Dorp

 • Sporthal Vernèdepark loopt vertraging op

  dp sportcentr driesprong 1De komst van een nieuwe sporthal in het Burgemeester Vernèdepark loopt vertraging op vanwege de aanbestedingsplicht van het project. De sporthal zou de sportcapaciteit van de huidige hal De Driesprong moeten vervangen.

 • De rust van het orgel

  DSC01357Ronald de Jong is organist en bespeelt dagelijks het Lohman orgel van de Oude Kerk in de Dorpsstraat. Afgelopen week startte hij met het plaatsen van youtube filmpjes op zijn kanaal betreffende het orgel.

 • Straat in beeld: John McCormickstraat

  mccormickstraatDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer bijzonder. Deze maand zijn wij op zoek gegaan naar straten die verband houden met de Tweede Wereldoorlog, die nu precies 75 jaar geleden eindigde. Deze week de John McCormickstraat in Dorp.

 • Digital Art Lab strijdt tegen Covid-19

  Computers in Digital Art Lab helpen met coronavirusonderzoek2Het Digital Art Lab van het CKC stelt computer rekenkracht beschikbaar voor de wetenschap, in strijd tegen Covid-19. 14 Digital Art Lab iMacs zijn op dit moment hard aan het werk en stellen hun rekenkracht in dienst van de strijd tegen corona.

 • Zoetermeer zwaait burgemeester Aptroot uit

  20200330 17737Burgemeester Charlie Aptroot nam maandag, na 7,5 jaar burgemeesterschap, afscheid van Zoetermeer. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan er nu geen groots afscheid van de stad plaatsvinden. Natuurlijk stonden de gemeente en de stad Zoetermeer maandag wel op gepaste wijze stil bij het afscheid.

 • IKC de Vijverburgh bezorgt ouderen een glimlach

  tekeningen voor ouderenBezoekjes aan verpleeg- en verzorgingstehuizen zijn voorlopig niet meer toegestaan, maar IKC de Vijverburgh in Dorp wilde toch iets voor deze mensen doen. Om de ouderen een glimlach te bezorgen, kregen zij van de kinderen mooie tekeningen en kaarten.

 • Kruidvat Dorpsstraat opent na verbouwing

  kruidvat dorpAfgelopen week was de Kruidvat in de Dorpsstraat gesloten vanwege een al eerder geplande verbouwing. Alle schappen werden zoveel mogelijk uitverkocht, de winkel leeg gehaald en opnieuw ingericht.

 • Bescheiden Koopavond

  dp DorpsstraatDoor de corona crisis zijn behoorlijk wat winkels gesloten en vele anderen hebben aangepaste openingstijden. Veel zelfstandigen gaan echter wel gewoon open met koopavond omdat voor hen, elke euro inkomsten meer dan welkom is. Voor de klant is er veel onduidelijk wat wel of niet open is.

 • Hamsteren bij Molen De Hoop

  IMG 20200315 WA0002Ook bij Molen De Hoop zijn de gevolgen van het coronavirus merkbaar. Het volkorenmeel en de bloem, gebruikt om brood te bakken, was afgelopen weekend niet aan te slepen. Al snel waren de schappen vrijwel leeg en moesten de molenaar en vrijwilligers aan de slag.

 • Lunchpauzeconcert met Koffie en Thee

  coumouDingeman Coumou (gitaar) zal woensdag 11 maart het wekelijkse Lunchpauzeconcert verzorgen in de Oude Kerk in Zoetermeer. Bijzonder daarbij is dat na afloop van dit concert koffie en thee geschonken wordt (tegen een kleine vergoeding) in De Herberg, de nieuwe aanbouw aan de Oude Kerk.

 • Theater na de Dam Zoetermeer zoekt jongeren

  Theater na de dam 1 klasJongeren met een passie voor theater kunnen op 4 mei meespelen in een van de indrukwekkendste producties die Zoetermeer in 2020 kent. In de voorstelling na de plechtigheid brengen jongeren Zoetermeerse oorlogsverhalen tot leven. Op de locatie waar ze hebben plaatsgevonden: de Dorpsstraat.

 • Ommetjes en architectuur wandelingen

  gegidst 7 14 en 21 2Simone Langeveld van het 'Architectuurpunt Zoetermeer' introduceert drie nieuwe wandelkaarten met routes langs de boeiende architectuur in Zoetermeer. De ‘Ommetjes' gaan door de Dorpsstraat, de wijk Dorp, de wijk Palenstein, de wijk Driemanspolder.

   

 • MamaCafé: dé plek voor (aanstaande) ouders

  mamacafeElke eerste dinsdag van de maand vinden (aanstaande) ouders elkaar in de gezellige lunchroom van de Zoetelaar in de Dorpsstraat bij het MamaCafé Zoetermeer. Het thema van de ochtend op dinsdag 3 maart is: ‘Die andere ouders doen ook maar wat’.

 • Wilhelminapark aan opknapbeurt toe

  dp oude kerk 10Het Wilhelminapark is het oudste park van Zoetermeer. De bomen en beplanting in het park raken ook meer op leeftijd en zijn gedeeltelijk aan vervanging toe. In de komende 10 jaar wordt het groen in het park geleidelijke vervangen met behoud van het historische karakter van het park.

 • Vliegtuigcrash start 75 jaar vrijheid in Zoetermeer

  20200222 16855Op 22 februari 1945 stortte de B24 met aan boord John McCormick in de Geerpolder neer. Tot zijn dood op 29 april 1945 was John McCormick aangesloten bij het Zoetermeerse verzet. 75 jaar later start Zoetermeer op 22 februari het programma 75 jaar vrijheid in Zoetermeer.

 • Vakantiepret bij CKC

  De Ontdekking 24 25 en 26 februari bij CKC partnersHet CKC organiseert een workshop voor kinderen van 6-12 jaar in de voorjaarsvakantie. Kinderen kunnen één of meerdere dagen deelnemen aan een spannende missie. Dit keer is het thema Superkracht.

 • Expositie Plastic Utopia

  plastic utopia persPlastic Utopia is de tweede expositie van ‘Vijftig tinten groen’, waarbij TERRA samen met kunstenaars de grenzen opzoekt van dit thema. De kunstenaars Henri Blommers en Bert Feddema tonen fotografie en installaties, waarbij de relatie tussen de natuur en ons afval centraal staat.

 • Zingen en snert eten

  EVRF ZMK 19S 1Het Zoetermeers Mannenkoor organiseert op zaterdag 22 februari 2020 een open repetitiemiddag in de Oude Kerk. In één middag wordt een lied ingestudeerd, waarna er afgesloten wordt met een snert concert.

 • Praise lustrumkoor: één grote familie

  praise 1De lustrumviering van het 40-jarige bestaan van het R.K. jongerenkoor Praise, afgelopen zaterdag in De Doortocht, was een succes. Het koor en het combo waren samengesteld uit oud-leden en huidige leden die speciaal een aantal keren hadden gerepeteerd om dit jubileum te vieren.

 • Nieuwenburg Bloemen heropent winkel

  nieuwenburg copy copyNieuwenburg Vof Bloemen opende vorige week weer de deuren na een grootse verbouwing. De winkel kreeg een totale metamorfose en oogt daardoor groter en vooral lichter. Mooi op tijd voor een van de drukste dagen van het jaar, 14 februari Valentijnsdag.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-