Foto Marijke van der MeerDe Boerderij in de brandweerkazerne? Wat denkt u van popmuziek op de locatie Brusselstraat waar nu de brandweerkazerne en het politiebureau staan? Zó! Zoetermeer wil graag weten wat de Zoetermeerders ervan vinden.

Illustratie BinnenstadDe conceptvisie Binnenstad 2040 moet de binnenstad van Zoetermeer voor de komende jaren weer een aantrekkelijk gebied maken. De visie presenteert de plannen voor de komende jaren voor de 4 gebieden van de Binnenstad: Dorpsstraat, Dobbegebied, Stadshart en Woonhart.

architect composition data demonstration 313691Museum De Voorde stelt vanaf 1 juni 2020 gratis vergaderruimte beschikbaar voor Zoetermeerse zzp’ers. Met dit initiatief reikt het museum de hand aan lokale kleine ondernemers, die door de coronacrisis zwaar getroffen zijn.

Woonhart vlaggen 2019Traditiegetrouw zullen diverse ondernemers van het Zoetermeerse Woonhart maandag 1 juni, 2e Pinksterdag, hun deuren weer openstellen voor het winkelend publiek, van twaalf tot vijf uur.

Beeld ZM bruist hoofdfotoDe vierde editie van de Bruis in Huis Pubquiz zal aanstaande vrijdag, 29 mei, gespeeld worden. De pubquiz kan online in teamverband, of individueel, worden gespeeld. De deelnemers maken kans op veel leuke culturele en culinaire prijzen.

hilkoHilko Folkeringa, directeur van het Stadstheater, ziet goede mogelijkheden om de eindmusical van groep 8 in het theater te laten plaats vinden. “Op school kan het nu vaak niet door de coronamaatregelen. Er is te weinig ruimte voor het publiek om dan voldoende afstand te houden.”

Molenwinkel Molen De HoopNa twee maanden van gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis opent de molenwinkel van Molen De Hoop weer de deuren. Voorlopig is de winkel alleen open op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Op andere dagen kunnen klanten voor meel en bloem terecht in de winkel van Bakker Ammerlaan in de Dorpsstraat.

20200318 175804De Zoetermeerse horeca krijgt meer ruimte van het college om open te gaan en een terras in te richten. Alle restaurants die meer ruimte willen voor hun terras kunnen een aanvraag indienen bij de gemeente, die volgens burgemeester Lokker met de grootst mogelijke spoed beoordeeld zal worden.

peppersprayWaarnemend burgemeester Lokker is een voorstander van het verstrekken van pepperspray aan handhavers, of BOA’s. Volgens de burgemeester is extra bewapening nodig voor verdediging in acute noodsituaties. De Zoetermeerse handhavers zijn al uitgerust met bodycams.

run4jayme1De Zoetermeerders Erwin en Johan hebben zich het lot van de ernstig zieke Jayme aangetrokken. Er is 1,9 miljoen euro nodig om het jongetje te redden. Op de 1e verjaardag van Jayme hebben zij een sponsor run van 45 km gedaan, van Zoetermeer naar het ziekenhuis in Rotterdam.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-