Bevrijdingsfestival foto R PootsBevrijdingsdag wordt dit jaar maar liefst op drie locaties gevierd in het Stadshart: Op de Markt, het Oostwaarts én het Nicolaasplein zijn optredens, horeca en foodtrucks te vinden. Elke locatie heeft een eigen doelgroep, zo worden jongeren vooral naar het Nicolaasplein getrokken voor de DJ’s van Q Music.

Op 5 mei viert Zoetermeer de Bevrijding in stijl met een bruisend festival in de stad, waar alle Zoetermeerders welkom zijn. Van 12:45 tot 23:00 uur staat de stad in het teken van vrijheid en verbondenheid. Organisator Mark Merckens: “Vorig jaar merkten we dat er meer bezoekers kwamen dan er op de Markt terechtkonden. Dit jaar hebben we met de drie podia een heel ruime capaciteit. Mensen kunnen ook wisselen en van het ene podium naar het andere lopen.”
Met digitale informatieborden wordt gedurende de avond aangegeven waar het al druk is en bij welk podium nog wel voldoende plaats is voor bezoekers. Elke doelgroep heeft nu zijn eigen podium, zo is de verwachting dat jongeren vooral naar Q Music The Party op het Nicolaasplein zullen trekken en dat bezoekers boven de 35 jaar interesse zullen hebben in het programma op de Markt met artiesten als Marco Schuitmaker en The Best Abba Tribute band.

Podium Markt

2. Bevrijdingsfestival foto R PootsHet podium op de Markt trapt af met een programma voor de kinderen van Ernst Bobbie en de rest. Na deze start zal het populaire trio van StukTV optreden met een energieke liveshow. Het avondprogramma start met The Scientist, die een tribute geven aan Coldplay. Later op de avond komen ook The Best Abba Tribute band, Marco Schuitmaker en Dj Erick E als afsluiter.

Andere Podia

Het Podium op het Nicolaasplein zal geheel in het teken staan van Q Music The Party met de beste muziek uit de hedendaagse hitlijsten. Het adembenemende 3D LED-decor zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Op het podium op het Oostwaarts/Cadenzaplein zullen vooral lokale DJ’s optredens geven en muziek draaien.
Bij alle drie de podia zijn horeca stands aanwezig en wordt ook alcohol geschonken. Foodtrucks komen te staan op het Nicolaasplein en bij de Markt, op het terrein van het Gat in de Markt.

Feesten met een reden

Logo BevrijdingsfestivalWethouder Iedema wil benadrukken dat het - gratis toegankelijke- Bevrijdingsfeest niet alleen een leuk feestje is, maar ook veel aandacht besteedt aan het vieren van de vrijheid. Iedema: “We hebben dit jaar een jongerenambassadeur voor het Bevrijdingsfestival, de op Youtube populaire Bobbi-Lee. Zij vlogt over haar leven en betrekt zo ook jongeren bij de viering. Het is belangrijk om het thema van het vieren van de vrijheid door te geven aan jongeren en kinderen, vooral nu de generatie die verhalen over de Tweede Wereldoorlog kan doorvertellen steeds minder talrijk wordt.”

Tijdens het festival zullen ook op grote schermen video's gespeeld worden rond het thema vrijheid.

Foto's: R. Poots

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-