Dorp

 • dierzegeningOp dierendag was er in Zoetermeer ook weer een mogelijkheid om je huisdieren te laten zegenen. De Vegan Church, een christelijk platform, organiseerde de dierzegeningen in de Pelgrimskerk in Dorp.

 • Natalievinke atelier uitsnedeDe deuren van Ateliers99a aan de Dorpsstraat staan op zaterdag 5 oktober open voor publiek. Mensen kunnen van 13:00 – 17:00 uur de ateliers bezoeken van de daar gevestigde kunstenaars. In het atelier van Natalie Vinke is nieuw werk te zien.

 • CKC partners exposities webWat optreden is voor de muzikant, is exposeren voor de kunstenaar. Niets geeft meer voldoening dan anderen te laten meegenieten van wat jij hebt gecreëerd. Sinds de verbouwing bij CKC & partners zijn drie verdiepingen ingericht voor exposities en staan minstens drie exposities per jaar gepland.

 • Voorschoolse opvangIKC De Vijverburgh in Dorp hanteert al enkele jaren een continurooster om de werkende ouder tegemoet te komen. Kinderen gaan met dit rooster tussen de middag niet naar huis. Nu komt er ook een voorschoolse opvang op het IKC.

 • eten vredesweekDe activiteiten van het muzikale en culinaire slotfeest van de Vredesweek zullen door de slechtere weersvoorspellingen van deze dag naar binnen verhuizen. Het slotfeest zou zaterdagmiddag 28 september plaatsvinden in het Nicolaaspark, maar is nu in De Kapelaan, direct aan het Nicolaaspark.

 • IMG 20190924 102645In het kader van de boekenweek voor jongeren, was Margje Woodrow, schrijfster van jeugdthrillers, dinsdag op bezoek bij MAVO Zoetermeer. De boekenweek duurt nog t/m 29 september. In verschillende klassen vertelde de schrijfster over haar werk.

 • ZMKHet vierde gratis toegankelijke korenfestival dat afgelopen zaterdag werd gehouden, heeft ondanks het mooie weer veel publiek getrokken. De deelnemende koren zongen zowel in de Oude Kerk als in de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat.

 • muziekfestivalDe Vredesweek wordt zaterdag 28 september afgesloten met een Muziekfestival en Bazaar met gezamenlijke maaltijd. Bij het Apostolisch Genootschap aan de Stadhoudersring 782 komen diverse koren bijeen voor optredens, daarna is bij de Bazaar aan het Nicolaasplein de afsluitende maaltijd.

 • dp orgel oude kerk versierdDonderdagavond 26 september zal er een orgelconcert worden gegeven door Jochem Schuurman op het Lohman-orgel van de Oude Kerk. Op het programma staan werken van J.S Bach (Triosonate),F.Mendelssohn en J. Rheinberger (sonate no 4). 

 • Flyer digitaalIn de Vredesweek kun je samen met je vrienden spelen in het Efifa toernooi van de ILOZ. Samen speel je het nieuwste Efifa spel op de Playstation 4. Geef je nu op voor dit event en speel mee!

 • EVRF ZMK 19SZaterdag 21 september organiseert het Zoetermeers Mannenkoor het derde gratis toegankelijke Zoetermeers Korenfestival. Het festival wordt gehouden in de Nicolaaskerk en in de Oude Kerk in de Dorpsstraat te Zoetermeer (vanaf 11.00 uur tot 15.30 uur).

 • controlePolitieDe politie Zoetermeer heeft op dinsdag 10 september een serie verkeerscontroles gedaan in verschillende wijken. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld. Bij controles op de Aziëweg en de Meerzichtlaan werden geen overtredingen geconstateerd.

 • ckc open dag 3CKC & partners opende het nieuwe met een grote open dag waarop jong en oud kon kennismaken met alle activiteiten. In en rond het CKC waren zaterdag de hele dag demonstraties, presentaties en kraampjes met informatie.

 • 20190906 11617Burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs) openden vrijdagmiddag de nieuwe Mavo Zoetermeer. Met een feestelijke knal en veel gouden confetti openden zij het nieuwe schooljaar voor de leerlingen en docenten.

 • 20190907 11643De charmes van de ouderwetse boerderij kwamen zaterdag 7 september tijdens de Boerendag weer tot leven in de Dorpsstraat. Veel oude ambachten werden op straat uitgevoerd en de enthousiaste beoefenaars gaven veel uitleg aan het publiek.

 • dp Molen De Hoop feestMolen de Hoop is één van de weinige (rijks-) monumenten die Zoetermeer als relatief jonge stad rijk is en door de lokale bevolking als nummer 2 van 'The Old Five' benoemd. Op zaterdag 14 september doet de molen weer mee met Open Monumentendag met tal van activiteiten.

 • WhatsApp Image 2019 09 03 at 13.07.01Goed zorgen voor jezelf, doe jij dat wel? Twee ex-balletdanseressen van het Nationale Ballet, Sandra Klijn (56) en Nicole Sudibyo (56), geven bij het CKC vanaf 20 september een spiksplinternieuwe cursus Self-Care.

 • 20190903 11601De nieuwe Mavo Zoetermeer is deze week van start gegaan. De nieuwe leerlingen meldden zich dinsdagochtend nieuwsgierig op hun school aan de Paltelaan 1 en begonnen de dag met een rondleiding door de lokalen.

 • Sophie van Dijk klWoensdag 4 september zullen de wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk weer van start gaan. Ook nu staan er weer veel zeer interessante concerten op het programma. De Zoetermeerse harpiste Sophie van Dijk zal het eerste concert verzorgen.

 • jeugdkamp2019 1Tennisverenging ALTV en in het bijzonder organisator en trainster Susanne Esser kijken heel tevreden terug naar het jaarlijkse tenniskamp dat de club organiseerde op het terrein aan het Vernède sportpark.

-advertenties-

-goede doel-