VHL PersfotoSpeciaal voor ouderen die nog graag uitgaan naar het theater, maar dat liever niet alleen doen of bijvoorbeeld behoefte hebben aan een ondersteunende arm, stelt Stichting Vier het Leven een gevarieerd cultureel aanbod samen voor ouderen uit Zoetermeer.

‘Samen uit, samen genieten’, dat is het motto van Stichting Vier het Leven. Deze stichting is een landelijke goede doelenorganisatie die al 19 jaar met behulp van ruim 1.750 vrijwilligers mensen op leeftijd mee uitneemt. Want niet voor elke cultuurliefhebber is het makkelijk om uit te gaan. Het alleen gaan, het regelen van tickets of van het vervoer is voor ouderen vaak een struikelblok. Stichting Vier het Leven organiseert tegen een arrangementsprijs het hele jaar door compleet verzorgde culturele uitjes en regelt daarbij alles zodat ouderen zorgeloos kunnen genieten; u wordt thuis opgehaald, het vervoer, zitplaatsen in de foyer, de entreekaarten, de drankjes en prettig gezelschap. Samen uitgaan is gewoon veel gezelliger.  

Sinds september 2022 is Vier het Leven ook actief in Zoetermeer. Ouderen uit Zoetermeer kunnen drie maal per jaar kiezen uit ruim 15 verschillende voorstellingen in het Stadstheater en Filmhuis Cameo. Regio coördinator Sylvia Kok vult aan: “Regelmatig bezoeken wij ook een theater buiten de stadsgrenzen, zo zijn we onlangs met een grote groep enthousiaste ouderen en vrijwilligers met de bus naar het Beatrix Theater in Utrecht gegaan. Dat was een feestje.”

Drie voorstellingen die in het Stadstheater te zien zijn

Een van de voorstelling in de Stadstheater, die te zien is op zaterdag 18 mei vanaf 20.30, heet ‘Toen was geluk... – The Bluebettes’. Het is altijd een feest met de goedlachse en swingende The Bluebettes. De vijf vrouwen bezorgden het publiek de afgelopen jaren steevast een heerlijk avondje. Hun nieuwe nostalgische liedjesprogramma zit barstensvol mooie liedjes van de jaren veertig tot en met zeventig. Repertoire van ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’ tot het mooiste van het duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, naast de vrolijke Engelstalige rock-‘n-roll van The Everly Brothers. Dat alles gecombineerd met een flink portie humor, enthousiasme, interactie en gezelligheid. Laat die herinneringen maar komen. De kosten per bezoeker bedragen bij deze voorstelling € 42,50.

Op donderdag 23 mei is om 20.30 in het Stadstheater de voorstelling ‘Part 13 – Back to the Country’ te zien. ‘Back tot he Country’ bewijst dat 13 geen ongeluksgetal is met deze langlopende muziektheaterproductie. Een editie die wederom vanaf de eerste tonen van Neil Youngs ‘Back to the Country’ tot de laatste klanken van het traditionele slotnummer ‘Country roads’ boeit. Solist Dick van Altena en de band Savannah wisselen opnieuw bekende songs af met vergeten en soms onbekende juweeltjes. Tevens maakt men af en toe een uitstapje naar de sixties met titels die, het nostalgie gevoel alleen maar completer maken. De kosten per bezoeker bedragen bij deze voorstelling € 44,50.

 En op vrijdag 24 mei is om 20.15 in het Stadstheater de voorstelling ‘Rust & Vreugd – de opvolger van Hendrik Groen’ te zien. Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. Hij weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen. De kosten per bezoeker bedragen bij deze voorstelling € 56,50.

In Zoetermeer is een geweldig team enthousiaste vrijwilligers actief, die ook allemaal cultureel geïnteresseerd zijn en graag uitgaan. Een vrijwilliger van Stichting Vier het Leven haalt maximaal drie ouderen thuis op, biedt waar nodig een helpende hand en houdt hen ook gezelschap tijdens de theatervoorstelling, film, het concert of museumbezoek. Van tevoren en tijdens de pauze drinken zij gezellig samen een drankje. 

Kunt u niet meer zelfstandig naar het theater of gaat u liever niet alleen, of kent u iemand die graag mee zou gaan? Vraag dan geheel vrijblijvend en kosteloos het programmaboekje van Stichting Vier het Leven aan via het landelijke telefoonnummer 035-5245156. 

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website www.4hetleven.nl  

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-