Stadscentrum

 • 20181105 461De familie van der Bom won afgelopen woensdag de Halloween Home Award voor het mooist versierde huis van Zoetermeer. Naast een mooie award mochten zij de hoofdprijs, 1 minuut gratis winkelen, maandagavond komen ophalen bij Albert Heijn XL in het Stadshart.

 • DSC 4751 288Het Forum Café is geheel vernieuwd, na een periode dat het café gesloten was. Tijdens de Dag van de Ontmoeting werd het Café officieel heropend. Het Forum Café wordt een gezellige en centrale plek waar Zoetermeerders elkaar kunnen vinden.

 • DSC 4605 149Welke monsters, geesten, dode nonnen en zombies namen bezig van het Stadshart tijdens de HalloweenWalk 2018. Bekijk de film, ervaar de doodskreten en zie dat ook een interviewer zijn leven niet zeker is tussen vleeseters, bloeddrinkers en lopende geraamtes. (klik lees meer om de film te zien)

 • TrickStadshart 6Al lang voor de start waren alle kaarten verkocht voor de Trick or treat in het Stadshart. De kinderen gingen langs de winkels waar spoken, geesten en monsters hun op stonden te wachten. Geen super enge monsters, want ze gingen er graag mee op de foto.

 • DSC 4577 121De HalloweenWalk bracht de meest uiteenlopende monsters en geesten naar het Stadshart. Tussen de zombies door dook Johnny Depp op als Pirate of the Caribbean. Verder op stond Dumbledoor met een aantal studenten. In Haunted Park leek je omringd door zombies en geesten.

 • 20181016 122406Zondag 28 oktober vindt de Dag van de Ontmoeting plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer en partners. Van 10 tot 17 uur zijn er in het Forum Café allerlei leuke en gezellige activiteiten en ontmoetingen - grotendeels gratis - waar iedereen aan mee kan doen. Dit hangt samen met de nieuwe koers van het heropende Forum Café onder het thema 'ontmoeting'.

 • De Halloween walk is inmiddels niet meer weg te denken uit het Stadshart van Zoetermeer. Het blijft een evenement voor mummies, vampieren, heksen, zombies, creepy demonen, frankensteins, monsters en nog véél meer angstaanjagende figuren! Het wordt dit jaar de meest krankzinnige Halloween Walk ooit!

 • IMG 6168Politieagenten hebben zondagavond een verwarde vrouw van de snelweg A12 gehaald. Rond 18.30 uur kwam de melding dat er iemand was gezien die langs de snelweg liep. Politieagenten die op de melding afgingen zagen dat de vrouw meerdere malen de snelweg overstak.

 • WhatsApp Image 2018 10 11 at 12.29.30Off-price retailer TK Maxx opent donderdag 1 november om 10.00 uur het gloednieuwe filiaal in het Stadshart in Zoetermeer. De opening betekent de tiende winkel in Nederland voor TK Maxx in de regio hebben zij ook in Den haag en Rotterdam al filialen.

 • DobbeBijMarktDeze zomer heeft de blauwalg bezit genomen van de Zoetermeerse plas, maar nu is ook de Dobbe aan de beurt. Omwonenden klagen over het vieze water en de stank die er vanaf komt. Naast de blauwalg drijft er nog meer in het water in de Dobbeplas.

 • 20181011 133951Op de dag dat in veel gemeentes, waaronder Zoetermeer, de Regenboogvlag wordt gehesen om aandacht te vragen voor Coming Out dag opende wethouder Ingeborg ter Laak ook de Coming Out tentoonstelling in het Stadhuis-Forum. Een intense tentoonstelling met prachtige foto's, maar vooral veel persoonlijke verhalen.

 • 20181010 133932Zoetermeer is helemaal klaar voor Coming Out Dag. Als Regenboogstad besteedt de gemeente graag wat extra aandacht aan deze dag waarbij wordt stil gestaan bij lhbti, lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen.

 • halloween home awardsDe populaire wedstrijd Halloween Home Awards gaat weer van start! Decoreer je huis in een Halloween thema en help mee om van Zoetermeer Halloweenstad van Nederland te maken.

 • halloween stadshart 14 3De voorbereidingen voor de Halloween Walk zijn in volle gang, vrijdag 26 oktober zal heel het Stadshart weer in het teken van het Halloweenfeest staan. Zoetermeerder Ben Besuijen startte een petitie tegen het Halloween feest op internet met de vraag of dit feest afgelast kan worden. De gemeente laat weten dat afgelasten niet zomaar kan.

 • unnamedInterieurwinkelketen CASA opent op zaterdag 6 oktober de deuren in Zoetermeer. De internationale winkelketen met zo’n 500 vestigingen in negen Europese landen, komt in de plaats van de Xenos in de Stadshart Passage.

 • unnamedOp 4 oktober is het weer dierendag. Ook in het Stadshart wordt dit gevierd. Diereneigenaren maken met de leukste foto van hun trouwe viervoeter, goudvis, konijn of welk huisdier dan ook kans op verschillende dierenprijzen met de #stadshartvoordieren fotowedstrijd.

 • KinderenVanaf maandag 1 oktober staat het Forum in het teken van opvoeding. De hele week worden er tal van activiteiten en workshops gehouden met dit thema en kun je vragen stellen over opvoeden aan de partners van het Forum, zoals de Opvoedpoli, Kwadraad en Meerpunt.

 • 20180929 133416Life skills bereiden je voor op een zelfstandig leven, hoe regel je je zaken goed? Als je 18 wordt komt er veel op je af, zo moet je vanaf dat moment je eigen zorgverzekering regelen en belastingaangifte doen. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden helpt hier graag bij.

 • 20180929 133376Het historisch festival begon dit jaar al op vrijdag met een speciaal diner en twee uitvoeringen van de musical 'De Slag bij Zoetermeer'. Het hele weekend profiteerde het festival volop van het prachtige zonnige weer en liet weer vele bezoekers genieten van historie en activiteiten.

 • 20180927 133151De Slag bij Zoetermeer neemt de musical kijker mee terug naar 1574, wanneer de Geuzen via Zoetermeer het belegerde Leiden proberen te bereiken. Het spektakel komt vrijdag en zaterdag tot leven op het water van de Dobbeplas, meer dan 100 acteurs, dansers en zangers spelen de bijzondere gebeurtenis na.

-advertenties-

-goede doel-