mbo1 zoetermeer sept2019Een nieuwe mbo1-groep met 16 enthousiaste deelnemers is van start gegaan met de Entree opleiding Dienstverlening en Zorg. Zij gaan hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren. Deze opleiding wordt verzorgd door Piëzo en MboRijnland.

Echtpaar Mansveld Vinkoert 60 jaar 300dpi 0005Burgemeester Aptroot bracht donderdag12 september een bezoek aan het 60-jarig bruidspaar Mansveld-Vinkoert. Hij feliciteerde het echtpaar hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooie bos bloemen.

bevrijdingsfestival3Zoetermeer bruist! Er zijn vele grote en kleine evenementen in onze stad: het hele jaar door. Wij houden voor u voortdurend bij waar iets te beleven valt. Bezoek maar eens: Evenementen nu.

20190913 11727De Uitparade luidde vrijdagavond de start van het Zoetermeerse Uit Festival in, waarop bezoekers een voorproefje krijgen van het komende culturele seizoen. Voor de Uitparade was voor een geheel nieuw format gekozen met voorstellingen op onverwachte locaties.

raadszaal 2Het financiële tekort van Zoetermeer in de eerstkomende vijf jaar valt vele miljoenen mee. Gunstig zijn de effecten van de zogeheten Meicirculaire 2019 van het Rijk en de lage rentestand. Maar nog steeds zijn extra bezuinigingen nodig.

Raygin NominatieDe Zoetermeerse musicalacteur Raygin Fullinck is genomineerd voor een Amateur Musical Award en staat op de short list. De nominatie van Raygin is voor zijn rol in Shrek, als Farquaad, in de categorie Beste mannelijke bijrol in een musical Comedy.

foto lustrum krantDonderdagmorgen werd in het bijzijn van de kinderen, ouders, leerkrachten en leidsters het lustrumjaar op IKC De Piramide geopend. De basisschool in Meerzicht viert het vijfjarig jubileum.

Burgemeester Charlie Aptroot portretBurgemeester Aptroot liet zich vannacht ter plekke op de hoogte brengen van het incident bij horecagelegenheid Club Magnum aan de Van der Hagenstraat en noemt het volstrekt onacceptabel. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

bomen snoeienDe gemeente houdt op dinsdag 1 oktober een samenspraakbijeenkomst over het conceptvoorstel nieuwe bomenbeleid. Zoetermeer is er trots op een groene stad te zijn, maar soms ervaren bewoners ook overlast van bomen door bijvoorbeeld schaduw.

kerkenbos16zoetermeer 003

Speelgoedbank Mooi Zoetermeer verhuist naar een nieuwe locatie. De verhuizing is noodzakelijk geworden omdat na de geplande verbouwing door Middin, er geen plaats meer voor de bank is aan het Haagsebos. Door de verhuizing is de speelgoedbank vanaf 29 september even gesloten.

-advertenties-

-goede doel-