Juli 22

 • Foto van de week

  Jeroen_Stahlecker_columbusredeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  Cok_van_Aalst_balijbosFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Denksport met Bram: Zomeravondbridge

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Zomeravondbridge

 • Uit een Zoetermeerse pen – Val

  Zanyar AzizIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse woord ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Zanyar Aziz.

 • Weekend Foto

  wjul22 r_veeninga_balijbosFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Vredes Festival nieuw in Zoetermeer

  vredesfestival 2022De week van de vrede krijg een hele andere vorm en gaat een Vredes Festival worden, zo liet de organisator weten. Het wordt een festival met muziek, workshops en lekker eten in een relaxte sfeer. Op 23 september start dit drie daagse evenement naast het Silverdome.

 • Bruggen in Westerpark bijna klaar

  20220711 212430De vier bruggen in het Westerpark zijn erg lang afgesloten geweest in verband met hun slechte staat. De houten bruggen zijn inmiddels vervangen door betonnen bruggen en sinds deze week alle vier weer toegankelijk, maar nog niet af.

 • Contactloze betaalpas in de bus

  sh busstation 5EBS introduceert in- en uitchecken met contactloze betaalpas of creditcard in Haaglanden. Zo kun je ook met je mobiel, en zonder ov-kaart, betalen voor de bus.

 • Pareltjes uit de collectie: Bord ‘Paardenmarkt’

  PaardenmarktMuseum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer: Bord ‘Paardenmarkt’

 • Waar moet je heen voor Eerste Hulp?

  Ambulance 6De komende twee maanden zal de Spoedeisende Hulp van het Langeland Ziekenhuis drie dagen per week gesloten zijn. Wat doe je als je Eerste Hulp nodig hebt en de Spoedeisende Hulp op het Langeland Ziekenhuis is dicht?

 • Twee nieuwe hoofdsponsors FC Zoetermeer

  sponsors fczUitzendbureau Solutions en FG Clinic worden de nieuwe hoofdsponsors van FC Zoetermeer. Ze gaan met de club een partnership voor vier jaar aan en steunen de ambities en toekomstplannen van de voetbalvereniging.

 • Ontdek beroepen met de Piëzo TalentenAcademie

  TalentenAcademie Sport fotograaf PiëzoDe PiëzoTalentenAcademie is voor alle kinderen in Zoetermeer tussen 9 en 14 jaar. Kinderen maken op een leuke en praktische manier kennis met diverse beroepen. Na de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in de horeca en de sport.

 • Vrouw aangehouden met drugs en lachgas

  koffer vol lachgasEen 31-jarige vrouw uit Rotterdam is donderdagmiddag 28 juli in Zoetermeer aangehouden onder invloed van drugs, met een grote hoeveelheid lachgas in de auto. De bestuurster was al eerder in beeld gekomen bij de politie voor rijden onder invloed van verdovende middelen.

 • WPFG IJshockey

  wpfg ijshockeyDe ijshockeywedstrijden van de World Police en Fire Games worden op twee locaties gehouden, namelijk in Zoetermeer en in Utrecht. Brandweer- en politieteams van over de hele wereld binden hier de strijd met elkaar aan om de eer en glorie, maar ook om goede banden aan te halen.

 • Handboogschieten op 3D doelen

  WPFG handboogDe World Police Fire Games worden dit jaar in onze regio gehouden, in Zoetermeer zijn enkele wedstrijden zoals het Handboogschieten en Mountainbiken, en ook in Rotterdam en Den Haag worden wedstrijden gehouden. De Handboog wedstrijden werden georganiseerd door HKS in het Westerpark.

 • Zoetermeerse zangkoren zoeken leden

  Zoetermeers mannekoor copyZoetermeer kent ruim 43 unieke zang -en koorvereniging, zowel (senioren-) heren-, dames-, gemengde- als jongerenkoren. Alle koren zijn op zoek naar nieuwe leden nu de corona periode weer bijna achter de rug is. Vandaag even aandacht voor het Zoetermeers Mannenkoor (ZMK).

 • Activiteiten voor kinderen in Hof van Seghwaert

  2022 08 03 Foto Lacrosse 1In de perenboomgaard van de Hof van Seghwaert kan je op vakantie in je eigen stad. De hele zomervakantie ben je welkom om lekker te komen spelen. Bijvoorbeeld bij de waterpomp, of ga op zoek naar de geheime hut of bak een taartje in de modderkeuken.

 • Bronzen zwemmedaille voor Colin van der Hoff

  Bronzne medailleColin van der Hoff heeft dinsdag 26 juli 2022 in Banska Bystrica op dag 2 bij het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) een bronzen medaille gewonnen op de 200 meter schoolslag. De zwemmer van de Zwemvereniging WVZ Zoetermeer tikte in een spannende finale aan in 2.19,47.

 • Petitie voor openhouden Ziekenhuis

  petitie LLZZoetermeerder Saskia van der Ark is een petitie gestart om de Spoedeisende Hulp van het LangeLand Ziekenhuis open te houden. De SEH sluit door personeelsgebrek drie dagen in de week, van 2 augustus tot 1 oktober. Van dinsdag 08:00 tot vrijdag 08:00 uur is de SEH in het LangeLand dan niet meer bereikbaar en moeten patiënten uitwijken naar andere ziekenhuizen in de regio.

 • 87-jarige beroofd en hard gevallen

  politie uniform 4De politie zoekt getuigen van de beroving van een 87-jarige vrouw op het Ganzevoetpad in Driemanspolder. Deze beroving vond plaats op 26 juli rond 17.45 uur.

-advertenties-

-goede doel-