdvestiging van de Bibliotheek, organiseert activiteiten met haar taalpartners.

 • joeys warriorsAlbert Heijn XL Zoetermeer steunde Joey’s Warriors in de strijd tegen de spierziekte Duchenne. De hele maand augustus was de opbrengst van de emballagebonnen voor Joey’s Warriors en zaterdag 31 augustus gaven de teamleden zelf uitleg over de ziekte aan klanten.

 • Museum De Voorde Zoetermeer BruiloftMuseum De Voorde is sinds kort een officiële Zoetermeerse trouwlocatie. Vrijdag ontving het museum in het Stadshart zijn eerste bruidspaar. Het stel trouwde nog wel op het Stadhuis, maar hield in Museum De Voorde zijn huwelijksreceptie.

 • i FHbpqd4 X3Bezoekers van het Stadshart konden zaterdag onder een heerlijk zonnetje genieten van het Terrassenfestival. Door het hele centrum waren kleine proeverijen te vinden en entertainment, zoals een poppentheater en veel muziek en dans.

 • bijlage bij persbericht 40 foto monitor meeting copyDe wachttijden voor Zoetermeerders op de (sociale) woningmarkt zijn lang. De vraag is groot. Geen betaalbaar huur- of koophuis kunnen vinden na je afstuderen, scheiding of andere (onverwachte) gebeurtenis. Niet kunnen doorstromen naar een eengezinswoning of seniorenwoning. 

 • Superhelden heldinnenDe Bibliotheek Zoetermeer heeft leuke en leerzame activiteiten in de vakantie voor kinderen. Elke donderdagmiddag in de vakantie kunnen kinderen gratis meedoen aan zomeractiviteiten in het Forum. Deze week: Superhelden/ heldinnen.

 • 20190822 11334Bij de Bibliotheek Zoetermeer in het Forum konden kinderen donderdagmiddag al hun creativiteit kwijt in hun eigen bouwwerken. De Bibliotheek organiseert elke donderdag in de vakantie gratis zomeractiviteiten voor kinderen.

 • BetterTogetherMokFans van de vrolijke en zoete lekkernijen van Dunkin’ Donuts kunnen binnenkort ook in Zoetermeer terecht. Op 28 augustus opent het populaire Amerikaanse ‘coffee and baked goods’ merk een winkel in Stadshart Zoetermeer.

 • gitaarAfgelopen week hebben diverse verontruste inwoners van Zoetermeer contact opgenomen met de fractieleden van PvdA Zoetermeer om te melden dat een paar volwassenen kinderen inzetten om op te treden als straatmuzikant voor het winkelend publiek in het Stadshart.

 • IMG 20190819 102812 resized 20190819 104000153Bibliotheek Zoetermeer heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie opnieuw aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

 • bord wegwerkzaamhedenOp de Europaweg wordt vanaf deze week op de noordelijke en zuidelijke rijbaan van de Europaweg het asfalt vervangen. De werkzaamheden worden in de avond en nacht uitgevoerd. Overdag is de weg opengesteld voor verkeer.

 • i xTrsm9k X3Het World Food en Film moest vanwege de regen zaterdag naar binnen verhuizen, maar werd er niet minder gezellig door. Veel culturen kwamen samen op het festival, in muziek, lekker eten en drinken en ontmoetingen.

 • BouwenDe Bibliotheek Zoetermeer heeft leuke en leerzame activiteiten in de vakantie voor kinderen. Elke donderdagmiddag in de vakantie kunnen kinderen gratis meedoen aan zomeractiviteiten in het Forum. Deze week: Bouwen .

-advertenties-

-goede doel-