Stadscentrum

 • 20191116 13396Sinterklaas is aangekomen in Nederland en kwam meteen langs in Stadshart Zoetermeer om een gezellig feestje te bouwen met alle kinderen. De Sint kwam aan met de koets en werd op het Cadenzaplein ontvangen door burgemeester Aptroot.

 • woodstone1Afgelopen weekend was restaurant Woodstone pizza and wine voor het laatst geopend. Het restaurant gelegen aan het Oostwaarts in het stadshart maakte op hun facebook pagina bekend dat het restaurant vanaf nu gesloten is.

 • le weg stadshart woonhart

  De Europatunnel in de richting van de Afrikaweg (richting Den Haag) wordt dinsdagavond 19 november afgesloten voor verkeer. Woensdagavond 20 november wordt de Europatunnel ook afgesloten, maar nu in de richting van de Australiëweg (richting Utrecht).

 • DSC 0019Op de Dag van de Mantelzorg kwamen ook in Zoetermeer mantelzorgers weer op een feestelijke manier bij elkaar. ZoSamen organiseerde de feestelijke dag in het Stadstheater in Zoetermeer om waardering en erkenning uit te spreken voor het waardevolle werk dat mantelzorgers verrichten.

 • 20181117 1206Ook dit jaar komt Sinterklaas weer met zijn pieten naar Zoetermeer. In het Stadshart komt Sinterklaas aan op zaterdag 16 november, waar hij na een warm welkom door burgemeester Aptroot een route door het Stadshart zal lopen.

 • cobra2Op last van de burgemeester is Club Cobra aan de Amsterdamstraat per direct voor twee weken gesloten. Deze tijd wordt gebruikt om het schietincident te onderzoeken van donderdagmiddag 7 november.

 • 20191108 13146Het Zoetermeerse college steunt de campagne van Orange the World, die wereldwijd aandacht vraagt voor het geweld tegen vrouwen. Burgemeester Aptroot en de wethouders Ter Laak en Iedema gingen samen met de dames van Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. ‘in het oranje’ op de foto.

 • internetuitzending raadDe openbare raadsvergaderingen zijn nu al (live) te volgen via de computer, maar volgend jaar worden deze vergaderingen ook ondertiteld. Het ondertitelen van de vergaderingen maakt deze beter toegankelijk voor dove en slechthorenden.

 • 20191107 13105Club Cobra aan de Amsterdamstraat is vermoedelijk opnieuw beschoten en wel op klaarlichte dag. Donderdagmiddag werden harde knallen gehoord rond de club, de politie vond vervolgens kogelhulzen in de omgeving van de club en zette de straat af.

 • WinkeldiefstalEen getuige zag afgelopen zaterdag dat vier personen volle tassen in een auto legden en daarna weer het Stadshart inliepen. Niets bijzonders in de buurt van een winkelcentrum maar dit herhaalde zich meerdere malen. De getuige besloot toch even de politie te bellen; het zekere voor het onzekere nemend.

 • foto impressie opening forum bibliotheekFotogroep Zoetermeer bestaat dit jaar 50 jaar, jaren waarin de leden elkaar hielpen om de mooiste foto’s te maken. Onderdeel van de festiviteiten van het jubileum is een foto expositie met een 60 tal foto´s van de leden van de Fotogroep Zoetermeer in het Forum Zoetermeer.

 • cobra2Burgemeester Aptroot heeft Club Cobra in het Stadshart weer toestemming gegeven om dit weekend open te gaan. De club was voor twee weken gesloten na een vermeend schietincident op 19 oktober. Hoewel er sterke aanwijzingen zijn dat de club op die dag is beschoten, is geen onomstotelijk bewijs gevonden.

 • BoekenfestivalHet boekenfestival in het Stadstheater is inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van het Thrillerfestival. Dit jaar werd het alweer voor de elfde keer gehouden. Bezoekers konden kennismaken met een groot aantal schrijvers van Nederlandse en Vlaamse bodem.

 • trick4De 6e Halloween Walk trok vele bezoekers naar het Stadshart. Het begon met de Trick or Treat voor de kinderen in de middag en eindigde 's avonds laat met de grote enge monsters. Bekijk hier onze foto's en film van dit grote Zoetermeerse evenement.

 • 20191025 12765De jongere jeugd mocht 's middags al verkleed naar de Trick or Treat in het Stadshart, zij haalden met hun strippenkaart bij alle griezels in het winkelcentrum wat lekkers op. Tegen de avond werd het pas echt griezelig op de Halloween Walk.

 • cultuurdak lg architectenOp de daken in de binnenstad van Zoetermeer is nog onverwacht veel ruimte voor kunst en groen, blijkt uit een verkennend onderzoek van LG architecten. ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert op dinsdag 29 oktober 2019 een stadslezing over kunst en groen op daken.

 • Bijlage bij persbericht 61 Griezelen liggendHou je van griezels, monsters, spoken en ander gespuis? Kom dan op vrijdagavond 1 november van 19:00 – 21:00 uur naar het Forum voor een spannend griezelfeest! Doe mee aan griezelige workshops, ontdek de engste verhalen en voor de durfals is er de Night at the Museum Spooky tour in Museum de Voorde.

 • logo thrillerfestivalZoetermeer staat van zondag 27 oktober tot en met zondag 3 november weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. Een jaarlijkse happening die voor de elfde keer op rij wordt gehouden en van Zoetermeer een week lang de spannendste stad van Nederland maakt.

 • IMG 20190325 091124De raadzaal in het Stadhuis-Forum is vanaf januari 2020 het hele jaar door beschikbaar als studieruimte voor studenten. Na een succesvolle pilot rond examentijd bleek er veel belangstelling voor het in stilte studeren.

 • cobra2Meerdere harde knallen werden gehoord door de bewoners in de ochtend van zaterdag 19 oktober. De 'schoten' zouden zijn gehoord op de Amsterdamstraat, bij Club Cobra. In eerste instantie vond de politie geen bewijs, maar rond de middag startte er toch forensisch onderzoek.

-advertenties-

-goede doel-