Suikerfeest MZ1
Suikerfeest MZ2Voor moslims zit de vastenmaand ramadan erop. Zij vieren het Suikerfeest, of Eid-al-Fitr, met lekkernijen, cadeaus en bezoekjes aan familie en vrienden. Winkelcentrum Meerzicht hing versiering op om het einde van de ramadan te vieren met alle bezoekers.


Suikerfeest MZ3 copyVeel winkelcentra versieren hun winkels wel voor Kerst en Pasen, maar versiering voor het Suikerfeest komt nog betrekkelijk weinig voor. Winkels besteden er vaak zelf wel aandacht aan, met speciale hapjes en kado’s voor het feest.
De ramadan begon dit jaar op 11 maart en eindigde op dinsdag 9, of woensdag 10 april. Turkse moslims weten al van tevoren op welke dag het einde van de ramadan zou vallen, zij konden al hun feest plannen op 9 april. De Arabische gemeenschap moest wachten totdat de nieuwe maan officieel was vastgesteld in Saudi-Arabië. Dit gebeurde dinsdagavond. Met het einde van de islamitische vastenmaand mogen moslims over de hele wereld ook weer tussen zonsopgang en zonsondergang eten, drinken, vrijen en roken.
Bekende Suikerfeest gerechten zijn bijvoorbeeld baklava en kahk, gevulde dadels, biryani en couscous. De gerechten worden zoveel mogelijk gedeeld met familie en vrienden.

Foto's: Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-