Stadscentrum

 • Steffen Morrison opent seizoen Stadstheater

  Steffen Morrison The Art of Being Human Julie BlikHet eerste live concert in het Stadstheater na de sluiting vanwege corona is van Steffen Morrison. Hij zal optreden op zaterdag 25 juli, met een intiem theaterconcert. Tijdens de speciale zomerprogrammering in het Stadstheater geeft muzikant Steffen Morrison een concert over zijn muzikale helden.

 • Forum Café en De Voorde openen samen terras

  IMG 20200708 WA0011Het Forum Café van Bibliotheek Zoetermeer en Museum de Voorde hebben deze zomer een gezamenlijk terras op het Stadhuisplein. De hele zomer kun je heerlijk op het zonnige terras zitten, lunchen, lekkere drankjes drinken terwijl kinderen aan allerlei leuke activiteiten kunnen deelnemen.

 • Opening cultuur-terras Zomer in het Hart

  cultuur terrasMuseum De Voorde, Bibliotheek Zoetermeer en het Forum Café realiseren op het Stadhuisplein een cultuur-terras genaamd Zomer in het Hart. In de zomervakantie zijn alle Zoetermeerders welkom om te genieten van het terras met catering en programmering voor kinderen, ouders, verzorgers en grootouders.

 • Het Stadstheater opent weer haar deuren

  StadstheateropenthaardeurenNa de sluiting van het Stadstheater op 12 maart naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus, opent het Stadstheater vanaf 1 juli weer haar deuren. Naast diverse basisscholen die hun schoolmusical opvoeren, zijn er deze zomer voor het publiek vier exclusieve zomervoorstellingen te zien. 

 • Gratis parkeren bezoekers centrumgebied

  beleidsgebieden parkerenBegin dit jaar zijn de parkeertarieven en parkeertijden in het centrum gewijzigd. Bezoekers van bewoners in dit gebied werden hierdoor geconfronteerd met fors hogere tarieven. De raad heeft besloten dat voor 67 bezoekersuren per jaar parkeren gratis is.

 • Auto in het water aan de Voorweg

  water3Een bestuurder heeft in de vroege ochtend van donderdag 2 juli zijn auto in het water gereden aan de Voorweg. De man, compleet doorweekt, ontkende in eerste instantie dat hij gereden had. Op het bureau werd duidelijk waarom hij vertelde dat hij niet had gereden.

 • Stamtafel Poco a Poco

  poco a pocoDe bibliotheek Zoetermeer organiseert op zondag 5 juli een Stamtafel met twee bijzondere Zoetermeerders. Willem Dekker is auteur en gepensioneerd kolonel en Carolien van Eerde de drijvende kracht achter stichting Poco a Poco. Deze stichting ondersteunt kinderen uit de armste sociale klasse van Peru.

 • Kunst in Zoetermeer: De aardappelmannetjes

  IMG 9908Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk: De aardappelmannetjes.

 • Ellie Lust over 'Mijn jaren bij de politie'

  Lust Ellie c Mark Uyl 001Met inachtneming van het RIVM reglement, organiseert de bibliotheek op woensdag 15 juli om 19.30 de lezing met Ellie Lust. Iedereen die een kaartje heeft gekocht voor de uitgestelde lezing van donderdag 16 april, krijgt per mail een uitnodiging voor de lezing op 15 juli.

 • Forum Reptielenmiddag

  reptielenNa een aantal succesvolle reptielenmiddagen, komt de bibliotheek met een nieuwe reeks online en reallife activiteiten over reptielen. De eerste reptielenmiddag op zondag 28 juni staat in het teken van gif. Tijdens de interactieve workshop leer je veel over giftige reptielen.

 • Sit-in voor de vrede

  sitin vredeHet ILOZ / Ambassade van Vrede roept alle Zoetermeerders op om op 1 juli mee te doen met een sit-in voor de vrede. De aanleiding voor dit compassie-evenement is het zinloze geweld wat de dood van George Floyd in Amerika veroorzaakte.

 • Bibliotheek maakt ruimte voor studenten

  Studieruimte ForumHelaas is de Raadszaal in het Forum nog niet beschikbaar gesteld voor de studenten als studieruimte vanwege de COVID19 richtlijnen die de gemeente momenteel hanteert. Bibliotheek Zoetermeer heeft daarom een eigen ruimte in het Forum beschikbaar gesteld voor de studenten.

 • Steekincident Centrum West Update

  20200612MvO InzetLFL02 CentrumWest ZTM002Er is inmiddels meer informatie over het steekincident op Centrum West van vrijdagavond 12 juni. Tegelijk met de melding van dit incident was er een melding van een persoon te water en dit blijkt met elkaar verband te houden. Ook is duidelijk dat de politieheli is ingezet voor dit incident.

 • Steekincident Centrum West

  20200612 200817De politie, ambulances en de traumaheli zijn op Centrum West voor een steekincident. Omdat er nog een tweede alarmmelding is van een persoon te water bij de Voorweg, is er veel onduidelijkheid wat er allemaal in Zoetermeer aan de hand is.

 • Cadenza 2 gaat van start

  20200612 19119Project Cadenza 2 is gelegen aan de Italiëlaan, tussen Casa Italia, de spoorbaan en de Hoogvliet bij Cadenza 1. Hier komen woontorens van ongeveer 70 meter hoog, met in totaal 160 appartementen. 60 tot 80 van deze appartementen zijn speciaal bedoeld voor jongeren.

 • Live concert in je woonkamer

  YVI pers 18 juniNa het succes van het virtuele live concert van zanger Ed Struijlaart komt het Stadstheater opnieuw met live muziek in jouw woonkamer. Deze keer is het de beurt aan zanger en muzikant YVI, die zondagavond 28 juni speciaal voor alle Zoetermeerders zal spelen.

 • Fysiek kennis maken met de stad

  20200610 19089Waarnemend burgemeester Lokker is al begin april gestart als burgemeester van de start en heeft de afgelopen tijd al veel mensen en organisaties gesproken, maar vooral veel digitaal gewerkt. Nu is het de tijd om ook fysiek kennis te maken met de stad. Lokker bezocht de bibliotheek en het Stadstheater.

 • Gemeenteraad weer even in raadszaal

  raadszaal 3De gemeenteraad is afgelopen maandag, 8 juni, voor het eerst weer fysiek bij elkaar geweest tijdens een commissievergadering. De eerste reacties op de proef waren positief, aldus de griffie. Na evaluatie wordt bekeken of volgende raadsvergaderingen ook in de raadszaal kunnen plaatsvinden.

 • Nog niet studeren in raadszaal

  IMG 20190325 091124Studenten kunnen voorlopig nog niet terecht in de raadszaal om te studeren. Het Stadhuis-Forum gaat weer langzaamaan open voor bezoekers, maar studenten zijn nog niet welkom. Hier is wel grote behoefte aan, aldus raadslid Zamani van D66: "Niet alle studenten hebben de gelegenheid om thuis te kunnen studeren."

 • Markt krijgt meer ruimte op Marktplein

  20200404 17840De Zoetermeerse warenmarkt in het centrum krijgt meer ruimte. Wethouder Jan Iedema heeft maandagavond in de commissievergadering verteld dat de markt vanaf komende zaterdag ook op het Marktplein gehouden mag worden.

-advertenties-

-goede doel-