20240428 44434
Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei keert Theater Na de Dam terug naar Zoetermeer. Voor het derde jaar spelen Zoetermeerse jongeren een voorstelling om mensen te laten nadenken over oorlog. ‘Primetime Populisme’ is actueel en trekt de bezoekers mee in het verhaal.


Deze voorstelling is onderdeel van de jongerenprojecten van Theater Na de Dam. Onder het initiatief van deze organisatie spelen er in heel Nederland rondom de Nationale Dodenherdenking meer dan honderd voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het jongerenproject gaan jongeren uit Zoetermeer onder begeleiding van een theatermaker op onderzoek uit naar de geschiedenis van Zoetermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 20240428 44435  20240428 44437

Primetime Populisme

theater na de damDe spelers van 12 tot 18 jaar presenteren zich op de voorstelling als de jongerenredactie van een primetime tv-show. Zij schotelen de kijker dilemma's voor, duivelse dilemma's waar eigenlijk geen antwoord op is. ‘Ben je schuldig als je meedoet aan een oorlog of juist als je ervan weg kijkt?’.
Daarvoor gaan zij terug naar de Tweede Wereldoorlog, en weer verder. Nederland is nu 79 jaar geleden bevrijd, maar het is niet 79 jaar zonder oorlog in de wereld. In de voorstelling geven zij een wegwijzer. Een wegwijzer langs fake news, meelopers, populisme, moralisme en andere moeilijke woorden.


za 4 mei 2024 om 21:00 - 21:45, kaarten te koop via Stadstheater

Foto links: Caroline de Winter

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-