Dorp

 • pb ItalieCKC & partners brengt ook dit voorjaar onder de naam ‘Uit de Kunst’ een programma speciaal voor 55-plussers uit met onder andere lezingen en workshops, die overdag plaatsvinden. Het thema is Italië en wordt op vrijdag 7 februari op feestelijke wijze gepresenteerd.

 • frans halsstraat 001Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Frans Halsstraat in het Dorp.

 • PERSFOTO Opening expositie Zoetermeer in CKC partnersWethouder Robin Paalvast en stadsdichter Robbert Roos hebben zondag 19 januari in CKC & partners de expositie 'Zoetermeer’ geopend. Vele schilderijen en tekeningen, maar ook 2D en 3D kunstwerken, laten zien hoe bijzonder Zoetermeer is.

 • dp DorpsstraatDecember is altijd een dure maand, de winkeliers in de Dorpsstraat beginnen het nieuwe jaar daarom met een mooie actie. Zij openen hun deuren voor iedereen op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari voor een spectaculaire opruimings- en kortingsactie.

 • Filomusica 2017 07 07 knipChristelijk Ensemble Filomusica viert haar 25-jarig jubileum met een concert in de Oude Kerk in Zoetermeer op 8 februari. Op het programma staat een aantal klassieke werken, onder andere van Mendelssohn, Mozart en Telemann.

 • Oldtimerdag 1Liefhebbers van klassieke voertuigen kunnen vanaf nu inschrijven voor de Oldtimerdag Zoetermeer die dit jaar op 16 mei zal worden gehouden. Het thema voor deze 20e editie is Rood-Wit-Blauw.

 • concert oude kerkHet wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk zal woensdag 15 januari worden verzorgd door Pau Marques i Oleo. Hij zal op zijn prachtige Viola di gamba mooie muziek spelen van Barokcomponisten. Namen zoals Diego Ortiz,Marin Marais en Tobias Hume staan op het programma.

 • IMG 20191220 WA0002’t Trimparadijs, de nieuwe trimsalon van Sonja Linhart gevestigd in ’t Dierenparadijs aan de Dorpsstraat zal zaterdag 11 januari officieel geopend worden. Alle baasjes en honden van Zoetermeer zijn van harte welkom om even kennis te komen maken.

 • groen alg webGroen, de wondere wereld van planten, bloemen en meer. Dat wat je ziet, kunt zaaien en oogsten maar ook kunt tekenen, schilderen of fotograferen. Terra Art Projects verkent samen met vele kunstenaars tijdens het expositieprogramma ’Vijftig tinten groen’ een half jaar lang de grenzen van het thema.

 • leilindes dorpSamen met de Vastgoed- BIZ Dorpsstraat (vastgoedeigenaren) heeft de gemeente een plan gemaakt voor de terugkeer van een aantal leilindes in de Dorpsstraat. Van oudsher stonden daar altijd al leilindes zoals te zien is op oude ansichtkaarten.

 • BrandIndustrweg 5Het nablussen van de brand bij Shurgard en Koot aan de Industrieweg is nog altijd in volle gang. De Industrieweg is voor het grootste gedeelte afgesloten voor verkeer. In aangrenzende gebieden klagen mensen over stankoverlast. Zij moeten ramen en deuren gesloten houden.

 • COR 5597Bakker Ammerlaan draagt de Molen De Hoop in Zoetermeer al vele jaren een warm hart toe. Zij tonen dat met het afnemen van molenmeel voor het bakken van hun brood. Bovendien doneert Bakker Ammerlaan elk jaar een geldbedrag voor het onderhoud van de molen.

 • brand industrieweg6Een zeer grote brand heeft in de nieuwjaarsnacht meerdere bedrijfspanden aan de Industrieweg verwoest. De brand werd om even over half drie ontdekt, in het recyclingbedrijf firma Koot. De metershoge vlammen sloegen al snel over naar naastgelegen panden.

 • EMGJtmyWoAA81V6Burgemeester Aptroot liep woensdagavond een surveillance mee met het WAS-team (Wijk en Agent Samen) van de wijk Dorp. Samen met de wijkagent zetten buurtbewoners zich in voor de veiligheid in hun buurt.

 • Inrichtingsplan Horecaplein DorpsstraatHet horecaplein aan de Dorpsstraat krijgt een opknapbeurt. In overleg met de ondernemers van het plein is een ontwerp vastgesteld: het plein krijgt nieuwe bestrating en meer ruimte voor kleinschalige evenementen.

 • 20191217 14765Magisch Zoetermeer maakt voor veel ouderen in Zoetermeer de kerst net wat vrolijker en gezelliger. In de weken vóór kerst werden veel ouderen uitgenodigd om mee te doen aan de speciale kerstlunch, high tea of winkelmiddag.

 • reimarkt zoetermeerDe renovatiewinkel van Zoetermeer sluit 20 december met de fysieke winkel in de Dorpsstraat. Reimarkt zal echter niet verdwijnen uit Zoetermeer, maar gaat in 2020 verder als Energieloket.

 • sh busstation 3Er rijdt een nieuwe buslijn van Zoetermeer Centrum West naar Zoetermeer Lansingerland, met een tussenstop in Dorp. Buslijn 73 vervangt een deel van de route van RET-buslijn 173, die vanaf 15 december is ingekort.

 • MannenkoorHet Zoetermeers Mannenkoor geeft donderdag 19 december zijn traditionele kerstconcert in de H. Nicolaaskerk, Dorpsstraat 26. Dit koor heeft de afgelopen zomer met groot succes deelgenomen aan de korenfestivals in IJsselstein en in Rotterdam.

 • IMG 0316De Dorpsstraat vierde dinsdagavond 10 december de jaarlijkse Kaarsjesavond. Ook dit jaar een avond vol live muziek, chocolademelk en natuurlijk de kerstman. Opvallend was dat er meer winkeliers en bewoners, lichtjes aan hadden.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-