hermionegang U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.

Deze week: Hermionegang in Rokkeveen.

 

hermionegang3 hermionegang2

Hermione afbeeldingBetekenis van de straatnaam
Hermione is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij was een dochter van koning Menelaos en Helena van Sparta, en een nicht van Castor en Pollux. Ze was door haar vader aan Orestes uitgehuwelijkt om de verzoening tussen Menelaus en Orestes te bestendigen. Ze werd geroofd door Neoptolemus, maar riep ontevreden de hulp van haar vader in. Na de dood van Neoptolemus werd ze weer door Orestes meegenomen.


Achtergrondinformatie
Hermione is ook een grote planetoïde in de planetoïdengordel tussen de banen van de planeten Mars en Jupiter. Hermione heeft een onregelmatige vorm met een gemiddelde diameter van ongeveer 210 kilometer en de planetoïde voltooit in ruim zes jaar een omloop rond de zon. Haar baan is ellipsvormig en de afstand tot de zon tijdens een omloop varieert sterk: tussen de 2,954 en 3,939 astronomische eenheden. Hermione heeft een kleine natuurlijke satelliet.

Hermione staat ook geregistreerd als geslachtsnaam van borstelwormen.

hermione grangerIn de Engelstalige boeken van Harry Potter komt Hermione Granger voor. Ze raakt al snel goed bevriend met Harry Potter en Ron Weasley. J.K. Rowling, de schrijfster van Harry Potter, geeft aan dat Hermione met haar onzekerheid en faalangst lijkt op hoe zij vroeger als meisje was. In de Nederlandse boeken is de naam Hermione Granger vervangen  door de naam Hermelien Griffel.

 

 

Zie voor een overzicht van alle straten: Straat in beeld

Door: Leo Hoekstra

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-