reunie picassoDit schooljaar 2018-2019 staat het Picasso stil bij het feit dat in december 2018 alweer 10 jaar geleden het ‘nieuwe’ gebouw aan de Paletsingel werd betrokken. Zaterdagavond 17 november staat er een reünie op het programma.

yunus emre schoolNu er een goedkeuring is vanuit de Raad van State voor een islamitische basisschool in Zoetermeer ligt de bal in eerste instantie weer bij de gemeente. De gemeente Zoetermeer zal een nieuw plan moeten opstellen voor de basisscholen, waarin de islamitische school is opgenomen, en op zoek gaan naar een locatie.

NIBUD certificaten ThuisadministratieNegen vrijwilligers van de activiteit Thuisadministratie van Humanitas Zoetermeer hebben de opleiding ‘Budgetteren/helpen grip op geld te krijgen’ succesvol afgerond. Zaterdag 10 november mochten zij hiervoor een certificaat in ontvangst nemen.

Dag van de Mantelzorg ZMeer wethouder ter LaakAfgelopen zaterdag 10 november hebben we in Zoetermeer de Dag van de Mantelzorg gevierd in het Stadstheater Zoetermeer. Dé dag waarop mantelzorgers even in het zonnetje gezet worden voor de zorg die zij hebben en het werk dat zij doen.

raad van stateDe Raad van State heeft in een rechterlijke gang de organisatie achter een te vormen islamschool in Zoetermeer in het gelijk gesteld. De gemeente Zoetermeer is verplicht de normale gang van zaken te volgen. Dit betekent dat de school gesticht mag worden zoals elke burger dat mag doen.

Foto bij persbericht Kern KinderopvangTer ere van het 20-jarig bestaan van de KIDSclubs van Kern kinderopvang werd er vrijdag 9 november een groot feest georganiseerd met de finale van Kern KIDSclub voice & dance. De winnaar Djamaria van KIDSclub-locatie de Leyens ging naar huis met de grote beker.

IMG 0312Een oververhitte lithium-ion-accu heeft woensdagochtend voor brand gezorgd in een galerijflat in Palenstein. De accu vloog omstreeks 7 uur 's ochtends in brand in een woning op de 9e etage aan de Diederik van Teilingenlaan.

byrd OudeKerkZoetermeerHet bekende William Byrd Vocaal Ensemble komt 16 november naar Zoetermeer met een kleurrijk Romantisch programma. Het Leidse Ensemble, onder leiding van Nico van der Meel, speelt meerdere stukken in samenwerking met de Franse pianist Jean-Baptiste Milon.

fernando riscado cordasHet wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) zal deze week verzorgd worden door Fernando Riscado Cordas (gitaar). Deze geweldig virtuoze gitarist heeft weer een prachtig programma uitgekozen met werken van componisten uit de romantiek.

Afscheid Stadsmuseum foto Thinkie Mets

Op 11 november om 17:00 sloot oud-directeur Jouetta van der Ploeg definitief de deuren van het Stadsmuseum Zoetermeer. Het museum was sinds 1989 gevestigd in de oude burgemeesterswoning in de Dorpsstraat. In april 2019 opent het nieuwe Museum De Voorde de deuren aan Zuidwaarts 2 in het Stadshart.

-advertenties-

-goede doel-