Stadscentrum

 • Vol en drukbezocht festivalweekend

  20240615 46434Ondanks het minder mooie weer gingen veel Zoetermeerders er dit weekend op uit. Ze bezochten één van de vele festivals in de stad, zoals het Bierfestival, Rrrollend Zoetermeer of het OranjeDome waar vaders konden feesten én tegelijkertijd naar het voetbal kijken.

 • Deelnemers rolstoelvierdaagse genieten van intocht

  53759611154 be90e2e23e cDe rolstoelvierdaagse Zoetermeer werd donderdag 30 mei afgesloten met een muzikaal feestje. In het Stadshart werden de deelnemers ontvangen door burgemeester Bezuijen en het orkest van Kunst en Vriendschap. De groep deelnemers was dit jaar in tweeën gedeeld, zodat iedereen de ruimte had om van het concert te genieten.

 • Nieuwe plannen voor Markt 10

  markt 10 ligging mei24De gemeente heeft nieuwe plannen voor de locatie Markt 10, waar het vroegere Stadhuis stond. Het gebouw aan de Markt wordt maximaal 70 meter hoog, wat eerst 90 meter was. Er komt geen grote parkeergarage onder de Markt, maar een ondergrondse parkeergarage onder het gebouw staat wel in de plannen.

 • Foto van de week

  mei24 J_Stahlecker_FrankrijklaanFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Stap in transformatie passage Stadshart


  IMG 20240518 WA0000 1Om meer ruimte en licht te creëren wordt de ‘druppel’ in de overdekte passage (het voormalige terras van ‘La Place’) de komende maand verwijderd. In verband met de veiligheidseisen worden de naastgelegen roltrappen daarom gedurende 1 maand buiten gebruik gesteld, van 21 mei tot 21 juni.

 • Avondvierdaagse sluit af met feestje

                  De avondvierdaagse sloot donderdag 16 mei de vier dagen wandelen af met een heerlijk feestje op de Markt. Bij aankomst in het Stadshart werden de lopers al ontvangen met muziek door verschillende muziekkorpsen, op de Markt barstte het feest pas echt goed los.

 • Tariefverhoging amateurtheater uitgesteld

  theaterstoelenZoetermeerse amateurtheatergezelschappen betalen bij het Stadstheater een gereduceerd tarief bij voorstellingen in het theater. Het Stadstheater komt niet uit de kosten met dit tarief en wilde dit (fors) verhogen. In overleg met de gemeente Zoetermeer is nu besloten om de tariefsverhoging een jaar uit te stellen.

 • 24e editie van Bevrijdingsfestival Zoetermeer

  WhatsApp Image 2024 05 07 at 09.33.49Ondanks enkele dreigende regenwolken in de namiddag, vierden duizenden enthousiaste bezoekers de vrijheid op het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer. Het terrein verwelkomde dit jaar in de middag een groter aantal bezoekers dan vorig jaar, die volop genoten van een scala aan optredens en activiteiten.

 • Zonder vrede geen vrijheid

  vredesboomDinsdagavond 7 mei is er een herdenking met korte verhalen en muziek bij de Vredesboom op het Dobbe-eiland. De vakbond FNV heeft deze boom in 1984 aan de inwoners van Zoetermeer geschonken, als actie voor de vrede in de wereld.

 • Bevrijdingsfestival- alle optredens

  Bevrijdingsfestival foto R Poots copyBevrijdingsfestival Zoetermeer opent om 13:15 uur op de Markt met het ontsteken van het vrijheidsvuur, dat vanuit Wageningen door hardlopers naar Zoetermeer gebracht wordt. In de namiddag start ook het programma op het Oostwaarts en Nicolaasplein.

 • 35e keer Taptoe op de Markt

  20240427 44384De Taptoe in Zoetermeer werd op Koningsdag alweer voor de 35e maal gehouden als afsluiting van het feest. Overdag is de Markt de locatie voor de vrijmarkt en toneel van kleedjes en bezoekers, in de avond verandert het in een arena voor de Taptoe optredens.

 • Wat is de waarde van de dienstpet Van der Spek?

  DienstpetTijdens een waarderingssessie op woensdag 1 mei wordt de waarde bepaald van de dienstpet van de gebroeders Van der Spek voor Zoetermeer. Samen bepalen alle deelnemers de waarde van objecten uit museum De Voorde voor de stad.

 • Wat is er te doen in Zoetermeer op Koningsdag?

  20230427 38261Koningsdag 2024 komt er weer aan, de hele dag kun je genieten van dit feest, vanaf de Aubade tot aan de Taptoe. Het leukste feest van het jaar voor alle Zoetermeerders zal de hele dag duren met vrijmarkt, Koningsontbijt en heel veel activiteiten.

  Bekijk hier het hele programma!

 • Trekpleister in Stadshart Daily Plaza

  Daily PlazaPingProperties heeft een nieuwe langjarige huurovereenkomst gesloten met drogisterij ‘Trekpleister’ voor het overdekte winkelcentrum Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer. Zij gaan circa 250 m² winkelruimte huren op 1e etage tegenover supermarkt Dirk. Trekpleister verwacht in december feestelijk te openen.

 • Schelpenhangers opent in Zoetermeer

  E6EFCF61 CF5E 499E BEEC 4DA7C7603DA5Na bijna negen jaar van creativiteit en ondernemerschap is Schelpenhangers, een unieke winkel vol mode- en lifestyle accessoires, klaar om haar nieuwste vestiging te openen. Op 18 mei verwelkomen eigenaresses Nikkie van Vlijmen en Marloes Stelingwerf je graag op de Promenade 271 om kennis te maken.

 • Traditioneel Koningsontbijt op Stadhuisplein

  KoningsontbijtLions Club Zoetermeer Soetermare organiseert ook dit jaar weer het traditionele Koningsontbijt. Dit jaarlijks terugkerende evenement vindt plaats op zaterdag 27 april van 09.00 tot 11.00 uur op het Stadhuisplein. De opbrengst van het ontbijt gaat altijd naar een goed doel.

 • Hele Stadshart feest op Bevrijdingsdag

  Bevrijdingsfestival foto R PootsBevrijdingsdag wordt dit jaar maar liefst op drie locaties gevierd in het Stadshart: Op de Markt, het Oostwaarts én het Nicolaasplein zijn optredens, horeca en foodtrucks te vinden. Elke locatie heeft een eigen doelgroep, zo worden jongeren vooral naar het Nicolaasplein getrokken voor de DJ’s van Q Music.

 • Wijk in Beeld: Stadscentrum

  centrumIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. Stadscentrum (wijk 11) wordt begrensd door de Europaweg, de Randstadrail, de Grote Dobbe en de Leidsewallenwetering.

 • Bevrijdingsfestival 2024 op meerdere locaties

  20230505 38731Uit het evaluatieverslag van Bevrijdingsfestival 2023 blijkt dat de gemeente nadenkt over het verspreiden van programma en activiteiten over meerdere festivalterreinen. Ook komt er een speciaal festival voor ouderen.

 • Nieuwe bomen langs Marseillepad

                  Voor de herinrichting van het Centraal Park bij de Dobbe is onderzocht of de bomen die langs het Marseillepad staan verplaatst kunnen worden. De bomen blijken echter in slechte conditie te zijn en zijn niet verplantbaar.

-advertenties-

-goede doel-