Logo Groen gedacht In 'Groen gedacht' deze week: een landschapsarchitect stelt zich voor. “Een landschapsarchitect? In Zoetermeer?” Hoe vaak heb ik die opmerking al niet gehoord? Zoetermeer blijft in de beleving van niet-Zoetermeerders toch een betonnen slaapstad, waar de wijken nummers hebben. Niets is minder waar, aldus Arnout Kruijshaar.

Wijjktuin Noordhove 2Wie nu wijktuin Noordhove binnenwandelt ervaart niet alleen een uniek stukje groen voor de inwoners van de wijk Noordhove, maar ook dat het een grote opknapbeurt heeft ondergaan. De vernieuwde wijktuin werd woensdag geopend door burgemeester Aptroot.

CKC partners klassieke concerten in Oude KerkCKC & partners organiseert diverse klassieke concerten op vrijdagavond in de Oude Kerk. Concerten waar amateurmuzikanten zich kunnen presenteren en waar jong en oud de kans krijgt in aanraking te komen met klassieke muziek.

bluesbrothersBeleef de sfeer van blues en meer op dit 3-daagse muziek-evenement. Dit jaar staan er ruim 25 bands op het programma. De 27ste editie van het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival zal worden gehouden vanaf vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni.

PHOTO 2019 05 03 14 31 48In het weekend van 22 en 23 juni 2019 staat er een bijzonder evenement gepland, de SamenLoop voor Hoop Zoetermeer: tijdens deze SamenLoop zal er zoveel mogelijk geld bijeen worden gebracht voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Zondag komen de kids in actie tijdens de speciale KinderLoop.

apr15 arditoZoetermeer heeft veel verschillende plekken waarvan prachtige foto’s gemaakt kunnen worden. Foto’s van bekende plekken, maar ook van minder bekende locaties. In onze rubriek ‘Foto van de week’, vindt u alle ‘Foto’s van de week’ gepubliceerd op Zoetermeer Actief! Heeft u zelf een oogverblindende foto gemaakt? Stuur deze dan op naar ons!
zoetermeeractief.nl/z-meerders/foto-van-de-week

008 CopyrightFOTOFLEX.NL 04062018De drempel om zomaar een begraafplaats op te lopen is vaak hoog. En dat terwijl begraafplaatsen prachtige plekken zijn, waar je even tot rust kunt komen. Begraafplaats Hoflaan houdt tijdens het Weekend van de Begraafplaats een speciale rondleiding voor bezoekers.

dp gebarenpleinTijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement van aanstaande donderdag 23 mei, is er in Zoetermeer voor het eerst een doofvriendelijk stembureau. De stembureauleden bij WeZoDo zijn doof of horende gebarentaalvaardigen, maar voor de zekerheid zijn er de hele dag ook tolken Gebarentaal aanwezig.

zuidwaarts omleiding 7Het zal voor iedereen even wennen worden als de verbinding tussen het Stadhuisplein en de Markt, het Zuidwaarts, wordt afgesloten en bezoekers moeten omlopen. Maar voor minder validen wordt dit extra lastig.

15 5 2019 lansingerland 3Vrijdagmiddag 17 mei opende staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) station Lansingerland-Zoetermeer op feestelijke wijze. Zij deed dit samen met burgemeesters Pieter van de Stadt (Lansingerland) en Charlie Aptroot (Zoetermeer).

-advertenties-

-goede doel-