Stadscentrum

 • bluesbrothersBeleef de sfeer van blues en meer op dit 3-daagse muziek-evenement. Dit jaar staan er ruim 25 bands op het programma. De 27ste editie van het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival zal worden gehouden vanaf vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni.

 • zuidwaarts omleiding 7Het zal voor iedereen even wennen worden als de verbinding tussen het Stadhuisplein en de Markt, het Zuidwaarts, wordt afgesloten en bezoekers moeten omlopen. Maar voor minder validen wordt dit extra lastig.

 • regenboogvlagIngeborg ter Laak, wethouder emancipatie hees vrijdagmorgen bij het Stadhuis-Forum de regenboogvlag ter ere van de Internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie. Internationaal wordt aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.

 • zuidwaarts afsluitingHet Zuidwaarts, de verbinding tussen het Stadhuisplein en de Markt, zal vanaf volgende week incidenteel afgesloten worden. Volgens de aannemer, Dura Vermeer, starten de afsluitingen vanaf maandag 20 mei, maar zal de Avondvierdaagse er geen hinder van ondervinden.

 • politieburo 2Een tip van de dienstdoende beveiliger in parfumerie Douglas in het Stadshart heeft afgelopen vrijdag gezorgd voor de aanhouding van een professionele winkeldief uit Roemenië. De man wilde met een geprepareerde schoudertas parfums stelen in de winkel.

 • xenosNadat de Xenos in september 2018 de deuren in het Stadshart sloot en plaats maakte voor de Casa, is er nu weer een nieuwe Xenos. De nieuwe winkel is donderdag geopend in de Passage, op de plek waar eerst de Big Bazar stond.

 • 20190507 8313Directeur Stadstheater Hilko Folkeringa heeft letterlijk de stoute schoenen aangetrokken bij de drukbezochte seizoenspresentatie van het theater. Het Stadstheater is er bijzonder trots op dat zij als eerste theater ná de première de nieuwe musical 'Kinky Boots' op de planken brengen.

 • le weg stadshart woonhartDe tunnelbak aan de Europaweg zal op woensdag 8 mei vanaf 20.00 uur gesloten zijn. Na inspectie blijkt dat er plafondplaten los zitten en met spoed gerepareerd moeten worden. Voor omwonenden is het mogelijk dat zij te maken gaan krijgen met geluidsoverlast.

 • 20140701 20640Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Salonikistraat in het Stadscentrum.

 • 20190504 8120

  Voor het eerst was er op dodenherdenking een ‘theater na de Dam’. De Zoetermeerse verhalenvertelster Kitty Legtenberg vertelde en bezong de liefde van haar grootouders Joop en Jopie in oorlogstijd, recht uit het hart. Haar voorstelling sloot aan bij de herdenking in het Wilhelminapark.

 • 20190505 8257Het Bevrijdingsfestival Zoetermeer, met Wulf, Lil Kleine en Di-rect als grootste toppers heeft weer veel Zoetermeerders naar de markt getrokken. Burgemeester Aptroot vierde het feestje mee en volgens zijn objectieve mening heeft Zoetermeer het leukste festival in Nederland!

 • 20180926 132759Love = Love is een bijzonder project voor iedereen. Het project brengt namelijk LHBTI jongeren en roze volwassenen samen om in een veilige omgeving levenservaringen uit te wisselen. De LHBTI jongeren hebben vaak geen idee dat de roze volwassenen in hun jeugd tegen dezelfde problemen zijn aangelopen.

 • moederdag hartjeZoetermeer helpt kinderen graag om hun moeder in het zonnetje te zetten met gezellige en leuke activiteiten. Zondag 12 mei kunnen kinderen een airbrush tattoo laten zetten, of moeder verrassen met een heerlijke massage.

 • Persbeeld Moederdag 2019 Museum De VoordeIn Museum De Voorde ontdek je in de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ wat generaties met elkaar verbindt. Moeders (en oma’s) leren hun kinderen (en kleinkinderen) op een andere manier kennen en andersom. Moeders mogen deze dag gratis meegenomen worden naar het museum door hun kinderen.

 • 2454 36453 1a press arditoZondag 5 mei is de Markt in Zoetermeer weer het jaarlijkse middelpunt voor het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. De gehele dag zijn er verschillende activiteiten en optredens voor jong en oud. Het festival begint al ‘s middags om 12 uur en gaat door tot middernacht.

 • 20190427 7624De Zoetermeerse Rabobank Taptoe vormde, voor de 32e maal, dé afsluiting van Koningsdag. De taptoe bracht een rijke variatie aan korpsen en shows naar het Marktplein, helaas was ook het weer gevarieerd. De taptoe begon droog, maar tegen het einde kregen de bezoekers toch een bui op het hoofd.

 • hagel vrijmarktEen plotselinge flinke hagelbui zorgde ervoor dat de Markt korte tijd leegstroomde. Bezoekers en verkopers zochten gauw een droog plekje op, waar mogelijk. Anderen probeerden in ieder geval de koopwaar te beschermen onder plastic zeiltjes en kropen zelf weg onder een paraplu.

 • foto Jan Pereboom 02Ook dit jaar zetten de Zoetermeerse scoutinggroepen zich weer in om van Koningsdag een bijzonder feest te maken. Op zaterdag 27 april vanaf 11.00 uur begeleiden de scouts onder andere allerlei uitdagende sport- en spelactiviteiten op het Dobbe eiland.

 • koningsdag stadshartOok in het Zoetermeerse Stadshart kun je volop Koningsdag vieren. De winkels zijn open van 10:00 t/m 18:00, er is een gezellige braderie, live muziek, een bungee trampoline en speciaal voor de kids komen de grote Paarse vogel Amio en tante Josefien op bezoek.

 • Voorweg1De bestuurster van een bestelbus lijkt de 'laagte' van het viaduct aan de Voorweg totaal fout ingeschat te hebben. Met een enorme klap kwam de wagen klem te zitten en moesten de hulpdiensten een helpende hand toesteken.

-advertenties-

-goede doel-