Het bouwproject Ikaros in Meerzicht krijgt een herstart met huurwoningen en is verkocht aan een andere eigenaar. Het project kwam in januari dit jaar in het nieuws omdat het de 54 koopappartementen niet verkocht kreeg en niet kon starten met de bouw.

ikaros c chronosFirma Van der Plas heeft het project overgenomen en is van plan om in plaats van koopwoningen huurwoningen aan te bieden. Op deze manier verwachten zij het project vlot te trekken zodat de start van de bouw snel kan plaatsvinden. Van der Plas heeft bij de gemeente aangegeven dit jaar te willen starten met de bouw.
Het project met de woontoren komt op de plek van een voormalige autogarage aan het Zalkerbos in de wijk Meerzicht.

In antwoord op vragen van Zó! Zoetermeer meldt het college dat het hier gaat om 40 tot 60 woningen voor (kleine) huishoudens, zoals kleine/jonge gezinnen, empty nesters, ouderen. De hoogbouw zal tot circa 30 meter hoog worden. Deze locatie betreft 1 van de 14 versnellingslocaties- van de Versnellingsagenda.

Foto: impressie project Ikaros, Chronos Groep

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-