dannykayelaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.

Deze week: Danny Kayelaan in Rokkeveen

dannykayelaan3 dannykayelaan2

 

Danny Kaye was een bekende Amerikaanse zanger, acteur en komiek.

Wonderman

Danny KayeDavid Daniel Kaminski werd op 18 januari 1913 geboren in Brooklyn. Zijn ouders waren twee jaar daarvoor geëmigreerd uit Oekraïne. Al op de middelbare school trad hij veel op met zingen en komische acts, in 1933 koos hij voor een leven op de planken. Na zijn eerste debuut met Three Terpsichoreans veranderde Kaminski zijn naam in Danny Kaye. Kaye heeft in vele films gespeeld waaronder: Wonderman in 1945 die 4 keer genomineerd werd voor een Oscar. Hij was een ware meester in het toepassen van mime en gezichtsuitdrukkingen om het publiek te vermaken.

In de jaren vijftig werd hij ook bekend als zanger, hij werkte onder andere samen met de Andrews Sisters en Bing Crosby. Danny Kaye speelde in diverse films, ook speelde hij gastrollen in The Muppet Show en The Cosby Show. Hij werd vaak gevraagd voor benefietconcerten en was ambassadeur voor Unicef.

Kaye overleed op 3 maart 1987 aan de gevolgen van hepatitis.  Hij werd 74 jaar.

Achtergrondinformatie

  • Kaye’s debuut op Broadway was de voorstelling "The Straw Hat Revue"
  • Hij won tussen 1963 en 1967 vier Emmy Awards voor  "The Danny Kaye show”
  • Danny won een ere Oscar voor zijn humanitaire werk als ambassadeur van UNICEF
  • Vroeger wilde Kaye arts worden, velen zeggen dat dat hem uiteindelijk nog gelukt is ook! Lachen is tenslotte het beste medicijn van allemaal.

Verder lezen/bronnen:Bing Crosby and Danny Kaye

 

Zie voor een overzicht van alle straten: Straat in beeld

 TekstKelly Need

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-