BCA4D2EE 3211 4F43 B52A E0EAFA59844CNa bijna negen jaar van creativiteit en ondernemerschap is Schelpenhangers, een unieke winkel vol mode- en lifestyle accessoires, klaar om haar nieuwste vestiging te openen. Op 18 mei verwelkomen eigenaresses Nikkie van Vlijmen en Marloes Stelingwerf je graag op de Promenade 271 om kennis te maken.

Op zaterdag 18 mei opent de nieuwe boetiek haar deuren aan de Promenade 271 in Zoetermeer: Schelpenhangers. Voor wie nog niet bekend is met deze naam, Schelpenhangers staat bekend om haar kleurrijke en betaalbare mode- en lifestyle accessoires, waaronder unieke met de hand gemaakte schelpenhangers, sieraden, tassen, haar- en woonaccessoires.

Schelpenhangers is negen jaar geleden ontstaan uit de creativiteit van E6EFCF61 CF5E 499E BEEC 4DA7C7603DA5Nikkie. Na een periode van persoonlijke uitdagingen, vond Nikkie haar passie tijdens strandwandelingen, waar ze inspiratie vond in het maken van decoratieve items van schelpen. Wat begon als een kleinschalige activiteit groeide uit tot een bloeiend bedrijf. Haar nicht Marloes maakte in 2020 de overstap vanuit de financiële dienstverlening. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat Schelpenhangers nog succesvoller is geworden.

Uitdagingen tijdens pandemie
De corona pandemie bracht uitdagingen met zich mee, maar Nikkie en Marloes bleven niet bij de pakken neerzitten. In plaats van te staan op 300 markten per jaar, besloten ze om fysieke winkels te openen, wat resulteerde in succesvolle vestigingen in Noordwijk, Katwijk, Zandvoort en nu 4CDA2073 63EE 4870 A616 3B5B539800CCZoetermeer. Ze openden de eerste winkel in coronatijd. Vanaf de eerste dag was de winkel een groot succes en al snel openden zij een tweede winkel. De partners van Nikkie en Marloes zegden hun baan op om mee te helpen in het bedrijf. Marloes: ”Door de lockdowns en maatregelen was het een pittige periode die we gelukkig doorstaan hebben”. Inmiddels ligt corona achter hen en wordt  Zoetermeer vestiging nummer vier. Door de groei van het bedrijf hebben zij inmiddels een groot personeelsteam om zich heen verzameld, waaronder de moeder van Nikkie. “Eigenlijk kunnen al onze vrienden en familie ondertussen armbanden en kettingen maken", zegt Marloes lachend.

Zoetermeer als langgekoesterde droom
6246CCC2 A312 4B27 923C 4B9CCD756844Bij Schelpenhangers denk je aan strand en is een kustplaats voor de hand liggend, maar dit is nooit een vereiste voor de familie geweest. Marloes:”Wij wonen zelf in Pijnacker en Moerkapelle en winkelen graag in het Stadshart. Onze droom was ooit zelf een winkel hier te openen, toen kwam dit jaar dit pand op ons pad. Eind april krijgen we de sleutel en gaan we flink verbouwen."

Ondanks het openen van deze vestiging en de drukte maken zij  nog ruim 30 procent van hun collectie zelf. Voornamelijk de armbanden en enkelbandjes van kralen. De dames maken de hangers en rijgen de armbanden. “Momenteel ben ik druk met armbandjes van speciale Japanse Muyuki kraaltjes van 3mm groot. "Daarnaast zijn we bezig met een speciale collectie die we alleen voor Zoetermeer maken en alleen in die winkel gaan verkopen”, vertelt Marloes. Door het grotendeels zelf maken van de collectie kunnen ze de producten scherp prijzen en de kwaliteit bewaken. Het motto van de Schelpenhangers is dan ook, ‘Het Action effect, maar de Bijenkorf service’. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-