20130701 15826Op 12 juni organiseert de bibliotheek samen met Stichting Herdenking Slavernijverleden Suriname en Caribisch Nederland ter voorbereiding op Keti Koti een rondetafelgesprek. Keti Koti is de jaarlijkse herdenking van het afschaffen van de slavernij, op 1 juli.

In de bibliotheek in Oosterheem staan de deelnemers aan het rondetafelgesprek stil bij de gevolgen in het heden van het gezamenlijke slavernijverleden en wat je zelf kan doen ter bestrijding van moderne slavernij.
Een verleden wat nog steeds zo tastbaar aanwezig is en een heden waar nog steeds vormen van moderne slavernij plaatsvinden. De gesprekken zijn gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens en op de bewustwording van wat we kunnen doen om hedendaagse slavernij te voorkomen. Tijdens de rondetafelgesprekken wordt samen gegeten. De toegang is gratis, wel graag een ticket reserveren: https://bibliotheek-zoetermeer.op-shop.nl/118/rondetafelgesprekken-keti-koti-viering-en-maaltijd?utm_medium=email#date-table

Rondetafelgesprek Oosterheem Bibliotheek, 18:00 - 20:45 uur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-