Stadscentrum

 • Een potje om lief en leed te delen

  liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

 • HOOP doet leven

  hoop doet levenIn de Grote Zaal van het Stadstheater Zoetermeer zal voorlopig even geen applaus klinken, maar het Stadstheater brengt mensen nu op een andere manier in contact met cultuur. Hoop doet leven en bij Het Online Open Podium mag iedereen zijn talent laten zien.

 • Vakkenvuller is nu een superheld

  20200329 17653Het is hard werken voor de supermarkten om aan alle maatregelen te voldoen en de voorraad op orde te houden. “Maar we merken wel een enorme saamhorigheid bij het personeel”, vertelt Manon Kalkhoven, assistent manager AH XL, “vakkenvullers zijn nu superhelden en worden zeer gewaardeerd!”

 • Zoetermeer zwaait burgemeester Aptroot uit

  20200330 17737Burgemeester Charlie Aptroot nam maandag, na 7,5 jaar burgemeesterschap, afscheid van Zoetermeer. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan er nu geen groots afscheid van de stad plaatsvinden. Natuurlijk stonden de gemeente en de stad Zoetermeer maandag wel op gepaste wijze stil bij het afscheid.

 • Kunst in Zoetermeer: Meisje spelend met hond

  IMG 9858Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze nieuwe serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk: Meisje spelend met hond.

 • Bescheiden Koopavond

  dp DorpsstraatDoor de corona crisis zijn behoorlijk wat winkels gesloten en vele anderen hebben aangepaste openingstijden. Veel zelfstandigen gaan echter wel gewoon open met koopavond omdat voor hen, elke euro inkomsten meer dan welkom is. Voor de klant is er veel onduidelijk wat wel of niet open is.

 • Koningsontbijt 2020 afgelast

  geenkoningsontbijtAl jaren organiseert de Lionsclub Soetermare het Koningsontbijt in het Stadshart. Nu heeft Soetermare laten weten dat de 2020 editie is afgelast. Mensen die al een kaartje hebben gekocht kunnen hun geld terug krijgen.

 • Zoetermeerse Markt blijft open

  20170610 106171De Zoetermeerse Markt blijft voorlopig open. Zoetermeer kent 3 warenmarkten, op de dinsdag in Oosterheem, vrijdags in Rokkeveen en op zaterdag in het Centrum van de stad. Volgens marktmeester Rob Hofschreuder gaan alle markten gewoon door, mét de nodige veiligheidsmaatregelen.

 • Winkels Stadshart sluiten op eigen initiatief

  20200316 160929De stemming onder veel ondernemers in het Stadshart is bedrukt. Steeds meer winkels sluiten op eigen initiatief omdat de verkoop hard terug loopt. Ook willen ketens hun personeel beschermen tegen besmetting. Zelfstandigen hebben het enorm zwaar.

 • Duidelijkheid rond bezorgen en afhalen

  20200316 17473Veel ondernemers in Zoetermeer maakten zich vandaag zorgen over onduidelijke regels met betrekking tot de horeca. Er staan hoge boetes op eet- en drinkgelegenheden die open gaan, maar hoe zit het nu met bezorgen en afhalen?

 • ONC Parkdreef wint voor goed doel

  IMG 1627Leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef hebben tijdens de slotbijeenkomst van Stadhuis van Democratie 1.250 euro gewonnen voor Stichting Happy Days. De gemeente schenkt dit bedrag namens hen aan het goede doel.

 • Horeca in Stadshart wanhopig

  20200315 17445De Zoetermeerse horeca reageert met grote verslagenheid op het nieuws dat ze per direct de deuren moeten sluiten. "Het is verschrikkelijk, ik ben heel emotioneel", reageert Brigitta Kraal van SoSo, "Ik heb hier 20 man personeel die ik straks moet vertellen dat er geen werk meer is voor ze. Maar alle kosten lopen wel door!"

 • Zoetermeerse Bibliotheken sluiten

  sh Stadhuis Forum 2Het Forum en de wijkbibliotheken sluiten tijdelijk de deuren om verspreiding van het Coronavirus in Zoetermeer tegen te gaan. Op het moment van de maatregel zijn nog geen besmettingsgevallen bekend, maar de bibliotheek wil geen risico's nemen. De sluiting gaat in per vrijdag 13 maart om 13 uur.

 • Hoogvliet showt nieuwste mode

  3ACA0B2A 1C57 445C A5E1 C006A10EF971Hoogvliet Stadshart showde hun nieuwe huisstijl met een echte Fashion Show midden in de winkel. Tussen de winkelende bezoekers stond afgelopen vrijdag een lange catwalk waarop de Hoogvliet medewerkers hun nieuwe kleding lieten zien.

 • Forum Pets Kattendag

  bijlage persbericht forum pets katHou je van dieren? Kom dan naar de Forum Pets Kattendag op 22 maart. Dierenliefhebbers van elke leeftijd zijn welkom bij de nieuwe Forum Pets dagen, waarbij vier keer per jaar specialisten en ervaringsdeskundigen vertellen over onze favoriete huisdieren.

 • 125 overtredingen RandstadRail

  randstadrailHTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden donderdag 5 maart een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. 4311 passagiers werden gecontroleerd en 125 begingen een overtreding.

 • Forum genomineerd als Beste Bibliotheek

  bieb finalistDe shortlist van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2020 is bekend. Uit de 22 binnengekomen nominaties koos de vakjury van Bibliotheekblad deze finalisten: de bblthk Wageningen, Forum Groningen, Forum Zoetermeer, het Huis van Eemnes en LocHal Tilburg.

 • Vegetarische lunch in Forum Café

  buddha bowlVan 9 t/m 15 maart is het weer de Nationale week zonder vlees. Gedurende de hele week kun je in het Forum Café genieten van een heerlijke vegetarische lunch, waar op zaterdag 7 maart van 12:00 – 13:00 uur een lekker voorproefje van gegeven wordt.

 • Peuters genieten van Ukkiepret

  i BXJZV6n X3Het Peuterfestival Ukkiepret in het Stadstheater laat de allerkleinsten genieten van de wonderlijke wereld van theater, dans en muziek. Speciaal voor de kleinste ukkies was het hele theater op dinsdag 3 maart afgestemd op ‘peuterhoogte’.

 • Negen bruggen in nieuw jasje

       Komende tijd vervangt de gemeente negen houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn, ze zijn zo’n 45 jaar oud. De nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof kunnen straks weer jaren mee.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-