Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Heb jij al jouw belastingaangifte gedaan?

 4. belastingaangifteHeb je een (bij)baantje, vakantiewerk of een stageplek? Dan kun je in de meeste gevallen belasting terugvragen. Scholieren betalen vaak meer loonbelasting dan uiteindelijk nodig is. Bij de berekening gaat de Belastingdienst er namelijk van uit dat je het hele jaar werkt. Dit is meestal niet het geval, waardoor je vaak geld terugkrijgt.

Als je een vaste baan hebt, kan het verplicht zijn om aangifte te doen; je ontvangt dan vaak een belastingaangiftebrief. Met een bijbaan hoeft dit niet per se zo te zijn. Heb je een aangiftebrief ontvangen, doe dan aangifte vóór 1 mei van dit jaar.

Hoeveel je terug kunt krijgen, hangt af van jouw situatie. Je vraagt belasting terug voor elk (kalender)jaar waarin je hebt gewerkt. Om het geld ook echt te krijgen, moet je het aangifteprogramma op www.Belastingdienst.nl/jongeren of via de app doorlopen. Voor ieder jaar is er een apart programma. Je kunt dit nog doen voor de afgelopen 5 jaar.

Mocht je dit lastig vinden, kom dan langs bij het JIP! Heb je vragen over belastingaangifte of bijvoorbeeld school, studie, wonen, seksualiteit of zorgen voor jezelf? Bel, app, mail of kom gerust langs bij het JIP.

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-