Dorp

 • MannenkoorHet Zoetermeers Mannenkoor geeft donderdag 19 december zijn traditionele kerstconcert in de H. Nicolaaskerk, Dorpsstraat 26. Dit koor heeft de afgelopen zomer met groot succes deelgenomen aan de korenfestivals in IJsselstein en in Rotterdam.

 • IMG 0316De Dorpsstraat vierde dinsdagavond 10 december de jaarlijkse Kaarsjesavond. Ook dit jaar een avond vol live muziek, chocolademelk en natuurlijk de kerstman. Opvallend was dat er meer winkeliers en bewoners, lichtjes aan hadden.

 • Silvester HenneHenne van Beveren, eigenaresse van Silvester Boek en Spel, zoekt opvolging voor de kinderboekenwinkel. De winkel zit sinds 2005 in de Dorpsstraat. Ze is inmiddels 64 en het wordt zwaarder om iedere dag met het openbaar vervoer naar haar winkel te komen. Ze is op zoek naar iemand die de winkel wil overnemen.

 • IMG 3672Na een aantal maanden hard werken, is de Karel Doormanlaan weer open. De verkeersveiligheid is verbeterd door diverse aanpassingen aan de weg zoals bredere fietsstroken, wegversmallingen en een verhoogd plateau op het Piet Heinplein.

 • volodymyr kurylenko 02Het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59) zal woensdag 11 december worden verzorgd door Volodykyr Kurylenko uit Oekraïne.Volodymyr is een graag geziene musicus die jaarlijks komt spelen in de serie lunchconcerten.

 • Kaarsjesavond2019De kaarsjesavond is hét jaarlijks terugkerende event in de Dorpsstraat. De hele straat straalt dinsdag 10 december van 19:00 - 21:00 uur door de vele kaarsjes in de etalages van de winkeliers en huizen in de Dorpsstraat.

 • man bijt hondTelevisieprogramma Man Bijt Hond bezocht Sinterklaas in Zoetermeer. De aandacht ging echter vooral uit naar de twee schattige chihuahua’s Daisy en Lady, die in hun eigen verkleedpakjes poseerden met de Sint.

 • politie auto 11Een Haagse taxichauffeur is mishandeld en bedreigd door twee klanten. Hij werd met een vuurwapen bedreigd op de Rokkeveenseweg, dit gebeurde in de vroege ochtend van 5 december. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

 • 20140321 12598Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Albert Cuyplaan in het Dorp.

 • brandweer molen3Onlangs heeft de brandweer geoefend op Molen De Hoop. Drie ploegen van verschillende kazernes oefenden met het redden van een slachtoffer uit de molen. Zo konden de brandweermensen oefenen met een niet alledaagse en uitdagende situatie.

 • 20191123 13553Sinterklaas bracht afgelopen zaterdag met zijn themapieten een bezoek aan de Dorpsstraat. Slaappiet had heel erg haar best gedaan om een mooie koets te regelen voor de Sint, maar uiteindelijk moest Sinterklaas toch lopend naar de Dorpsstraat: het paard weigerde dienst.

 • sint dorpsstraat

  Na de intocht in het Stadshart komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Dorpsstraat. Zaterdag 23 november is Sinterklaas in de Dorpsstraat en hij zal weer vele themapieten meenemen, zoals Snoeppiet, Kapiteinspiet en Slaappiet.

 • 20191116 13506Walter Jong van Stichting Welzijn & Zorg Doven (WeZoDo) werd zaterdagavond 16 november door burgemeester Aptroot verrast met een Koninklijke onderscheiding. Walter zet zich sinds 1991 als vrijwilliger actief in voor Stichting WeZoDo.

 • DSC01372De vaste organist van de Oude Kerk in de Dorpsstraat, Ronald de Jong, zal donderdagavond 21 november een orgelconcert op het Lohman-orgel. Op het programma staan werken van J.S Bach, F.Mendelssohn (sonate no 2), Ex Tempore (Ronald de Jong), Vaughan Williams, R.Proulx.

 • Soroptimist Club ZoetermeerDe Zoetermeerse Watertoren en molen De Hoop zullen oranje gekleurd worden voor de actie Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. Soroptimist Club Zoetermeer e.o. steunt de actie van Orange the World en probeert hier zoveel mogelijk aandacht voor te vragen.

 • Sinterklaas komt morgen weer aan in Nederland. Naast het landelijke Sinterklaasjournaal, zijn er ook regionale journaals en zelfs een Zoetermeers Sinterklaasjournaal. Het sinterklaashuis zoetermeerZoetermeerse verhaal speelt zich af rond het sinterklaashuis in de Dorpsstraat.

 • Terra HerlocatieOp bouwtekeningen van de voormalige Kwikfit garage aan de Vlamingstraat 1-3 in Dorp staan wél funderingen ingetekend, aldus wethouder Paalvast. De verbouwing van de garage tot kunsthal voor Terra liep vertraging op doordat tijdens de sloop bleek dat er deels geen fundering was onder het gebouw.

 • 20191102 232030Lionsclub Zoetermeer reikte op de mosselavond een cheque uit aan Stichting HulpHond Nederland, het goede doel van dit jaar. In de sfeervol aangeklede Oude Kerk van Zoetermeer genoten de deelnemers in een unieke ambiance van overheerlijke mosselen, wijn en elkaars gezelschap.

 • 74584685 10211873610675228 2192453926979108864 nSinterklaas is nog niet in Nederland, maar de Zoetermeerse Dorpsstraat is al helemaal klaar voor zijn komst! De winkeliers hebben een leegstaand pand aan de Dorpsstraat 76 veranderd in een echt Sinterklaashuis, waar de mijter van de Sint al op hem hangt te wachten.

 • IMG 3253Ondanks storm en regen waren er zaterdag 2 november ruim 150 mensen naar de viering van Allerzielen in de Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat gekomen. De viering startte in de kerk, waarna alle bezoekers naar het verlichte kerkhof trokken.

-advertenties-

-goede doel-