Stadscentrum

 • WhatsApp Image 2019 07 19 at 13.59.23Ter ere van 100 jaar kiesrecht is er een plaquette geplaatst bij de Zoetermeerse raadzaal. Burgemeester Aptroot en gemeenteraadslid Véronique Frinking onthulden de plaquette op maandagavond 15 juli 2019 voorafgaand aan de raadsvergadering.

 • woontorens marktDe maximale hoogte van de woontorens die in het centrum van de stad gebouwd zullen worden is teruggebracht tot 90 meter. De toren van 90 meter komt op de locatie Markt 10, waar eerst het Stadhuis stond.

 • AfbeeldingspanjepngEvento Mediterráneo’... dit eerste-vakantie-dag-festival met Spanje-beleving vindt plaats op zaterdag 20 juli tussen 12:00 en 21:00 op het Dobbe-eiland in Zoetermeer en is gratis toegankelijk voor jong en oud. Om op deze eerste zomervakantiedag alvast in de juiste stemming te komen kun je hier volop genieten van eet-, drink-, kijk- en luisterplezier in een decor van de Catalaanse ‘Las Ramlas’. 

 • DSC 1116De Markt is drie dagen lang het domein van Bodega Norton Culinair Zoetermeer, het culinaire spektakel van Zoetermeer. Het podium staat dit jaar in het midden, zodat bezoekers van alle kanten kunnen genieten van de optredens tijdens het eten.

 • 20190702 10082Dertig senioren werden getrakteerd op koffie en klassiek in het Forum. Op woensdag 3 juli trad Duo FAVORI op in het Forum café met een mix van opera, operette en musical. De Stichting Magisch Zoetermeer trakteerde de gasten van dit mini concert op koffie.

 • IMG 4746Komend weekend wordt de Markt in Zoetermeer drie dagen lang omgetoverd tot het grootste openluchtterras van de regio tijdens Bodega Norton Culinair Zoetermeer. Het culinaire spektakel wordt voor de 20e keer georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer.

 • Voordekids MuseumverteltheaterWat voor geheimen verbergt een sleutelgat? En welke dromen bewaart een kussensloop? Nieuw bij Museum De Voorde in Zoetermeer voor kinderen tussen 5 en 12 jaar: iedere eerste zondagmiddag van de maand Museumverteltheater met een mooi verhaal en een workshop.

 • toren Markt 10Het Buurtcomité De Franse wijk(t) niet! organiseert een wijkschouw op verzoek van de burgemeester. Alle leden van het college B&W en de gemeenteraad zijn uitgenodigd voor een schouw op 3 juli om zelf te zien wat er speelt in deze buurt.

 • politieEn UitgaansgeweldDe politie heeft de handen vol aan het uitgaansgeweld in het Stadshart. Tijdens het afgelopen weekend liep dit hoog op. Er was een forse inzet van de politie nodig, met behulp van de hondenbrigade en agenten van andere bureaus om de overlast terug te dringen. 

 • IMG 20190325 091124Zowel de gemeente Zoetermeer als de studenten waarderen de stille studieplekken in het stadhuis forum zeer. Studenten konden in de voor hen drukste maanden terecht in de Raadszaal, waar zij in stilte mochten leren voor de examens.

 • cobra schietenBurgemeester Aptroot heeft het besluit omtrent de sluiting van Club Cobra gedeeltelijk terug gedraaid. De club maakte bezwaar tegen het feit dat zij een jaar moesten sluiten, deze termijn is nu terug gebracht tot 6 maanden. Dit betekent dat de club 20 augustus 2019 weer open mag.

 • schietpartij denemarkenlaanNa het schietincident op de Duitslandlaan op maandagavond 17 juni hebben agenten drie personen aangehouden. Bij het schietincident raakte één persoon gewond. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

 • schietpartij denemarkenlaanBij een schietpartij op de Denemarkenlaan nabij het Stadshart is maandagavond even na 19.00 uur één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er zouden twee personen zijn aangehouden.

 • norahWie op zoek is naar trendy en stijlvolle mode voor een betaalbare prijs, heeft er straks een nieuw adresje bij in Stadshart Zoetermeer. Hier opent Norah binnenkort een nieuwe winkel. Dit Nederlandse merk heeft een uitgebreide collectie van eigen ontwerp en is bovendien scherp geprijsd.

 • Parkeerschouw 12 juni 2019 AG Parkeren waar danRuim 100 mensen liepen woensdagavond op uitnodiging van de Actiegroep Parkeren waar dan? een rondje door de binnenstad. Bewoners en politieke vertegenwoordigers keken samen naar de knelpunten die er nu al zijn en die verwacht worden na de bouw van de woontorens in het centrum.

 • VaderdagHet is weer Vaderdag. Stadshart Zoetermeer zet op zondag 16 juni alle vaders van Zoetermeer in het zonnetje. Vaders en hun kinderen er een feestelijke dag van te maken. Ze zijn die dag welkom voor een middag vol gezellige en leuke activiteiten.

 • Museum De Voorde Vaderdag 2019 Zondag 16 juni is het Vaderdag. De perfecte dag voor quality time met je vader, schoonvader of grootvader bij Museum De Voorde in Zoetermeer. Je betaalt die dag maar één entreekaartje voor jullie tweeën. Naast de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’, kun je retro-spellen spelen.

 • 20190606 9311Na vier dagen prachtige tochten door de parken en straten van Zoetermeer, in steeds prachtig weer, werd de rolstoelvierdaagse donderdagmiddag afgesloten in het Stadshart. Honderden rolstoelers en hun vrijwillige begeleiders werden feestelijk ingehaald op de slotdag.

 • centumwestIn de groenstrook bij Centrum West is de traumahelikopter geland om medische hulp te verlenen aan een arrestant in het politiebureau aan het Wegstapelplein. Volgens de woordvoerder van de politie is de persoon onwel geworden en spoedeisende hulp bleek nodig.

 • actiegroep parkerenDe nieuwe Actiegroep 'Parkeren waar dan?' heeft de leden van de raad en van het college van Zoetermeer uitgenodigd voor een parkeerschouw. In een korte wandeling op woensdag 12 juni willen zij hun zorgen over de verschillende plannen in het centrum uiten.

-advertenties-

-goede doel-