20240427 44384De Taptoe in Zoetermeer werd op Koningsdag alweer voor de 35e maal gehouden als afsluiting van het feest. Overdag is de Markt de locatie voor de vrijmarkt en toneel van kleedjes en bezoekers, in de avond verandert het in een arena voor de Taptoe optredens.

De Zoetermeerse Taptoe wordt georganiseerd door Harpe Davids, die zelf ook een deel van de optredens voor zijn rekening neemt. De Taptoe is van oorsprong een militaire traditie, waar inmiddels ook een groot aandeel is gereserveerd voor het showelement. De optredende korpsen voeren vaak ingewikkelde figuren uit, terwijl de taptoemuziek door hen gespeeld wordt. Zoals altijd is er veel belangstelling voor de Zoetermeerse Taptoe en ook nu zat de tribune vol, terwijl langs de randen van het veld ook mensen stonden te kijken.

 20240427 44387  20240427 44395


De Taptoe werd geopend door burgemeester Bezuijen, die samen met Lauwrens de Jong, directeur Verhuisbedrijf Henneken, het nieuwe spandoek onthulde. Henneken zal voor de komende vijf jaar de Taptoe ondersteunen en mogelijk maken. 

Arie Boertje, de presentator van de Zoetermeerse Taptoe, mocht dit jaar zes korpsen aankondigen. Een internationale deelnemer aan de Taptoe was Showkorps WIK uit Oostende. Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps WIK een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Het repertoire bestaat uit pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. Uit Dordrecht komt Jubal Winds met het showprogramma ‘The Interrogation’, waarmee zij op finals van Cgnunited kampioen werden. Jubal Winds behoort tot de absolute top van Europa en brengt een show met een hoog entertainmentwaarde. Ook de shows van Deltaband Vlissingen en Metro Scheveningen zijn van hoog niveau en zullen het publiek laten genieten.

 20240427 44399  20240427 44405


Harpe Davids 
speelde een grote rol op de Taptoe Zoetermeer met meerdere optredens van verschillende afdelingen. Zo liet H!P (Harpe Davids Indoor Percussion) hun nieuwe show Vertigo zien, waarmee zij onlangs de titel van Marching A-Class Champion 2024 wonnen. 

Ook Harpe Davids Unlimited was weer van de partij en zette een mooie show neer.

Foto's: Guus Pauwels, Rita Soutendijk
Film: Leon Koppenol

Bekijk hier alle foto albums van Koningsdag 2024!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-