Stadscentrum

 • Rhythm fest editHet Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer is van vrijdag 21 t/m zondag 23 februari de locatie voor een groots video game evenement, genaamd Rhythm Fest. Tijdens het evenement zijn bekende en minder bekende rhythm en arcade games te spelen zijn.

 • valentijn de voordeSpeciaal voorde singles op Valentijnsdag organiseert Museum De Voorde: 'Blinddaten in het museum!'. Alle singles hebben vanaf 17:30 uur gratis toegang tot het museum. Singles worden aan elkaar gekoppeld en ontdekken samen de tentoonstelling 'Dit zijn wij!' onder het genot van een glaasje prosecco.

 • 20200208 16240Vier jongeren van Leo’s club Zoetermeer gingen zaterdagochtend helemaal uit hun dak met shoppen bij Intertoys. Zij winkelden echter niet voor zichzelf, maar voor speelgoedbank IKROS. Met 3 Pubquizen werd vorig jaar in totaal €4211,- opgehaald, bestemd voor nieuw speelgoed voor IKROS.

 • HEADER Boef Maas theater en dans Sjoerd Kelderman 2Kleutervoorstelling Boef is vrijdag 28 februari te zien in het Stadstheater, Zoetermeer. In Boef nemen mimers Lisa Groothof en Dwayne Toemere hun publiek mee in een grappig boevenavontuur en onderzoeken met hen de grenzen van goed en fout.

 • bijlage bij persbericht 5 ontmoetingspunt verliesVeel Zoetermeerders kennen een groot verlies in hun leven. Het verliezen van een partner, vriend(in), kind of andere dierbare laat diepe littekens na. Al deze Zoetermeerders wil uitvaartzorg CUVO en de Bibliotheek Zoetermeer een hart onder de riem steken op Valentijnsdag.

 • bijlage bij persbericht 6 chocolade printWie op Valentijnsdag écht iets bijzonders aan zijn of haar geliefde wil geven, kan even langs gaan bij het FabLab in het Forum. Met moderne 3D chocoladeprinters kan elke naam zo een bijzonder cadeau worden.

 • 100419 MODEL portretten am05Voor het nieuwe theaterseizoen is het Stadstheater op zoek naar nieuwe gezichten uit Zoetermeer en omstreken voor op de theaterbrochure. De negen gezichten van het huidige seizoen zijn overal te zien op de posters in de stad, de theaterbrochure en ga zomaar door.

 • 20200202 16151De hoofdbibliotheek in het Forum werd zondagochtend compleet overgenomen door kinderen. Baby's, peuters, kleuters en hun oudere broertjes en zusjes kwamen allemaal meedoen aan de Baby-Peuter-Kleuter Markt met heel veel activiteiten.

 • image v9870Dit theaterseizoen is Harrie weer terug. Dit keer in de gedaante van een snackbareigenaar. Net als in de vorige voorstellingen gaat er ook in Herrie in de Keuken weer van alles mis en een en al vrolijkheid. Jon van Eerd kruipt weer in de huid van Harrie Vermeulen.

 • bord parkeerplaatsZó! Zoetermeer is woedend over de brief van de gemeente aan de inwoners van het centrum over het verhogen van de parkeertarieven. Ondanks een amendement, dat op 16 december 2019 werd aangenomen door de raad, lijkt er nu geen sprake te zijn van een speciale bezoekersregeling.

 • petitieBewoners zijn een online petitie gestart om bezwaar te maken tegen de verhoogde parkeertarieven in het centrum van de stad. Sinds begin dit jaar heeft de gemeente Zoetermeer besloten om parkeren na 18:00 tot 23:00 uur betaald te maken tegen een tarief van €2,40 per uur.

 • Raadzaal865A1546Het politieteam Zoetermeer krijgt een nieuw districtsbureau, waar ook de recherche in gehuisvest wordt. De gemeente Zoetermeer en politie-eenheid Den Haag tekenden 28 januari 2020 een intentieovereenkomst om een nieuw politiebureau in Zoetermeer te realiseren.

 • IMG 9867Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het eerste kunstwerk ‘De man die vuur geeft’.

 • sh Stadhuis Forum baliesDe bibliotheek moet bezuinigen en ziet zich daarom genoodzaakt om de onderste verdieping van het Stadhuis-Forum op te zeggen. Dit betekent een forse krimp voor de hoofdbibliotheek en de partners die in het forum een plek hebben. We vroegen de lezers van Zoetermeer actief om hun reactie.

 • kleutermarktIeder jaar aan het eind van de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek een grote Baby-, peuter- en kleutermarkt. Deze bruisende speel- en infomarkt vindt plaats op zondag 2 februari 2020 van 9.30 tot 12.30 uur in het Forum.

 • pukEnmirlowDe hondjes Puk en Milow moesten even wachten in de auto. De motor draaide, dus was het lekker warm binnen. Maar plots drukte één van de honden de deurvergrendeling in en zaten de hondjes opgesloten.

 • Susanne Bout in de biebDe PvdA maakt zich zorgen over het inkrimpen van de bibliotheek. De partij vindt dat in een stad als Zoetermeer een goede bibliotheek met een uitgebreide collectie niet mag ontbreken. Deze week werd bekend dat de Hoofdbibliotheek in het Forum door de bezuinigingen moet inkrimpen.

 • bord parkeerplaatsDe Zoetermeerse partijen VVD en PVV hebben vragen gesteld aan het college over de parkeertarieven in de openbare ruimte van het Stadshart. Er blijkt een verandering geweest te zijn in de tarieven voor het parkeren, maar dit wordt niet overal goed aangegeven.

 • theaterweekend 2018 2Dit weekend doet het Stadstheater Zoetermeer weer mee aan het Nationaal Theaterweekend. Tijdens dit weekend kunt u voor slechts €10 euro per kaart genieten van verschillende voorstellingen, maar naast de voorstellingen zijn er nog veel (gratis) activiteiten te bezoeken in het Stadstheater.

 • 20200122 voorleesontbijt Prinses Laurentien GVW 4159Bij de start van de Nationale Voorleesdagen kwam Prinses Laurentien in het Zoetermeerse Stadhuis-Forum kleuters voorlezen uit het boek 'Moppereend'. De prinses betrok alle kleuters bij het verhaal en had zichtbaar zelf ook veel plezier in het voorlezen.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-