PHOTO 2019 01 10 16 09 46Ook op IKC Het Palet is er nu een 'Bibliotheek op school'. Alle kinderen, meesters en juffen waren op het leerplein van unit 4 voor deze opening. De BOS (Bibliotheek op school) wordt gesteund door Bibliotheek Zoetermeer en geeft alle kinderen op school de mogelijkheid om veel verschillende leuke boeken te lezen.

eenhuisvoorharry 865x454Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel voorlezen te bevorderen en te onderstrepen hoe belangrijk voorlezen is. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 23 januari t/m 2 februari 2019.

Aptroot2De alliantie Middengebied, de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, gaat zich gezamenlijk inzetten om hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het gebied te realiseren.

Anouska HendriksAnouska Hendriks, medewerkster van De Zoetelaar in de Dorpsstraat, heeft tijdens de Horecava 2019 – vakbeurs voor de horeca - meegedaan met de wedstrijd ‘Lekker Anders’. Zij won met haar broodje ‘Varkentje eet appel’ de eerste prijs.

DSC01357De Oude Kerk Zoetermeer is donderdagavond 24 januari gastheer van een orgelconcert. Vaste organist Ronald de Jong speelt meerdere werken, waaronder één van eigen maak. Bezoekers van het concert zijn welkom vanaf 19:30 uur. 

0023Sportief Wandelgroep Zoetermeer wandelt elk jaar met een grote groep deelnemers mee met de Vierdaagse van Nijmegen (16-19 juli 2019). De groep start, onder leiding van Don Braad, deze maand al met de voorbereidingen.

Zoetermeer mijn stadHet GemeenteArchief, Erfgoed, Historisch Genootschap en Bibliotheek Zoetermeer slaan opnieuw de handen ineen om het Zoetermeerse erfgoed te behouden en te promoten. Daartoe tekenen de partijen een convenant op dinsdag 15 januari in het Forum op het Stadhuisplein.

image v9257Het Theaterweekend wordt in het Stadstheater op vrijdag 25 januari afgetrapt met een coole actie: je kunt schaatsen op het toneel van de Grote Zaal! Op zaterdag en zondag zijn er in het Stadstheater vervolgens vele leuke activiteiten en voorstellingen.

BuurtAED foto1Bewoners van het Mokkabruin, Sepiabruin en Rokkeveenseweg Zuid in de wijk Rokkeveen mogen zich de trotse eigenaar noemen van een eigen BuurtAED. Dit apparaat helpt mensen die een hartstilstand krijgen te overleven. Wethouder Ingeborg ter Laak nam de BuurtAED gisteren in gebruik.

IMG 1007De Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark houdt op zaterdag 19 januari 2019 een mini-referendum over het Buytenpark. Iedereen die zich meldt op de inloopochtend van het team, kan dan aangeven wat hij of zij vindt dat er wel of niet moet gebeuren in en met het Buytenpark.

-advertenties-

-goede doel-