vreemd geld zuilVerolique Jacobse (links), Helen Saarloos (manager service) en Gerda van 't Bosch (rechts) bij de zuil.

Heeft u in een la nog vreemd (buitenlands) of oud geld? Met dit geld kunnen mensen in de derde wereld worden geholpen met bijvoorbeeld een oogoperatie. In de verzamelzuil bij de ingang van Albert Heijn in Rokkeveen kunt u het oude geld een mooie bestemming geven.


Lionsclub Soetermare verzamelt, in samenwerking met Albert Heijn in Rokkeveen vreemd en oud geld voor oogoperaties in de derde wereld. “Met restanten vakantiegeld helpen we daarmee blinden in derdewereldlanden om weer te kunnen zien”, vertelt Verolique Jacobse. Supermarktmanager Leo van der Meer reageerde meteen enthousiast op het verzoek van Soetermare en wil graag meewerken aan de actie om een verzamelzuil in de winkel te plaatsen.
“De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Uw vreemd of oud geld wordt het driedubbele waard! Wilde Ganzen verhoogt elke € 10 van de actie tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost”, legt Gerda van ‘t Bosch van Soetermare uit. “Rijke mensen in de landen waar de operaties plaatsvinden betalen extra als zij zelf geopereerd worden. Door deze bijdragen wordt elke opgehaalde €10 maar liefst €30 en kan hiermee iemand geopereerd worden.”
De zuil staat bij de kassa van Albert Heijn. Maandelijks wordt de zuil geleegd en wordt het geld naar een centraal punt gestuurd. Jaarlijks wordt er in Nederland ruim € 165.000 bijeengebracht, goed voor ruim 11.000 oogoperaties. “Tenzij de zuil natuurlijk nog sneller dan na een maand uitpuilt dan gaan we eerder legen”, zegt Gerda. In de zuil kan men buitenlands geld deponeren. Dat kunnen recente munten en papiergeld zijn, maar ook oude valuta kunnen worden gedoneerd. Ook oud Nederlands geld zoals kwartjes en dubbeltjes kunnen in de zuil worden gestopt.

Foto: Gerard van Warmerdam

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-