02D65615 53F1 4BC8 9F66 DDEEA263B042Zoetermeerse Kevin Ligeon, beter bekend onder zijn artiestennaam MC CHAOS, wil graag dat de jeugd sterker in hun schoenen staat en in hun dromen geloven en die najagen. Hij geeft daarom een inspirerende workshop op middelbare scholen in Zoetermeer.

De workshop geeft hij samen met zijn tante Natascha Ligeon, die naast zijn manager ook een geslaagde ondernemer is. Zij heeft de workshop ‘your talent is your success’ ontwikkeld als eigen project en later is Kevin daar als motivator bij betrokken. Tijdens de workshop vertellen Natascha en Kevin over hun eigen jeugd, dromen en kansen. Hoe je succesvol kan worden door in je talent te geloven en dat tot je kracht te maken. Kevin: ”Het bewust zijn van hun individuele talenten biedt niet alleen een boost aan zelfvertrouwen, maar biedt ook een pad naar kansen en persoonlijke groei voor studenten. Door inzicht te hebben in hun unieke capaciteiten, kunnen ze doelgerichte beslissingen nemen over hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaantraject, waardoor ze beter in staat zijn om de uitdagingen die ze tegenkomen doelgericht aan te pakken. We laten kinderen zelf hun talent ontdekken wat ze presenteren in een korte pitch.”

Kevin groeide zelf op in Zoetermeer, heeft op het ONC op school gezeten, speelde vroeger voetbal bij DSO en woont nog met veel plezier in de stad. De jeugd kent vooral als artiest en zijn samenwerking met de Afrobross. Als hij niet moet toeren of optreden, heeft hij veel contact met jongeren en probeert hij iets terug te doen voor Zoetermeer.

“Tijdens corona was ik vaker in de stad en in gesprek met de jeugd waardoor12AEF6FB BB2E 4F64 9906 7424EE8A5926 ik merkte dat ze behoefte hebben aan herkenning en geloof in eigen kracht en dat ze tegen mij opkijken als voorbeeld. Mijn tante zag in mijn connectie met de jeugd een meerwaarde voor de workshop, waarna ze mij gevraagd heeft samen de workshops te gaan geven. Daarna hebben we contact gezocht met Mick Esing een jeugdmarshall van de gemeente”, vertelt Kevin. De gemeente was enthousiast over het plan en via hen mocht Kevin in 2023 langs de Zoetermeerse middelbare scholen.

Dit was zo succesvol dat niet alleen Zoetermeerse scholen, maar ook scholen van buiten de gemeente hen nu vragen om de workshop voor meer klassen te geven. Kevin hoopt vooral dat kinderen beseffen dat iedereen een talent heeft. Als je er iets mee wilt bereiken, moet je er alles voor geven. "En blijf vooral altijd jezelf.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-