Dorp

 • Anouska HendriksAnouska Hendriks, medewerkster van De Zoetelaar in de Dorpsstraat, heeft tijdens de Horecava 2019 – vakbeurs voor de horeca - meegedaan met de wedstrijd ‘Lekker Anders’. Zij won met haar broodje ‘Varkentje eet appel’ de eerste prijs.

 • DSC01357De Oude Kerk Zoetermeer is donderdagavond 24 januari gastheer van een orgelconcert. Vaste organist Ronald de Jong speelt meerdere werken, waaronder één van eigen maak. Bezoekers van het concert zijn welkom vanaf 19:30 uur. 

 • politie auto 11De politie zoekt getuigen van een mishandeling op maandagavond 7 januari op het aan de Osylaan gelegen parkeerterrein bij het CKC. Hierbij raakte een 60-jarige Zoetermeerder gewond.

 • Nelly 9494Hetty Arens en Joke Meijer leerden elkaar kennen door de projecten van kunstorganisatie TERRA. Hun expositie ‘Bomen en versteend landschap’, toont het samengaan van keramische objecten en schilderijen. De zoektocht naar kleur en lijn vanuit natuurlijke inspiratiebronnen is voor beiden de basis.

 • 20180519 Oldtimerdag Zoetermeer GVW 5956 X3Voor de 19e keer organiseert stichting Oldtimerdag Zoetermeer een dag waarop alle oldtimers in het zonnetje worden gezet. Elk jaar met een thema; landen thema’s, maar ook thema’s zoals 70 jaar bevrijding, hulpverlening en Oostblok. Dit jaar is op zaterdag 18 mei het thema: Engeland.

 • Roberto Guijarro 2016 05Woensdag 9 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden gegeven door Roberto Guijjaro op piano. Deze virtuoze pianist zal een gevarieerd programma brengen op de prachtige vleugel in de Oude Kerk.

 • dp morgensterkerk 2Het Alzheimer Café Zoetermeer gaat dinsdag 8 januari weer van start. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens deze avond wordt gesproken over de beperkingen die door dementie ontstaan.

 • Dorpsstraat 4De Zoetermeerse Schatbewakers organiseren dinsdagavond 8 januari een stadswijkgesprek in en over het Dorp. De bijeenkomst vindt plaats in het DorpsLab, aan de Dorpsstraat 110 en start om 20 uur.

 • oh wijkpostIn verschillende wijken in Zoetermeer worden dit jaar weer de nieuwjaarsbijeenkomsten gehouden voor alle wijkbewoners. In Oosterheem, Seghwaert/Noordhove en Dorp/ Driemanspolder/Stadscentrum / Palenstein bent u van harte welkom voor een gezellige avond met veel informatie.

 • proefZtmEen nieuwjaarsreceptie voor kinderen, maar dan weer heel anders. Dat belooft het evenement KinderCafé Zoetermeer te gaan worden. In een samenwerking van alle jeugd- en kinderwinkels in de Dorpsstraat, kunnen kinderen helpen een Wandmozaïek te maken en helpen met het maken van lekkernijen.

 • IMG 20181211 200535Bakker Ammerlaan draagt de Molen De Hoop in Zoetermeer al vele jaren een warm hart toe. Zij tonen dat met het afnemen van molenmeel voor het bakken van hun brood. Bovendien doneert Bakker Ammerlaan elk jaar een geldbedrag voor het onderhoud van de molen.

 • ronald de jong dunblaneWoensdag 2 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden gegeven door Ronald de Jong (orgel) met als titel:’Met Bach het nieuwe jaar in’. In een half uur tijd zal organist De Jong vele stukken van Bach laten horen.

 • DSC01357Stichting Oude Kerk Concerten verzorgt al sinds 2004 geregeld orgel- en inloopconcerten op de vrijdagavond en de zaterdagmiddag of -avond. De organisatoren merken echter dat het aantal bezoekers op deze dagen terugloopt en gaat met ingang van 2019 de concerten op donderdagavond houden.

 • 20181222 Kerstman in Dorpsstraat GVW 0164De kerstman bracht zaterdag met twee elfen een bezoek aan de Zoetermeerse Dorpsstraat. De vrolijke kerstman bezocht alle winkels in de straat en ging op de foto met het winkelend publiek.

 • Kris en Rene De eerste vestiging van het in Polen al populaire Patat & More opent dit weekend in Zoetermeer, aan de Eerste stationsstraat 4. Patat & More is een initiatief van Kris Florek, die vanuit Polen naar Nederland kwam en hier uitgroeide tot een succesvolle ondernemer.

 • IMG 7744 1vBij de start van de verbouwing van de voormalige Kwikfit garage aan de Vlamingstraat werd ook de nieuwe naam van TERRA onthuld. Met het betrekken van de nieuwe locatie (begin 2020), zal TERRA ook de naam gaan veranderen. Zowel de locatie als de organisatie gaan dan verder onder de naam… Franx.

 • breedijk 50 jrWim en Riek Breedijk, uit de Schoolstraat in Dorp, werden vandaag, 18 december, verrast door hun dochters met een heerlijk ontbijtje. Het echtpaar viert deze dag hun 50 jarig huwelijk en hun 4 dochters wilden deze dag niet voorbij laten gaan zonder een heerlijk ontbijtje.

 • Wonderlijkshoot5'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 • San Quirico Organ Catalina Vicens 2De jonge talentvolle Zwitserse organiste Catalina Vicens geeft donderdagavond 20 december een heel speciaal orgelconcert in de Oude Kerk . Zij zal een programma brengen met Middeleeuwse muziek op een speciaal voor haar gemaakt orgel dat zal worden opgesteld in de Oude Kerk.

 • OPOZ kinderkoor tijdens Kaarsjesavond bij CKCMaar liefst 70 basisschoolleerlingen van het OPOZ kinderkoor zongen afgelopen dinsdag op een mooi verlicht podium voor de ingang van CKC & partners de sterren van de hemel tijdens Kaarsjesavond. De kinderen, maar zeker ook de ouders, genoten zichtbaar en zorgden voor de ultieme kerstsfeer.

-advertenties-

-goede doel-